Connect with us

Actualitate

STOP abuzurilor din rezervaţie, cu aplicaţia Radarul Deltei Dunării!

Published

on

Începând de astăzi, 5 martie, aplicaţia Radarul Deltei Dunării este funcţională. Proiectul a fost realizat la iniţiativa Asociaţiei ,,Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării”, cu sprijinul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării (ARBDD). Aplicaţia poate fi descărcată online, de orice utilizator, pe telefonul mobil, pentru Android, din GooglePlay. Cu ajutorul acesteia, orice turist, sau localnic, poate monitoriza personal, accesul autovehiculelor şi al ambarcaţiunilor în Biosfera Delta Dunării.

,,Practic, aplicaţia Radarul Deltei Dunării reprezintă un instrument civic, aflat la îndemâna fiecărui utilizator, cu ajutorul căreia poate interveni şi preveni rapid, cu un efort minim de timp în combaterea pescuitului ilegal din Delta Dunării, dar succesul acesteia depinde în mare măsură, de fiecare dintre noi, turişti sau localnici, de modul în care societatea civilă se va implica activ pentru a proteja această Rezervaţie a Biosferei, a doua deltă europeană, ca dimensiune. (…). Important este să putem creşte considerabil numărul de observatori voluntari, care pot monitoriza şi semnala eventualele nereguli sesizate în Delta Dunării”, susţine Delia Popescu, coordonator proiecte în cadrul Asociaţiei ,,Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării”.

Odată instalată pe telefonul mobil, aplicaţia permite oricărei persoane, care observă o ambarcaţiune susceptibilă de braconaj, să poată verifica imediat, după numărul de înmatriculare sau numele ambarcaţiunii, dacă aceasta are permis de acces în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Aceeaşi procedură este valabilă şi pentru verificarea permisului unui autovehicul, prin simpla introducere a numărului de înmatriculare. În funcţie de datele introduse, aplicaţia Radarul Deltei Dunării afişează două variante de răspuns: ,,Există permis valabil!” sau ,,Nu există permis valabil!”.

În situaţia în care, după verificarea numărului de înmatriculare al ambarcaţiunii sau al autovehiculului, utilizatorul constată că nu există permis de acces, poate apela numărul 0.800.827.233, un serviciu telefonic gratuit, dedicat sesizării problemelor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Actualitate

Se reia organizarea nunţilor, de la 1 iunie

Published

on

Asociația Furnizorilor din Industria Nunților (AFIN) este pregătită să reia organizarea evenimentelor, aşa cum se precizează într-un comunicat de presă:

,,Industria Nunților este pregatită să reia organizarea nunților de la 1 iunie, în condiții de siguranță medicală pentru toți cei vaccinați sau testați în ziua evenimentului. Conform declarațiilor susținute în cursul zilei de astăzi de către Prim-Ministrul României, Florin Cițu, nunțile vor putea fi posibile de la 1 iunie pentru toți cei vaccinați. Premierul britanic Boris Johnson pregătea viitorii miri, încă de la începutul anului, anunțând că din luna iunie nunțile pot avea loc cu un număr nelimitat de invitați (link articol).

Suntem convinsi că mirii sunt responsabili și își asumă organizarea nunții lor în condiții de siguranță pentru ei, dar mai ales pentru invitații lor.

AFIN a și realizat un sondaj în acest sens printre cele 250.000 de cupluri care așteaptă organizarea nunții de mai bine de un an. Majoritatea cuplurilor a înțeles și acceptat că nunta va avea loc ținând cont cel mai probabil de cele 3 principii enumerate de către noi mai-jos.

În plus, nici ei nu își doresc ca invitații să aibă rețineri în a participa la un eveniment dacă nu au un mediu sigur din punct de vedere medical. Tocmai de aceea, pentru ca numărul de invitați să fie cel planificat și nu unul mult mai mic, toți sunt de acord că vaccinarea și testarea sunt condiții fără de care nunțile din acest an nu vor fi realizabile.

AFIN a propus încă din luna februarie că nunțile pot avea loc în siguranță dacă ținem cont de cele 3 modalități de asigurare a participării la un eveniment:

  • accesul doar pentru cei vaccinați cu cea de-a doua doză;
  • accesul pe baza unui test PCR sau rapid (acesta din urmă efectuat chiar în zona de triaj a locației);
  • accesul pe baza unui test antigen, care să ateste trecerea prin boală.

Această veste conferă un plus de credibilitate unui domeniu serios încercat de pandemie și practic toți cei din industria nunților își arată deplina deschidere de a se organiza astfel încât data de 1 iunie să marcheze reînceputul nunților în România.”.

Continue Reading

Actualitate

Global Innovation Summit, eveniment online

Published

on

Centrul Enterprise Europe Network Constanța, din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, coorganizează, împreună cu Steirische Wirtschaftsförderung Austria și alți parteneri, Global Innovation Summit 2021, un eveniment internațional dedicat organizațiilor șiIMM-urilor inovatoare, pentru a împărtăși și a face schimb de cunoștințe, pentru a colabora și a asigura oportunități viitoare de dezvoltare a afacerilor. Companiile din întreaga lume se vor reuni și își vor împărtăși ideile și soluțiile de colaborare în propriul domeniu de interes și expertiză.

Evenimentul este online în totalitate, sub formă de întâlniri prestabilite cu parteneri din toată lumea. Întâlnirile vor avea loc în perioada 18-20 mai 2021 și reprezintă ocazia ideală de a găsi noi parteneri de afaceri, precum și un schimb valoros de idei și contacte. Participarea este gratuită. Înscrierile se pot face la: https://gis2021.b2match.io/.

Principalele subiecte abordate vor fi:

  • Tranziția verde: Pactul verde european, ca proces de transformare economică, ecologică și socială este una dintre piesele centrale ale discursului politic atât la nivel internațional, cât și la nivel național. Un obiectiv al evenimentului este de a sprijini evoluțiile inovatoare către tranziția verde și importanța asociată a rolului programelor de cercetare și inovare;
  • Redresare post-COVID: reconstrucția economiei și cooperarea internațională după criza COVID-19 vor juca un rol important în 2021, iar obiectivul evenimentului este de a realiza bilanțul situației la un an de la izbucnirea pandemiei și de a reflecta asupra consecințelor economice;
  • Transformarea digitală: tranziția digitală și impactul acesteia reprezintă o altă prioritate a evenimentului din acest an, prin promovarea creării de rețele între IMM-urile internaționale inovatoare și companiile globale din rețeaua Eureka printr-un schimb structurat de idei inovatoare cu privire la obiectivele de dezvoltare digitală și durabilă.

Mai multe detalii despre eveniment și suport pentru înscrieri și/sau stabilire de întâlniri pe platformă puteți obține, gratuit, de la Centrul Enterprise Europe Network – CCINA Constanța:een@ccina.ro, telefon 0241 550 960. Webiste-ul evenimentului:https://www.gis2021.com/.

Continue Reading

Actualitate

Interesul pentru achiziția de locuințe în Constanța, la cote ridicate

Published

on

Piața rezidențială din Constanța se bucură de interes ridicat din partea potențialilor cumpărători, iar activitatea de dezvoltare din oraș este dinamică, reflectând economia în creștere a orașului de la malul mării. Tranzacțiile imobiliare din Constanța și-au reluat ritmul de creștere de la începutul perioadei pandemice.

Dacă în martie 2020 au fost tranzacționate 1.343 de imobilie, dintre care 332 erau unități individuale, în martie 2021 s-au vândut 2.977 de imobile, dintre care 1.007 erau unități individuale, iar restul terenuri, relevă datele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Totodată, în primul trimestru al acestui an au fost vândute 149.031 de imobile la nivel național, ceea ce înseamnă o creștere de 11,9% față de perioada similară a anului anterior.

Interesul ridicat pentru tranzacții în imobiliare s-a reflectat și în prețurile cerute pentru locuințe. Un apartament din Constanța avea un preț mediu de 1.280 euro/mp în primul trimestru din 2021, potrivit unui raport Imobiliare.ro. În ultimul an, prețurile apartamentelor s-au apreciat cu 3,8%, în timp ce creșterea din ultimii 5 ani este de peste 38%.

Aprecierile de prețuri s-au înregistrat în cele mai importante cartiere constănțene. Prețul cerut pe un apartament din zona Faleză Nord a ajuns la 1.470 euro/mp, în timp ce în zona centrală locuințele au prețuri de la 1.320 euro/mp. În schimb, în zona Casa de Cultură sau Tomis Plus, prețurile ajung la 1.290 euro/mp, la fel ca în Tomis Nord. Prețurile în segmentul rezidențial nou vor creștere și anul acesta datorită costurilor de construcție în creștere, relevă analizele din piață.

În schimb, achiziția unei locuințe în scop investițional sau nevoia pentru spațiu mai mare, evidențiată mai clar de criza sanitară, au condus la creșterea cererii pentru case și apartamente noi, cu dotări moderne.

Investiții cu Impact în Constanța

Impact Developer&Contractor va aduce un nou standard de locuire constănțenilor prin ansamblul Boreal Plus, noul complex rezidențial compus din vile și apartamente în zona Tomis Plus. Caracterul rezidențial al zonei Tomis Plus-Boreal reiese din numărul crescut al proiectelor de apartamente, dar și case, care se

adresează cumpărătorilor din segmentele mass și middle market.

Cartierul este dezvoltat în continuarea proiectului de vile Boreal, care a fost prima investiție a dezvoltatorului la malul mării.

Boreal Plus va include 673 de apartamente premium și 18 vile cu finisaje de lux, iar lucrările de construcție pentru primele 209 aparatamente au demarat în anul 2020. În 2021 vor fi livrate cele 18 vile și se va continua dezvoltarea primei faze de apartamente. Boreal Plus va include 12.000 mp de spații verzi și compartimentări diverse ale locuințelor, fie că este vorba de studiouri sau apartamente cu 2 sau 3 camere.

Experiența de locuire din cartier este completată de sistemele smart integrate în elementele proiectului. Boreal Plus include recuperarea și gestionarea apei folosite, sisteme de colectare selectivă și gestionare a deșeurilor, dar și iluminat eficient.

În complex vor fi disponibile spații comerciale, dar și o grădiniță și un parc, ca parte din mixul de facilități pus la dispoziția rezidenților.

Din Boreal Plus se va putea ajunge cu ușurință la instituții educaționale și medicale din Constanța, fiind o cale rapidă și pentru accesarea autostrăzii A4.

Cartierul va oferi un mediu minunat în care familiile se dezvoltă, în perfectă armonie cu natura. Ideal pentru cuplurile aflate la început de drum, dar și pentru familiile extinse, ansamblul răspunde celor mai importante cerințe ale rezidenților.

În plan stilistic, minimalismul și modernismul primează în cadrul apartamentelor, iar finisajele de lux se regăsesc în cadrul vilelor integrate în complex.

Constanța, în topul piețelor de investiții rezidențiale

Investiția Impact Developer&Contractor în Boreal Plus pune Constanța pe harta celor mai dinamice piețe rezidențiale din România.

În acest an, compania continuă lucrările în toate proiectele în care este angrenată. În București, continuă dezvoltarea cartierului Greenfield Băneasa, demarând cea de-a 4-a fază de dezvoltare și continuă lucrările pentru Greenfield Plaza.

În complexul premium Luxuria Residence, va fi livrată cea de-a treia fază a proiectului. Totodată, în Iași, compania va demara în acest an construcția primei faze a complexului Greenfield Copou Residence.

Cu un portofoliu de peste 4.500 de locuințe livrate până în prezent, Impact Developer&Contractor își continuă expanisunea în București și alte orașe, investind în ansambluri rezidențiale care oferă o experiență completă de locuire.

Continue Reading

Actualitate

Stadiul Campaniei de primire a Cererii Unice de Plată în anul 2021

Published

on

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte fermierilor care nu au depus încă cererea unică de plată în anul 2021 că au mai rămas doar câteva zile până la finalizarea Campaniei de primire a cererilor unice de plată.

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2021, Campania se va încheia la data de 17 mai 2021.

Până la aceasta dată s-au depus un număr de 632.831 cereri, pentru o suprafaţă de 5.068.754 hectare.

Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este foarte importantă pentru noi, fermierii depun cererea prin mijloace electronice fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

APIA este alături de fermieri pe tot parcursul Campaniei şi acordă tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene şi de la bugetul de stat.

sursa foto: agrointel.ro

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222