Connect with us

Actualitate

Staţiunile de lux ale litoralului au ajuns în paragină

Published

on

În timp ce guvernul îi îndeamnă pe români să-și petreacă vacanțele în țară , sudul litoralului pare total nepregătit să îi primească. Digul din zona Steaguri, din stațiunea Neptun, seamănă cu un șantier de câțiva ani, iar în staţiunile cu nume de planete, multe dintre clădirile emblematice sunt acum în paragină. Sunt locuri de care turiştii fug.

Digul porneşte din centrul plajei “La Steaguri” în Neptun şi înaintează în mare cale de 5oo de metri. E ca după război şi o plimbare pe el se transformă într-o aventură. Trebuie să sari peste obstacole, să fii atent la obiectele ruginite şi la goluri care se cască între bucăţile de ciment. Turiştii care se aventurează pe el sunt sideraţi.

Primăria din Mangalia nu are cum să rezolve problema, pentru că plajele şi digurile sunt în administrarea Apelor Române. Lucrările sunt preconizate să înceapă în luna octombrie și, conform proiectului, digul ar urma să dispară.

 Bogdan Bola,  director Apele Române  Dobrogea Litoral  :  ” Digul de la Neptun va intra în proiectul de eroziune costieră. În locul lui acestui dig existent va aărea o structură nouă, avem finanţarea pentru proiect, urmează contractarea iar în perioada următoare vor începe lucrările de execuţie.  Mai sunt 8 diguri care urmează să fie demolate în cadrul proiectului de eroziune costieră şi vir fi refăcute la standarde moderne, europene. “

Neptun, Venus, Jupiter sau Cap Aurora : în sudul litoralului, la tot pasul dai peste clădiri în ruină, acoperite cu placaje şi plase verzi ca să nu cadă bucăţi din zidărie peste trecătorii din zonă. Unele au fost oficii poştale, altele restaurante de lux.

Multe dintre clădirile emblemă, în care aveau acces doar turiştii străini, sunt acum nişte dărăpănături. Sunt necesare investiții uriașe pentru a transforma aceste clădiri în locuri decente. Însă odată rezolvată această problemă, sudul litoralului va putea intra în competiţie cu staţiunea Mamaia, care s-a depărtat vizibil de restul rivierei româneşti.

Actualitate

Moş Nicolae şi Moş Crăciun şi-au anunţat vizita la Cumpăna

Published

on

Moşii, Nicolae şi Crăciun, și-au umplut desăgile cu daruri și sunt pregătiți să ajungă în comuna Cumpăna, la toți cei 1769 de copii, școlari și preșcolari, dar şi la cei 35 de micuţi din creşa „Raza de Soare”.

 

,,Cei mai îndrăgiți bătrânei cu barba albă țin la respectarea tradiției și, deși pandemia i-a pus și pe ei în dificultate, au găsit sprijin, ca în fiecare an, la reprezentanții Primăriei și Consiliului Local Cumpăna, ai Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu, dar și ai asociației Cumpăna Tinerilor, care îi vor ajuta să împartă cadourile tuturor copiilor. Cadourile vor ajunge la voi începând cu luna decembrie, luna darurilor și bucuriei.”, promite Mariana Gâju, primarul comunei.

 

Moș Nicolae și Moș Crăciun, vor fi întâmpinaţi cu luminițe de sărbători, ce vor îmbrăca festiv comuna.

Continue Reading

Actualitate

Asociația Constanța Restart demarează o campanie pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Published

on

Ajutor pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Asociația Constanța Restart demarează zilele acestea o campanie de strângere de fonduri pentru achiziția materialelor de protecție necesare personalului medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

„Situația extremă de pe câmpul de luptă cu virusul ucigaș ne-a determinat să ne implicăm! Hai alături de #ConstantaRestart în campania de strângere de fonduri pentru achizitia de materiale de protecție (ochelari, masti FFP2, masti medicale, etc.) necesare personalului medical din Spitalul de boli infectioase Constanța. Campania se va desfasura timp de 3 zile si se va derula prin intermediul Asociatiei Constanta Restart. Personal voi comanda, plati, receptiona si preda aceste materiale catre Spital. Puteti face o donatie in contul Asociatiei Constanta Restart – CIF 39954970, IBAN: RO66BRDE140SV71978321400 deschis la BRD Constanta sau direct de pe site (cu cardul): https://constantarestart.ro/implica-te-si-tu// – veti mentiona “donatie covid”. Dacă ai fost pacient in Spitalul de boli infectioase ori dacă ai vazut lupta care se da, permenent, in Spital – te rog sa ne ajuti sa ajutam cadrele medicale. Dacă nu ai fost, sprijină efortul nostru de a proteja cadrele medicale. Iti multumim in numele lor”, menționează Cătălin Filișan, directorul Asociației Constanța Restart.

Fiecare constanțean, și nu numai, este invitat să doneze o sumă de bani, pentru a ajuta medicii constănțeni.

Continue Reading

Actualitate

15 decembrie – start în programul Rabla pentru Electrocasnice!

Published

on

Programul are un buget de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

,,Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern, fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou.”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin AFM, patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.
Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este:

  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase;
  • 300 de lei pentru tablete și mașini de spălat rufe;
  • 200 de lei pentru aspiratoare.

Pentru a obţine unul sau mai multe vouchere (pentru produse diferite), trebuie să vă înscrieţi online pe site-ul www.afm.ro, unde veţi completa datele personale și veţi bifa echipamentul/echipamentele pentru care doriţi finanțare. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucherul unic, pentru fiecare produs, cu o valabilitate de 15 zile.

Echipamentul vechi, care va fi predat comerciantului, trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

În următoarea săptămână se va desfășura procesul de validare al comercianților înscrişi în program, iar lista cu aceştia va fi publicată pe site-ul AFM.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta