Connect with us

Cultura/Educatie

Spectacolul-fenomen ”Dacă noi ne iubim” vine în Cluj-Napoca

Published

on

Primul musical adolescentin din România vine în inima Transilvaniei, la mai puțin de o lună după ce s-a jucat pe scena Teatrului Național București. Adolescenții, și nu numai, pot vedea spectacolul „Dacă noi ne iubim” duminică, 31 martie, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților.

Realizat pe muzica trupei Holograf, spectacolul ”Dacă noi ne iubim” este considerat un fenomen pentru peisajul cultural din România și l-a făcut să plângă de emoție pe Dan Bittman la prima reprezentație. Scenariul este scris de doi adolescenți, Anastasia Jinga și Rareș Fota, regia îi aparține Julietei Georoiu, actriță și profesor de actorie la Școala Victory of Art, iar pe scenă joacă, plini de entuziasm, peste 40 de artiști tineri și foarte tineri.

Spectacolul ”Dacă noi ne iubim” impresionează prin temele abordate și prin felul în care sunt puse în scenă trăirile și frământările adolescenților. Prietenia, iubirea, relația cu părinții, visurile, cariera, banii sunt subiecte care îi preocupă și care fac parte din drumul lor inițiatic în călătoria către maturitate. Spectacolul emoționează până la lacrimi orice generație, de la adolescenți și până la părinți, datorită felului unic în care actorii le oferă spectatorilor o experiență intensă, amplificată și de piesele formației Holograf.

După spectacolul atât de emoționant de la Teatrul Național București, hotărârea de a pleca într-un turneu prin țară a venit firesc. „Dacă noi ne iubim” este un spectacol în care treci prin toate culorile emoției, indiferent ce vârstă ai. Energie, bucurie și multă iubire. Așteptăm cu emoție întâlnirea cu adolescenții din toată țara”, a declarat Julieta Geroiu.

În rolul principal este distribuit Tomy Weissbuch, 21 de ani, finalist la ”Vocea României” și student la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale”.

Este un musical bazat pe melodiile uneia din trupele cu care am crescut, Holograf, și sunt mândru că pot interpreta piesele lor pe scene mari din țară. Vă chem la acest spectacol, unde vă așteaptă mu-zică bună, emoții mari, dragoste pentru arta și plăcerea de a juca în fața voastră”, a declarat Tomy Weissbuch.

Turneul ”Dacă noi ne iubim” a început la Buzău și continuă la Arad – Filarmonica de stat (23 martie), Timișoara – Filarmonica Banatul (24 martie) și Pitești – Teatrul Alexandru Davilla (25 martie). Urmează apoi Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenților (31 martie), Iași – Casa de Cultură a Studenților (2 aprilie), Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor (3 aprilie), Piatra Neamț – Cinema Mon Amour (6 aprilie), București – Palatul Național al Copiilor (12 aprilie), Deva – Centrul Cultural Drăgan Muntean (13 aprilie), Râmnicu Vâlcea – Teatrul Anton Pann (19 aprilie), Craiova – Teatrul Marin Sorescu (20 aprilie), Satu Mare – Casa de Cultură a Sindicatelor (2 mai), Constanța – Casa de Cultură a Sindicatelor (10 mai). Ultimul spectacol al turneului va avea loc în data de 18 mai la Bruxelles.

Sursa https://www.stiridecluj.ro/divertisment/spectacolul-fenomen-daca-noi-ne-iubim-vine-in-cluj-napoca-foto

Cultura/Educatie

Eveniment cultural unic pentru județul Constanța

Published

on

Evenimentul cultural „Maria, Regina României, gânduri către țară”, organizat de Lions Club Carsium-Hârșova, în parteneriat cu Lions Club Constanța, care va avea loc pe data de 28 Martie.

Evenimentul, unic pentru județul Constanța, se concentrează pe texte din Memoriile și Jurnalele Reginei Maria, iar vocea, baritonul, vioara și pianul vor îmbina armonios muzica și poezia. Vom avea bucuria de a urmări actori și artiști de excepție, recunoscuți la nivel internațional, precum Roxana Lupu, Nicholas Lupu, Alex Penescu, Daniel Mihai și Anta Agavriloae, care vor da viață povestirilor regale.

La finalul spectacolului, Lions Club Carsium-Hârșova va acorda un premiu de excelență unui copil special din orașul Hârșova, care s-a remarcat prin rezultate excelente la învățătură. Această recunoaștere va fi o ocazie de a-i onora și celebra alături de dumneavoastră munca depusă, încurajând, în același timp, toți copiii să își urmeze visurile și să depășească orice obstacol.

Acest spectacol deosebit are loc pentru prima dată în județul Constanța. Accesul în cadrul evenimentului se face în mod gratuit, fără bilete, în limita locurilor disponibile, însă donațiile participanților vor contribui la bursa de excelență pe care ne propunem să o acordăm și ne ajută enorm în demersurile noastre de a promova cultura și educația de calitate.

Evenimentul va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, pe data de 28 Martie, la ora 18.30.

Continue Reading

Actualitate

Editura Contra Mundum lansează antologia ,,Poveștiri Rusești de Paști”

Published

on

Editura Contra Mundum lansează joi, 30 martie, antologia Poveștiri Rusești de Paști, în prezența Părintelui Ilarion Dan. Evenimentul va avea loc la Curtea Brâncovenească (strada Vasile Lupu, nr. 43-45, din Constanța) începând cu orele 18:00.

Volumul lansat de editura Contra Mundum conține o antologie unică a celor mai frumoase povești de Paști aparținând marilor scriitori ruși precum Feodor Dostoievski, Nikolai Leskov, Anton Cehov sau Alexandr Kuprin.

Volumul cuprinde și evocări tulburătoare ale Paștelui în închisorile comuniste, amintiri mișcătoare ale felului în care se trăia Paștele în vremea ultimului țar, scrise de autori precum Vasilii Nikiforov-Volgin, alături de scrieri în premieră ale Marinei Țvetaeva sau Zinaida Ghippius, toate într-un volum unic și de neratat pentru cei care iubesc literatura clasică rusă.

Contra Mundum este o editură de orientare conservatoare care și-a asumat lansarea pe piața românească a cărților care vin în opoziție cu „mainstream”-ul, cu „spiritul vremii”. Cititorii vor găsi, printre altele, volume de gândire conservatoare, în colecția „Reacționarii” (G.K. Chesterton, Theodore Dalrymple, Joseph Sobran sau Rod Dreher), dar și manuale școlare clasice pentru părinții care vor să-și formeze copiii mai bine decât o face sistemul educațional actual.

 

Continue Reading

Cultura/Educatie

Atelier de tradiții și obiceiuri, organizat de UDTR Constanța

Published

on

Dacă pe timpuri şezătorile se făceau pe la casele gospodarilor, mai des în zilele de iarnă, unde se adunau fetele să-şi arate măiestria mâinilor dibace la împletit şi croşetat, azi Uniunea Democrată Turcă din România – Sucursala Constanta a fost gazda atelierului de tradiții şi obiceiuri.
Aşa ori altfel, încearcăm să păstram tradiţia şi să o promovăm. La atelierul organizat astăzi, au fost prezentate confecționarea plăpumilor, măiestria împletitului, cusutul mărgelelor a croşetatului, pană la pasiunea de a tricota păpuşi. Odată ce s-a păşit în sediul sucursalei,aveai impresia că ai intrat într-o lume de basm. S-a participat la o activitate creativă care a trezit amintiri frumoase din zilele tinereţii.
Atelierul a fost organizat de Sucursala Constanta în colaborare cu Comisia de cultură ,prof.Serin Turkoğlu, Comisia de Tineret “M. K. Atatürk”, precum şi de coordonator activităţi de patrimoniu etnofolcloric, prof. Melek Osman.

Continue Reading

Cultura/Educatie

Rezultate bune obținute de elevii Comunității Elene “Elpis” din Constanța la etapa județeană a Olimpiadei de Limbă Neogreacă

Published

on

Felicitări pentru rezultatele bune obținute de elevii Comunității Elene “Elpis” din Constanța la etapa județeană a Olimpiadei de Limbă Neogreacă, desfășurată pe data de 11 martie 2023.
Felicitări și cadrelor didactice Eleni Guriotis si Angelica Opaiț pentru pregătirea acestor elevi minunați.
Participanții au fost :
A1 Gimnaziu
Irene Julia Mircea- clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială Nr. 30 ” Gheorghe Ţiţeica” Constanţa
Sara- Violeta Tudor- clasa a VII-a, Şcoala Gimnazială Nr. 37 Constanţa
A2
Naomi Laura Badeliţă- clasa a XI-a, Liceul Teoretic “Traian”
Ana- Maria Monea- clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Constanţa
Sophia Ana Teodoru- clasa a XII-a, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanţa
Erin Curti- clasa a IX-a, Liceul Teoretic “Ovidius” Constanţa
Patricia- Nicole Tudor- clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Constanţa
Georges Alexandru Teodoru- clasa a XI-a, Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanţa
Charalampos Chalkiadakis- clasa a XII-a, Colegiul Naţional “Carol I”
B2
Georgios Papalexandrou- clasa a XII-a, Coleiul Naţional “Mihai Eminescu” Constanţa
Avem un lot puternic, copii de excepție ce sigur ne vor aduce rezultate, și vor ridica acest oraș minunat prin efortul lor. Succes tuturor elevilor calificați la etapa Națională ce va avea loc la începutul lunii aprilie în Constanța.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222