Connect with us

Sport

Sportul în sală, o alternativă la sportul în aer liber

Published

on

Sportul în aer liber a devenit şi la noi un fenomen din ce în ce mai căutat în rândul celor care vor să slăbească sau doar să îşi tonifice musculatura. Dar vara s-a terminat şi asta înseamnă că cei care fac mişcare în aer liber trebuie să se reorienteze. O alternativă este sportul în sală. Individual sau în grup, antrenamentul are aceleaşi efect asupra organismului. Cristi este trainer de şapte ani de zile, dar de doi face group training, iar acum un an a experimentat pentru prima data şi sportul în aer liber, ceea ce s-a dovedit a fi un mare succes. În perioada rece organizează group training-uri în sală, iar la o şedinţă lucrează cu 12-15 fete.

Ne propunem un obiectiv pentru sărbătorile de iarnă. Dacă până acum a fost obiectivul slăbire până la vară, ne întoarcem la obiectivul de toamnă şi anume slăbirea până la sărbătorile de iarnă”, a spus antrenorul personal, Cristi Cristea.

Deşi este o diferenţă între sportul în aer liber şi cel din sală, fiecare are avantajul său.

„În principiu, când mai ieşim pe afară, le pun pe fete să alerge mai mult, e puţin mai greu pe afară, dar în sală, am avantajul că pot folosi şi alte accesorii. Am accesorii pe care nu pot să le duc afară, pentru că sunt mai grele. Sunt avantaje şi dezavantaje”, a mai spus Cristi.

Iar pentru ca rezultatele să fie vizibile destul de repede, şi alimentaţia joacă un rol foarte important.

„Ca să avem un stil de viaţă sănătos, ar trebui să facem şi sport, ar trebui să mâncăm şi sănătos. Primul pas ar fi să trecem la o alimentaţie normală şi naturală, fără alimente procesate, doar alimente care cresc în natură. Dacă avem în alimentaţie legume, fructe, preparate din carne, lactate, eu cred că ăsta e primul pas la trecerea la o alimentaţie sănătoasă”, a mai spus Cristi.

Una dintre cele care vin la group training este Dana. Are 33 de ani şi un băiat de patru ani pe care îl mai ia destul de des la antrenamente. Spune că sportul i-a schimbat viaţa.

„Fac sală, în general, începeam înaintea verii cu trei luni şi după aceea mă lăsam păgubaşă, dar acum, de când cu group training-ul, s-a prelungit perioada şi vreau să fac cât mai mult, pentru că mă simt foarte bine, în primul rând şi îmi place şi armonia dintre noi. Ne simţim foarte bine”, a spus Dana.

Dana ne-a spus că un detaliu care a făcut-o să nu renunţe la sală este şi stilul lui Cristi de a face antrenamentele.

„Înainte când veneam la sală, spuneam, trebuie să termin ora să plec, nu veneam aşa cu drag. Acum, totul este interactiv, are un stil de a ne face să ne simţim bine. Timpul trece imediat, iar noi ne simţim excelent”, a declarat Dana.

Alina are 40 de ani şi, la fel ca Dana, este foarte încântată de metoda pe care Cristi o aplică în timpul şedinţelor.

„La Cristi, la training-ul lui vin din martie. M-au determinat să rămân atmosfera, modul în care antrenează şi fetele”, a spus Alina.

Este foarte mulţumită de munca depusă, iar rezultatele se văd, pe toate planurile.

În primul rând am reuşit să slăbesc, să îmi tonific musculatura, să îmi schimb stilul de viaţă, alimentaţia, m-a ajutat foarte mult pe partea de nutriţie şi social, în general”, a concluzionat Alina.  

Un antrenament în sală se face de două ori pe săptămână, durează aproximativ o oră şi include exerciţii de mobilitate, stretching şi postură.

 

 

Actualitate

Stadionul din Mangalia se transformă în bază sportivă multifuncţională

Published

on

Consilierii locali au aprobat, recent, proiectul de hotărâre privind desființarea tribunelor stadionului din Mangalia. Terenul va fi predat Companiei Naționale de Investiții (CNI), care va implementa proiectul și va transforma vechiul stadion, într-o bază ultramodernă, cu terenuri ce vor deservi mai multe discipline sportive.

,,Am făcut demersurile necesare pentru a obține finanțare de la CNI, încă din anul 2019, iar acum suntem în linie dreaptă cu documentația pentru predarea amplasamentului. După ce vom parcurge etapele legale obligatorii, CNI va începe lucrările.

Vechiul stadion va fi transformat într-unul complet nou, modern, unde copiii și tinerii orașului se vor putea antrena în cele mai bune condiții.”, a declarat Radu Cristian, primarul Mangaliei.

Potrivit documentației tehnice, pe actualul amplasament se va amenaja o bază sportivă prevăzută cu tribune și nocturnă, care va cuprinde un teren de fotbal, un alt teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire pentru vestiare și anexe.

Primăria Mangalia mai are în implementare un proiect similar, finanțat din fonduri europene. Acesta prevede înființarea unei baze sportive cu bazine de înot și terenuri de sport multifuncționale.

 

 

Sursa: Primăria Mangalia

Continue Reading

Sport

Simona Halep, în top 3 WTA

Published

on

Simona Halep se menţine pe locul 3, cu 6.965 de puncte, în clasamentul WTA. Lider este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu 9.186 de puncte.

Celelalte jucătoare române din Top 200 WTA au avut următoarele evoluţii în ierarhie:

– Patricia Ţig se menţine pe locul 63, cu 1.254 de puncte;

– Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 66 pe 65, cu 1.189 de puncte;

– Irina-Camelia Begu se menţine pe locul 74, cu 1.084 de puncte;

– Ana Bogdan a urcat două poziţii, până pe locul 100, cu 832 de puncte;

– Irina Bara a urcat patru poziţii, până pe locul 132, cu 636 de puncte;

– Mihaela Buzărnescu a urcat o poziţie, până pe locul 136, cu 593 de puncte;

– Jaqueline Cristian a coborât patru poziţii, până pe locul 144, cu 574 de puncte;

– Elena Gabriela Ruse a coborât trei poziţii şi este pe locul 166, cu 438 de puncte;

– Monica Niculescu a coborât 22 de poziţii, până pe locul 174, cu 417 puncte;

La dublu, Raluca Olaru se menţine pe locul 41, cu 2.325 de puncte.

Continue Reading

Actualitate

Prima echipă de fete din istoria clubului Farul Constanţa

Published

on

Primăvara aduce o premieră pentru clubul de tradiție al fotbalului constănțean. A fost înființată prima grupă de fotbal feminin din cadrul centrului de copii și juniori al FC Farul Constanța, care are deja două sportive legitimate.

 

Una dintre ele este Emma Pașcovic, în vârstă de 6 ani, care se mândrește cu o ,,vechime” de aproape o jumătate de an în clubul alb-albastru. Ea se pregătește la grupa antrenată de tatăl său, fostul jucător Cosmin Pașcovici.

,,Mi-ar plăcea să stau în poartă, dar sunt prea mică deocamdată”, spune Emma, care nu se teme să joace împreună cu băieții.

 

Cealaltă sportivă este Sara Cristiana Țuțuianu, în vârstă de 8 ani, și este suporter al echipei Farul Constanţa, iar pasiunea pentru culorile alb-albastre a moștenit-o de la tatăl său.

,,Mie îmi place când se strigă gooool, așa că vreau să fiu atacant.”, mărturiseşte Sara.

 

Cele două fete așteaptă noi colege, așa că micuţele pasionate de fotbal se pot înscrie în prima echipă feminină a clubului Farul Constanţa. Condițiile sunt simple: să aibă vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani și să meargă la sediul clubului însoţite de părinţi pentru a completa cererea de înscriere.

Nu există niciun fel de taxe la înscriere, iar pentru mai multe informații poate fi apelat numărul de telefon 0729 059 406.

 

 

Sursa: FC Farul Constanţa

Continue Reading

Actualitate

Pregătiţi-vă de LUPTĂ! Gala OSS FIGHTERS revine, pe 24 aprilie!

Published

on

În curând, constănţenii pasionaţi de sporturile full contact vor putea asista la o nouă ediție a galei OSS FIGHTERS. Organizatorii promit meciuri incendiare între sportivi de top:

,,Booooooommmmm!!! Pe data de 24 aprilie , la Sala Sporturilor din Constanţa, va avea loc a șasea ediție a OSS Fighters!!! După cum v-am obișnuit, veți avea parte de meciuri incendiare, sportivi de top și lupte spectaculoase, iar în premieră vom avea și un meci pe reguli de arte marțiale mixte (MMA)!!!”.

Ediţia cu numărul 6 a galei OSS FIGHTERS trebuia să se desfăşoare pe 21 august 2020, dar pandemia a dat peste cap toate planurile. În data de 3 august, organizatorii galei anunţau:

,,Având în vedere ultimele reglementări emise de Guvernul României cu privire la restricţiile ce se impun în situaţia de alertă, în contextul pandemiei COVID, suntem nevoiţi să anunţăm că gala OSS FIGHTERS 06, programată în data de 21 august 2020, va fi amânată!”.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222