Connect with us

Administratie/politica

Sute de kit-uri de igienă personală, distribuite constănțenilor

Published

on

Persoanele înscrise în proiectul „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ primesc, zilele acestea, a doua tranșă din kit-urile de igienă personală și pentru îngrijirea locuinței. Proiectul este realizat cu fonduri europene, a început în anul 2018 și de-a lungul perioadei de implementare a acestuia se acordă șase astfel de pachete pentru igienă personală și pentru îngrijirea locuinței.

Beneficiari primesc o găleată cu storcător pentru mop, un mop, lavete, detergent de vase, de rufe, de pardoseli și bureți de vase pentru îngrijirea locuinței.

Produsele pentru igienă personală sunt diferite în funcție de vârsta beneficiarului. Astfel, preșcolarii primesc – săpun, șampon, pastă și periuță de dinți, iar elevii din ciclul gimnazial – săpun, deodorant, șampon, pastă și periuță de dinți. Persoanelor adulte li se oferă șampon, pastă și periuță de dinți, aparate de ras, deodorant și pastă de ras.

Distribuirea kit-urilor s-a făcut cu sprijinul voluntarilor din cadrul Partidei Romilor, sucursala județului Constanța, dar și împreună cu reprezentanți ai Asociației Centrul pentru Incluziune Socială – Regiunea S-E care, totodată, se implică și în medierea colectivă și individuală a beneficiarilor proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social „Henri Coandă“.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021.

sursa foto: Primăria Constanța

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

Cinci irakieni reţinuţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Published

on

Miercuri, 28 octombrie, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, în cooperare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ostrov, au descoperit în apropierea frontierei de stat, în dreptul localităţii Esechioi, cinci bărbaţi, cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Cei cinci au declarat că au intrat ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cetăţenii străini au fost preluaţi, conform acordului de readmisie între România şi Bulgaria, de autorităţile de frontieră din statul vecin.

Continue Reading

Actualitate

Penalităţi pentru neachitarea impozitelor şi taxelor

Published

on

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii care nu au achitat impozitele și taxele locale până la termenul de scadență (30 septembrie 2020 n.r) că, în conformitate cu art. 183 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, începând cu ziua imediat următoare acestuia datorează majorări de întârziere:

,,Majorările de întârziere sunt de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracţie de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Contribuabilii au posibilitatea de a achita rapid și comod sumele datorate bugetului local folosind una din modalitățile de plată online puse la dispoziție de către Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța:

  • pe site-ul spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Plata impozite”, integral sau în 3 rate prin programul BT;
  • prin intermediul aplicației e-Tax Mobile–SPIT, disponibilă pe AppStore și PlayStore, pe telefoanele mobile;
  • pe site-ul ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe” și “Plată fără autentificare” ;
  • prin serviciul Internet Banking;
  • prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking – Banca Transilvania.

Autentificarea în contul e-Tax se poate efectua în baza unui nume de utilizator şi a unei parole, obţinute în urma depunerii unei cereri accesând link-ul https://etax.spit-ct.ro/Autentificare.aspx….”.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta