Connect with us

Actualitate

Surpriză neplăcută în Gara Constanța

Published

on

Oficial sezonul estival a început, iar pe litoral turiștii care ajung sunt din ce în ce mai mulți. Majoritatea alege să vină cu trenul numai că atunci când oamenii ajung în gara din Constanța au parte de o surpriză … neplacută. Tunelul pietonal este închis pentru lucrări de reabilitare, iar pe liniile ferate este tot un șantier. În aceste condiții călătorii sunt nevoiți să facă slalom printre șine ca să poată ajunge de pe un peron pe altul. Valoarea lucrărilor de reabilitare din gara Constanța se ridică la 10,4 milioane de lei.

 

Potrivit graficului lucrările la tunelul pietonal şi cele de reabilitare a liniilor din Gara Constanţa trebuiau finalizate în data de 20 mai 2020. Cel puțin așa scrie negru pe alb, pe panoul informativ instalat în gară. Asta în teorie, pentru că în practică lucrările sunt departe de a fi finalizate. Gara este încă în plin şantier, iar turiştii care vin la mare trebuie să demonstreze ca au și abilități sportive ca să poată traversa peste șinele de cale ferată. Asta în condițiile în care tunelul este și el încă în reparații.

 

Există câteva panouri din loc în loc pe care este indicat locul prin care oamenii, cu bagaje în mână, trebuie să ajungă la liniile 3-6 ale Gării Constanţa. Numai că și acest așa-zis acces lasă de dorit.

 

Dacă pasagerii mai au și bagaje voluminoase ori mai grav sunt persoane cu dizabilități, atunci singura modalitate de trecere este doar cu ajutor din partea unei alte persoane.

 

Reprezentanții CFR  Infrastructură susțin pe pagina de socializare a companiei ca de fapt termenul de finalizare al lucrărilor este semestrul 2 și că ele sunt în grafic.

 

“Constructorul a finalizat până în prezent lucrările de reparații capitale la două dintre cele patru linii, inclusiv drenul dintre linii, iar la tunelul pietonal s-au finalizat lucrările de etanșare, placarea pereților tunelului cu faianță pe o înălțime de doi metri, zugrăvirea acestora și a tavanului cu vopsea lavabilă, repararea rampelor scărilor de acces în tunel.  În prezent se execută lucrările de reparații capitale la linia 3, iar în interiorul tunelului pietonal se execută deja lucrările de montare a gresiei.”, comunică CFR Infrastructură

 

În postarea companiei nu este specificată însă o dată clară, ceea ce înseamnă că ele s-ar putea termina chiar și în septembrie după încheierea sezonului estival.

 

Iar în tot acest timp turiștii care vor veni la mare în această vara vor trebui să treacă mai intâi pe la sala de forță pentru ca mai apoi să poată să treacă cu bagajele peste obstacolele din Gara Constanța.

Actualitate

Sancțiuni contravenționale aplicate pentru parcarea pe locurilor rezervate persoanelor cu dizabilități

Published

on

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

În urma acțiunii tematice care a avut loc zilele trecute, s-au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54663 lei.

De asemenea, au fost ridicate 17 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității.

Încă o dată, polițistii locali atrag atenția asupra importanței respectării actelor normative și a drepturilor persoanelor.

Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept.Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie.

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Continue Reading

Actualitate

Noi locuri de parcare în cartierele Constanței

Published

on

Primăria municipiului Constanța continuă să implementeze soluții de reconfigurare urbană a zonelor rezidențiale pentru a răspunde nevoilor comunității. Terenurile eliberate de garaje sunt reamenajate și transformate în parcări. O nouă parcare a fost construită pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în dreptul blocului L7. 18 de noi locuri de parcare sunt disponibile pentru locuitorii din zonă. Suprafața carosabilă eliberată de garaje a fost reamenajată prin lucrări de pregătire a suprafețelor, asfaltare și trasare a marcajelor rutiere.

Lucrări similare au avut loc și pe aleea Poet Alexandru Gherghel. În locul garajelor au fost amenajate 39 de noi locuri de parcare, dintre care 4 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. O parte din teren a fost transformată în spațiu verde, suprafața fiind pregătită pentru plantare.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare în alte zone din oraș. Pe strada Matei Millo, lângă Detașamentului de Pompieri Palas, se lucrează la refacerea suprafețelor în 4 zone distincte.

De asemenea, pe aleea Stadionului, în dreptul punctului termic, se construiesc 3 parcări. Infrastructura terenului este consolidată și se montează bordurile care vor delimita platforma parcărilor.

Continue Reading

Actualitate

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine funcțional

Published

on

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine functional. Se vor aplica noi reguli de circulație la intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Echipele Confort Urban continuă în această noapte lucrările de trasare a marcajelor rutiere și de montare a elementelor de girație, traficul rutier fiind restricționat parțial între orele 21:00-05:00. Noul sistem va fi funcțional începând de mâine și va conține două variante de fluxuri auto: varianta de funcționare curentă pentru trafic redus și varianta de funcționare cu flux prioritar pentru trafic intens.

Vă reamintim că această construcția este temporară, fiind necesară pentru monitorizarea valorilor de trafic, astfel încât să permită ajustarea elementelor de semnalizare rutieră.

Amenajarea rutieră este corelată cu resistematizarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu și planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Proiectul include și extinderea zonelor cu spațiu verde, pe o suprafață de 2500 mp.

Participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenţie şi să circule cu viteză redusă.

Continue Reading

Actualitate

AUR pentru SCJU Constanța

Published

on

Secția Clinică Neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”  Constanța a primit, din partea Organizației Europene de Stroke (AVC), premiul Angels, categoria „AUR”, pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC).

,,De la sfârșitul anului 2018, de când derulăm programul de tromboliză și până în prezent, am efectuat aproape 200 de trombolize.  În majoritatea cazurilor evoluția a fost favorabilă iar pacienții noștri au acum o viață aproape de normalitate și asta datorită implicării întregii echipe din secția de Neurologie  dar și a colegilor din zona de Urgență și de la Radiologie. Distincția primită este defapt o recunoaștere a muncii de echipă, o dovadă a faptului că împreună putem  face mult bine!, a declarat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic șef secție Neurologie.

Doar 11 unități medicale din țara noastră au fost premiate de către Organizația Europeană de Stroke în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța fiind una dintre ele. Participarea la astfel de acțiuni le oferă medicilor posibilitatea de a identifica cele mai bune practici și de a împărtăși cunoștințe care îi vor ajuta să implementeze cele mai bune și noi  tratamente în domeniu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susține inovația și ia în permanență toate măsurile astfel încât unitatea medicală să fie pregătită non stop să acorde asistenţă în cazurile de atac vascular cerebral și să aducă la cele mai înalte standarde tratamentul necesar acestei categorii de pacienți.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222