Connect with us

Actualitate

Summer Street Gourmet, la VIVO Constanţa

Published

on

Surprizele se ţin lanţ pentru constănţeni şi nu numai în aceste zile pe litoral. În parcarea exterioară a centrului comercial VIVO Constanţa, se desfăşoară, pentru prima oară, cel mai mare festival culinary al verii, Summer Street Gourmet, ce reuneşte numeroase branduri din domeniul gastronomic. Aproximativ 17 operatori au venit cu preparate care mai de care mai apetisante, pregătite în stil propriu.

“Este un festival al mâncărurilor, un festival al ineditului, al gustului şi de ce nu, al încercărilor. Aşa că, pentru toţi cei curioşi îi invităm alături de noi să încerce produsele expozanţilor noştri în cadrul acestui festival gastronomic”, a declarat  Marius Rusescu, directorul de Marketing al VIVO Constanţa.

Cei care au ajuns la festivalul culinar care se va încheia pe 29 iulie, au avut o misiune grea în încercarea de a decide ce să cumpere pentru prima dată. La Summer Street Gourmet de la VIVO Constanţa am întâlnit şi mulţi copii ce s-au declarat foarte încântaţi de preparate. Dacă mulţi comercianţi au venit cu produse specifice altor ţări, am găsit aici şi preparate tradiţionale dobrogene, cea mai cunoscută fiind plăcinta dobrogeană.

“Suntem prezenţi cu produse tradiţionale. Dacă în rest vedeţi altfel de produse, la noi găsiţi gustul specific dobrogean, începând cu plăcinta dobrogeană, cozonacul atestat tradiţional “Comoara Măcinului”, cu zacuscă, cu prăjituri de casă. Avem o gamă foarte variată de produse şi îi aşteptăm pe consumatori cu drag să vină să deguste şi să simtă gustul autentic dobrogean”, a declarat Paula Vals, manager general cofetăria Angelo.

Mai mult decât atât, reprezentanţii VIVO Constanţa au pregătit pentru constănţeni şi turişti deopotrivă,  o experienţă de neuitat.

“Vom găzdui o activare inedită – ridicarea cu balonul cu aer cald. Astfel, în fiecare zi în acest interval, timp de trei ore, începând cu ora 18.00, toţi cei interesaţi pot veni şi se pot ridica la înălţime cu balonul cu aer cald. Aceste zboruri la ancoră sunt pregătite pentru toţi cei care, în prealabil se înscriu la biroul de informaţii pentru a încerca această experienţă inedită, ne-a mai spus  Marius Rusescu, directorul de Marketing al VIVO Constanţa.

Aşadar, dacă vreţi o ascensiune printre nori cu balonul, aveţi ocazia să o faceţi până pe 5 august în parcarea exterioară a centrului comercial VIVO din Constanţa.

 

Actualitate

O nouă ediție „Constanța Coffee Break”

Published

on

O nouă ediție „Constanța Coffee Break” îi așteaptă pe constănțeni și în acest weekend. De la ediție la ediție, organizatorii adaugă noi elemente pentru ca distracția să ajungă la superlativ, dar și pentru a crea combinația perfectă pentru relaxare. Sportul, muzica și dansul vor oferi noi experiențe unice pentru constănțeni și turiști. „Constanța Coffee Break” se desfășoară de sâmbătă, de la ora 08:00 și până duminică la ora 23:00, iar bulevardul Tomis se transformă într-un spațiu special: zonă de promenadă, arenă de sport și ring de dans.

Sâmbătă seara, de la ora 19:30, Fanfara „Muzica Apelor” va colora armonios zona cu cei peste 20 de instrumentiști ce vor îmbina în mod plăcut solemnitatea marșurilor militare cu elemente din folclorul românesc, muzică ușoară, dar și valsuri și arii celebre din repertoriul național și international. Distracția  va continua în compania elevilor de la secția dans sportiv din cadrul Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanța.  În a doua zi a „Constanța Coffee Break”, duminică, de la ora 20:00, constănțenii vor descoperi frumusețea dansului tradițional, iar numeroase ansambluri de copii îi vor încânta pe participanți. Ansambluri precum „Flori Dobrogene”, „Izvorașul Dobrogean”  vor participa la evenimentul de weekend.  400 de volume, un spațiu pentru lectură special amenajat și multe surprize îi așteaptă vizitatori la festivalul „Constanța citește” care se desfășoară în Parcul Arheologic.

De asemenea, și în acest sfârșit de săptămână, iubitorii de sport vor avea liber la distracție. Atât sâmbătă, cât și duminică, începând cu ora 18:00, va fi open court pentru cei care doresc să joace baschet și badminton.

Continue Reading

Actualitate

Se igienizează spațiile verzi

Published

on

Se igienizează spațiile verzi din municipiul Constanța, care în aceste zile beneficiază de o îngrjirire corectă și corespunzătoare. Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare și beneficiarii venitului minim garantat cosesc, greblează, plivesc și prășesc florile și trandafirii, udă suprafețele verzi sau tund gardul viu. S-a acționat până acum în parcul Tăbăcărie, pe faleza Cazinoului, în stațiunea Mamaia, dar și pe mai multe străzi și bulevarde din oraș: Tomis, Al. Lăpușneanu, Mamaia, Cișmelei, Adamclisi sau Suceava.

O atenție deosebită s-a acordat și arborilor. De asemenea se elimină ramurile bătrâne, uscate, rupte accidental sau atacate de carii ale copacilor din parcul Tăbăcărie și de pe faleza Cazinoului pentru a evita astfel prăbușirea lor.

Arborii din curțile și din preajma unităților de învățământ au fost toaletați deja, iar acum se centralizează și se verifică situațiile similare de pe întreg cuprinsul orașului, stabilind care sunt prioritățile în acest sens.

Continue Reading

Actualitate

„Din mers imunizarea este mai simplă”

Published

on

În weekendul ce urmează un nou eveniment de imunizare a populației va avea loc la malul mării. Campania de vaccinare drive-through se desfășoară în perioada  6-8 august în parcarea City Park Mall.

În intervalul  orar 12-20, în cadrul punctului de vaccinare din parcarea centrului comercial se va desfășura campania de drive-through cu serurile Pfizer și Johnson and Johnson.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport). Așadar, vineri, sâmbătă și duminică între orele 12:00 -20:00, constănțenii și turiștii sunt așteptați să se imunizeze.

Continue Reading

Actualitate

In Memoriam Octavian Dumitru Unc

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, organizează vineri, 6 august, în Aula Bibliotecii, de la ora 17:00, lansarea volumului de poezie Drumuri de ieri, al regretatului chirurg Octavian Dumitru Unc, apărut la editura Ex Ponto după dispariţia acestuia.

Medicul Dumitru Octavian Unc, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, și-a descoperit târziu vocaţia poetică, suficient însă pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean.

Volumul Drumuri de ieri este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momente privilegiate conţinute în fiecare poezie. Cartea va fi prezentată de Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca.

Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, susţinut de actorul Geo Dobre, și de un moment muzical oferit de Ștefan Petrescu (vioară), Niculai Vararu-Maradin (pian) și Alexandru Chiriac (bariton).

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222