Connect with us

Sport

Spectacol pe apă! Yachting-ul este “sportul rege”, în sezonul estival, pe litoralul românesc

Published

on

An de an, în sezonul estival, litoralul românesc se transformă în capitala sportului cu vele. Ultimul spectacol al velierelor, pe valurile mării a adunat la start zeci de echipaje şi sute de sportivi din toate colţurile ţării şi nu numai, care s-au înfruntat într-o competiţie de anvergură, desfăşurată la Mangalia.

“Venim în fiecare an. Am câştigat de două ori competiţia, în primii ani. Dar prietenii noştri din România au devenit din ce în ce mai buni, astfel că ne-am mulţumit şi cu locurile 2 sau 3. Este o competiţie incredibilă, locaţia de asemenea, Limanu şi Mangalia sunt superbe, aşa că vom reveni şi la anul.”, spune un concurent din Bulgaria

“Yachting-ul este un sport grozav! Se transmite din generaţie în generaţie, este distractiv, competitiv şi pur şi simplu extraordinar.”, completează un alt competitor din Bulgaria

“Este un sentiment foarte plăcut de libertate, de aventură, practic eşti tu şi cu marea în natură. O escapadă binevenită din cotidian. Da, exact.”, spune un competitor român

“Sunt 21 de veliere din România şi din Bulgaria. Prietenii noştri bulgari de fiecare dată ne onorează cu prezenţa, profesionişti şi neprofesionişti se întrec adevăraţi „lupi de mare”., declară LILIANA DANIELA BECHERU, preşedintele Rotary Club Mangalia

Fondatorii acestui proiect, printre care şi Clubul Rotary Mangalia, vor folosi fondurile obţinute în urma evenimentului pentru a-i sprijini pe viitorii yachtmani ai României.

“Umanitar, dar centrat pe comunitatea locală, în ceea ce-i priveşte pe copii pentru a-i iniţia în arta yachting-ului. Ne dorim ca mai mulţi copii din Mangalia să înveţe să conducă o barcă şi să aprecieze acest sport.”, declară LILIANA DANIELA BECHERU, preşedintele Rotary Club Mangalia

În ultimii ani, în timpul verii, yachting-ul a devenit „sportul rege” pe litoralul românesc. Iar printre împătimiţii sportului cu vele am întâlnit şi foarte multe doamne.

“Nu este un sport dificil pentru o femeie? Există posturi diferite, deci se poate practica şi de către o femeie. Cu ce vă ocupaţi mai exact pe barcă? Deocamndată stau la timonă. Suntem doar doi, aşa că trebuie să ne împărţim mai multe sarcini.”, spune o concurentă

Şi totodată, ne-am convins că practicarea unui astfel de sport nu ţine cont de vârstă.

“Eu am fost pe mare până la Balcik, iar acolo am văzut o groază de meduze foarte mari. Şi îţi place pe mare? Da, fiindcă merge barca foarte rapid şi pentru că eu pot să stau în prova. Câţi ani ai? Am şase ani.”, completează cea mai tânără participantă la regată

Şi tot la Limanu am întâlnit şi… mascota competiţiei, un căţel drăgălaş, care le va purta noroc unor concurenţi la regată.

Sport

Marinarii militari, campioni la fotbal pe plajă

Published

on

Echipa de fotbal pe plajă a Statului Major al Forțelor Navale a participat, în perioada 5-11 septembrie, la ediția a X-a a Turneului de Fotbal pe Plajă „Cupa Jupiter”, organizat de Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA), sub egida Federației Române de Fotbal.

Reprezentanții Forțelor Navale Române s-au numărat printre cele 24 de echipe înscrise în competiție, iar la finalul acesteia au câștigat locul I și au obținut titlul de campioni.

În luna decembrie a acestui an, echipa marinarilor militari va participa la „Cupa Unirii”, care se va desfășura în garnizona Bucuresti, unde va beneficia de statutul de „cap de serie” datorită  performanțelor obținute la edițiile anterioare.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Sport

Trei pugiliste din Lotul Național al României au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari

Published

on

Trei tinere valoroase urcă în ring, la sfârșitul acestei săptămâni, la Campionatul Național de Box de la Năvodari: Maria Cimpoeru, Amalia Niță și Alexandra Maria Petcu. Cele trei pugiliste au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari.

Maria Cimpoeru este din Năvodari și a obținut de trei ori titlul de campioană națională, fiind medaliată cu bronz la Campionatul European de box pentru juniori (2020, Sofia). De doi ani de zile se antrenează la CS Năvodari, sub coordonarea antrenorilor Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu, în fiecare an fiind convocată în Lotul Național al României.

Amalia Niță – campioană europeană de junioare (2021, Tbilisi), practică box de performanță de cinci ani, dintre care doi ani și jumătate s-a antrenat la CS Năvodari. Este din Lumina, iar de un an de zile se antrenează la Danubiu Tulcea.

Alexandra Maria Petcu – vicecampioană europeană de junioare (2021, Italia) – este din Năvodari și practică box de performanță de 4 ani. S-a antrenat la cluburile Islington și Repton din Londra, iar din martie 2021 este legitimată la Steaua București.

În total, 218 sportive, reprezentând 60 de cluburi membre ale Federației Române de Box, participă la finalele Campionatului Național de Box Feminin 2021, organizat în premieră la Năvodari, la Sala Sporturilor, în perioada 6-11 septembrie. CS Năvodari participă cu 7 tinere sportive la cea de-a XX-a ediție a acestei competiții de top.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

H3RO 2021, participanţi din 11 ţări înscrişi la start

Published

on

Cei mai buni triatlonişti din Romania deja s-au înscris, pentru a oferi un spectacol sportiv de excepţie la  H3RO 2021. La Campionatul Naţional pe distanţă medie, Alex Toma, Mihai Vigariu, Bereş Hunor, Deack Zsombor şi Andrei Dudu se vor lupta pentru supremaţie în cea mai dură şi lungă probă din această competiţie.

La Campionatul Naţional pe distanţă standard, proba regină a triatlonului pentru băieţi, lupta se va da pe de o parte între Felix Duchampt sportivul nostru olimpic şi pe de altă parte mai tinerii Vlad Remnzing, Alex Ion, Erick Rogoz şi Nicolae Şeitan. La fete Antoanela Manac şi-a anunţat prezenta şi va lupta pentru supremaţie.

Pe lângă sportivii din România, vor fi prezenţi sportivi din 11 ţări: Franţa, Spania, Ucraina, Marea Britanie, Australia, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Republica Moldova.

Competiţia se va bucura de premii record în valoare totală de 42.200 de lei. În acest moment evenimentul este sold out. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.h3ro.org.

 

 

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

CS Victoria Cumpăna campioană la Ploiești!

Published

on

În perioada 3-5 septembrie, a avut loc Campionatul Național de Gimnastică Ritmică Junioare 3 și Junioare 2 organizat de CSM Ploiești – Gimnastică Ritmică în colaborare cu Federația Română de Gimnastică Ritmică.

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna a participat cu 7 gimnaste pregătite de antrenoarea Elena Vlad. Micuţele gimnaste, Șelari Erika, Lutan Andrada, Lutan Antonia, Banciu Amalia, Ulrich Maya, Georgescu Bianca și Matei Miruna, s-au întors acasă cu 5 medalii, trei de aur și două de argint:

  • Locul 1 – echipe;
  • Locul 1 – Lutan Andrada – 2 medalii (individual compus și panglică);
  • Locul 2 – Matei Miruna (cerc);
  • Locul 2 – Luntan Antonia (panglică).

 

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222