Connect with us

Actualitate

Sunset Sea-mphony, regal muzical! Spectacolele din faţa Cazinoului se bucură de un veritabil succes

Published

on

Serile pe litoral nu înseamnă doar cluburi, muzică electronică şi petreceri până la răsărit. Turiştii se pot delecta în acest sezon estival cu muzică romanească de cea mai bună calitate. Aflat la cea de-a doua ediţie, proiectul “Sunset Sea-mphony” reuşeşte să strângă în fiecare seară, în faţa Cazinoului sute de melomani, turişti şi constănţeni deopotrivă.

Orchestra din Cluj interpretează piese celebre din repertoriul unor artişti precum: Gil Dobrică, Dan Spătaru, Maria Tănase ori Gabriel Dorobanţu, dar și melodii ale trupelor Holograf, Voltaj, Zdob şi Zdub sau Phoenix.

“Constănţenii vor avea parte de 24 de seri de concerte, de spectacole. În fiecare seară, de la 19.30 până la ora 21.00 vom fi aici pentru dvs. cu un repertoriu special pregătit pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri.”, declară GEORGIANA RUSU, organizator

Sute de constănțeni şi turişti, de la cele mai fragede vârste şi până la cei trecuţi de a doua tinereţe au asistat la concert. Unii au venit special, alții au auzit muzica și s-au oprit pentru a asculta.

“Apreciem şi muzica bună, şi dansatorii, tot . Foarte frumos! Este şi peisajul foarte frumos.”, spune un turist

“Se potriveşte muzica cu decorul ? Da, da, chiar foare bine ! E şi atmosfera plăcută, şi nu e cald.”, completează un alt turist

Toate melodiile sunt reorchestrate de către dirijorul Răzvan Metea și sunt interpretate fără amplificare, pentru ca legătura dintre artişti, muzica propriu-zisă și public să fie cât mai puternică.

“Chiar ne-a făcut o deosebită plăcere să ne reîntoarce., Anul trecut am avut o experienţă deosebită şi am fost convinşi că o să fie bine şi că ne vor primi bine. Ne-au şi scris şi pe email, şi pe facebook, şi pe toate canalele media posibile.”, declară dirijorul RĂZVAN METEA

“Cu mult dor am venit şi am aşteptat publicul să vedem cum reacţioneaza la piesele româneşti. Îi aşteptăm în cotinuare să danseze cu noi, să cânte cu noi.”, spune GRAŢIELA ARANYOSI, instrumentist

Proiectul “Simfonii la Malul Mării” s-a născut din dorinţa unor tineri de a oferi turiştilor şi constănţenilor evenimente culturale de calitate. Anul acesta au venit şi cu o surpriză: şase balerini care reuşesc la fiecare spectacol să scoată publicul la dans. Concertele vor continua în fiecare seară până pe 19 august.

sursa foto: Sunset Sea-mphony 2018 – Simfonia Centenarului

Actualitate

Mangalia va avea un stadion modern

Published

on

Stadionul central ,,Callatis” va fi reabilitat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Zilele trecute, au fost efectuate câteva intervenții specifice în teren, iar în perioada următoare vor fi demolate vechile structuri. În locul acestora, va fi construită o bază sportivă modernă, dotată cu nocturnă.

,,Vom pune la dispoziția copiilor din Mangalia un loc potrivit pentru diverse competiții sportive, atât pe suprafața de joc acoperită cu gazon, cât și pe terenul multifuncțional, unde practicanții diverselor discipline sportive își vor putea desăvârși aptitudinile.”, promite primarul Radu Cristian.

 

Continue Reading

Actualitate

Soluții pentru constănțenii din Palazu Mare

Published

on

O parte din străzile cartierului Palazu Mare nu sunt asfaltate. După fiecare ploaie, drumul se transformă în mlaștină.

Pentru a rezolva situaţia, primarul Vergil Chițac s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu locuitorii din Palazu Mare și le-a prezentat mai multe soluții, astfel încât, în cel mai scurt timp, oamenii să beneficieze de condiții civilizate.

Problema nu este deloc simplă, după cum a declarat edilul Constanţei:

Au fost emise Autorizații de Construire fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic, domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo…nu se respectă nici o regulă.”.

Orice reconfigurare a zonei presupune ca locuitorii acestor străzi să cedeze suprafețe din propriul teren. Ulterior, se vor întocmi acte notariale, se vor reface documentațiile cadastrale, vor fi recalculate impozitele pentru noile suprafețe.

Concomitent, echipele municipalității vor demara lucrările de construire a drumului, pentru ca aceste străzi impracticabile să devină artere circulabile, cu asfalt modern.

Continue Reading

Actualitate

România intră în etapa de operaționalizare a Centrului CYBER

Published

on

Ca urmare a deciziei statelor membre ale Uniunii Europene, exprimată prin vot în decembrie anul trecut, România va găzdui viitorul Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice. Centrul CYBER este prima entitate europeană de pe teritoriul țării noastre.

Etapa de pregătire a operaționalizării noului centru, atât la nivelul elaborării cadrului normativ, cât și din punct de vedere al administrării și resurselor financiare necesare, va fi coordonată de Ministerului Finanțelor și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Se va înființa GLI-CYBER, grup de lucru interinstituțional, responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării Centrului CYBER.

,,Voi duce la bun sfârșit instalarea primei agenții europene de pe teritoriul nostru, având privilegiul să fi fost desemnat anul trecut reprezentant special al Guvernului pentru pregătirea și promovarea candidaturii României în negocierile pentru noul sediu CYBER.

Este o etapă firească de continuitate a eforturilor echipei care a pregătit candidatura României și care a făcut posibilă această victorie fără precedent pentru țara noastră. Suntem într-un dialog permanent cu reprezentanții Comisiei și lucrăm împreună la un calendar pentru operaționalizare.”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Secretariatul tehnic al GLI-CYBER, care va avea rolul de Unitate de Operaționalizare a Centrului CYBER, va fi asigurat de reprezentanții Ministerului de Finanțe. Unitatea va asigura interfața dintre autoritățile și instituțiile din România și reprezentanții Comisiei.

Centrul CYBER va fi un pol european de expertiză tehnologică în materie de securitate cibernetică, în special în domenii precum criptografia, serviciile de securitate a rețelelor informatice, detectarea intruziunilor, securitatea sistemelor, securitatea rețelelor, securitatea programelor informatice și a aplicațiilor. De asemenea, va asigura coordonarea între centrele naționale pentru securitate cibernetică din statele membre.

Totodată, va fi principalul organism de gestionare a fondurilor europene, dedicate cercetării în domeniul securității cibernetice, disponibile prin cele două programe de finanțare ale UE: Europa Digitală și Orizont Europa.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta