Connect with us

Uncategorized

SPAGHETE CARBONARA

Published

on

Ingrediente:
 • 160-200 g paste
 • 120 g guanciale
 • 2 linguri  de parmezan sau pecorino
 • sare
 • piper negru
 • 1-2 linguri ulei de măsline
 • 2 ouă întregi
 • 1 gălbenuş

Mod de preparare:

Punem la fiert apa cu câte o linguriţă de sare pentru fiecare litru. În momentul în care apa fierbe se adaugă spaghetele. Nu se adaugă tot smocul într-un loc, ci se ţine strâns în mijloc şi îi dăm druml să se deschidă ca o floare. Nu se adaugă ulei în apă.

Guanciale se taie felii grosuţe şi apoi în cubuleţe . Se vor prăji în tigaie şi trebuie să aibă o anumită dimensiune pentru a nu se topi de tot. Dacă le tăiaţi foarte subţiri, nu va mai rămâne mai nimic din guanciale pentru că este foarte gras şi grăsimea va ieşi la prăjire.

Într-o tigaie antiaderentă mai încăpătoare se pun 1-2 linguri ulei de măsline. De la acesta sosul va deveni mai cremos, mai catifelat. Se adaugă cubuleţele şi se prăjesc la foc mediu circa 4-5 minute.

Între timp alegem un castron încăpător în care spargem ouăle. Amestecăm ouăle cu un tel, doar uşor, cât să se omogenizeze albuşul cu gălbenuşul. Nu se bat spumă! Se adaugă parmezanul ras (sau pecorino) şi piperul proaspăt măcinat.

În cele 4-5 minute în care se prăjeşte guanciale avem timp suficient. Nu adăugăm parmezan până se îngroaşă ouăle, compoziţia de ouă trebuie să curgă uşor. Nu adăugăm nici sare întrucât atât guanciale cât şi brânza sunt sărate. În plus, şi pastele fierb în apa sărată.

Pentru ca sosul să fie cremos, se mai adaugă acel gălbenuş în plus. Spaghetele fierte  se scot după cele 8 minute din apa clocotită şi se adaugă imediat  în tigaia cu şunca prăjită, care încă e pe foc. Ouăle bătute cu brânza rasă se toarnă peste pastele din tigaie şi se amestecă delicat. Se pot pune şi 1-2 polonice din apa fierbinte în care au fiert pastele pentru a obţine un sos şi mai cremos. La final, puteţi pune parmezan ras deasupra.

Poftă bună!

Sursă foto: Delish.com

Uncategorized

Published

on

Continue Reading

Cultura/Educatie

Concurs Naţional “ Patrimoniul cultural istoric şi natural-zestrea comunităţilor locale “

Published

on

Societatea de Ştiinţe Istorice din România organizează în această perioadă concursul naţional “ Patrimoniul cultural istoric şi natural-zestrea comunităţilor locale “. La această competiţie participă şi o echipă de la Liceul George Călinescu din Constanţa formată din Alexandra Anja Mogoşanu,  Viviana Andreea Nichifor, Fabian Cotan şi Carmen Nicoleta Gheţu , toţi clasa a 10-a. Ei sunt coordonaţi de profesorul Eugenia Crăciun.

Echipa liceului George Călinescu şi-au propus readucerea la lumină a Casei Alleon şi recunoaşterea contribuţiilor culturale și sociale aduse de către comunitatea evreiască din orașul Constanta , aceștia jucând un rol activ în dezvoltarea culturală și economică a orașului, respectând sugestiile și profitând de oportunitățile comunității urbane și politică oficială. De la sfârșitul secolului al XIX-lea până în jurul anului 1930, numărul comunității evreiești membrii au crescut – atât ca număr cât și ca putere economică. Deși activitatea comercială și bancară sunt în esență, imobilul nu trebuie trecut cu vederea, deoarece au lăsat numeroase urme în public și spațiul privat al orașului. Evreii au contribuit la constituirea fondului istoric al Constanței, astăzi, o serie de clădiri reprezentative au devenit monumente ale arhitectură. Este un fapt nefericit că actuala comunitate evreiască din Constanța are doar 59 de membri, care îi includea pe cei din Mangalia – mulți dintre ei fuseseră asimilați și doar câțiva pur evrei etnice.

În aceste condiții, problema protejării patrimoniului arhitectural , în special al Casei Alleon , construcție reprezentativă cartierului evreiesc , este o sarcină dincolo de influența actuală a comunității. Salvarea acestui patrimoniu arhitectural evreiesc, regăsit pe pământ dobrogean necesită programe interinstituționale extinse care pot identifica mijloacele tehnice și financiare.

 

Continue Reading

Uncategorized

Începând cu 17 mai, puteţi solicita debranşarea de la RADET

Published

on

În conformitate cu prevederile legale, deconectarea/debranșarea unui consumator de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică se face numai în afara sezonului de furnizare a încălzirii. Din acest motiv, RADET Constanța a stabilit, pentru acest an, că cei interesaţi pot solicita deconectarea/debranșarea de la sistemul centralizat în perioada 17 mai – 10 septembrie 2021. În afara acestei perioade, nu se primesc solicitări.

Formularul tipizat va putoate fi descărcat de pe site-ul http://www.radet-constanta.ro, începând cu data de 17 mai 2021.

Solicitările de eliberare a avizului de deconectare/debranșare vor fi analizate și vor primi răspuns până la data la care se va începe furnizarea căldurii pentru sezonul rece 2021 – 2022.

 

Sursa: RADET Constanţa

Continue Reading

Uncategorized

#ComeToUpgradeYourCity – concurs de artă stradală, la malul mării

Published

on

Proiectul ,,Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022” își propune să transmită întregii comunități că tinerii de astăzi își doresc să se implice în viața orașului, sunt pasionați de tehnologie și frumos. Astfel, un prim proiect inaugurat este strâns legat de design și inovație.

„Conceptul propus de noi are la bază metode prin care tinerii pot să își lase amprenta asupra comunității şi orașului. Noi, echipa din acest program, ne-am propus să construim și să creăm context în care cei tineri să se poată exprima și, prin munca lor, să facă din Constanța un oraș mai frumos. Arta stradală este o metodă de exprimare foarte populară, îmbrățișată de tinerii din întreaga lume.”, susţine Ionuț Barbu, manager general al programului ,,Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022”.

Digul din Portul Turistic Tomis prinde, astfel culoare printr-o pictură murală de 50 metri lungime, semnată de artiști consacrați, precum Wanda Hutira, Maria Zurbagiu sau Cristian Moldovan.Tematica stabilită pentru lucrările de artă este ,,Human technology” și își dorește să sublinieze rolul vital pe care tehnologia îl joacă în viețile noastre.

În cadrul acestei galerii, este rezervat un spațiu și pentru tinerii artiști. Astfel, este lansat concursul  ,,#ComeToUpgradeYourCity – concurs de artă stradală”, ce se desfășoară în perioada 1 mai – 30 iunie 2021 și este dedicat pictorilor talentați cu vârsta de până în 25 ani.

Calendarulconcursului:

 • 1 mai – 1 iunie – înscrierea participanților;
 • 1 iunie – 14 iunie – evaluarea lucrărilor și jurizarea acestora;
 • 15 iunie – anunțarea câștigătorului;
 • 16-30 iunie – realizarea lucrării de către artist pe spațiul dedicat acestui concurs.

Căștigătorul va primi un premiu de 500 euro. Mai multe informații despre concurs sunt disponibile aici.

 

 

Sursa: Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022

 

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222