Connect with us

Actualitate

Summer Street Gourmet, la VIVO Constanţa

Published

on

Surprizele se ţin lanţ pentru constănţeni şi nu numai în aceste zile pe litoral. În parcarea exterioară a centrului comercial VIVO Constanţa, se desfăşoară, pentru prima oară, cel mai mare festival culinary al verii, Summer Street Gourmet, ce reuneşte numeroase branduri din domeniul gastronomic. Aproximativ 17 operatori au venit cu preparate care mai de care mai apetisante, pregătite în stil propriu.

“Este un festival al mâncărurilor, un festival al ineditului, al gustului şi de ce nu, al încercărilor. Aşa că, pentru toţi cei curioşi îi invităm alături de noi să încerce produsele expozanţilor noştri în cadrul acestui festival gastronomic”, a declarat  Marius Rusescu, directorul de Marketing al VIVO Constanţa.

Cei care au ajuns la festivalul culinar care se va încheia pe 29 iulie, au avut o misiune grea în încercarea de a decide ce să cumpere pentru prima dată. La Summer Street Gourmet de la VIVO Constanţa am întâlnit şi mulţi copii ce s-au declarat foarte încântaţi de preparate. Dacă mulţi comercianţi au venit cu produse specifice altor ţări, am găsit aici şi preparate tradiţionale dobrogene, cea mai cunoscută fiind plăcinta dobrogeană.

“Suntem prezenţi cu produse tradiţionale. Dacă în rest vedeţi altfel de produse, la noi găsiţi gustul specific dobrogean, începând cu plăcinta dobrogeană, cozonacul atestat tradiţional “Comoara Măcinului”, cu zacuscă, cu prăjituri de casă. Avem o gamă foarte variată de produse şi îi aşteptăm pe consumatori cu drag să vină să deguste şi să simtă gustul autentic dobrogean”, a declarat Paula Vals, manager general cofetăria Angelo.

Mai mult decât atât, reprezentanţii VIVO Constanţa au pregătit pentru constănţeni şi turişti deopotrivă,  o experienţă de neuitat.

“Vom găzdui o activare inedită – ridicarea cu balonul cu aer cald. Astfel, în fiecare zi în acest interval, timp de trei ore, începând cu ora 18.00, toţi cei interesaţi pot veni şi se pot ridica la înălţime cu balonul cu aer cald. Aceste zboruri la ancoră sunt pregătite pentru toţi cei care, în prealabil se înscriu la biroul de informaţii pentru a încerca această experienţă inedită, ne-a mai spus  Marius Rusescu, directorul de Marketing al VIVO Constanţa.

Aşadar, dacă vreţi o ascensiune printre nori cu balonul, aveţi ocazia să o faceţi până pe 5 august în parcarea exterioară a centrului comercial VIVO din Constanţa.

 

Actualitate

Horia Constantinescu: „Am decis să mă retrag din PPU-SL”

Published

on

Horia Constantinescu și-a dat demisia din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Acesta menționa faptul că „alianța Horia Constantinescu – PPU-SL a fost un pact încheiat punctual în vederea susținerii unei liste de consilieri locali, în Consiliul Local Municipal Constanța, obiectiv nerealizat, motiv pentru care am încetat activitatea politică din PPU-SL”.

Totodată Horia Constantinescu speră ca proiectul legislativ privind măsurile de încurajare a producătorilor români, să primească în continuare susținerea partidului din care a făcut parte.

Comisarul CJPC nu se va implica în alegerile parlamentare și va rămâne „acasă”, la Constanța acolo unde va continua împreună cu Asociația eTrezirea toate proiectele începute,  precum reabilitarea Parcului Palatului Copiilor, dar și noi inițiative.

Tot Horia Constantinescu, menționează în comunicatul de presă faptul că după alegerile locale din 27 septembrie, și-a reluat activitatea de la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, unde deține funcția de comisar șef adjunct.

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis sezonul scoicilor

Published

on

Pe litoral  s-a încheiat sezonul estival și s-a deschis sezonul la scoici. Gătite la ceaun, la foc, direct pe malul mării. Delicatesele sunt de departe preferatele românilor, care vin la Constanța special pentru ele chiar și toamna sau iarna, iar dacă și  vremea este frumoasă, atunci cu siguranță o porție de scoici preparată la ceaun direct pe nisip și servită la doar câțiva pași de mare este o adevarată încântare pentru papile gustative ale gurmanzilor.

Cătălin s-a pregatit cum se cuvine. Și a mutat bucătăria restaurantului direct pe plajă. A adus lemne, le-a dat foc, a pus proţapul și ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a dat drumul la spectacol.

N-ai cum să reziști unui asemenea spectacol culinar fără să ți se facă poftă. Practic e imposibil să faci față aromelor mediteraneene care ies din ceaunul uriaș, care fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, însă în realitate foarte ușor de gătit. Un răsfăț culinar de care te poți bucura rapid, pentru că nu durează mult până sunt gata.

Ideea bucătarului din nordul stațiunii Mamaia pare să aibă succes la clienți. Vremea a fost și ea frumoasă și cum fructele de mare n-au colesterol, se asortează perfect cu ideea de mișcare în aer liber. Preparatul a fost oferit din partea casei tuturor clienților aflați în acel moment pe terasa localului din Mamaia.

Meteorologii aduc și ei vești bune. La mijlocul săptămânii revin temperaturile de început de vară, iar în weekendul următor vom avea chiar și 22 de grade celsius. Adică o vreme ideală pentru o escapadă pe litoral și o cură de fructe de mare.

Continue Reading

Actualitate

Pompierul artist de la ISU Dobrogea

Published

on

Cine s-ar fi gândit că sensibilitatea se poate împleti perfect cu forța și lupta pentru viață? Romulus Pascaru, un pompier constănțean ne arată că acest lucru este posibil. Cele mai marcante experințe prin care a trecut le-a transformat, în timp, în artă: poezii, cântece, picturi și sculpturi. Romulus lucrează pe echipajul SMURD, dar și pe autospeciala de descarcerare, în cadrul ISU „Dobrogea”.

Romulus Pascaru are 40 de ani și este pompier din 2005. A trecut prin multe experiențe neplăcute, a văzut lucruri care cu greu pot fi suportate. Iar multe dintre tragediile care i-au trecut prin față le-a transformat în…artă. Moartea unui coleg l-a făcut să compună versurile acestei melodii Muzica, spune Romulus, îl ajută să își exprime bucuria, dar și tristețea și durerea.

Stările care îl încearcă nu le transpune numai în muzică. Pompierul constănțean mai scrie și poezii, pictează și sculptează. Versurile poeziei „Îngeri cu aripi de tablă”  au fost scrise în 2005, după primul eveniment tragic la care Romulus a luat parte și care l-a marcat. Iar de accidentul de acum 15 ani și de poezie, se leagă foarte strâns și pictura cu același nume. Din copilărie a fost atras de partea artistică. În clasa a 2-a, învățătoarea lui l-a îndemnat să scrie, impresionată fiind de o compunere de-a elevului Pascaru. Apoi au urmat picturile și sculpturile.

În ani, a strâns zeci de lucrări, fie că vorbim despre picturi sau sculpturi. ”Ana lui Manole” sau cea dedicată soției sale – sunt doar câteva dintre operele de artă cu care se mândrește. Colegii lui Romulus sunt mândri de colegul lui . Unii îl știu doar de câteva luni, alții însa sunt o a doua familie pentru el.

Pe lângă artă și familie, Romulus își dedică viața și meseriei de pompier. Lucrează atât pe echipajul SMURD, cât și pe autospeciala de descarcerare.

Romulus Pascaru își realizează creațiile acasă, alături de familie. Căminul său arată ca un adevărat atelier, unde se găsesc picturi sau sculpturi care mai de care mai impresionante. Romulus are trei copii și i-ar plăcea ca măcar unul să îi calce pe urme.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta