Connect with us

Administratie/politica

Spectacol de Mărțișor, la Saraiu

Published

on

Primăvara a început cu un Mărțișor muzical în comuna constănțeană Saraiu. La fel ca în ultimii ani, localnicii au avut parte de un veritabil program artistic, din care nu au lipsit muzica de calitate, artiștii cunoscuți, dar și multe alte surprize.

În pragul primăverii, localnicii din Saraiu au avut parte de un spectacol inedit. Preț de câteva ore, doamnele, domnișoarele, dar și domnii s-au bucurat de un Mărțișor muzical. Un program artistic ce a devenit deja o tradiție în comuna constănțeană.

Mărţişorul muzical şi numeroasele surprize le-au fost oferite localnicilor de către edilul localităţii Saraiu, care a dorit să le aducă astfel oamenilor zâmbetul pe chip, odată cu începutul primăverii.

“Sunt bucuroasă că astăzi, de 1 Martie, prima zi a primăverii o putem sărbători așa cum am făcut-o de fiecare dată în ultimii opt ani, în mijlocul comunității Saraiu sau așa cum îmi place mie să spun, împreună cu familia Saraiu. Cu ocazia zilei de 1 Martie, le doresc tuturor o primăvară frumoasă, încununată cu zâmbete, cu realizări și numai fericire!”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

În zi de sărbătoare, invitați de seamă din județul nostru, dar și din toate colțurile țării au ținut să fie prezenți la petrecerea Mărțișorului.

“Pentru toate doamnele și domnișoarele din județul Constanța și nu numai, le doresc un sincer “La mulți ani!”, o primăvară minunată, o primăvară plină de căldură sufletească, o primăvară pe care să o petreacă alături de familie, de prieteni și de cei dragi!”, declară MARIUS HORIA ȚUȚUIANU, președintele CJ Constanța

Iar pe 8 Martie, doamnele și domnișoarele din Saraiu vor avea un nou motiv de sărbătoare, o petrecere de ziua femeii, ca în fiecare an.

Actualitate

Fața neștiută a Laurei Vicol, prima femeie din istoria Camerei Deputaţilor care va conduce Comisia Juridică

Published

on

,,Recent aleasă în funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, la un după intrarea în Partidul Social Democrat, Laura Vicol este politician discret cu privire la viața personală. Dacă în ceea ce privește implicarea sa în politică Laura Vicol a reușit să își creeze rapid prieteni și adversari, puțină lume știe fața ascunsă publicului de către deputată: implicarea sa în cauze sociale.

Această față este dezvăluită acum de oameni care au primit sprijinul Laurei Vicol în momente extrem de grele, așa cum este cazul Alinei Ivan care a dezvăluit duminică, într-o postare pe Facebook, că suportul primit din partea deputatului PSD a fost crucial pentru transplantul necesar băiețulului său.”, scrie stiripesurse.ro.

,,Această femeie, această mamă, această persoană necunoscută, pe care nu am întâlnit-o nici în ziua de azi în persoană, cea care împreună cu soțul ei au făcut posibil transplantul lui Domi se numește Laura Vicol! Doamna este avocat de profesie … citeşte mai departe“.

Continue Reading

Administratie/politica

Pachete cu cărți pentru elevii din Năvodari

Published

on

Primăria Năvodari implementează la nivelul unităților școlare din oraș un proiect pilot privind încurajarea lecturii în rândul elevilor.

Proiectul, inițiat de primarul Chelaru Florin și viceprimarul Dumitrașcu Costel Aurelian, prevede acordarea tuturor elevilor, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, a câte unui pachet cu cărți adaptat vârstei și ciclului școlar.

Toate titlurile au fost selectate de către cadrelele didactice, tocmai pentru a corespunde nevoilor elevilor. La clasa pregătitoare, s-a luat decizia ca pachetul să cuprindă auxiliare și caiete de lucru de care învățătoarele au nevoie la ore și care ar fi trebuit cumpărate de părinți.

Astăzi au ajuns cutiile cu cărți și a început distribuirea lor în unitățile școlare din oraș. În total, 2950 de elevi vor beneficia de acest program, pe care Primăria dorește să îl reia și anul viitor, în colaborare cu unitățile școlare și părinții.

Sursa: Primăria Năvodari

Continue Reading

Administratie/politica

Mihai Lupu, președintele CJC: “Inteligența artificială și digitalizarea sunt cheia către un viitor mai bun”

Published

on

Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța se află în aceste zile la Congresul Comitetului de Guvernare, ca membru titular în cadrul Comisiei de Guvernanță, care are loc la Palais de l’Europe, din Strasbourg.
Orașele și regiunile inteligente, combaterea discursului instigator la ură, precum și identitatea regională sunt doar câteva dintre temele aflate pe agenda de lucru a Comitetului. De asemenea, membrii Comitetului vor lua în considerare spre adoptare un raport intitulat „Dincolo de alegeri: utilizarea metodelor deliberative în municipiile și regiunile europene”.
„Inteligența artificială și digitalizarea sunt cheia către un viitor mai bun și răspunsul la exigențele curente. De la telefoanele și televizoarele pe care le folosim, platformele pe care facem plăți și până la mașinile cu care circulăm, totul este astăzi interconectat. Despre cum vor arăta orașele și regiunile viitorului și ce pași concreți se fac pentru a folosi noi tehnologii și instrumente de inteligență artificială în furnizarea de servicii publice se discută zilele acestea în cadrul acestui congres”, a declarat Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

Continue Reading

Actualitate

O nouă sesiune Rabla Electrocasnice

Published

on

Cea de-a doua ediție, din acest an, se va desfășura la fel ca prima și anume în etape. Începând de vineri, 19 noiembrie, ora10:00, persoanele fizice au la dispoziție 7 zile pentru înscrierea în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică.

,,Toți cei interesați să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să își creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veți putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape. În cazul în care aveți deja un cont de utilizator, creat în prima ediție de anul acesta a programului, nu trebuie să vă creați alt cont, ci doar să vă autentificați utilizând adresa de e-mail și parola setată de dumneavoastră. În cazul în care ați uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând pașii descriși în aplicația informatică.”, a declarat președintele AFM, Lóránd-Árpád FÜLÖP.

Calendarul de desfășurare a programului pentru această sesiune este următorul:

 • 11.2021, ora 10:00 – 25.11.2021, ora 23:59 – înscrierea persoanelor fizice în aplicație, prin crearea conturilor de utilizator;
 • 11.2021, ora 10:00 – 02.12.2021, ora 23:59 –  Etapa I – selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele;
 • 12.2021, ora 10:00 – 09.12.2021, ora 23:59 – Etapa II – selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele;
 • 12.2021, ora 10:00 – 16.12.2021, ora 23:59 – Etapa III – selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. Bugetul alocat pentru noua etapă este de 34 milioane lei.

Sumele aferente fiecărui echipament sunt:

 • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;
 • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
 • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
 • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;
 • 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G;
 • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
 • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
 • 500 de lei pentru laptopuri;
 • 300 de lei pentru tablete.

Pentru laptopuri și tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală și monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepția laptopurilor și tabletelor vechi. În cazul mașinilor de spălat vase, precum și pentru uscătoarele de rufe, se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.

Noutatea acestei sesiuni este introducerea a două noi clase energetice pentru televizoare, astfel că se vor putea achiziționa televizoare având cel puțin noua clasă energetică G.

O altă noutate este că voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.

Listele cu beneficiarii aprobați vor fi publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunea dedicată programului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant inclus în program.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222