Connect with us

Cultura/Educatie

Taberele educaţionale în Europa, alternativa ideală pentru vacanţa de vară

Published

on

Deşi anul şcolar este abia la jumătate, elevii se gândesc deja la vacanţă. Şi, de ce nu, chiar la mult-aşteptata vacanţă de vară. În ultimii ani, tot mai mulţi părinţi români aleg să îi trimită pe copii în tabere educaţionale, de cele mai multe ori peste hotare.

O astfel de tabără în străinătate combină studiul unei limbi străine cu pregătirea academică la standarde internaţionale şi cu practicarea sporturilor preferate, alături de alţi copii din Europa şi nu numai. Aşadar, iată câteva ţări care oferă astfel de posibilităţi de luat în calcul pentru o experienţă inedită, dar în egală măsură benefică, atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi.

Elveţia

De la an la an, Elveţia a devenit destinaţia ideală pentru taberele educaţionale. Calitatea programelor, diversitatea activităţilor extraşcolare şi inclusiv perspectivele de studiu pe termen lung, toate acestea conving din ce în ce mai mulţi părinţi să îi trimită pe copii în „Ţara Cantoanelor”. Totodată, Elveţia a fost desemnată în 2018 „Cea mai bună ţară din lume”, în urma unui studiu realizat de Best Countries Report. În general, taberele din Elveţia presupun studierea intensivă a limbilor străine, dar şi activităţi extraşcolare de-a dreptul captivante. Excursii, drumeţii montane, cursuri de patinaj sau de înot şi multe altele.

Germania

Nu doar că este considerată a treia putere economică a lumii, dar Germania este o destinaţie extrem de apreciată de vacanţă pentru elevii care doresc să îşi consolideze nivelul de cunoştinţă a limbii germane. Una dintre cele mai apreciate tabere este cea din Hoechst. Cursurile se ţin într-un campus special amenajat nu doar pentru studiu, ci şi pentru diferite activităţi recreaţionale. Nu lipsesc nici terenurile de fotbal, baschet, handbal sau volei, iar reprezentanţii centrului de studiu organizează şi excursii de o zi în oraşele apropiate precum Mainz sau Frankfurt.

Marea Britanie

Renumită în întreaga lume pentru universităţile de elită, Marea Britanie poate fi o soluţie ideală şi pentru taberele educaţionale. La Southsea, de exemplu, se organizează cursuri de 20 sau de 30 de ore pe săptămână, iar elevii au şansa să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de limba engleză şi totodată pot descoperi o parte din această ţară, ţinând cont că acest centru organizează excursii în Londra, Portsmouth, Cambridge sau Windsor. În plus, ca să îmbine utilul cu plăcutul, deci studiul cu distracţia sau recreerea, elevii au parte de vizite la muzee, concursuri sportive, seri de cinema sau petreceri tematice.

sursa foto: edutabere.ro

Actualitate

In Memoriam Octavian Dumitru Unc

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, organizează vineri, 6 august, în Aula Bibliotecii, de la ora 17:00, lansarea volumului de poezie Drumuri de ieri, al regretatului chirurg Octavian Dumitru Unc, apărut la editura Ex Ponto după dispariţia acestuia.

Medicul Dumitru Octavian Unc, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, și-a descoperit târziu vocaţia poetică, suficient însă pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean.

Volumul Drumuri de ieri este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momente privilegiate conţinute în fiecare poezie. Cartea va fi prezentată de Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca.

Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, susţinut de actorul Geo Dobre, și de un moment muzical oferit de Ștefan Petrescu (vioară), Niculai Vararu-Maradin (pian) și Alexandru Chiriac (bariton).

Continue Reading

Actualitate

Funny Gas – drogul ,,la modă” pe litoral

Published

on

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) trage un semnal de alarmă! În sudul litoralului, la petrecerile organizate de regulă pe plajă, adolescenții și tinerii inhalează protoxid de azot (N₂O) din baloanele umflate cu ajutorul unui dispozitiv (sifon) ce are încorporat un cartuș umplut cu gazul mai sus menţionat.

Protoxidul de azot (N₂O), gaz ilariant, cunoscut și sub denumirea de „funny gas”, este un sedativ incolor și inodor și este folosit în domeniul medical, sub supraveghere medicală, în combinație cu alte substanțe, în special ca anestezic, dar și în domeniul alimentar, la prepararea cremelor de tip frișcă (inhalarea acestei substanțe fiind strict interzisă).

Inhalarea gazului are o multitudine de efecte negative:

  • încetinirea timpului de reacție al corpului;
  • transpirația excesivă;
  • greață;
  • vărsături;
  • amețeală;
  • oboseală;
  • halucinații;
  • distorsionarea sunetului;
  • pierderi de memorie.

Efectele se amplifică odată cu inhalarea unei cantităţi mari de gaz și în combinație cu alcoolul. În cazul în care, după inhalare, semnele și simptomele sunt cele ale unei reacții alergice (febră, frisoane, urticarie, respirație dificilă), se recomandă solicitarea de urgență a ajutorului medical.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) derulează pe litoral o serie de proiecte printre care şi campania „SAFE PARTIES! – DISTRACŢIE FĂRĂ DROGURI!”, care are drept scop conştientizarea şi responsabilizarea tinerilor, participanţi la evenimentele organizate în cluburi, beach-baruri şi terase, cu privire la efectele consumului de droguri şi prevenirea riscurilor asociate acestuia.

 

 

Sursa: CRPECA Constanța

 

Continue Reading

Actualitate

Studenţii şi tinerii profesori de la Universitatea Națională de Arte din București îşi expun lucrările la Constanţa

Published

on

Expoziția ,,dintr-UNA”, găzduită de Muzeul de Artă din Constanța, în perioada 5 august – 1 seprtembrie, prezintă creațiile cadrelor didactice tinere (vârsta maximă 35 de ani) și a studenților Universității Naționale de Arte din București. Centru de pregătire academic de înalt prestigiu, cu o istorie de peste 150 de ani, continuă să reprezinte un etalon de excelență în domeniul artistic și să ofere cadrul ideal pentru șlefuirea actualelor și viitoarelor generații de artiști vizuali.

În cadrul disciplinelor de atelier, studenții sunt încurajați de cadrele didactice îndrumătoare să își descopere propriile ,,voci”, propriul demers artistic conturarea unei individualități artistice puternice. Bucuria și interesul pe care tinerii studenți și cadrele didactice deopotrivă îl arată în abordarea temelor de atelier se observă și în lucrările anuale: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare al unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite.

 

Continue Reading

Actualitate

Trei comune constănţene vor primi fonduri nerambursabile pentru tablete și echipamente IT

Published

on

Valu lui Traian, Poarta Albă şi Grădina, se află pe lista celor 120 de comune care vor primi fonduri nerambursabile pentru tablete și echipamente IT necesare învățământului online, destinate elevilor și cadrelor didactice.

„Educația capătă o altă formă, se schimbă sub ochii noștri. Nu mai putem concepe școala în afara tehnologiei. Perioada în care furnizarea actului educațional cu prezența fizică în școli a fost restricționat ne-a demonstrat necesitatea dezvoltării rapide a unui cadru dinamic de educație digitală. Este absolut necesar să identificăm resurse pentru asigurarea în toate unitățile de învățământ a infrastructurii digitale adecvate.”, a declarat Corina Atanasiu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Comuna Valu lui Traian va primi o finanţare de aproximativ 2 milioane lei pentru îmbunătățirea infrastructurii TIC destinată educației, comuna Poarta Albă va avea la dispoziţie peste 1,5 milioane lei pentru achiziţia de echipamente IT mobile, destinate uzului şcolar, iar comuna Grădina aproximativ 250.000 pentru achiziţia de tablete, echipamente și dispozitive necesare activitătii didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învățământul preuniversitar.

 

 

 

 

 

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222