Connect with us

Actualitate

Spartan Race sau cum să-ţi depăşeşti limitele

Published

on

În perioada 3-4 august, Poiana Brașov va fi gazdă pentru câteva mii de sportivi, amatori și profesioniști, din peste 20 de țări, care vor participa la cea mai importantă cursă cu obstacole din lume, Spartan Race, etapa din România. Ca și anul trecut, competiția din Brașov este una dintre cele patru competiții din zona central-europeană, din categoria Spartan Trifecta Weekend, ce permite sportivilor să participe la toate cele trei curse, Sprint, Super și Beast.

Aflată la ediția a doua, după ce în anul 2018 au fost aproape 2.600 de participanți, ediția din acest an aduce participanți din țări ale UE, dar şi din: Statele Unite, Israel, Rusia, Turcia, Ucraina, Armenia, Oman, Kuweit, Emiratele Arabe Unite. Față de anul trecut, când majoritatea participanților erau străini, anul acesta mai mult de jumătate sunt din România.

„Participanții vin aici în primul rând ca să-și depășească limitele, ca să depășească obstacolele, obstacole pe care, ca și în viață, ei nu le cunosc dinainte. Ca și în viața de zi cu zi, și la Spartan apar obstacole, greutăți pe care trebuie să le gestionăm pe loc, iar după un concurs de acest gen, cu toții vor avea o altă perspectivă asupra lor.”, a spus Lorand Ilyes, organizatorul Spartan Race România.

Concursul se desfășoară pe trasee special amenajate pe domeniul schiabil Poiana Braşov și pe potecile turistice din Masivul Postăvarul, și beneficiază de sprijinul logistic al Serviciului Salvamont Brașov și al Poliției Locale.

Ca și anul trecut, vor fi organizate cele trei curse de bază:

  • Sprint, în data de 3 august, cu lungime de peste 5 kilometri și minim 20 de obstacole;
  • Super, în data de 3 august, cu lungime de peste 13 kilometri și minim 25 de obstacole;
  • Beast, în data de 4 august, cu lungime de peste 20 kilometri și minim 30 de obstacole.

Toate cursele se desfășoară pe trasee cu teren accidentat, ce trebuie parcurse pe jos de către participanţi. La acestea se adaugă cursa pentru copii, cu o lungime de la 500 de m până la 2 km, cu cel puțin 10 obstacole pe traseu.

Participanţii pornesc în mai multe serii, câte 250 de persoane, la interval de 30 de minute. La categoriile Elită, Grupă de vârstă, Training Grupuri şi Open, participarea poate fi individuală sau pe echipe. La Finish, fiecare participant primeşte un tricou şi o medalie de Finisher. Pe lângă fiecare medalie, va primi şi o treime din medalia Trifecta, iar după colectarea celor trei părţi, acestea vor fi montate într-o ramă specială pentru a reconstitui o medalie Trifecta. Cei mai rapizi, din toate categoriile, vor fi premiați în bani, vouchere şi diferite cadouri.

 

Actualitate

DGAS organizează cursuri pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu

Published

on

Începând  din 15 octombrie Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, în cadrul proiectului „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”, va organiza gratuit sesiuni de formare profesională în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu”, pentru  32 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Cursul va avea o durată de pregătire de 360 de ore, iar după susținerea examenului, se va elibera un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional/european, emis de Ministerul Educației şi Ministerul Muncii şi Protecției Sociale şi un supliment descriptiv la certificatul de calificare (supliment ce cuprinde compețentele dobândite în urma cursului).
După absolvirea programului de formare profesională, celor 32 de persoane calificate li se va acorda  o subvenție în valoare de 1.800 de lei/persoană și vor fi angajate în cadrul DGAS Constanța pe perioada determinată, în funcția de îngrijitor bătrâni la domiciliu.
Cursul va include un modul de dezvoltare durabilă, egalitate de șanse și participare civică, pentru a facilita contactul cursanților cu activitatea de acordare a serviciilor la domiciliul persoanelor vârstnice.

Continue Reading

Actualitate

Invitație la Teatru

Published

on

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski invită publicul constănțean la operă. Melomanii vor putea urmări „Tosca” de G. Puccini. Regia artistică este semnată de GHEORGHE BĂRBULESCU, iar scenografia de ŞERBAN JIANU.

„Tosca” îl va avea ca dirijor pe MATEI POP din Cluj Napoca, în timp ce maestru cor va fi ADRIAN STANACHE.

De asemenea, soliști vor fi NICOLETA ARDELEAN, RĂZVAN SĂRARU, CĂTĂLIN ȚOROPOC – București, CONSTANTIN ACSINTE, LAURENȚIU SEVERIN, MĂDĂLIN BĂLDĂU, IULIAN BRATU, ADRIAN PÎRLEA, MIHAELA IONESCU.

Spectacolul „Tosca” va avea loc sâmbătă, 25 septembrie 2021, începând cu ora 19, în Sala Teatrului.

Biletele se pot achiziționa doar de la Agenția Teatrului.

Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete

Continue Reading

Actualitate

25 septembrie, „Noaptea Bibliotecii”

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” sărbătoreşte „Noaptea Bibliotecii” în data de 25 septembrie. Și în acest sens instituția organizează o serie de evenimente pentru toate vârstele. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16, pe platforma din fața instituției de cultură, după care urmează un atelier de jocuri și improvizații pentru adolescenți, un puzzle wine sheff, respectiv o reconstituire a unei imagini a unui raft de bibliotecă, ateliere de legare de carte pentru copii. De la ora 19, va avea loc un escape room inedit, un concurs de cunoștinţe, intuiție și îndemânare, intitulat „Cu cărțile pe urmele noastre”.

Pentru copii, între orele 16 și 17 se poate face o călătorie prin jurul lumii, cu ajutorul căreia vor descoperi țările, prin intermediul obiectivelor turistice, mâncăruri tradiționale, costume naționale, capitale, steaguri.

Pentru adolescenți, între orele 17 și 21 se pot face alte puzzle-uri, iar pentru cei mici, multe alte ateliere de decupaje, o expoziție de audiobook-uri.

De asemenea, constănțenii vor putea lua parte la expoziția Reginei Maria, vor participa la o expoziție cu noutăți pentru copii și mămici. Totodată, aceștia se vor putea întâlni cu scriitorul Ovidiu Dunăreanu şi vor putea lua parte la teatrul de umbre „Scufiţa informatică”, la lansarea cărţii scriitoarei Veronica Iani şi multe altele.

Continue Reading

Actualitate

Atenție șoferi! Se fac lucrări de reparații pe Autostrada A2

Published

on

Se reiau lucrările de reparații pe Autostrada A2, București – Fundulea, între km 31+500 și km 36 +150, sensul Constanța – București. Acestea au ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2021.

Astfel, în acest interval se vor institui restricții de circulație, prin devierea totală a traficului rutier de pe Calea II pe Calea I, cu reducerea vitezei la 60 km/h și închiderea parțială a nodului rutier de la km 35+547 ce face accesul la și de la localitățile Fundulea și Nana de pe sensul Constanța – București.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222