Connect with us

Actualitate

Summer Street Gourmet, la VIVO Constanţa

Published

on

Surprizele se ţin lanţ pentru constănţeni şi nu numai în aceste zile pe litoral. În parcarea exterioară a centrului comercial VIVO Constanţa, se desfăşoară, pentru prima oară, cel mai mare festival culinary al verii, Summer Street Gourmet, ce reuneşte numeroase branduri din domeniul gastronomic. Aproximativ 17 operatori au venit cu preparate care mai de care mai apetisante, pregătite în stil propriu.

“Este un festival al mâncărurilor, un festival al ineditului, al gustului şi de ce nu, al încercărilor. Aşa că, pentru toţi cei curioşi îi invităm alături de noi să încerce produsele expozanţilor noştri în cadrul acestui festival gastronomic”, a declarat  Marius Rusescu, directorul de Marketing al VIVO Constanţa.

Cei care au ajuns la festivalul culinar care se va încheia pe 29 iulie, au avut o misiune grea în încercarea de a decide ce să cumpere pentru prima dată. La Summer Street Gourmet de la VIVO Constanţa am întâlnit şi mulţi copii ce s-au declarat foarte încântaţi de preparate. Dacă mulţi comercianţi au venit cu produse specifice altor ţări, am găsit aici şi preparate tradiţionale dobrogene, cea mai cunoscută fiind plăcinta dobrogeană.

“Suntem prezenţi cu produse tradiţionale. Dacă în rest vedeţi altfel de produse, la noi găsiţi gustul specific dobrogean, începând cu plăcinta dobrogeană, cozonacul atestat tradiţional “Comoara Măcinului”, cu zacuscă, cu prăjituri de casă. Avem o gamă foarte variată de produse şi îi aşteptăm pe consumatori cu drag să vină să deguste şi să simtă gustul autentic dobrogean”, a declarat Paula Vals, manager general cofetăria Angelo.

Mai mult decât atât, reprezentanţii VIVO Constanţa au pregătit pentru constănţeni şi turişti deopotrivă,  o experienţă de neuitat.

“Vom găzdui o activare inedită – ridicarea cu balonul cu aer cald. Astfel, în fiecare zi în acest interval, timp de trei ore, începând cu ora 18.00, toţi cei interesaţi pot veni şi se pot ridica la înălţime cu balonul cu aer cald. Aceste zboruri la ancoră sunt pregătite pentru toţi cei care, în prealabil se înscriu la biroul de informaţii pentru a încerca această experienţă inedită, ne-a mai spus  Marius Rusescu, directorul de Marketing al VIVO Constanţa.

Aşadar, dacă vreţi o ascensiune printre nori cu balonul, aveţi ocazia să o faceţi până pe 5 august în parcarea exterioară a centrului comercial VIVO din Constanţa.

 

Actualitate

Precizări de la Ministerul Sănătăţii

Published

on

,,Vaccinurile pe bază de ARN mesager împotriva COVID-19, dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna, nu conțin substanțe care au capacitatea de a modifica ADN-ul.

ARN-ul mesager din vaccin este o copie a unei mici părți din ARN-ul virusului SARS-CoV-2. Această moleculă are rolul de a oferi celulelor noastre instrucțiunile necesare pentru a produce proteina Spike, proteină la care sistemul imun va reacționa prin producerea de anticorpi specifici.

ARN-ul mesager este o moleculă neinfecțioasă, care nu se poate integra în ADN-ul uman și care este repede înlăturată odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike.” , scrie într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

 

Continue Reading

Actualitate

Cadrele medicale imunizate în etapa zero vor primi a doua doză de vaccin

Published

on

Direcția de Sănătate Publică Constanța anunță faptul că începând de astăzi  cadrele medicale imunizate în etapa zero vor primi a doua doză de vaccin.

În acest sens, de la ora 10, jurnaliștii sunt așteptați la Centrul de Vaccinare de la Spitalul de Boli Infecțioase.  DSP transmite faptul că pentru a respecta regulile de distanțare și pentru a asigura un flux de informații rapid, în cadrul centrului în momentul vaccinării vor avea acces: un fotograf (din cadrul Primăriei Constanța), un operator ( desemnat la fața locului) și o echipa TVR ( partener media al Ministerului Sănătății).

În etapa zero, la Constanța au fost imunizați 260 de angajați de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie. O singură persoană s-a infectat după ce a fost vaccinată împotriva COVID.

Continue Reading

Actualitate

A început distribuirea măştilor de protecţie, la Constanţa

Published

on

200.000 de măști de protecție donate de Primăria orașului taiwanez Kaohsiung vor fi distribuite integral beneficiarilor în perioada imediat următoare

Primăria Municipiului Constanța a început deja distribuirea gratuită a celor 200.000 de măști de protecție primite ca donație din partea orașului taiwanez Kaohsiung. Donația a fost anunțată la finalul anului trecut, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măștilor de protecţie, la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi, respectiv, Chen Chi-Mai. Măștile vor fi distribuite către diferite categorii de beneficiari în perioada imediat următoare.

Astfel, Primăria va distribui măștile prin structurile din subordine abilitate, cu prioritate către persoanele din categorii defavorizate precum beneficiarii cantinelor de ajutor social și ai căminului pentru persoane vârstnice, dar și seniorii premiați de Primărie cu ocazia împlinirii vârstei de 80, 90 și 100 de ani și cei care celebrează 50 de ani de căsătorie. Totodată, măștile vor fi distribuite în piețele agro-alimentare și cetățenilor care accesează serviciile de stare civilă și evidența populației, cât și pe cele ale Serviciului Public de Impozite și Taxe. Personalul din învățământul preuniversitar de la nivelul municipiului Constanța va beneficia, de asemenea, de această sponsorizare.

„Dorim să mulțumim Municipalității Kaohsiung pentru donația generoasă și sprijinul acordat constănțenilor într-o perioadă atât de dificilă. Avem încredere că această acțiune reprezintă începutul unei relații de colaborare solide între cele două orașe-port, prin intensificarea schimburilor economice și comerciale, investițiilor directe, colaborărilor academice și culturale” a declarat domnul Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Donația celor 200.000 de măști a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de domnul David Nan-Yang Lee şi Asociaţia ROTA pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan, reprezentată de domnul Constantin Damov, președinte al Asociației ROTA.

Kaohsiung este cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și o populație de aproximativ 2,7 milioane locuitori.

Despre Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA”

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non-profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea acestora. De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local, ca de exemplu modernizarea unor laboratoare de informatică prin dotarea cu echipamente IT produse în Taiwan sau implementarea unor sisteme de iluminat stradal cu corpuri LED și monitorizare inteligentă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta