Connect with us

Actualitate

Taberele școlare de pe litoral, pregătite și nu prea

Published

on

Au mai rămas cateva zile pana la mult asteptata vacanta de vara, iar parintii se gandesc deja unde sa isi trimita copiii in tabără. La malul marii au de unde alege. Trei tabere de stat, doua la Eforie si una la 2 Mai isi vor deschide portile in cateva zile. Și ar fi fost mai multe dacă statul român ar fi avut grijă de ele. Din păcate tabara de la Năvodari, în care an de an ajungeau mii de elevi, a ajuns o ruina.

În tabara de copii de la Eforie mai e nevoie doar de mici retușuri. Prima serie vine abia pe 19 iunie, asa ca mai este timp pentru finisaje. Camerele au fost deja văruite, lenjeria a fost pusă pe pat iar grupurile sanitare au fost igienizate. În jur de 130 de lei costa o zi în tabara de la Eforie. In pret este inclusă cazarea si trei mese pe zi. La asta se adaugă accesul la terenurile de sport, la cele de joaca ori la echipamentul de fitness urban.

“Suntem pregătiți suntem pe ultima sută de metri, mai avem mici reparații în exterior, spații verzi și parcare. Tariful pe zi este de 130 de lei, din care 58 de lei trei mese și restul cazare. Avem 70 la sută grad de ocupare la Eforie Sud si Eforie Nord. Noi avem 300 de locuri si Tabăra Luminița 175”, a declarat Nicolae Ghindici, administrator tabără.

Bucătăresele au stabilit deja meniurile și au acordat o atenție aparte copiilor cu nevoi alimentare speciale.

“Este gata totul, avem un meniu diversificat, sunt multe produse pentru copii, fructe, pentru că este vară. Îi așteptăm cu drag și cred că și ei vor să vină la plajă. Cât ne putem înbcadra și îi putem ajuta, sigur, cu mare drag”, a declarat Vasilica Ghiga, bucătăreasă

În taberele scolare de stat copiii stau cate 6 sau chiar 8 in camera plus insotitorul.  Cu certitudine numărul locurilor în taberele școlare de stat ar fi fost cu mult mai mare iar oferta mai diversificată dacă și statul român s-ar fi îngrijit cum trebuie de toate locațiile deținute. Toți cei care ajung în Năvodari și doresc să retrăiască amintirile copilăriei pleacă dezamăgiți. Din locul unde cândva se bucurau de vacanță mii de copii au rămas doar ruine.

“Așa arată acum vechile pavilioane în care an de an mii de copii veneau și își petreceau vacanțele în tabăra de la Năvodari. Acum totul arată dezolant. Tâmplăria a fost fie furată fie distrusă, mobilierul a avut aceeași soartă iar clădirile stau să cadă. Totul arată nu dezolant, ci înfiorător de dezolant”, transmite Cătălina Buzoianu, reporter Antena 3 Constanța. 

Din spaţiile de cazare s-au desprins bucăţi de tencuială, iar bălăriile au crescut în voie peste tot. Pe vremuri aici, ajungeau, pe serie, 14.000 de copii. După Revoluţie, tabăra a fost disputată de Primăria Năvodari şi o companie de turism, care a preluat patrimoniul sindicatelor. Lupta nu s-a sfârşit nici în prezent, pe rolul instanţelor fiind mai multe acţiuni.

Referitor la situația juridică a Taberei de Copii Năvodari, putem preciza faptul că societatea comercială SIND ROMÂNIA are în proprietate clădirile și în folosință terenul aferent acestora, conform sentinței civile nr. 4751/03.05.2018, pronunțată în dosarul civil nr. 14254/212/2015, prin care instanța de judecată a dispus:

 “Obligă pârâta Tabăra Năvodari SA să lase reclamatei (SC SIND ROMÂNIA SRL) în liniștită posesie bunul imobil-teren, în suprafață de 581.373 de metri pătrați, precum și în deplină proprietate și liniștită posesie bunurile imobile-construcții, edificate pe acest teren”.

Astfel, orașul Năvodari nu are ca activitate “Tabăra de Copii Năvodari” și sperăm ca SC SIND ROMÂNIA SRL să aducă din nou Tabăra de Copii Năvodari la nivelul promis și că își va îndeplini condițiile pentru care a obținut clădirile în proprietate și terenul orașului Năvodari în folosință”, a transmis Primăria Năvodari.

 Reprezentanții companiei de turism spun că își doresc reabilitarea taberei.

“Noi am făcut toate demersurile necesare în vederea obținerii de fonduri atât europene cât și locale în vederea reabilitării și chiar a unei refaceri masive a ceea ce era acolo pentru a reda tabăra circuitului de tabere pentru copii”, a declarat CORNELIU NĂDRAG, Director sucursala Năvodari SIND Romania.

Între timp, tabăra continuă să se degradeze. Numarul de locuri de care dispun taberele scolare de stat în acest moment de la malul marii este de 600. Primii copii sunt asteptati sa soseasca incepand de pe 19 iunie.

Actualitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează tineri care doresc să devină OFIȚERI ai Jandarmeriei Române

Published

on

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează candidați în vederea participării la concursul de admitere în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, sesiunea 2024.

𝗖𝗮𝗹𝗲𝗻𝗱𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲:

–           28 iulie – data limită pentru depunerea cererilor de înscriere (online);

–           29 iulie – data la care va avea loc evaluarea psihologică;

–           09 august – termenul limită pentru depunerea documentelor necesare constituirii dosarului de recrutare;

–           20-29 august — evaluarea performanțelor fizice;

–           31 august— susținerea probei de evaluare a cunoștințelor;

–           5-27 septembrie — examinarea medicală.

Cererea-tip de înscriere se completează în mod lizibil, se semnează și se transmite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail resurse.umane@jandarmeriaconstanta.ro, până la 28 iulie, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 î𝐧 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬â𝐦𝐛ă𝐭ă ș𝐢 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă.

Informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului se pot obține de la Compartimentul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, telefon 0241.618.969, interior 24.507 și 24.537.

Informațiile cu privire la condițiile și criteriile de recrutare, precum și la tematica, bibliografia și probele de concurs, sunt disponibile la adresa:  http://www.jandarmeriaconstanta.ro, precum și pe site-ul instituției de învățământ:  https://academiadepolitie.ro.

Continue Reading

Actualitate

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban

Published

on

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban
Nu lăsăm în urmă niciun cartier din municipiul Constanța. Așa cum am arătat în ultima perioadă, a venit momentul ca străzile din cartierul Palas să fie modernizate și reabilitate, ca toți cetățenii să se simtă acasă.
În acest cartier, echipele Confort Urban au reabilitat în totalitate strada Munții Tatra și strada Moților,  intervenții ce au un impact major în fluidizarea traficului. Zona se bloca frecvent din cauza traficului intens, iar reabilitarea celor două artere a adus o schimbare semnificativă în reducerea blocajelor, micșorând timpii de așteptare și îmbunătățind circulația.
Infrastructura pietonală, asupra căreia nu s-a mai intervenit substanțial în ultimele cinci decenii, primește acum atenția cuvenită. Trotuarele au fost recondiționate complet, gata să ofere un spațiu sigur și confortabil pentru pietoni.
Fiecare stradă modernizată reprezintă un pas înainte spre un oraș mai atractiv!

Continue Reading

Actualitate

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 aduce constănțenilor, în ultimul weekend din luna iulie mai multe reprezentații de teatru stradal, în cadrul secțiunii #SEAStreet

Published

on

Timp de trei zile, de vineri, 26 iulie, până duminică, 28 iulie, 23 de reprezentații stradale susținute de trei companii internaționale și de Teatrul de Animație Țăndărică din București se vor desfășura, în mai multe zone din Constanța – Parcul Gării, Parcul Operei, Promenada de lângă Lacul Tăbăcăriei (lângă City Park Mall), Faleza Cazinoului din Constanța, zona parcării de la Poarta 1 a Portului Constanța, Bulevardul Tomis.
Sâmbătă, la Poarta 1, spectacolul de teatru stradal va fi precedat de Symphonic Rock Masters, un concert extraordinar oferit de Orchestra Simfonică București.
Orchestra Simfonică București este prima orchestră privată din București și din România, fondată în 2006. Orchestra fost înființată de trei muzicieni ambițioși și reunește în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Symphonic Rock Masters este un spectacol care aduce în fața publicului o reinterpretare a celor mai tari hituri rock din istorie. Muzicienii Orchestrei Simfonice București fac chitarele electrice să plângă și viorile să urle pe melodii legendare de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, AC/DC, aducând laolaltă două lumi aparent diferite. Muzica clasică și rock-ul se îmbată una cu alta și dansează.
Sylphes Aerial Ballet, companie din Spania, va oferi cel mai impresionant spectacol din Seastreet, Sylphes / Silfide, un spectacol multi-senzorial care îmbină dansul, acrobațiile, muzica și proiecțiile live în ritmul Anotimpurilor lui Vivaldi. Evocă grația înotului sincronizat și a baletului, țesând mituri antice într-o experiență captivantă. Printr-o plasticitate izbitoare, ne invită să celebrăm puterea simțurilor, să transcendem rațiunea și să creăm o energie vibrantă la peste 30 de metri înălțime. Show-ul poartă semnătura lui Roberto Strada Walemberg, creatorul brandului estetic Aerial Strada, pe deplin recunoscut în lumea artelor spectacolului. „Căutăm excelența susținută de o demonstrație de inginerie și tehnică de cel mai înalt nivel pentru a integra orașul și spațiile urbane în proiectul nostru scenic. Chemăm mulțimile să răspândească mesaje pozitive cu limbajul frumuseții, fără steaguri, ideologii sau credințe. Împărtășirea emoțiilor dărâmă zidurile.” – acesta este mesajul pe care Sylphes Aerial Ballet îl transmite publicului său.
Teatrul Ţăndărică a fost fondat în anul 1945 și are o lungă și frumoasă istorie, numărul copiilor la care au ajuns, cu arta lor, talentații actori-păpușari de la Țăndărică fiind inestimabil. Reprezentațiile de anul trecut, de la Constanța, tot în cadrul Seastreet, s-au bucurat de un succes imens. La vârste fragede, vizionarea unui spectacol de animaţie are atât un scop educativ, terapeutic, de socializare, dar este şi un prilej de descoperire a reprezentării unei lumi magice, lumea poveştilor animate.
Compania Timbaloe, din Spania, este un grup de tineri care trăiesc și se bucură de percuție și spectacol. Fondată în 2010, este una dintre cele mai impresionante companii de percuționiști din lume. Pasiunea și vitalitatea fiecărui membru sunt dublate de îndemânarea impresionantă și precizia ritmică pe care artiștii le exprimă printr-un amestec de energii feminine și masculine debordante, rezultând o fuziune incredibilă de coregrafii și percuții în stil tribal. Ei vor oferi mai multe reprezentații ale spectacolului lor Timbaloe Batucada.
Compania Tac o Tac, din Franța, vine la Constanța cu spectacolul Special Conquest. De la Icar la Newton, de la Sputnik la Armstrong… Povestea cuceririi spațiului este punctată de personaje pe cât de curajoase, pe atât de ingenioase. Toate au contribuit la scrierea acestei povești extraordinare, și anume descoperirea spațiului. Dar când trei personaje „ciudate” decid să se confrunte cu cel mai prestigios mit al lumii moderne, atunci cucerirea spațiului devine cu totul specială! Doi artiști pe picioroange pneumatice, un pilot de „navetă spațială” și un car alegoric vor face deliciul publicului, într-un spectacol senzațional, plin de umor și salturi incredibile.
Pentru siguranța participanților la acest eveniment se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță. Acestea se vor concretiza în instituirea următoarelor restricții de circulație și măsuri privind ordinea și siguranța publică:
-în perioada 25.07.2024, ora 16:00 – 28.07.2024, ora 16:00, o parte a parcării de la Poarta 1 se va restricționa pentru amplasarea/demontarea macaralei, scenei și elementelor de decor necesare desfășurării evenimentului;
-în perioada 27.07.2024, ora 06:00 – 28.07.2024, ora 00:00 se va permite restricționarea totală a circulației auto în parcarea de la Poarta 1 pentru desfășurarea evenimentului.
Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS, ediția a treia este organizată de Teatrul de Stat Constanța, finanțator fiind Consiliul Județean Constanța, iar partener principal – Primăria Municipiului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute descoperite de jandarmi

Published

on

Marți, 23.07.2024, în jurul orei 21:30, în timp ce se aflau într-o misiune de rutină în localitatea Eforie Sud, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au constatat faptul că, într-un magazin situat pe strada Dezrobirii din localitate, un bărbat oferea spre vânzare 25 de tricouri care aveau însemnele unor mărci de renume.

Datorită acestui motiv jandarmii l-au legitimat pe cel în cauză și i-au cerut actele care să confirme proveniența mărfurilor expuse spre vânzare, susceptibile a fi contrafăcute (comercializarea unor asemenea produse fiind sancționată de legea 84/1998, privind mărcile si indicaţiile geografice). Bărbatul le-a spus jandarmilor că a cumpărat articolele respective dintr-un complex comercial de renume din București, neștiind că sunt contrafăcute și că vânzarea unor astfel de produse este sancționată de lege.

Articolele respective au fost ridicate de către jandarmi în vederea confiscării şi împreună cu actele de sesizare a organelor de urmărire penală cu privire la suspiciunea de săvârșire a unei infracțiuni au fost predate către poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222