Connect with us

Actualitate

Sunset Sea-mphony, regal muzical! Spectacolele din faţa Cazinoului se bucură de un veritabil succes

Published

on

Serile pe litoral nu înseamnă doar cluburi, muzică electronică şi petreceri până la răsărit. Turiştii se pot delecta în acest sezon estival cu muzică romanească de cea mai bună calitate. Aflat la cea de-a doua ediţie, proiectul “Sunset Sea-mphony” reuşeşte să strângă în fiecare seară, în faţa Cazinoului sute de melomani, turişti şi constănţeni deopotrivă.

Orchestra din Cluj interpretează piese celebre din repertoriul unor artişti precum: Gil Dobrică, Dan Spătaru, Maria Tănase ori Gabriel Dorobanţu, dar și melodii ale trupelor Holograf, Voltaj, Zdob şi Zdub sau Phoenix.

“Constănţenii vor avea parte de 24 de seri de concerte, de spectacole. În fiecare seară, de la 19.30 până la ora 21.00 vom fi aici pentru dvs. cu un repertoriu special pregătit pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri.”, declară GEORGIANA RUSU, organizator

Sute de constănțeni şi turişti, de la cele mai fragede vârste şi până la cei trecuţi de a doua tinereţe au asistat la concert. Unii au venit special, alții au auzit muzica și s-au oprit pentru a asculta.

“Apreciem şi muzica bună, şi dansatorii, tot . Foarte frumos! Este şi peisajul foarte frumos.”, spune un turist

“Se potriveşte muzica cu decorul ? Da, da, chiar foare bine ! E şi atmosfera plăcută, şi nu e cald.”, completează un alt turist

Toate melodiile sunt reorchestrate de către dirijorul Răzvan Metea și sunt interpretate fără amplificare, pentru ca legătura dintre artişti, muzica propriu-zisă și public să fie cât mai puternică.

“Chiar ne-a făcut o deosebită plăcere să ne reîntoarce., Anul trecut am avut o experienţă deosebită şi am fost convinşi că o să fie bine şi că ne vor primi bine. Ne-au şi scris şi pe email, şi pe facebook, şi pe toate canalele media posibile.”, declară dirijorul RĂZVAN METEA

“Cu mult dor am venit şi am aşteptat publicul să vedem cum reacţioneaza la piesele româneşti. Îi aşteptăm în cotinuare să danseze cu noi, să cânte cu noi.”, spune GRAŢIELA ARANYOSI, instrumentist

Proiectul “Simfonii la Malul Mării” s-a născut din dorinţa unor tineri de a oferi turiştilor şi constănţenilor evenimente culturale de calitate. Anul acesta au venit şi cu o surpriză: şase balerini care reuşesc la fiecare spectacol să scoată publicul la dans. Concertele vor continua în fiecare seară până pe 19 august.

sursa foto: Sunset Sea-mphony 2018 – Simfonia Centenarului

Actualitate

O nouă misiune NATO pentru militarii din Forțele Navale

Published

on

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie. Nava militară românească a plecat miercuri, 28 octombrie, din portul militar Constanța și urmează să participe la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței.

Gruparea navală NATO din care face parte dragorul „Lupu Dinescu” este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia) și mai are în compunere vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” și „Orion” (Spania). Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea gradului de interoperabilitate între forțele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navele au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Kherson (Ucraina), dar vor participa și la exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de partenerii bulgari.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are la bord un echipaj format din 72 de militari.

 

Continue Reading

Actualitate

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G

Published

on

Navy League of the United States – Consiliul România, împreună cu președintele regiunii Europa al US Navy League, Teodor Patrichi, organizează vineri, 30 octombrie 2020, evenimentul „5G – Avantaje și Vulnerabilități”. Evenimentul se va desfășura în curtea hotelului Picadilly, din Mamaia, începând cu ora 10:00.

,,Cea de-a cincea generație de comunicații celulare fără fir, 5G, continuă să se dezvolte în 2020 cu peste 105 rețele desfășurate în întreaga lume. Asigurarea rezilienței rețelelor 5G este esențială pentru societatea noastră, deoarece această tehnologie nu va avea doar un impact asupra comunicațiilor digitale, ci și asupra sectoarelor critice precum energia, transportul, serviciile bancare și sănătatea, precum și asupra sistemelor de control industrial. Rețelele 5G vor transporta informații sensibile și vor sprijini sistemele de siguranță care vor ajunge să se bazeze pe ele.

Actorii de pe piață sunt în mare parte responsabili pentru implementarea sigură a 5G. Munca colectivă și implementarea coordonată a măsurilor adecvate sunt fundamentale pentru a se asigura că întreprinderile și cetățenii din UE pot utiliza pe deplin toate avantajele noii tehnologii într-un mod sigur.

Atunci când rețelele 5G sunt cuplate cu software nou, cum ar fi serviciile de inteligență artificială și hardware nou, cum ar fi roboți și drone, posibilitățile pentru generarea de venituri noi se vor extinde și mai mult. Serviciile 5G vor spori o varietate de cazuri de utilizare a orașelor inteligente, inclusiv educație, asistență medicală și energie.”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Teodor Patrichi, președintele regiunii Europa al US Navy League.

Conferința 5G acoperă, în cadrul celor două sesiuni, rolul în creștere al comunicațiilor fără fir, impactul 5G și modul în care va evolua în următorul deceniu.

 

Continue Reading

Actualitate

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța atenționează

Published

on

Din cauza condițiilor de ceață din cursul dimineții, accesul pe rampele din complexul de sporturi extreme Gravity Park, administrat de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, este interzis. Măsura va fi valabilă până când condițiile vor permite desfășurarea sporturilor extreme în interiorul complexului.

Precizăm că, potrivit regulamentului de funcționare al Gravity Park, accesul sportivilor pe rampele umede nu este permis. RAEDPP Constanța mulțumește constănțenilor pentru înțelegere.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta