Connect with us

Actualitate

Summer Street Gourmet, la VIVO Constanţa

Published

on

Surprizele se ţin lanţ pentru constănţeni şi nu numai în aceste zile pe litoral. În parcarea exterioară a centrului comercial VIVO Constanţa, se desfăşoară, pentru prima oară, cel mai mare festival culinary al verii, Summer Street Gourmet, ce reuneşte numeroase branduri din domeniul gastronomic. Aproximativ 17 operatori au venit cu preparate care mai de care mai apetisante, pregătite în stil propriu.

“Este un festival al mâncărurilor, un festival al ineditului, al gustului şi de ce nu, al încercărilor. Aşa că, pentru toţi cei curioşi îi invităm alături de noi să încerce produsele expozanţilor noştri în cadrul acestui festival gastronomic”, a declarat  Marius Rusescu, directorul de Marketing al VIVO Constanţa.

Cei care au ajuns la festivalul culinar care se va încheia pe 29 iulie, au avut o misiune grea în încercarea de a decide ce să cumpere pentru prima dată. La Summer Street Gourmet de la VIVO Constanţa am întâlnit şi mulţi copii ce s-au declarat foarte încântaţi de preparate. Dacă mulţi comercianţi au venit cu produse specifice altor ţări, am găsit aici şi preparate tradiţionale dobrogene, cea mai cunoscută fiind plăcinta dobrogeană.

“Suntem prezenţi cu produse tradiţionale. Dacă în rest vedeţi altfel de produse, la noi găsiţi gustul specific dobrogean, începând cu plăcinta dobrogeană, cozonacul atestat tradiţional “Comoara Măcinului”, cu zacuscă, cu prăjituri de casă. Avem o gamă foarte variată de produse şi îi aşteptăm pe consumatori cu drag să vină să deguste şi să simtă gustul autentic dobrogean”, a declarat Paula Vals, manager general cofetăria Angelo.

Mai mult decât atât, reprezentanţii VIVO Constanţa au pregătit pentru constănţeni şi turişti deopotrivă,  o experienţă de neuitat.

“Vom găzdui o activare inedită – ridicarea cu balonul cu aer cald. Astfel, în fiecare zi în acest interval, timp de trei ore, începând cu ora 18.00, toţi cei interesaţi pot veni şi se pot ridica la înălţime cu balonul cu aer cald. Aceste zboruri la ancoră sunt pregătite pentru toţi cei care, în prealabil se înscriu la biroul de informaţii pentru a încerca această experienţă inedită, ne-a mai spus  Marius Rusescu, directorul de Marketing al VIVO Constanţa.

Aşadar, dacă vreţi o ascensiune printre nori cu balonul, aveţi ocazia să o faceţi până pe 5 august în parcarea exterioară a centrului comercial VIVO din Constanţa.

 

Actualitate

Puiul de delfin se lasă așteptat

Published

on

Cel de-al șaptelea delfin de la Delfinariul din Constanța încă nu a venit pe lume. Chiar dacă initial conducerea a anunțat faptul că până la sfârșitul lunii septembrie Marusia va da naștere puiului de delfin, acest lucru nu s-a întămplat încă.

Din cauza faptului că Marusia nu a fost monitorizată de la începutul sarcinii deoarece se afla în Ucraina acolo unde izbucnise războiului, nu se poate preconiza cu exactitate când va da naștere puiului de delfin. Însă specialiștii și medicii atât români, cât și ucraineni o monitorizează în permanență acum pe Marusia.

Cel mai probabil Marusia va adduce pe lume puiul de delfin în prima jumătate a lunii octombrie.

Continue Reading

Actualitate

Dispare și pasarela maritimă?

Published

on

După Pasarela Regală, un alt simbol al stațiunii Mamaia riscă să dispară.  Pasarela construită de fostul primar Radu Mazare, în zona Cazinoului, ar putea avea aceeași soartă. O mare parte din ea a fost deja îngropată în nisip odată cu lărgirea plajelor, iar acum autoritățile au decis să extragă pilonii ca să vadă cât de uzați sunt și să ia o decizie finală: fie o reabilitează, pe cea rămasă, fie o demolează în totalitate.

În 2012 Pasarela de la Cazino, era inaugurată cu mult fast de catre primarul Radu Mazare. Un million de euro a costat investitia iar banii au venit de la bugetul local dar si de la Ministerul Dezvoltării Regionale. 10 ani mai tarziu, timp in care a mai fost reparat pe ici pe colo, pasarela începe să dispară încet incet. Mai întâi,  o parte din ea a disapărut odată cu largirea plajelor.

Cu timpul pasarela se transformase intr unul din principalele puncte de atractie pentru turistii care veneau an de an in vacanta pe litoral.

Într-o primă fază,  autoritățile locale au decis să o demoleze parțial. Mai exact în aceste zile, utilaje de mare capacitate extrag  din nisip pilonii care au fost îngropați odată cu largirea plajelor. Adică mai bine de jumătate din pasarelă.

Lucrările de extracție a pilonilor și implicit demontarea parțială a pasarelei vor dura 30 de zile.

Pasarela a fost construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn. Pornea de pe plaja din şi făcea legătura cu digul din larg.  Inițial a avut o lungime de 420 de metri, iar acum din pasarelă au mai rămas doar 150 de metri.

Continue Reading

Actualitate

Festivalul Pastramei, la Techirghiol

Published

on

Vineri, sambata si duminica va asteptam in numar cat mai mare in Piateta Centrala a orasului Techirghiol pentru a sarbatorii impreuna roadele pamantului in cadrul primei editii a Festivalului Pastramei.

Producatorii locali si cei din localitatile invecinate au ocazia sa isi vanda produsele in standurile amenjatate in Piateta Centrala a orasului Techirghiol, produse de care speram sa se bucure cati mai multi locuitori.

Deschiderea oficiala a primei editii a Festivalului Pastramei, un eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local Techirghiol in parteneriat cu Uniunea Democrata Turca din Romania, va avea loc vineri 30 septembrie 2022, incepand cu ora 16.00.

Continue Reading

Actualitate

Jandarmii constănţeni la datorie

Published

on

La finalul acestei săptămâni în judeţul nostru vor avea loc câteva manifestări cultural – artistice şi sportive, după cum urmează:

“Cupa Mării Negre la Ciclism”, eveniment sportiv desfăşurat în golful Santa Maria Bay din municipiul Constanţa;

“Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, desfăşurat în Parcul Arheologic din Constanţa;

Meciul de fotbal dintre echipele C.S. Gloria Băneasa şi C.S. Afumaţi;

Meciul de fotbal dintre formaţiile F.C.V. Farul Constanţa şi U.T.A. Arad, desfăşurat pe stadionul Gheorghe Hagi din localitatea Ovidiu;

Jandarmii constănţeni vor fi la datorie în zonele de desfăşurare ale evenimentelor în cauză pentru a veghea la menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă.

Celor care participă la evenimentele menţionate le recomandăm să adopte un comportament civilizat, să fie atenţi la bunurile personale şi să nu se implice în conflicte de orice natură.

În cazul observării unor fapte de natură penală sau contravenţională îi rugăm pe cetăţeni să sesizeze aspectele în cauză forţelor de ordine publică prezente la faţa locului sau să apeleze numărul unic de urgenţe 112.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222