Connect with us

Actualitate

Summit-ul RomaniaActive Health & Fitness Business se pregătește, anul acesta, pentru o ediție de excepție

Published

on

Dacă țările UE ar soluționa problema inactivității fizice, ar economisi aproape 8 miliarde de euro pe an!

30 de minute de exerciții fizice, cinci zile pe săptămână, ar preveni 11,5 milioane de cazuri noi de boli netransmisibile până în anul 2050 și ar economisi 8 miliarde de euro, doar în Uniunea Europeană (OMS StepUp! Report 2023). Din păcate, România este unul dintre cele mai grave cazuri de sedentarism din Europa: mai mult de 6 din 10 români declară că nu fac niciodată exerciții fizice. (Eurobarometru 525).

Summit-ul ROMANIAACTIVE HEALTH & FITNESS BUSINESS se pregătește, anul acesta, pentru o ediție de excepție, dedicată dezvoltării și modelării viitorului industriei sănătății, activității fizice și fitness-ului din România. Cu peste 440 de participanți care s-au alăturat evenimentului, se anunță un summit dinamic, care va acoperi cele mai actuale teme în dezbareri conduse de experți în domeniu și care va fi un bun prilej pentru participanți să se informeze, să creeze noi conexiuni și să dobândească noi instrumente necesare dezvoltării afacerilor lor. Fiind singura Industrie care este forțată să treacă de la 5% la 19% TVA, necesitatea unui dialog activ cu autoritățile va fi, de asemenea, un subiect fierbinte la eveniment.

România are nevoie de mai multă educație pentru sport și mișcare! Este dovedit că exercițiul fizic ajută la prevenirea și tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume, diabetul, afecțiunile cardiace și obezitatea! Costurile creșterii stilului de viață sedentar în România vor fi uriașe.

Clasarea României în topul celor mai sedentare țări trebuie să fie un semnal de alarmă pentru națiune. Comportamentul sedentar este un factor de risc principal pentru numeroase probleme de sănătate, cu implicații sporite ale costurilor.

Acest clasament are un impact major asupra sănătății populației, dar în același timp pune o povară financiară substanțială asupra cheltuielilor de sănătate publică! Costurile din bugetul de sănătate legate de comportamentul sedentar în România se ridică la 119 milioane de euro anual! Aceste costuri acoperă tratamentele pentru afecțiuni cauzate direct sau exacerbate de inactivitatea fizică, precum și costurile indirecte ale pierderii productivității și absenteismului de la locul de muncă.

Este o necesitate și o prioritate să investim în continuare în servicii de activitate fizică accesibile românilor. Până în prezent, reglementările privind reforma în domeniul sănătății în România au prioritizat importanța prevenirii bolilor și îmbunătățirii calității vieții pentru
cetățeni.

Este esențial ca factorii de decizie să recunoască aceste beneficii pe termen lung și să acorde
prioritate inițiativelor care încurajează activitatea fizică.

Sănătatea nu este doar un obiectiv individual, ci și un motor pentru dezvoltarea economică. Prin promovarea unui stil de viață activ și prin consolidarea industriei de health & fitness, contribuim la construirea unui viitor mai sănătos și mai prosper pentru întreaga societate!

Anul acesta, RomaniaActive Health & Fitness Business Summit marchează o nouă etapă în evoluția noastră colectivă către un stil de viață mai sănătos și mai activ. Industria de health& fitness are nevoie să devină din ce în ce mai unită și mai puternică, deoarece sportul este atât o investiție în sănătate, cât și în prosperitatea economică a societății românești!

Suntem mândri să aducem la summit-ul nostru nume sonore din mediul privat, lideri din sănătate, reprezentanți ai industriei de health & fitness din România și invitați EuropeActive. Împreună, vom descoperi cum sportul nu este doar o investiție în sănătate, ci și în prosperitatea economică a societății.”, a declarat Kent Orrgren, Președinte RomaniaActive și CEO World Class Romania Health & Fitness Network.

Evenimentul, programat pentru 16 noiembrie la Nord Events Center în București și moderat de cunoscutul jurnalist sportiv Costin Deșliu, va aduce împreună lideri din industrie, reprezentanți guvernamentali, antreprenori, profesioniști din mediul public și cel privat și invitați internaționali, pentru a discuta și dezvolta strategii menite să transforme industria și să aducă un impact pozitiv puternic asupra întregii economii românești.

Panelurile de discuție vor aduce în prim plan tendințe, inovații și strategii ce pot susține cu succes modelarea viitorului unei industrii aflate în plină ascensiune. Discursurile de deschidere vor fi susținute de Vicepreședintele EuropeActive, Jana HAVRDOVA, CEO-ul EuropeActive, Andreas PAULSEN și Președintele RomaniaActive, Kent ORRGREN.

Alături de fondatorul Regina Maria și Enayati Medical City, Wargha ENAYATI, vor fi dezbătute cele mai inovatoare moduri în care industria de health & fitness poate să revoluționeze sistemul de sănătate din România.

În continuare, se vor aduce în discuție cele mai eficiente strategiile de creștere și oportunități de investiții în industrie, împreună cu Omer Tetik (CEO Banca Transilvania), Chintan Saruna (CEO Vectr Holdings, owner World Class Romania), Sotiris Chatzidakis (CEO al CEO Club Romania) și Andrei Gemeneanu (Managing Partner Morphosis Capital și owner Stayfit).

Reprezentanți ai unor companii de top din industria de health & fitness vor veni cu informații de ultimă oră pentru creșterea afacerilor în industrie, iar panelul dedicat antreprenorilor locali de fitness va oferi un ghid practic pentru succes.

Vor fi prezenți, de asemenea, lideri educaționali din domeniu (Les Mills, MoveOn, Fitness Scandinavia, StayFit Academy, Lotus Sports) și furnizori de top, printre care Matrix, Technogym și UpFit.

Timp de o zi, pe 16 noiembrie, RomaniaActive Health & Fitness Business Summit va deveni epicentrul transformării, unde se vor contura direcțiile viitoare ale industriei și se vor putea iniția colaborări și parteneriate de succces.

Înscrierile la eveniment sunt deschise pe pagina oficială a asociației patronale RomaniaActive.

LINK informații, agendă și înscrieri: https://romaniaactive.ro/2023-health-and-fitness-business-summit/.

Despre RomaniaActive

RomaniaActive este o Organizatie Patronală autonomă, fără caracter politic, bazată pe principiul liberei asocieri, ca persoană juridică de drept privat, nonprofit, înființată în scopul apărării membrilor săi, potrivit prevederilor legale în vigoare, pactelor, tratatelor și convențiilor internaționale la care România a aderat, precum și propriului act constitutiv, independent de autoritățile publice, partidele politice și sindicatele.

Asociația Patronală este înființată și funcționează în baza Legii dialogului social nr. 62/2011. Principiile care guvernează relația dintre membrii Patronatului și pe care se bazează interesele comune sunt următoarele: solidaritatea, transparența, democrația și promovarea interesului economic.

Pentru mai multe informații, accesați: www.romaniaactive.ro

Actualitate

“Voluntariat pentru Bunici”

Published

on

Asociația „Împreună pentru Viitor” desfășoară proiectul “Voluntariat pentru Bunici”, care a început în octombrie 2017 și continuă și în prezent, cu o pauză în timpul pandemiei. Centrele în care voluntarii Asociației organizează ateliere și evenimente cu artiști locali sunt: „Elysium Residence” din Eforie Nord și Centrele Rezidențiale pentru Vârstnici „Nikolas” și „Zig-Zag” din Costinești.  Proiectul are ca scop socializarea, organizarea de evenimente și ateliere menite să aducă alinare și bună dispoziție în viața persoanele vârstnice.

De fiecare dată mergem în centrele de bătrâni cu multă nerăbdare și entuziasm, organizăm evenimente tematice și încercăm să-i surprindem mereu cu ceva nou. La rândul lor, bătrânii rămân impresionați de implicarea voluntarilor și așteaptă să revenim cât mai curând.

„Activitățile  desfășurate de Asociația Împreună pentru Viitor și Asociația Kronos în cadrul Proiectului Voluntariat  pentru  bunici reprezintă  speranța, bucuria, zâmbetul, dorința de a trăi frumos. Înseamnă dăruire, iubirea de semeni, încredere, devotament, pasiune, îmbrățișări, visuri împlinite, nostalgie, melancolie, cunună împletită din dorințe și împliniri, din trecut, prezent și viitor. Bucurii și dureri, înțelepciune și neputință, dorința de a fi util în ciuda vârstei, durerea de a ști multe și de a nu mai avea audiență.

Fiecare întâlnire cu voluntarii reprezintă o rază de soare, de speranță, în viața fiecăruia dintre noi.

Mulțumim că existați, mulțumim că am avut șansa să vă întâlnim și să colaborăm,  mulțumim că dați sens vieții chiar și în faza bătrâneții” – Maria Marinescu – Președinte Asociația “Kronos”.

O nouă activitate pregatită a fost cu ocazia zilei de 1 martie, zi în care voluntarii Asociației împreună cu tinerii de la Biblioteca/Ludoteca Cobadin coordonați de Telehoi Cristiana și elevii de la Liceul Cobadin reprezentați de director Grassu Mariana au adus un pic de bucurie și câte un mărțișor confecționat cu multă dragoste bătrânilor care ne-au înveselit copilăria și ne-au răsfățat cu răbdare și grija lor.

Continue Reading

Actualitate

Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța se pregătește să participe în perioada 5-7 martie 2024 la ITB Berlin

Published

on

Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța se pregătește să participe în perioada 5-7 martie 2024 la ITB Berlin, unul dintre cele mai importante târguri de turism din lume.

În ultima lună OMD Mamaia Constanța s-a pregătit cu materiale noi de marketing, pentru ca niciun detaliu al destinației Mamaia Constanța din cadrul standului României, să nu lipsească:

“Ne pregătim să plecăm la Berlin, de unde vă vom ține la curent cu tot ce înseamnă o manifestare expozițională de o asemenea amploare. Este unul dintre cele mai mari târguri de turism din lume pe segmentul B2B, astfel că destinația Mamaia Constanța are toate șansele să se facă remarcată între tour-operatorii din Germania și din restul lumii.  Ne-am organizat și pentru acest târg de turism cu o prezentare Power Point în limba engleză, 4 filme video de prezentare a destinației cu subtitrare în limba engleză, 2 clipuri publicitare, o broșură de prezentare pentru stațiunea Mamaia și o broșură de prezentare pentru orașul Constanța, ambele în limba engleză, dar și cu alte materiale de marketing destinate promovării cât mai bune a destinației noastre. Alături de colegele mele din cadrul departamentelor de marketing și comunicare, sperăm să facem o impresie bună și să punem destinația Mamaia Constanța pe harta turismului mondial, a declarat George Măndilă, Președinte al Destinației de Management al Organizației Mamaia Constanța.

Reprezentanții OMD Mamaia Constanța vor ajunge luni seara în Berlin. Între obiectivele organizației se află întâlnirile cu cât mai multe agenții de turism și tour-operatori care vor fi prezenți la târg.

În fiecare an, în luna martie, lumea turismului internațional se adună la unul dintre cele mai mari târguri de turism din lume. Din 1966, ITB Berlin a fost forța inovatoare și platforma lider a industriei turismului, dar și principalul târg comercial la nivel global, numit și „The World’s Leading Travel Trade Show”.

Continue Reading

Actualitate

Primăria lucrează în paralel, pentru a reabilita și zonele adiacente marilor bulevarde

Published

on

În paralel cu proiectele de reabilitare a marilor bulevarde, Primăria Constanța a lucrat intens pentru ca și zonele adiacente să fie reamenajate, venind astfel în completarea lucrărilor derulate cu fonduri europene.
S-a lucrat la jardiniere, ziduri de sprijin, coloane, scări, rampe pentru persoanele cu dizabilități, platforme și alei de acces către blocuri, amenajări care deveniseră o rușine pentru locatari din cauza faptul că erau într-o stare avansată de degradare și căpătaseră un aspect vechi și ponosit.
Spre exemplu, în zona Dacia, Trocadero, pe strada Ștefan cel Mare s-a lucrat în ultima perioadă pentru înfrumusețarea și reabilitarea spațiilor adiacente blocurilor.
Pe de altă parte, Serviciul Dotări Urbane montează zilele acestea bănci și coșuri de gunoi pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu, 1 Decembrie 1918, 1 Mai, șoseaua Mangaliei. Cele mai multe dintre ele sunt amplasate în zone de recreere cum ar fi piațeta din zona Dacia, proaspăt reabilitată, piațeta din zona ICIL, dar și de-a lungul bulevardelor menționate.
Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere. Fiecare dintre noi are o responsabilitate în acest sens și poate contribui, în primul rând, păstrându-l așa cum este și având grijă să nu lase urme pe unde trece.
Facem din nou apel la constănțeni să păstreze în condiții bune mobilierul urban și zonele reabilitate și să nu mai arunce gunoiul decât în locurile special amenajate. Să nu uităm că toate acestea sunt realizate cu banii noștri, ai constănțenilor.
De asemenea, cetățenii care întâlnesc astfel de cazuri sunt rugați să le sesizeze la Dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241.484.205

Continue Reading

Actualitate

Se oprește apa pe anumite tronsoane din cartierele Tomis II și Tomis III din municipiul Constanța

Published

on

Echipele RAJA execută lucrări de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale, în cadrul contractului -“Realizare cămine și instalație mecano hidraulică pentru modernizare și sectorizare pe rețele de distribuție apă – LOT 1, LOT 2, LOT 3”, din municipiul Constanța.

Astfel, marți – 05 martie 2024, în intervalul orar 08.30 – 16.00, se va sista furnizarea apei în următoarele zone:
 perimetrul delimitat de străzile: Nicolae Iorga – Mircea cel Bătrân – Crișanei – Chiliei – Nicolae Iorga, cu punctele termice aferente;
 tronsonul cuprins de străzile: Ciocârliei – Ion Păun Pincio – Fdt. Prahovei – Prahovei – Ciocârliei și punctele termice din zonă;

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ.

Totodată, rugăm utilizatorii afectați de aceste lucrări să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222