Connect with us

Actualitate

Situație alarmantă în spitale! Crește numărul infecțiilor respiratorii

Published

on

Crește alarmant numărul de infecții respiratorii la Constanța. Atât Spitalul Județean de Urgență, cât si cel de Boli Infecțioase sunt pline ochi în acest moment. Secțiile de Pediatrie funcționează la capacitate maximă. Din această cauza, programul de vizita a fost restricționat, iar la internare la Spitalul de Boli Infecțioase de exemplu toți pacienții sunt testati împotriva Covid 19.

Cazurile de gripă și viroze respiratorii umplu cabinetele medicilor și spitalele. Copiii sunt cei care se imbolnaveac insa cel mai usor in aceasta perioada. Asa se explica si faptul ca sectia Pediatrie a Spitalului Judetean este in acest moment plina. Toata cele 95 de paturi sunt ocupate. Dintre cei internați, 65 sunt pacienți cu infecții respiratoria, iar 30 sunt cu alte afecțiuni. Numai în ultimile 24 de ore la Urgență s-au înregistrat 15 cazuri cu infecții respiratorii iar pentru 3 dintre pacienți s-a decis internarea.

“În momentul de fata secția clinica pediatrie functioneaza la capacitate maxima, cifrele sunt în dinamica ptr. ca în permanenta au loc internări și externari. Adresabilitate este crescuta. 00.19 + 00.33 Predomina afecțiunile respiratorii. 2 Treimi din pacienții internați la pediatrie fiind diagnosticați cu infecții acute ale cailor respiratorii superioare”, a transmis purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina KIBEDI. 

Medicii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe părinți să-i țină pe copii acasă și să nu-i mai trimită în colectivitatea dacă sunt răciți.

“De la primele semne de boală, părinții sunt sfătuiți să se adreseze medicului de familie, să țină legătura cu acesta și să-i retragă pe cei mici din colectivitate, să urmeze cu strictețe tratamentul care li se prescrie și dacă starea se agravează, atunci să se adreseze camerei de gardă”, a mai transmis aceasta.

Nici la Spitalul de Boli Infecțioase situația nu stă mai bine. Unitatea sanitară nu mai are, momentan, locuri disponibile. Și aici, numărul celor internați cu gripă ori viroză este tot mai mare si din păcate si aici copiii sunt in numar mai mare decat adultii.

“În Spitalul de Boli Infecțioase ca și în toată țara, ne confruntăm cu un număr mare de infecții acute de căi respiratorii superioare, viroze respiratorii, cazuri de gripă sau pneumonie. Astfel, în general numărul de pacienți care se adresează la camera de gardă a crescut comparativ cu lunile precedente, fiind o proporție aproximativ egală între prezentarea adulților și a copiilor”, a transmis Anamaria Iancu, purtător de cuvânt Spitalul de Boli Infecțioase. 

Din aceasta cauza in unitatile medicale din Constanța programul de vizita   s-a redus la 2 ore. De asemenea, la Spitalul de Boli Infecțioase s-a decis testarea tuturor pacienților înainte de internare, dar și a aparținătorilor împotriva SARS-CoV 2. În plus, pe secția de copii nu mai sunt permise vizitele.

Actualitate

Cu permisul suspendat, la volan

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe raza localității Șipotele, un cetățean român, conducând un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au oprit pentru control, pe raza localității Șipotele, un autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 24 de ani. S-a procedat la verificarea conducătorului auto în bazele de date constatându-se faptul că are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o cu permisul de conducere suspendat.

Continue Reading

Actualitate

Cetățean străin depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche cu un permis de conducere fals

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, un cetățean georgian care a prezentat pentru control un permis de conducere fals.

În data de 27.03.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de un cetățean georgian, în vârstă de 40 de ani.

Conducătorul autoturismului a prezentat pentru control un permis de conducere emis de autoritățile din Georgia, dar și unul emis de autoritățile din Ucraina, cel din urmă fiind suspect de fals total din cauza neconcordanțelor cu elementele de formă și fond specifice unui document autentic.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Continue Reading

Actualitate

Cum resimt constănțenii scumpirile?

Published

on

O statistică recentă realizată la nivel național de către Institutului Naţional de Statistică ne arată faptul că prețurile la carne, fructe și lactate a crescut cu peste 30% în ultimii ani. Motivul acestor scumpiri accelerate este legat de creșterea costurilor de producție, dar și de faptul că românii se bazează foarte mult pe produsele de import. De asemenea și coșul minim cu produsele specifice sărbătorilor pascale nu mai arată la fel ca cel de acum câțiva ani. Constănțenii cumpără, doar strictul necesar, iar bugetul acestora pentru masa de paște, de exemplu, s-a diminuat considerabil.

Cu importuri de 13,2 miliarde de euro și exporturi de 11,9 miliarde de euro, România reușește în foarte mică măsură să satisfacă nevoia internă a consumatorilor de carne și preparate din carne, fructe și lactate. Situația este similară cu cea din anii trecuți, însă deficitele sunt tot mai mari.

Pe de altă parte, Eurostat anunța recent faptul că rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în februarie până la 9,9%, de la 10% luna precedentă, dar nouă state, printre care și România au avut cel mai ridicat indice al preţurilor de consum.

Continue Reading

Actualitate

Avertizare de cod galben, la Constanța

Published

on

Constanța se află sub avertizare de cod galben de vânt. Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 23:00. 

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în județul Constanța, local și temporar vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h. Astăzi, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și cu precădere spre seară și noaptea, va ploua în general slab. Temperatura maximă va fi în jur de 12 de grade iar cea minimă de 2…3 grade. Gradul de agitație al mării va fi 4 – 5 la coastă și 5 – 6 în larg.

 Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222