Connect with us

Actualitate

Sportivii de la CSM Constanța angrenați în numeroase competiții, la finalul acestei săptămâni

Published

on

Avem parte de un nou weekend plin, cu meciuri la Constanța și în țară. Echipele CSM Constanța (Baschet, Handbal și Volei) vor fi angrenate în întrecerile interne, iar canotorii vor participa la prima competiție din acest an.

Baschet masculin

Calificați în Top 10, baschetbaliștii constănțeni încep lupta pentru play-off-ul Ligii Naționale cu un meci pe teren propriu, în faza a II-a a competiției. Sâmbătă, 4 februarie, de la ora 17:00, CSM Constanța o va înfrunta pe SCM U Craiova, în Sala Sporturilor Simona Amânar, iar băieții antrenați de Alexandru Olteanu și Valentin Boian mizează pe cât mai mulți spectatori în tribune pentru un start cu dreptul.

Baschet juniori

Juniorii U16 CSM Constanța merg la cel de-al doilea turneu al anului. Băieții noștri au o misiune dificilă pe terenul liderului Grupei a 6-a. Sâmbătă, 4 februarie, de la ora 15:00 și duminică, 5 februarie, de la ora 13:00, CSM Constanța va da piept cu CS Agronomia București, în Sala Agronomia din Capitală.

Volei masculin

Voleibaliștii antrenați de Răzvan Parpală și Florin Voinea revin în Sala Sporturilor, pentru un nou meci dificil, în etapa a 16-a a Diviziei A1. După jocul foarte bun făcut miercuri, pe terenul lui Dinamo, CSM Constanța este hotărâtă să dea totul pentru o victorie contra lui SCM Zalău, sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19:30, în fața propriilor suporteri.

Volei feminin 

Lidere în Seria Est a Diviziei A2, voleibalistele CSM Constanța își pot consolida poziția în clasament printr-un nou succes. Sâmbătă, 4 Februarie, de la ora 13.00, fetele antrenate de Radu Began vor juca, în sala Complexului Sportiv Tomis, cu CSM București.

Volei cadete 

Cadetele antrenate de Bianca Ioana Cojocaru și Vanesa Deșliu vor să continue șirul victoriilor în Grupa de Elită B a Campionatului Național, după ce au debutat cu dreptul în 2023, contra brașovencelor. CSM Constanța joacă în deplasare, cu CSȘ Galați, sâmbătă, 4 februarie, de la ora 13:00.

Handbal masculin

Liga Zimbrilor se reia după pauza de iarnă, iar handbaliștii CSM Constanța debutează oficial în 2023 cu un meci pe terenul lanternei clasamentului, CSM Oradea. Băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu încep anul de pe locul 2 și iau în calcul doar victoria. Partida este programată sâmbătă, 4 februarie, de la ora 17:00, în Sala Antonio Alexe din Oradea.

Canotaj

După medaliile cucerite în luna noiembrie, la Campionatul Național de fond pentru seniori, tineret și masters de la Timișoara, canotorii Clubului Sportiv Municipal Constanța revin pe apă. Prima competiție a anului, Cupa României – Ergometru se desfășoară sâmbătă, 4 februarie, pe lacul Snagov.

Actualitate

Avertizare de cod galben, la Constanța

Published

on

Constanța se află sub avertizare de cod galben de vânt. Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 23:00. 

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în județul Constanța, local și temporar vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h. Astăzi, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și cu precădere spre seară și noaptea, va ploua în general slab. Temperatura maximă va fi în jur de 12 de grade iar cea minimă de 2…3 grade. Gradul de agitație al mării va fi 4 – 5 la coastă și 5 – 6 în larg.

 Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271.

Continue Reading

Actualitate

Continuă lucrările de reabilitare în mai multe zone din Constanța

Published

on

Continuă lucrările de reabilitare, în municipiul Constanța. În această perioadă, echipele administratorului drumului public intervin concomitent în mai multe zone din oraș.

Primăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele administratorului drumului public intervin săptămâna aceasta asupra părții pietonale în următoarele zone:

  • Pe strada Munteniei din cartierul Tomis I, sectorul delimitat de strada Mircea Cel Batrân și blocul LS6 au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor, a locurilor de parcare și de recondiționare a suprafeței carosabile. Se montează borduri noi, suprafețele noilor trotuare sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră, în etapa premergătoare stratului final.
  • Pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, tronsonul cuprins între străzile Poporului și Farului, se refac suprafețele pietonale. Trotuarele sunt decapate, se înlocuiesc bordurile și se stabilizează terenul cu piatră.
  • Pe străzile Fulgerului, Andrei Mureșanu și Barbu Stefănescu Delavrancea din cartierul Coiciu, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate.
  • În cartierul Poarta 6, pe strada Zefirului, se amenajează noi trotuare care vor delimita parcarea ce va lua locul garajelor demolate. De asemenea, se lucrează la stabilizarea terenului pe care se va construi noua parcare.
  • Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie.
  • Și pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip.

În aceste condiții, constănțenii care locuiesc în cartierele respective sunt sfătuiți să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Ofițerii Gărzii de Coastă Constanța, pregătiți în domeniul prevenirii consumului de droguri

Published

on

17 ofițeri din cadrul Gărzii de Coastă Constanța Săptămâna au participat, săptămâna aceasta, la sesiunea de formare în domeniul drogurilor, cu tema „Formare de bază și specifică în domeniul drogurilor”, organizată de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța.

Tematica abordată a vizat prezentarea principalelor categorii de droguri şi a efectelor acestora, modalitățile de consum, sistemul național de asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri, modalitatea de oferire a serviciilor de asistență integrată, aspectele legislative în domeniul drogurilor, precum și conceptul de justiție terapeutică.

De asemenea, la activitate a participat, în calitate de invitat, un specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate – Porturi Maritime Constanța, care a prezentat cursanților trusa didactică cu mostre de droguri.

Continue Reading

Actualitate

57 de persoane din comuna Cumpăna, cu vârsta între 30-64 ani, se vor califica în meseria de BUCĂTAR.

Published

on

Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu fundația ZI DESCHISĂ implementează proiectul ,,COCSPI SE – Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est”, proiect finanțat prin Program Operaţional Capital Uman 2014-2020.

În cadrul acestuia, 57 persoane din comuna Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârsta între 30-64 ani, absolvenți de minim 8 clase, vor fi calificați în meseria de bucătar.

Deschiderea oficială a cursului va avea loc în data de 27 martie 2023, ora 12:00 în cadrul Centrului Multifuncțional de asistență socio-medicală Cumpăna, iar axa prioritară a proiectului o reprezintă găsirea de locuri de muncă pentru toată lumea.

Prima grupă de 28 persoane va începe cursul de 720 ore pe data de 27 martie 2023, iar a doua grupă de 27 persoane va începe cursul pe data de 26 iunie 2023.

Pe toată perioada desfășurării cursurilor, participanții vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3600 lei.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222