Connect with us

Administratie/politica

Spectacol de Mărțișor, la Saraiu

Published

on

Primăvara a început cu un Mărțișor muzical în comuna constănțeană Saraiu. La fel ca în ultimii ani, localnicii au avut parte de un veritabil program artistic, din care nu au lipsit muzica de calitate, artiștii cunoscuți, dar și multe alte surprize.

În pragul primăverii, localnicii din Saraiu au avut parte de un spectacol inedit. Preț de câteva ore, doamnele, domnișoarele, dar și domnii s-au bucurat de un Mărțișor muzical. Un program artistic ce a devenit deja o tradiție în comuna constănțeană.

Mărţişorul muzical şi numeroasele surprize le-au fost oferite localnicilor de către edilul localităţii Saraiu, care a dorit să le aducă astfel oamenilor zâmbetul pe chip, odată cu începutul primăverii.

“Sunt bucuroasă că astăzi, de 1 Martie, prima zi a primăverii o putem sărbători așa cum am făcut-o de fiecare dată în ultimii opt ani, în mijlocul comunității Saraiu sau așa cum îmi place mie să spun, împreună cu familia Saraiu. Cu ocazia zilei de 1 Martie, le doresc tuturor o primăvară frumoasă, încununată cu zâmbete, cu realizări și numai fericire!”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

În zi de sărbătoare, invitați de seamă din județul nostru, dar și din toate colțurile țării au ținut să fie prezenți la petrecerea Mărțișorului.

“Pentru toate doamnele și domnișoarele din județul Constanța și nu numai, le doresc un sincer “La mulți ani!”, o primăvară minunată, o primăvară plină de căldură sufletească, o primăvară pe care să o petreacă alături de familie, de prieteni și de cei dragi!”, declară MARIUS HORIA ȚUȚUIANU, președintele CJ Constanța

Iar pe 8 Martie, doamnele și domnișoarele din Saraiu vor avea un nou motiv de sărbătoare, o petrecere de ziua femeii, ca în fiecare an.

Administratie/politica

Primăria Mangalia continuă lucrările pentru pregătirea sezonului estival

Published

on

În această perioadă, angajaţii DGUSUP intervin cu lucrări specifice atât în oraş, cât şi în staţiuni. Pentru ca turiștii să fie primiți în cele mai bune condiții, echipele de întreținere a domeniului public pun la punct ultimele detalii.

În Neptun, au fost executate lucrări de reabilitare a spaţiilor verzi, prin montarea sistemelor de irigaţii automatizate, în zone precum: strada Gării, Bazar Prichindel, zona Lacuri Neptun, Hotel Doina. Alte sisteme de irigaţii automatizate au fost puse în funcţiune pe străzile Trandafirilor, Steaguri, Crinului şi s-a intervenit la reamenajarea spaţiilor verzi. Totodată, s-a igienizat solul de vegetația crescută și alte reziduuri aruncate la întâmplare, s-au plantat flori şi plante perene. De asemenea, au început campaniile de dezinsecție aeriană, cu delarvizare pe luciul apelor, în stațiuni și oraș.

„În ultimii ani, ne-am preocupat să investim în infrastructura din stațiuni, să atragem investitori și să îmbunătățim aspectul acestora pentru a avea o afluență turistică tot mai ridicată. Mă bucur să constat că eforturile noastre au fost înțelese și sunt susținute de tot mai mulți hotelieri. Pe această cale, mulțumesc investitorilor care ne-au ajutat să înființăm un loc de joacă pentru copiii din Neptun”, declară CRISTIAN RADU, primarul municipiului Mangalia

Edilul a mai explicat că implementarea regulamentului agenţilor economici din staţiuni va avea ca efect practicarea unor activități de comerţ civilizat, care va creşte nivelul turismului, în zona noastră de litoral.

sursa foto: mangalia.ro

Continue Reading

Administratie/politica

Două familii din Cumpăna, beneficiarele a două apartamente ANL

Published

on

Astăzi, 20.05.2022, ora 11.00, a avut loc repartiția a două locuințe tip ANL (un apartament cu 2 camere și un apartament cu 3 camere), către doi titulari ai cererilor de repartizare a unor astfel de locuințe, ce figurează în lista privind ordinea de prioritate în soluționarea cererilor, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Cumpăna nr. 77 din data de 19.04.2022.
Astfel, începând de astăzi încă două familii beneficiază de un acoperiș deasupra capului și de un trai în siguranță.

Continue Reading

Administratie/politica

5 proiecte, în valoare totală de 3 milioane de euro, pentru orașul Năvodari, prin PNRR

Published

on

Prin accesarea fondurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi reabilitate 4 clădiri publice: Grădinița Nr.3, Creșa nr.20, Cămin nou liceu și Primăria Năvodari.
De asemenea, va fi implementat un proiect pentru extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video al orașului Năvodari (inclusiv cu recunoaștere facială și detectare în trafic a mașinilor, alerte automate pentru agresiuni sau evenimente antisociale în spațiul public, precum și achiziția de mobilier urban inteligent).
Valoare totală: peste 3 milioane de euro, suma maximă ce poate fi accesată de un oraș.
”Nu ne vom opri aici! Am pregătit și alte proiecte pe Fondul de Mediu, tot legate de clădiri publice în orașul nostru. Din punctul meu de vedere, în viitorul apropiat vom avea o înfățișare cu mult mai modernă a întregului oraș”, a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Continue Reading

Administratie/politica

Au început lucrările de consolidare și reabilitare a fostului Palat al Navigației

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, ne-a anunțat pe facebook că au început lucrările de consolidare și reabilitare a fostului Palat al Navigației.
Iată declarația primarului:
“Stimați constănțeni, mă bucur să vă anunț că, după o perioadă de stagnare cauzată de lipsa ofertelor, am deblocat proiectul de consolidare și refacere a Casei Embiricos, iar lucrările au început. Vă reamintesc că luna trecută am semnat atribuirea contractului, după ce primele două proceduri de licitație s-au încheiat fără succes.
Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de lei fără TVA și vizează refacerea acestui edificiu-simbol al Constanței, care se află de mulți ani într-o stare de degradare ce nu ne face cinste. Banii vin din fonduri europene, iar clădirea urmează să se transforme în incubator de afaceri. Ne-am propus ca aici să ne bucurăm de primul hub regional destinat industriilor creative pentru antreprenorii din sud-estul României. Să sperăm că totul va decurge conform planului și că în circa 18 luni vom avea clădirea reabilitată”, a punctat edilul Vergil Chițac.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222