Connect with us

Actualitate

Sportivii CSM Constanța pe podium

Published

on

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a organizat în perioada 5-9 aprilie, întrecerile Campionatului Național de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret și juniori, ediția 2023.

Competiția a fost găzduită de bazinul din incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni și a reunit la start cei mai buni sportivi ai momentului din întreaga țară. Un număr impresionant de participanți s-au înscris pentru a lua startul, și anume 530 de sportivi (234 la feminin și 296 la masculin).

Clasamentele au fost realizate pe baza următoarelor categorii:

Masculin: SENIORI (de la 19 ani în sus), TINERET (17-18 ani), JUNIORI (15-16 ani);
Feminin: SENIORI (de la 18 ani în sus), TINERET (16-17 ani), JUNIORI (14-15 ani).

Ca un factor de noutate, finalele competiției au fost transmise LIVE de către TVR 1. Acest aspect ne confirmă că natația devine mai atrăgătoare pentru publicul larg.

Echipa coordonata de către Răzvan Florea, președintele clubului nostru, a aliniat la start următorii sportivi:
Masculin: Stoica Alex George (2000), Gergely Mihai (2003), Dinu Patrick (2005), Marinescu Darius-Andrei (2005), Niculaie David-Andreas (2006), Andrieș Eric-Ștefan (2007), Trenchea Darius Matei (2007), Băncila Andrei (2007), Ioniță Mihnea George (2008) și Manea Raul (2008).

Feminin: Diaconescu Mădălina (2005), Pascu Ana-Maria (2005), Diaconescu Rebecca-Aimee (2006), Ciobanu Alice (2006), Vass Brigitta (2007), Paraschiv Eva (2007), Boleacu Paula (2007), Grosu Ana (2007), Maxim Maria (2009) și Ionescu Maya (2009).

Rezultate deosebite și clasări pe podium au obținut:

Vass Brigitta
200 Mixt 🥈 Tineret și 🥈 Seniori;
200 Bras 🥇 Tineret și 🥇 Seniori;
50 Bras 🥇 Tineret și 🥉 Seniori;
100 Bras 🥈 Tineret și 🥉 Seniori;
400 Mixt 🥇 Tineret și 🥇 Seniori;

Diaconescu Rebecca-Aimee
50 Liber 🥇 Tineret și 🥇 Seniori;
200 Liber 🥉 Tineret;
50 Spate 🥈 Tineret și 🥈 Seniori;
100 Liber 🥇 Tineret și 🥇 Seniori;

Paraschiv Eva
50 Fluture 🥈 Tineret și 🥈 Seniori; – barem realizat pentru participarea la Campionatele Europene de Juniori!

200 Fluture 🥇 Tineret și 🥇 Seniori;
100 Fluture 🥇 Tineret și 🥈 Seniori;

Gergely Mihai
200 Mixt 🥇 Seniori;
200 Liber 🥇 Seniori;

Stoica Alex George
50 Liber 🥈 Seniori;
100 Liber 🥈 Seniori;

Dinu Patrick
50 Liber 🥇 Tineret și 🥉 Seniori;
50 Bras 🥇 Tineret și 🥉 Seniori;
100 Liber 🥇 Tineret și 🥉 Seniori;

Andrieș Eric-Ștefan
50 Liber 🥈 Juniori și 🥉 Tineret;
100 Liber 🥈 Juniori;

Ștafete:
4 * 100 m Liber Combinat 🥇 Seniori – Stoica Alex George, Dinu Patrick, Paraschiv Eva și Diaconescu Rebecca-Aimee;
4 * 100 m Liber Combinat 🥈 Juniori – Andrieș Eric-Ștefan, Trenchea Darius Matei, Maxim Maria și Ionescu Maya;
4 * 100 m Mixt Combinat 🥇 Seniori – Dinu Patrick, Gergely Mihai, Vass Brigitta și Diaconescu Rebecca-Aimee;
4 * 100 m Mixt Combinat 🥉 Tineret – Andrieș Eric-Ștefan, Marinescu Darius-Andrei, Paraschiv Eva și Boleacu Paula;
4 * 100 m Liber Feminin 🥈Tineret și 🥉 Seniori – Boleacu Paula, Maxim Maria, Ciobanu Alice și Paraschiv Eva;
4 * 100 m Liber Masculin 🥇 Seniori cu un ‼️ NOU RECORD NATIONAL ‼️ – Stoica Alex George, Dinu Patrick, Gergely Mihai și Andrieș Eric-Ștefan.

O întrecere reușită din plin de către sportivii Constănțeni, dovada fiind numărul impresionant de medalii obținute.

Actualitate

Două spectacole ale Teatrului de Stat Constanța în selecția Festivalului Național de Teatru 2024

Published

on

Astăzi a fost anunțată selecția de spectacole a Festivalului Național de Teatru 2024, ediția cu numărul 34, iar Teatrul de Stat Constanța va fi prezent în festival cu două spectacole: „10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu și „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE” de William Shakespeare, regia Andrei Șerban.

Echipa curatorială a festivalului este formată din cronicarii teatrali Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu, care au vizionat peste 250 de spectacole din România, Republica Moldova, Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Polonia, Portugalia și Serbia. 31 de spectacole din România au fost selectate în FNT 2024 și cinci spectacole sunt invitate din străinătate.

Este al patrulea an consecutiv în care Teatrul de Stat Constanța își demonstrează relevanța în  contextul teatral românesc contemporan inclusiv prin prezența în Festivalul Național de Teatru, cel mai important eveniment al breslei. În 2023 a fost selectat spectacolul „Seaside Stories” în regia lui Radu Afrim, în 2022 – „8 tați”, regia Irisz Kovacs și în 2021 – „Doi tineri din Verona”, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Festivalul Național de Teatru este un program permanent al UNITER, inițiat în anul 1990 și finanțat de Ministerul Culturii și Primăria municipiului București. Ediția 34 se va desfășura în perioada 18 – 27 octombrie 2024, în capitală.

10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA

de Gabriel Sandu

Regia: Elena Morar și Gabriel Sandu

Scenografia, video, lighting design: Miruna Croitoru

Sound design și adaptare muzicală: Alexandru Neș

Coregrafie: Stela Cocârlea

Pregătire muzicală: Inga Postolache

Asistență scenografie: Nicoleta Ivan

DISTRIBUȚIA: Mirela Pană, Liliana Cazan, Ramona Niculae, Dana Dumitrescu, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Cristiana Luca, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea Florin Aioane, Laura Iordan.

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

de William Shakespeare

Adaptare de Daniela Dima și Andrei Șerban

Regia: Andrei Șerban

Regizor asociat: Daniela Dima

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Lighting design: Cristian Niculescu

DISTRIBUȚIA: Andrei Bibire, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea/ Vlad Lință, Iulian Enache, Mihaela Velicu, Liviu Manolache, Ecaterina Lupu, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Ștefan Mihai, Alina Manțu, Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Continue Reading

Actualitate

Anunț important pentru călători: o stație a fost mutată

Published

on

Stația Parcul Tăbăcărie de pe Linia 102, în direcția Delfinariu, a fost mutată cu aproximativ 50 de metri spre strada Primăverii.

„Deoarece adăpostul de călători a rămas deocamdată în vechea locație a stației, le recomandăm călătorilor să aștepte autobuzul în zona unde a fost realizat marcajul pentru stație și unde se află caseta albastră cu sigla CT BUS”, au transmis reprezentanții CT BUS.

Continue Reading

Actualitate

„Constanța Coffee Break”, continuă

Published

on

Bulevardul Tomis redevine și în acest weekend locul preferat al constănțenilor și turiștilor, care pot să redescopere frumusețea arhitecturală a orașului și se pot bucura de momente de inspirație și relaxare alături de cei dragi.

Ne plimbăm, facem sport, socializăm, ne răsfățăm cu o cafea sau ne răcorim cu o înghețată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga. Zona pietonală va fi cuprinsă de o atmosferă energizanță.

„Dacă vreti să faceți parte din această poveste frumoasă, vă invităm alături de noi! Artiștii, cluburile sportive sau ONG-urile, toți creatorii de frumos se pot adresa Direcției Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța, la numărul de telefon 0241485893 sau pe adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro”, au transmis autoritățile.

Continue Reading

Actualitate

Acțiune de donare de sânge, la Năvodari

Published

on

Primăria Orașului Năvodari și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o nouă acțiune de donare de sânge la Năvodari.

O echipă mobilă va fi prezentă, sâmbătă, 3 august, în intervalul orar 08.30-13.30, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială, Str. Sănătății, nr. 2 (lângă Taxe și Impozite). La acțiunea de donare din 3 august sunt așteptați atât locuitorii orașului Năvodari, precum și cei din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Persoanele care vor efectua o donare completă vor beneficia de zi liberă de la locul de muncă în ziua donării, alocație de hrană sub forma unui card în valoare de 280 LEI, decontarea cheltuielilor de transport în ziua donării pentru cei care au domiciliul în altă localitate.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, cu greutate peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să prezinte adeverință medicală, eliberată de medicul de familie, care să ateste că nu suferă de nicio afecțiune care ar contraindica donarea de sânge. Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0786.821.750, de luni-vineri, în intervalul orar 09.00-16.00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222