Connect with us

Sanatate

Sute de pacienţi au primit îngrijiri medicale, în prima zi din an

Published

on

1413 persoane au beneficiat de servicii medicale de urgenţă, în cadrul Unităţii Primiri Urgenţe a SCJU Constanţa, începând cu ziua de sâmbătă, 31 ianuarie, şi până în această dimineaţă (496 copii, 917 adulţi).  Dintre aceştia, după toate investigaţiile şi consulturile necesare, 271 au rămas internaţi.

In noaptea de Revelion, s-au prezentat la Unitatea Primiri Urgenţe 148 persoane.  Toţi pacienţii au fost investigaţi, cele mai multe cazuri, 120, fiind redirecţionate pe codul verde. In noaptea dintre ani au fost internaţi 47 de pacienţi, cei mai mulţi în secţia clinică Pediatrie (22).

Un număr dublu de prezentări a fost înregistrat în prima zi din an. 323 pacienţi au fost preluaţi de personalul UPU în 12 ore, pe 1 ianuarie (26-27 pacienţi/oră). In urma investigaţiilor şi a consulturilor necesare, 41 dintre aceştia au fost spitalizaţi.

Incă 175 de persoane au fost înregistrate la UPU în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, când, în urma investigaţiilor de specialitate, 29 de pacienţi au fost internaţi.

Flux crescut de pacienţi a fost înregistrat şi ieri, 2 ianuarie. 352 de persoane s-au prezentat la Unitatea Primiri Urgenţe în 12 ore, fiind consultate şi investigate în funcţie de afecţiunile pe care le prezentau.

In total, în această perioadă de 72 de ore, SCJU Constanţa a avut capacitatea de a efectua investigaţii imagistice si de laborator 24/24, 7/7  fapt ce a determinat ca şi pacienţi de la alte unităti medicale să fie redirectionaţi aici.

Cele mai multe internări în această perioadă au fost în secţiile Pediatrie (63), Cardiologie (24), Neurologie (21) şi Obsterică Ginecologie 1 şi 2 (16, 24).

Primul nou născut din cadrul SCJU Constanţa este un băieţel care venit pe lume în noaptea de Revelion, în jurul orei 2. Alţi 12 copii s-au născut la Spitalul Judeţean Constanţa pe 1 Ianuarie (6 băieţi şi 6 fete).

Sanatate

Sistem robotic avansat la SCJU Constanța

Published

on

Pacienții Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta sunt tratați cu cel mai avansat sistem robotic din lume, utilizat în chirurgia ortopedică. Cu ajutorul echipamentului medicii pot efectua intervențiile chirurgicale cu precizie la maximum și risc minim de complicații, iar recuperarea post operatorie este rapidă și fără cicatrici. Atât tratamentul chirurgical cât şi protezele implantate cu această tehnologie sunt gratuite pentru pacienţi, în baza biletului de trimitere, fiind decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate.

Precizie la maximum, recuperare rapidă post operatorie, risc minim de complicaţii şi cicatrici din ce în ce mai reduse pentru pacienţi. Sunt cuvintele de ordine pentru intervenţiile chirurgicale realizate în această perioadă de către medicii din cadrul secţiei clinice Ortopedie Traumatologie a Spitalului Județean Constanța. Cel mai avansat robot de chirurgie ortopedică din lume este prezent, acum, şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Apostol Andrei” Constanţa.

Sistemul de genunchi ROSA este, practic, un asistent chirurgical robotizat dezvoltat în scopul de a le permite medicilor să efectueze intervenţii chirurgicale la cel mai înalt grad de precizie. Tehnologia de ultimă generaţie dispune de un software avansat de imagistică și planificare care permite crearea unui plan chirurgical personalizat și precis, bazat pe anatomia unică a pacientului.

Totodată, Rosa oferă date intraoperatorii în timp real, ajutând medicul să acţioneze în funcţie de informaţia primită şi să plaseze implantul, echilibrând țesuturile moi, în moduri care depășesc chirurgia clasică şi pe care instrumentele convenţionale nu au cum să le asigure.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cel mai nou şi performant sistem de chirurgie robotică a genunchiului are deja la activ o serie de intervenţii chirurgicale realizate cu succes. Robotul Rosa este destinat, exclusiv, intervenţiilor chirurgicale de protezare a genunchiului. Atât tratamentul chirurgical cât şi protezele implantate cu această tehnologie sunt gratuite pentru pacienţi, în baza biletului de trimitere, fiind decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate, în cadrul Programului Naţional de Ortopedie. Anul trecut, o echipă de medici din secţia clinică de Ortopedie şi Traumatologie a implantat, pentru prima dată în România, o proteză de şold personalizată, realizată în Elveţia.

Continue Reading

Actualitate

Grupul ARES devine MONZA ARES, cea mai extinsă rețea privată de servicii integrate de cardiologie din România

Published

on

După mai bine de zece ani pe piața medicală privată din România, perioadă în care s-a impus ca lider în cardiologia intervențională privată de la noi, Grupul ARES a preluat, la finalul anului 2023, activitatea de cardiologie a celui mai important centru cardiovascular privat din țară, Spitalul Monza. În urma preluării activității de cardiologie a Spitalului Monza și a unificării echipelor, rețeaua națională ARES devine Grupul MONZA-ARES, cel mai puternic furnizor privat de servicii integrate de cardiologie.

Rețeaua națională MONZA ARES păstrează misiunea de a oferi pacienților români servicii integrate de investigații, diagnostic și tratament cât mai puțin invaziv pentru afecțiunile cardiovasculare. MONZA ARES reunește o echipă din care fac parte medicii care au pus bazele cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiace minimi invazive în România, a căror experiență cumulată depășește câteva zeci de mii de cazuri complexe rezolvate cu succes.

În prezent, rețeaua națională MONZA ARES deține două spitale, în București și Cluj Napoca, cinci centre de cardiologie și radiologie intervențională în spitale publice sau private din țară și șapte ambulatorii clinice cu focus pe cardiologie și specialități conexe, între care clinicile MONZA ARES Cardiomed din Cluj Napoca. MONZA ARES deține aproximativ 10% din totalul sălilor de angiografie de la nivel național și 30% dintre angiografele private, fiind furnizorul medical privat cu cel mai mare număr de proceduri de cardiologie intervențională din țară.

Odată cu unificarea echipelor ARES și MONZA, suntem gata să oferim pacienților soluții de tratament cât mai puțin invaziv pentru orice afecțiune a inimii. MONZA ARES înseamnă echipe multidisciplinare, cu experiență vastă, investiții în aparatură și tehnologie de ultimă generație, pentru a continua să inovăm în cardiologie, precum și grijă și respect față de pacient”, a declarat dr. Geanina Durigu, CEO MONZA ARES.

Centrul de referință al Grupului MONZA ARES, centrul cardiovascular din Spitalul Monza, este în prezent cel mai performant centru privat integrat de cardiologie, unde peste 90% dintre patologiile pacienților sunt tratate minim invaziv.

În cadrul departamentului de chirurgie cardiacă din Spitalul Monza se efectuează anual peste 600 de intervenții chirurgicale cardiovasculare și vasculare, dintre care aproximativ 90% intervenții minim invazive. De-a lungul anilor, echipa medicală Monza a realizat mai multe proceduri în premieră pentru mediul privat, premiere naționale sau chiar internaționale.

Departamentul de cardiologie intervențională din Spitalul Monza este centrul privat cu cel mai mare număr de proceduri complexe realizate, cu o medie anuală de aproximativ 2300 de proceduri de diagnostic și tratament intervențional pentru afecțiunile inimii. Departamentul dispune de trei săli de angiografie dotate cu aparatură de ultimă generație. În cei peste 10 ani de activitate, echipa de medici cardiologi intervenționiști de la MONZA ARES a rezolvat cu succes cazuri și patologii cardiovasculare complexe, aducând în România intervenții medicale în premieră națională: procedurile MitraclipWatchmanFlow Reducer etc.

În Cluj-Napoca, Spitalul MONZA ARES este cel mai important spital privat de cardiologie intervențională din zona Ardealului, echipa medicală de aici abordând cazuri complexe și patologii cardiovasculare variate, atât din spectrul procedurilor coronariene, structurale, cât și din aritmologie și electrofiziologie. Medicii de la Spitalul MONZA ARES din Cluj efectuează cu succes proceduri complexe, precum EVAR, Watchman sau implantarea celui mai mic stimulator cardiac din lume, Micra.

În Constanța și Tulcea, centrele MONZA ARES asigură tratamentul în urgență pentru pacienții cu infarct miocardic acut și alte patologii cardiovasculare. În centrul din HEKA Hospital, echipa medicală efectuează cu succes proceduri complexe de revascularizare coronariană și periferică, astfel încât pacienții constănțeni au parte de tratament de top la ei în județ.

Grupul MONZA ARES este cea mai mare rețea națională de servicii specializate de cardiologie, oferind soluții terapeutice inovatoare de cardiologie și radiologie intervențională. MONZA ARES deține în prezent 10 săli de angiografie în 7 centre din București, Cluj-Napoca, Pitești, Constanța și Tulcea și 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, în Cluj-Napoca, MONZA ARES Cardiomed. În 2023, grupul a preluat activitatea de cardiologie a Spitalului Monza. Misiunea MONZA ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare din sfera cardiologiei. În spiritul acestei misiuni, de-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la MONZA ARES au avut loc 19 premiere medicale naționale. Din anul 2019, grupul este deținut majoritar de fondul american de investiții Highlander Partners, fond cu active de 3 mld USD.

Continue Reading

Actualitate

Gripa și virozele aglomerează spitalele! Numărul pacienților la Spitalul de Boli Infecțioase s-a dublat

Published

on

Camerele de gardă ale spitalelor, unitățile de primiri urgențe, secțiile de pediatrie, dar și cabinetele medicilor de familie sunt asaltate în această perioadă de numeroși pacienți cu infecții respiratorii, gripă și Covid. Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul pacienților cu gripă internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța s-a dublat, iar în weekenduri internările depășesc numărul de paturi disponibile. În continuare, medicii recomandă vaccinarea ca măsură de protecție, dar și o alimentație echilibrată, bazată pe fructe și legume bogate în vitamine.

Gripa face ravagii în tot mai mult orașe din țară, iar Constanța nu este exclusă de pe harta îmbolnăvirilor. Pacienții se prezintă în număr tot mai mare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, cu simptome de gripă, viroze respiratorii și Covid, iar numărul internărilor depășește în weekenduri numărul de paturi disponibile. Totul în contextul în care sezonul gripal actual a debutat mult mai devreme și mai accelerat, spun specialiștii infecționiști.

”Este un rulaj foarte mare al pacienților în această perioadă vin, stau internați una doua zile și când se echilibrează, se simt mult mai bine, sunt externați astfel încât să putem să facem locuri pentru persoanele care au nevoie de spitalizare. + gripa a apărut mai devreme, cu aproximatov una doua luni mai devreme comparativ cu sezonul rece precedent, iar de la începutul anului ne-am confruntat treptat, treptat cu o creștere a numărului de cazuri. A fost o creștere a numărului de cazuri de infecție acută de căi respiratorii în general, dar în mod deosebit de gripă dar și de Covid. Cazurile de gripă dacă este să ne raportăm la aceeași lună a anului trecut s-au dublat în ceea ce privește atât numărul de internări cât și numărul de prezentări”, a declarat dr. Claudia Cambrea, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase C-ța 

”La ultima raportare, pe raza județului Constanța, se înregistrau 4817 cazuri IACRS, invecții virale ale căilor respiratorii superioare, 968 de pneumonii și 416 cazuri de gripă”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța. 

Gripa reprezintă o amenințare, în special pentru cei mici, deoarece sistemul lor imunitar este încă în dezvoltare. Copiii sub 5 ani, în special cei cu afecțiuni medicale cronice, prezintă un risc crescut de complicații severe asociate gripei. În grupa de risc sunt încadrate și persoanele peste 65 de ani, precum și cele cu boli cronice, gravidele și personalul medical. În general, viroza afectează gâtul și nasul, iar gripa nasul, gâtul și plămânii.

”În acest sezon rece simptomatologia a fost foarte variată atât pentru gripă cât și pentru Covid cât și pentru infecțiile de căi respiratorii. Am avut cazuri de gripă care au prezentat doar febră dar și care au prezentat tabloul clasic cu febră, cu dureri de cap importante, cu dureri de muschi, cu dureri de articulații și în general o stare generală proastă în care mulți pacienți au descris această stare în care au zăcut pur și simplu. Au fost si situații în care nu a predominat tabloul respectiv fără tuse, fără complicații pulmonare dar și situații din păcate din ce în ce mai dese în ultimul timp în care au fost și complicații pulmonare, cu suprainfecții bacteriene, cu pneumonii, bronhopneumonii, cazuri destul de severe care au mers către insuficiență respiratorie și care au trebuit redirecționate către alte spitale care au secție de terapie intensivă”, a declarat dr. Claudia Cambrea, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase C-ța 

Medicii subliniază în continuare importanța vaccinării anuale, a igienei personale riguroase, evitarea aglomerației și adoptarea unui stil de viață sănătos din care să nu lipsească mișcarea și alimentația bazată de fructe și legume.

”Încă se mai poate practica vaccinarea și în special pentru grupele la risc deci vârstnici și pacienții care prezintă alte afecțiuni dar și copiii mici apoi să avem grijă să fie o alimentație cât de cât echilibrată și bogată în vitamine, precum vitamina C, vitamina D se pot lua atât din suplimente dar și din alimente”, a declarat dr. Claudia Cambrea, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase C-ța 

Optsprezece persoane au murit în ultima săptămână din cauza gripei, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică. Până la data de 21 ianuarie au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări peste un milion 60 de mii de persoane vaccinate antigripal, din care 1.036.765 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat.

Continue Reading

Actualitate

Cum scăpăm de kilogramele în plus, după sărbători?

Published

on

Dacă de sărbători ați exagerat cu alimentația și ați neglijat activitatea fizică, nu trebuie să vă fie frică că nu veți scăpa de kilogramele în plus. Este important să reluați treptat obiceiurile zilnice, fără sacrificii agresive pentru organism, dar mai ales fără post.

Iată câteva sugestii despre cum să abordați pierderea în greutate după sărbători:

Reveniți la o alimentație sănătoasă: Începeți prin a vă concentra pe consumul de alimente sănătoase și echilibrate. Includeți în dietă alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructe și legume proaspete, proteine ​​slabe și carbohidrați complecși. Evitați alimentele procesate și bogate în adaos de zahăr.

Controlați porțiile: Fiți atenți la dimensiunea porțiilor și încercați să mâncați în mod conștient. Luați în considerarea folosirea unei farfurii mai mici pentru a vă ajuta să vă controlați cantitatea de mâncare consumată.

Hidratați-vă: Asigurați-vă că beți suficientă apă în timpul zilei pentru a vă menține hidratați și pentru a vă ajuta să vă simțiți sătui mai repede.

Exerciții fizice regulate: Încludeți activitatea fizică în rutina zilnică. Alegeți exercițiile care vă plac. Exercițiile cardiovasculare și antrenamentele de forță pot ajuta la arderea caloriilor și la construirea masei musculare.

Stabiliți obiective realiste: Setarea unor obiective realiste și măsurabile vă poate ajuta să vă mențineți motivația. Luați în considerare colaborarea cu un specialist în nutriție sau un antrenor personal pentru a vă ajuta să vă stabiliți obiective și să vă creați un plan de acțiune.

Este important să aveți în vedere că fiecare persoană este unică și că este recomandat să consultați întotdeauna un specialist în nutriție sau medicul dumneavoastră, înainte de a începe orice dietă sau program de exerciții fizice. Aceștia vă pot oferi sfaturi personalizate și pot monitoriza progresul pe care îl faceți.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222