Connect with us

Sport

Spectacol pe apă! Yachting-ul este “sportul rege”, în sezonul estival, pe litoralul românesc

Published

on

An de an, în sezonul estival, litoralul românesc se transformă în capitala sportului cu vele. Ultimul spectacol al velierelor, pe valurile mării a adunat la start zeci de echipaje şi sute de sportivi din toate colţurile ţării şi nu numai, care s-au înfruntat într-o competiţie de anvergură, desfăşurată la Mangalia.

“Venim în fiecare an. Am câştigat de două ori competiţia, în primii ani. Dar prietenii noştri din România au devenit din ce în ce mai buni, astfel că ne-am mulţumit şi cu locurile 2 sau 3. Este o competiţie incredibilă, locaţia de asemenea, Limanu şi Mangalia sunt superbe, aşa că vom reveni şi la anul.”, spune un concurent din Bulgaria

“Yachting-ul este un sport grozav! Se transmite din generaţie în generaţie, este distractiv, competitiv şi pur şi simplu extraordinar.”, completează un alt competitor din Bulgaria

“Este un sentiment foarte plăcut de libertate, de aventură, practic eşti tu şi cu marea în natură. O escapadă binevenită din cotidian. Da, exact.”, spune un competitor român

“Sunt 21 de veliere din România şi din Bulgaria. Prietenii noştri bulgari de fiecare dată ne onorează cu prezenţa, profesionişti şi neprofesionişti se întrec adevăraţi „lupi de mare”., declară LILIANA DANIELA BECHERU, preşedintele Rotary Club Mangalia

Fondatorii acestui proiect, printre care şi Clubul Rotary Mangalia, vor folosi fondurile obţinute în urma evenimentului pentru a-i sprijini pe viitorii yachtmani ai României.

“Umanitar, dar centrat pe comunitatea locală, în ceea ce-i priveşte pe copii pentru a-i iniţia în arta yachting-ului. Ne dorim ca mai mulţi copii din Mangalia să înveţe să conducă o barcă şi să aprecieze acest sport.”, declară LILIANA DANIELA BECHERU, preşedintele Rotary Club Mangalia

În ultimii ani, în timpul verii, yachting-ul a devenit „sportul rege” pe litoralul românesc. Iar printre împătimiţii sportului cu vele am întâlnit şi foarte multe doamne.

“Nu este un sport dificil pentru o femeie? Există posturi diferite, deci se poate practica şi de către o femeie. Cu ce vă ocupaţi mai exact pe barcă? Deocamndată stau la timonă. Suntem doar doi, aşa că trebuie să ne împărţim mai multe sarcini.”, spune o concurentă

Şi totodată, ne-am convins că practicarea unui astfel de sport nu ţine cont de vârstă.

“Eu am fost pe mare până la Balcik, iar acolo am văzut o groază de meduze foarte mari. Şi îţi place pe mare? Da, fiindcă merge barca foarte rapid şi pentru că eu pot să stau în prova. Câţi ani ai? Am şase ani.”, completează cea mai tânără participantă la regată

Şi tot la Limanu am întâlnit şi… mascota competiţiei, un căţel drăgălaş, care le va purta noroc unor concurenţi la regată.

Sport

15 medalii, obținute la Campionatul Național de Semi-kempo de sportivii de la CS Năvodari

Published

on

Performanță remarcabilă pentru sportivii Clubului Sportiv Năvodari. Aceștia și-au adjudecat 15 medalii la cea mai importantă competiție desfășurată în această perioadă, Campionatul Național de Semi-kempo, concurs ce a avut loc în București.

Ca de fiecare dată, tinerii dar talentații sportivi de la CS Năvodari au avut evoluții remarcabile, câștigând 15 medalii, dintre care 6 de aur, 6 de argint și 3 de bronz.

Pentru cei 20 de sportivi, antrenați de Marcel Jipeanu (dintre care jumătate aflați la primul concurs) a fost un concurs dificil, dar așteptările au fost confirmate, pe lângă medalii, fiind și alte cinci clasări pe locul al 5-lea, în apropierea podiumului.

Luna viitoare este programat Campionatul Național de Kempo-K1, competiție la care sportivii de la CS Năvodari sunt printre favoriți la medalii.

Sursa foto: CS Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Stadionul din Mangalia se transformă în bază sportivă multifuncţională

Published

on

Consilierii locali au aprobat, recent, proiectul de hotărâre privind desființarea tribunelor stadionului din Mangalia. Terenul va fi predat Companiei Naționale de Investiții (CNI), care va implementa proiectul și va transforma vechiul stadion, într-o bază ultramodernă, cu terenuri ce vor deservi mai multe discipline sportive.

,,Am făcut demersurile necesare pentru a obține finanțare de la CNI, încă din anul 2019, iar acum suntem în linie dreaptă cu documentația pentru predarea amplasamentului. După ce vom parcurge etapele legale obligatorii, CNI va începe lucrările.

Vechiul stadion va fi transformat într-unul complet nou, modern, unde copiii și tinerii orașului se vor putea antrena în cele mai bune condiții.”, a declarat Radu Cristian, primarul Mangaliei.

Potrivit documentației tehnice, pe actualul amplasament se va amenaja o bază sportivă prevăzută cu tribune și nocturnă, care va cuprinde un teren de fotbal, un alt teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire pentru vestiare și anexe.

Primăria Mangalia mai are în implementare un proiect similar, finanțat din fonduri europene. Acesta prevede înființarea unei baze sportive cu bazine de înot și terenuri de sport multifuncționale.

 

 

Sursa: Primăria Mangalia

Continue Reading

Sport

Simona Halep, în top 3 WTA

Published

on

Simona Halep se menţine pe locul 3, cu 6.965 de puncte, în clasamentul WTA. Lider este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu 9.186 de puncte.

Celelalte jucătoare române din Top 200 WTA au avut următoarele evoluţii în ierarhie:

– Patricia Ţig se menţine pe locul 63, cu 1.254 de puncte;

– Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 66 pe 65, cu 1.189 de puncte;

– Irina-Camelia Begu se menţine pe locul 74, cu 1.084 de puncte;

– Ana Bogdan a urcat două poziţii, până pe locul 100, cu 832 de puncte;

– Irina Bara a urcat patru poziţii, până pe locul 132, cu 636 de puncte;

– Mihaela Buzărnescu a urcat o poziţie, până pe locul 136, cu 593 de puncte;

– Jaqueline Cristian a coborât patru poziţii, până pe locul 144, cu 574 de puncte;

– Elena Gabriela Ruse a coborât trei poziţii şi este pe locul 166, cu 438 de puncte;

– Monica Niculescu a coborât 22 de poziţii, până pe locul 174, cu 417 puncte;

La dublu, Raluca Olaru se menţine pe locul 41, cu 2.325 de puncte.

Continue Reading

Actualitate

Prima echipă de fete din istoria clubului Farul Constanţa

Published

on

Primăvara aduce o premieră pentru clubul de tradiție al fotbalului constănțean. A fost înființată prima grupă de fotbal feminin din cadrul centrului de copii și juniori al FC Farul Constanța, care are deja două sportive legitimate.

 

Una dintre ele este Emma Pașcovic, în vârstă de 6 ani, care se mândrește cu o ,,vechime” de aproape o jumătate de an în clubul alb-albastru. Ea se pregătește la grupa antrenată de tatăl său, fostul jucător Cosmin Pașcovici.

,,Mi-ar plăcea să stau în poartă, dar sunt prea mică deocamdată”, spune Emma, care nu se teme să joace împreună cu băieții.

 

Cealaltă sportivă este Sara Cristiana Țuțuianu, în vârstă de 8 ani, și este suporter al echipei Farul Constanţa, iar pasiunea pentru culorile alb-albastre a moștenit-o de la tatăl său.

,,Mie îmi place când se strigă gooool, așa că vreau să fiu atacant.”, mărturiseşte Sara.

 

Cele două fete așteaptă noi colege, așa că micuţele pasionate de fotbal se pot înscrie în prima echipă feminină a clubului Farul Constanţa. Condițiile sunt simple: să aibă vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani și să meargă la sediul clubului însoţite de părinţi pentru a completa cererea de înscriere.

Nu există niciun fel de taxe la înscriere, iar pentru mai multe informații poate fi apelat numărul de telefon 0729 059 406.

 

 

Sursa: FC Farul Constanţa

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222