Connect with us

Sport

Start perfect de sezon pentru Farul, în liga a 2-a

Published

on

Formația de pe litoral are maximum de puncte, după primele două etape din liga secundă. Farul și-a păstrat jucătorii importanți din sezonul trecut, iar lotul a fost completat cu jucători foarte buni, precum Simon Măzărache. Omogenitatea este elementul care poate aduce un mare plus. Ianis Zicu, tehnicianul Farului, a reușit să contureze un lot competitiv.

Prima etapă a adus și un derby de tradiție al fotbalului din România. Farul a jucat la Ploiești, împotriva celor de la Petrolul, unde a reușit să câștige cele trei puncte, cu un gol marcat în prelungiri.

Weekend-ul trecut, jucătorii antrenați de Ianis Zicu, au evoluat în primul meci pe teren propriu din acest sezon, împotriva celor de la Aerostar Bacău. În ciuda faptului că au evoluat cu un om mai puțin, timp de o repriză, fotbaliștii de la malul mării au luptat și s-au impus la limită, scor 1-0.

Cu un moral excelent, după rezultatele obținute în ultima vreme, “marinarii” se pregătesc pentru a obține o nouă victorie în campionat. Farul joacă pe terenul celor de la ASU Poli Timișoara, în etapa a 3-a din liga a 2-a .

Lupta pentru revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc se anunță a fi una extrem de interesantă, mai multe formații întărindu-și loturile considerabil. Liga secundă reunește la start și în acest sezon echipe de tradiție, precum Universitatea Cluj, Farul Constanța sau Rapid București.

Farul Constanța are drept obiectiv în acest sezon clasarea între primele 6 echipe, ce ar permite echipei accederea în play-off și oferă șansa de a lupta pentru promovare.

Singurul mare minus poate fi considerat faptul că meciurile au loc fără spectatori, în contextul pandemiei de Covid-19.

<< Acest material este realizat de către Mihai Gherghilescu, student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, în anul al II-lea, specializarea Jurnalism, care se află în practică în redacția City Press Constanța >>

sursa foto: FC Farul Constanța

Sport

HC Dobrogea Sud luptă pentru Cupa României

Published

on

După un început de sezon foarte bun, formația din liga Zimbrilor se pregătește pentru turneul Final 4 din Cupa României. Inițial, competiția a fost programată în luna aprilie, la Constanța, dar pandemia de Covid-19 a făcut ca turneul să aibă loc în septembrie, la Sfântu Gheorghe.

În prima semifinală, Dinamo București întâlnește pe CSM Bacău, sâmbătă de la ora 11:00, iar Dobrogea Sud joacă cu Politehnica Timișoara, pentru un loc în marea finală, cu începere de la ora 18:00.

Duminică, de la ora 18:00, este programată finala mare din Cupa României.

Meciurile se anunță echilibrate, deoarece echipele au realizat transferuri importante și nu au avut meciuri amicale. Cupa României este o competiție a surprizelor și orice este posibil.

Formația de pe litoral vine după două victorii în European Handbal League, obținute în fața celor de la HC Victor Stavropol.

Handbaliști antrenați de Djordje Cirkovic vor juca la Sfântu Gheorghe și primele trei etape din Liga Zimbrilor, săptămâna viitoare, între 15-17 septembrie.

Dobrogea Sud are ambiții mari în acest sezon și speră să aducă titlul la Constanța. Liga Zimbrilor reunește la start echipe puternice și lupta pentru punctele puse în joc se anunță a fi una foarte interesantă.

<< Acest material este realizat de către Mihai Gherghilescu, student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, în anul al II-lea, specializarea Jurnalism, care se află în practică în redacția City Press Constanța >>

sursa foto: HC Dobrogea Sud

Continue Reading

Actualitate

Stadion de Champions League, la Constanța

Published

on

Proiect ambițios pentru orașul de la malul mării. Constanța va avea stadion de Champions League și terenuri de tenis de anvergura WTA. Pentru complexul sportiv de cinci stele, investiția se va ridica aproximativ 110 milioane de euro, fără TVA.

Proiectul de anvergură ce va prinde contur la Constanța face un pas înainte. 5 octombrie este termenul de depunere a ofertelor pentru studiul de fezabilitate a complexului sportiv Constanța.

”De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței. Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului.”, declară DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanța

Investiția de peste 100 milioane de euro va cuprinde construirea stadionului „Gheorghe Hagi”, a Arenei de tenis „Simona Halep“, a Centrului sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente, dar și amenajări exterioare. Complexul sportiv Constanța se va întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp și va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate.

Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA și teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, o altă arenă mai mică de 1.000 de locuri și 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi. Pe aproape toată suprafața complexului va fi amenajată o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spații verzi și mobilier urban.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

eTREZIREA te provoacă la mişcare!

Published

on

,,Pentru că mișcarea înseamnă sănătate, pentru că iubim sportul, competiția și spiritul de echipă, pentru că ne dorim să vedem oamenii uniți și angrenați în acțiuni frumoase, asociația eTREZIREA organizează, în perioada 30 august- 20 septembrie 2020, cea mai tare competiție de fotbal a verii, între cartierele Constanței, Cupa eTREZIREA la fotbal. Redescoperiți plăcerea jocului, câștigați Cupa eTREZIREA și odată cu ea, faima cartierului sau a profesiei dumneavoastră!”, se precizează într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Regulamentul de concurs prevede trei grupe a câte patru echipe formate din 5+1 jucători, plus 3 rezerve, care vor reprezenta cartierele orașului. La acestea, se adăugă o grupă specială, dedicată profesiilor.

,,Condiția este ca membrii echipelor să provină din același cartier, respectiv să aibă aceeași profesie, iar numele echipei să fie cât mai haios. Asigurăm echipamentul, terenul și distracția.”, mai spun organizatorii.

Înscrierile se fac online, pe pagina de facebook eTREZIREA, printr-un simplu mesaj, până pe data de 28 august.

Jocurile sunt programate numai în weekend și nu există limită de vârstă pentru jucători. Condițiile de desfășurare a competiției vor respecta toate măsurile de siguranță impuse de contextul pandemic. Meciurile se vor juca fără spectatori, dar vor fi transmise live pe Facebook.

Detalii despre regulamentul de concurs, locație și alte informații, le găsiţi pe pagina de facebook, eTREZIREA.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta