Connect with us

Sport

Sportul în sală, o alternativă la sportul în aer liber

Published

on

Sportul în aer liber a devenit şi la noi un fenomen din ce în ce mai căutat în rândul celor care vor să slăbească sau doar să îşi tonifice musculatura. Dar vara s-a terminat şi asta înseamnă că cei care fac mişcare în aer liber trebuie să se reorienteze. O alternativă este sportul în sală. Individual sau în grup, antrenamentul are aceleaşi efect asupra organismului. Cristi este trainer de şapte ani de zile, dar de doi face group training, iar acum un an a experimentat pentru prima data şi sportul în aer liber, ceea ce s-a dovedit a fi un mare succes. În perioada rece organizează group training-uri în sală, iar la o şedinţă lucrează cu 12-15 fete.

Ne propunem un obiectiv pentru sărbătorile de iarnă. Dacă până acum a fost obiectivul slăbire până la vară, ne întoarcem la obiectivul de toamnă şi anume slăbirea până la sărbătorile de iarnă”, a spus antrenorul personal, Cristi Cristea.

Deşi este o diferenţă între sportul în aer liber şi cel din sală, fiecare are avantajul său.

„În principiu, când mai ieşim pe afară, le pun pe fete să alerge mai mult, e puţin mai greu pe afară, dar în sală, am avantajul că pot folosi şi alte accesorii. Am accesorii pe care nu pot să le duc afară, pentru că sunt mai grele. Sunt avantaje şi dezavantaje”, a mai spus Cristi.

Iar pentru ca rezultatele să fie vizibile destul de repede, şi alimentaţia joacă un rol foarte important.

„Ca să avem un stil de viaţă sănătos, ar trebui să facem şi sport, ar trebui să mâncăm şi sănătos. Primul pas ar fi să trecem la o alimentaţie normală şi naturală, fără alimente procesate, doar alimente care cresc în natură. Dacă avem în alimentaţie legume, fructe, preparate din carne, lactate, eu cred că ăsta e primul pas la trecerea la o alimentaţie sănătoasă”, a mai spus Cristi.

Una dintre cele care vin la group training este Dana. Are 33 de ani şi un băiat de patru ani pe care îl mai ia destul de des la antrenamente. Spune că sportul i-a schimbat viaţa.

„Fac sală, în general, începeam înaintea verii cu trei luni şi după aceea mă lăsam păgubaşă, dar acum, de când cu group training-ul, s-a prelungit perioada şi vreau să fac cât mai mult, pentru că mă simt foarte bine, în primul rând şi îmi place şi armonia dintre noi. Ne simţim foarte bine”, a spus Dana.

Dana ne-a spus că un detaliu care a făcut-o să nu renunţe la sală este şi stilul lui Cristi de a face antrenamentele.

„Înainte când veneam la sală, spuneam, trebuie să termin ora să plec, nu veneam aşa cu drag. Acum, totul este interactiv, are un stil de a ne face să ne simţim bine. Timpul trece imediat, iar noi ne simţim excelent”, a declarat Dana.

Alina are 40 de ani şi, la fel ca Dana, este foarte încântată de metoda pe care Cristi o aplică în timpul şedinţelor.

„La Cristi, la training-ul lui vin din martie. M-au determinat să rămân atmosfera, modul în care antrenează şi fetele”, a spus Alina.

Este foarte mulţumită de munca depusă, iar rezultatele se văd, pe toate planurile.

În primul rând am reuşit să slăbesc, să îmi tonific musculatura, să îmi schimb stilul de viaţă, alimentaţia, m-a ajutat foarte mult pe partea de nutriţie şi social, în general”, a concluzionat Alina.  

Un antrenament în sală se face de două ori pe săptămână, durează aproximativ o oră şi include exerciţii de mobilitate, stretching şi postură.

 

 

Sport

Simona Halep, locul 2 WTA

Published

on

Tenismena constănțeană, Simona Halep, se menține pe locul 2 WTA (7255 de puncte) potrivit clasamentului dat publicității ieri.

Pe primul loc se află australianca Ashleigh Barty, cu 8.717 puncte, iar pe locul 3 este Naomi Osaka (Japonia), cu 5.780 puncte.

La simplu feminin, în TOP 200, figurează alte tenismene din România: locul 57 (59) Patricia Ţig 1.229p, 76 (73) Irina Begu 932p, 88 (88) Sorana Cîrstea 839p, 92 (92) Ana Bogdan 805p, 116 (116) Irina Bara 636p, 133 (133) Mihaela Buzărnescu 558p, 142 (142) Monica Niculescu 519p, 169 (169). Jaqueline Cristian 423p, 177 (177). Elena-Gabriela Ruse 402p, 199 (199). Laura Ioana Paar 341p.

La dublu feminin, româncele din Top 200 WTA ocupă următoarele locuri: 41 (41) Raluca Olaru 2.040p, 53 (53) -Monica Niculescu 1.687p, 91 (91)- Andreea Mitu 986p, 110 (110)- Irina Bara 758p, 121 (121)- Laura Ioana Paar 718p, 128 (128)- Irina Begu 656p, 129 (129)-Elena-Gabriela Ruse 654p, 132 (132)- Simona Halep 639p, 188 (188)-Mihaela Buzărnescu 445p, 189 (189)- Jaqueline Cristian 445p.

Continue Reading

Actualitate

Proiect îndrăzneț pentru oină

Published

on

Proiect îndrăzneț pentru sportul național! În urma unei întrevederi între președintele Federației Române de Oină și Octavian Iacob, unul dintre cei mai apreciați regizori români, ar putea prinde contur o colaborare de succes ce va avea ca scop promovarea sportului nostru național prin intermediul cinematografiei. Mai multe detalii despre acest demers vă propun să aflăm chiar acum de la Nicu Dobre, președintele Federației Române de Oină.

“În ceea ce privește colaborarea pe care vrem să o avem cu acest talentat tânăr regizor, Octavian Iacob, dorim să realizăm împreună un scurtmetraj despre oină, care va consta în aducerea în actualitate a tradiției românești. Este vorba despre un scurtmetraj, dar nu știm încă durata, dar pe care vrem să-l difuzăm în cinematografele din România, în perioada următoare, probabil la anul. Regizorul este foarte inspirat, și-a dat seama imediat ce vrem să facem, a venit cu o idee foarte bună, iar printr-un personaj care va fi probabil un copil care va aduce în atenție ce au făcut înaintașii noștri despre acest sport. Nu zic momentan mai multe, cert este că va fi foarte interesant!”, declară NICU DOBRE, președintele Federației Române de Oină

Sursa foto: Federația Română de Oină

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Experiențe de neuitat, în octombrie

Published

on

Dacă pentru turiști, sezonul estival este deja doar o amintire, pentru împătimiții de scufundări, vremea este perfectă pentru aventuri în adâncurile Mării Negre. Apa încă nu s-a răcit, așa că nu au nevoie deocamdată de costume speciale de neopren. Ci doar de voință și puțin curaj. Iar odată ajunși în adâncuri, lumea subacvatică este doar a lor.

Pe o vreme blândă de octombrie, apa mării este liniștită și fără curenți. Și nici nu s-a răcit încă. Așadar, este numai bună pentru scufundări. Și pentru începători și pentru avansați, experienţa scufundării sub apă la o adâncime de 10 de metri, este de neuitat. Așa că amatorii de scubadiving au îmbrăcat costumele de scafandru și s-au aventurat în adâncuri.

“La noi încă merge, ne bucurăm de fiecare zi însorită, de fiecare zi cu marea oglindă, așa că fugim de acasă și intrăm puțin în apă. Apa e limpede, are 20-21 de grade, e încă bine pentru un costum umed și pentru că este limpede, ne bucurăm să putem vedea o grămadă de pești.”, spune un constănțean

“Tata a făcut primul cursul, în Franța, apoi am vrut și eu să încerc și l-am luat cu brio și de atunci fac asta, de doi ani.”, completează un alt constănțean

“În perioada asta, chiar e perfectă vremea, apa este caldă, de multe ori noaptea este chiar mai caldă apa decât afară. În general, perioada toamnei e o perioadă bună pentru scufundări.”, spune un alt constănțean

În largul mării, în dreptul Cazinoului, fundul apei are aproximativ 9 metri adâncime. Acolo poți să înoți printre bancuri de pești, sa vezi căluți de mare, ace de mare, crabi și melci uriași. Senzația este unică și greu poate fi descrisă în cuvinte. Experienţa scufundării este de neuitat.

 “La 54 de ani m-am apucat de scufundări. Am ajuns și în Marea Roșie, am ajuns la avansați și mai departe. Cochetam de mulți ani, aveam costum de 10 ani și întâmplător, un prieten a început cursul și de atunci m-am virusat, cum se spune.”, spune un constănțean

Ca să faci scufundari ai nevoie de un curs, de puțin curaj și de multă voință. Un costum pentru scuba nu este chiar ieftin, însă experiențele pe care le trăiești în adâncuri merită toți banii.

“E bine să urmezi niște cursuri, să știi ce ai de făcut pentru că dacă ai intra în apă fără să ai un minim de cunoștințe este periculos.”, declară COSMIN BRÂNZEANU, instructor de scufundări

Pasionații de scufundări nu vor rata nicio ocazie și vor profita ori de câte ori vremea le va mai permite să facă astfel de incursiuni subacvatice.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta