Connect with us

Administratie/politica

Subiecte sensibile dezbătute

Published

on

Subiecte sensibile atinse de liderii PRO România, filiala Constanța, cu ocazia prezentării candidaților pentru primăriile a trei localități din județ. Gestionarea ineficientă a situației actuale la nivelul țării a fost un punct amplu dezbătut la Constanța de către reprezentații formațiunii politice.

“Noi știm că s-au luat 115 milioane de măști, dar dacă s-au luat atâtea măști cu 230 milioane de lei, asta înseamnă că a fost un cost de 2 lei/masca. Este corect? Bineînțeles că nu. Pentru că avem un raport al curții de conturi care ne arată jaful făcul de acest guvern Orban.  De asemenea, după cum știți, a anunțat Comisia Europeană că începând cu luna august, se vor acorda pastilele respective, tratamentul Remdesivir, în valoare de 63 milioane euro se va împărți pe teritoriul UE. Pot să vă spun că noi suntem printre ultimele țări și sper să se fi făcut totuși cerere la Comisia Europeană, pentru că avem și noi nevoie de acest tratament.”, declară MIRCEA TITUS DOBRE, candidat PRO România la Primăria Constanța

Acestea sunt doar două dintre subiectele pe care liderii PRO România Constanța au ținut să le scoată în evidență în conferința de la sfârșitul acestei săptămâni. Totodată, Mircea Titus Dobre, candidatul PRO România la Primăria Constanța a prezentat un alt proiect de anvergură, extrem de util pentru orașul de la malul mării.

“Luăm exemplu Valu lui Traian, Agigea, Cumpăna, Ovidiu, toate aceste localități vin și se dezvoltă spre Constanța. Ele s-au extins spre municipiul Constanța, dar dacă vă uitați, noi am rămas blocați. Nu se întâmplă nimic, nicio extindere a municipiului Constanța. Cred că este momentul, urgent, cei care vor câștiga sau cel puțin consiliul local viitor trebuie să își asume responsabilitatea în așa fel încât trebuie ca municipiul să se extindă și să introducă PUZ-uri.”, declară MIRCEA TITUS DOBRE, candidat PRO România la Primăria Constanța

Totodată, în cadrul conferinței susținute în stațiunea Mamaia, au fost prezentați încă trei candidați. De această dată, pentru primăriile din Mihail Kogălniceanu, Crucea și Cobadin.

“Am decis să accept propunerea de a candida la Primăria Mihail Kogălniceanu, pentru că sunt de părere că trebuie și este nevoie de un suflu nou, de tineri care vor să își dezvolte comunitatea și vor să își pună amprenta pe viața cetățenilor și a localnicilor.”, declară IONUȚ PASCU, candidat PRO România la Primăria M. Kogălniceanu

“Doresc să reabilitez cele trei lacuri de acumulare din comună pentru a ajuta micii producători de legume, în al doilea rând digitalizarea comunei, acordarea de laptop-uri, tablete pentru copiii comunei.”, declară IULIAN BUBUIOC, candidat PRO România la Primăria Crucea

“Ce m-a determinat să iau această decizie de a candida a fost dorința de a face lucrurile cum trebuie, am fost împins de foarte mulți cetățeni din Cobadin, care au văzut că pot face lucrurile bine și atunci am luat această decizie.”, declară MIHAI MIRON, candidat PRO România la Primăria Cobadin

Săptămâna viitoare va continua prezentarea altor candidați din partea partidului PRO România pentru primăriile din județul Constanța.

Actualitate

Noua navă tanc autopropulsată a CN APM, în probe tehnice în Portul Constanța

Published

on

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare.

Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre. Valoarea navei este de aproximativ 11 milioane de lei și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast. Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj format din 6 membri.

Continue Reading

Actualitate

Nu deveniți o verigă în lanțul de spălare a banilor!

Published

on

Poliția Română, alături de Europol şi autorități din alte 25 de state, participă la campania internațională ,, Nu fi un cărăuş de bani!”.

În perioada septembrie – noiembrie 2020, poliţiştii români, alături de colegii lor din alte state, au acționat în cadrul unei operațiuni internaționale de prevenire și combatere a activității cărăușilor de bani (EMMA 6). Acțiunea a fost realizată, pentru al șaselea an consecutiv, cu sprijinul Federației Bancare Europene (EBF), FinTech FinCrime Exchange, INTERPOL și Western Union.

Pe parcursul activităților desfășurate, la nivel internațional, au fost identificați 4.031 de cărăuși de bani și 227 de recrutori de cărăuși de bani, iar 422 de persoane au fost arestate.

Pe durata operațiunii, autoritățile din țările participante au inițiat 1.529 de investigații. Cu sprijinul sectorului privat, incluzând peste 500 de bănci și instituții financiare, au fost identificate 4.942 de tranzacții frauduloase, la nivel global, în care ar fi fost implicați cărăuși de bani, prevenindu-se astfel o pierdere totală estimată la 33,5 milioane de euro.

În România, în această perioadă, au fost identificați 19 cărăuși de bani și 5 recrutori. De asemenea, au fost depistate 310 tranzacții suspecte, în valoare de 700.000 de euro. Pentru documentarea activităților ilicite, au fost inițiate 41 de investigații și au fost efectuate 24 de percheziții, iar 7 persoane au fost arestate și 2 au fost plasate sub control judiciar.

Cărăușii de bani sunt persoane care, adesea fără să-și dea seama, au fost recrutate de organizații infracționale ca agenți de spălare a banilor, pentru a ascunde astfel originea ilicită a fondurilor transferate.

Fără să știe că se angajează în activități infracționale și ademeniți de promisiunea unor bani obținuți ușor, cărăușii de bani efectuează, în numele altor persoane, transferuri de bani proveniți din surse ilicite. Adesea, transferurile se realizează între țări diferite, iar, în schimbul serviciilor efectuate, primesc un comision.

Recrutarea se poate realiza prin contact direct sau e-mail, iar infractorii apelează din ce în ce mai mult la rețelele sociale pentru a atrage noi complici, fiind folosite oferte de locuri de muncă false (de exemplu „agenți de transfer de bani”), anunțuri pop-up online sau aplicații de mesagerie instantanee.

În cazul în care credeți că ați putea fi folosit drept cărăuș de bani, opriți transferul de bani și informați imediat banca și poliția!

Operațiunea EMMA face parte dintr-un proiect în desfășurare desfășurat sub egida Planului de acțiune operațională EMPACT. La activități participă autorități din Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția, Slovenia, Slovacia, Regatul Unit și Statele Unite.

 

Continue Reading

Actualitate

Noutăți în privința ajutorului pentru încălzirea locuinței

Published

on

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se își încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și puțin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecție socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020- martie 2021.

Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, este de 1.082 lei și rămâne neschimbat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor și se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta