În perioada 3-4 august, Poiana Brașov va fi gazdă pentru câteva mii de sportivi, amatori și profesioniști, din peste 20 de țări, care vor participa la cea mai importantă cursă cu obstacole din lume, Spartan Race, etapa din România. Ca și anul trecut, competiția din Brașov este una dintre cele patru competiții din zona central-europeană, din categoria Spartan Trifecta Weekend, ce permite sportivilor să participe la toate cele trei curse, Sprint, Super și Beast.
Aflată la ediția a doua, după ce în anul 2018 au fost aproape 2.600 de participanți, ediția din acest an aduce participanți din țări ale UE, dar şi din: Statele Unite, Israel, Rusia, Turcia, Ucraina, Armenia, Oman, Kuweit, Emiratele Arabe Unite. Față de anul trecut, când majoritatea participanților erau străini, anul acesta mai mult de jumătate sunt din România.
„Participanții vin aici în primul rând ca să-și depășească limitele, ca să depășească obstacolele, obstacole pe care, ca și în viață, ei nu le cunosc dinainte. Ca și în viața de zi cu zi, și la Spartan apar obstacole, greutăți pe care trebuie să le gestionăm pe loc, iar după un concurs de acest gen, cu toții vor avea o altă perspectivă asupra lor.”, a spus Lorand Ilyes, organizatorul Spartan Race România.
Concursul se desfășoară pe trasee special amenajate pe domeniul schiabil Poiana Braşov și pe potecile turistice din Masivul Postăvarul, și beneficiază de sprijinul logistic al Serviciului Salvamont Brașov și al Poliției Locale.
Ca și anul trecut, vor fi organizate cele trei curse de bază:
- Sprint, în data de 3 august, cu lungime de peste 5 kilometri și minim 20 de obstacole;
- Super, în data de 3 august, cu lungime de peste 13 kilometri și minim 25 de obstacole;
- Beast, în data de 4 august, cu lungime de peste 20 kilometri și minim 30 de obstacole.
Toate cursele se desfășoară pe trasee cu teren accidentat, ce trebuie parcurse pe jos de către participanţi. La acestea se adaugă cursa pentru copii, cu o lungime de la 500 de m până la 2 km, cu cel puțin 10 obstacole pe traseu.
Participanţii pornesc în mai multe serii, câte 250 de persoane, la interval de 30 de minute. La categoriile Elită, Grupă de vârstă, Training Grupuri şi Open, participarea poate fi individuală sau pe echipe. La Finish, fiecare participant primeşte un tricou şi o medalie de Finisher. Pe lângă fiecare medalie, va primi şi o treime din medalia Trifecta, iar după colectarea celor trei părţi, acestea vor fi montate într-o ramă specială pentru a reconstitui o medalie Trifecta. Cei mai rapizi, din toate categoriile, vor fi premiați în bani, vouchere şi diferite cadouri.