Connect with us

Sport

Sportul în aer liber, din ce în ce mai căutat

Published

on

Sportul în aer liber a devenit şi la noi un fenomen din ce în ce mai căutat în rândul celor care vor să slăbească sau doar să îşi tonifice musculatura. Iar pentru ca cele care participă la acest tip de antrenament să fie şi mai motivate, antrenorii organizează şedinţe de grup. Cristi este trainer de şapte ani de zile, dar de doi face group training, iar acum un an a experimentat pentru prima data şi sportul în aer liber, ceea ce s-a dovedit a fi un mare succes. Mai mult decât atât, este foarte atent şi la alimentaţia clientelor sale.

“Lucrez cu 12-15 persoane la fiecare antrenament. Alimentaţia este importantă, avem un grup pe facebook privat în care fetele postează ce mănâncă, eu le mai corectez. Cam asta e. Se educă fiecare client. Le cert, le laud, depinde de ce postează, cam aşa decurg lucrurile”, a declarat  antrenorul Cristi Cristea.

Nina este una dintre cele care iau parte la acest tip de antrenament. După trei sarcini şi multe kilograme acumulate, a hotărât că trebuie să facă o schimbare în viaţa ei.

„E un antrenament extraordinar, diferit de sală, diferit de aparate, diferit de aerobic. E energizant. E ok că tot timpul se combină, tot timpul e ceva nou, tot timpul se schimbă exerciţiile, nu e monoton şi rezultatele se văd. În trei luni de zile am reuşit să slăbesc 15 kg, mai am încă 15, dar de acum încolo”, a spus Nina.

De asemenea, şi celelelte fete care participă la group training sunt foarte mulţumite de munca depusă, iar rezultatele se văd.

„Mi-a schimbat viaţa radical. Cristi este un coach foarte dedicat. Ne ajută să ne împlinim toat visele şi se vede. Eu am venit aici nu neapărat ca să slăbesc, ci să tonific şi să măresc masa musculară, iar absolut toate sfaturile pe care le-am primit au fost exact ceea ce aveam nevoie”, a spus Ana, una dintre clientele lui Cristi.

„L-am observat pe Cristi la sală, mi-a plăcut ceea ce face şi m-am hotărât să vin şi eu şi a fost o alegere foarte bună. E o diferenţă între sportul la sală şi sportul în aer liber. Este, este, nu se compară. Recomant tuturor să iasă la sport în aer liber”, a spus Dana. 

Un alt avantaj al sportului în aer liber este pentru cele care au copii, deoarece îşi pot lua micuţii la antrenamente. Este şi cazul Emei şi a Maiei, două dintre fetele Ninei. Eleni are 10 ani, este pasionată de dans şi este fetiţa lui Cristi, iar de fiecare dată când poate, vine alături de tatăl ei la antrenamente.  O şedinţă în aer liber se face de două ori pe săptămână, durează aproximativ o oră şi include exerciţii de mobilitate, stretching şi postură.

 

Sport

Cinci medalii pentru un jandarm tulcean la Campionatul Naţional de Atletism Masters

Published

on

În weekend, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Atletism Masters, în cadrul căruia a concurat şi jandarmul tulcean Sorin Andrici.

El a luat startul Campionatului Naţional de Atletism Masters, obţinând 4 medalii de argint şi una de bronz, eveniment care a avut loc la finalul săptămânii trecute, în sala de Atletism Ioan Soter din Bucureşti.

Jandarmul a participat la cele 6 probe, de 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m şi Lungime, reuşind să se remarce prin clasările pe podium.

“Este un concurs unde participă cei mai buni sportivi din România cu vârsta de peste 35 de ani. De obicei, participam la două probe, dar anul acesta mi-am propus să-mi depăşesc limitele şi m-am înscris la 6 probe. Concursul a fost unul cu rezultate deosebite! Am reprezentat cu drag Jandarmeria Tulcea şi oraşul meu, sunt mândru că prin activitatea mea sportivă am promovat mişcarea şi mulţi dintre prietenii mei au început să practice atletismul, unii chiar cu scopul de a mă depăşi, iar asta mă onorează şi mă bucură! Recordurile sunt făcute pentru a fi doborâte.”, declară SORIN ANDRICI

Sorin Andrici nu este la prima competiţie de acest gen, el participând la numeroase ultramaratoane, unde s-a remarcat prin susţinerea cauzelor umanitare.

sursa foto: oradetulcea.ro

Continue Reading

Actualitate

La mulți ani, Camelia Potec!

Published

on

Camelia Alina Potec s-a născut pe 19 februarie 1982, la Brăila, unde a și început înotul de performanță. A cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, în proba de 200 m liber.

Multiplă campioană națională de junioare, s-a afirmat pe plan internațional în 1995, la Bath, la cea de-a treia ediție de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, unde a obținut două medalii de aur, la 100 si 200 m spate.

În 1996, la Campionatele Europene de juniori de la Copenhaga, a obținut trei medalii de bronz – la 100, 200 si 400 m liber. Un an mai târziu, la Glasgow, la toate cele trei probe, a obținut aurul.

La Campionatele Europene de la Istanbul, din 199, a obținut primele medalii de aur în competiția seniorilor, la 200 si 400 m liber, iar la Campionatele Europene din 2000 a cucerit prima sa medalie de aur la ștafetă, la 4×200 m liber.

A doborât de 11 ori recordul național în diferite probe, a stabilit un nou record european, în 2010, în cadrul campionatelor naționale ale Franței, în proba de 1500 m liber, și a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice de vară.

În 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, a obținut cel mai mare rezultat al carierei sale – titlul olimpic la 200 m liber. La Jocurile Olimpice de la Beijing a stabilit trei noi recorduri naționale. În 2012, după Jocurile Olimpice de la Londra, s-a retras din activitatea competițională.

Pe 31 octombrie 2013 a fost aleasă în funcția de președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), devenind cel mai tânăr președinte de federație din România. În 2016, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Este și membru în Comisia Sportivilor din cadrul Federației Internaționale de Natație (FINA).

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

 

Continue Reading

Actualitate

Proiect de perspectivă inițiat de Universitatea “Ovidius” Constanța

Published

on

Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, ce are drept obiectiv principal promovarea sportului în rândul tinerilor din județul nostru. Acordul urmărește implicarea elevilor, studenților și sportivilor în activități de formare și învățare privind un stil de viață sănătos.

În calitate de inițiator al parteneriatului, rolul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “Ovidius” include redactarea proiectelor educaționale și  asigurarea constituirii relațiilor parteneriale interinstituționale, formarea echipelor de proiect și identificarea spațiilor – suport pentru desfășurarea evenimentelor proiectate, coordonarea și monitorizarea derulării activităților comune de către cadrele didactice titulare ale Universității.

Colaborarea va debuta cu un workshop online adresat studenților și profesorilor de educație fizică și sport din județul Constanța, la care vor participa invitați de prestigiu din domeniu. În măsura în care restricțiile generate de pandemia COVID-19 vor permite organizarea evenimentelor sportive, în cadrul parteneriatului sunt proiectate o serie de competiții la care vor participa studenți din cadrul tuturor facultăților din Universitatea “Ovidius” și vor fi arbitrate de studenții Facultății de Educație Fizică și Sport.

De asemenea, calendarul de acțiuni include întâlniri cu personalități, profesioniști, manageri din sport și recuperare/reabilitare, realizate prin intermediul unor activități sportive și științifice, care vor avea loc în diferite locații din Constanța, printre care baza nautică a FEFS, pe plajă și în întregul județ.

Continue Reading

Sport

Simona Halep joacă vineri primul ei meci dn 2021

Published

on

Simona Halep, numărul doi mondial, va juca primul său meci din 2021 cu australianca Ashleigh Barty, liderul mondial, vineri, în cadrul turneului demonstrativ ”A Day at the Drive”, care are loc la Adelaide, au anunţat organizatorii.

Evenimentul va avea loc la Memorial Drive Tennis Centre din Adelaide, iar fondurile adunate vor fi donate Fundaţiei Tenisului Australian.

În cadrul acestui turneu demonstrativ va evolua şi o altă româncă, Irina Begu, care va juca un meci de un set cu tiebreak contra veteranei americane Venus Williams.

De la turneul demonstrativ nu vor lipsi liderul ATP, Novak Djokovic (Serbia), care va primi replica tânărului italian Jannik Sinner. Legendara jucătoare americană Serena Williams o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka, în timp ce spaniolul Rafael Nadal îl va întâlni pe austriacul Dominic Thiem, campionul en titre de la US Open.

Turneul de la Adelaide va marca şi sfârşitul perioadei de carantină obligatorie pentru jucătorii străini care au sosit în Australia pentru a participa la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open (8-21 februarie).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta