Connect with us

Sport

Simona Halep și Horia Tecău, primul meci de tenis o lungă pauză

Published

on

Primul turneu amical de tenis a avut loc în weekend, la Cluj. Constanțenii Horia Tecău și Simona Halep au jucat într-un meci demonstrativ, la finalul turneului. În cadrul competiției au participat numai jucătoare din România.

A fost spectacol în weekend. Primul turneu amical de tenis, după pandemia de Covid-19 a avut loc la Cluj. Nume cunoscute iubitorilor de tenis din România, precum Irina Bara sau Jaqueline Cristian au evoluat în Ardeal.

În ultimul act al competiției, Gabriela Ruse a învins-o pe Irina Begu, scor 6-4 /6-3. Câștigătoarea turneului a obținut un premiu în bani și oportunitatea de a evolua alături de Marius Copil împotriva constănțenilor Simona Halep și Horia Tecău, în meciul demonstrativ. Spectacolul a fost garantat, cu toate că meciul a avut loc fără spectatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

Pentru toți sportivii, turneul organizat în Ardeal a fost un bun prilej de a reintra în formă și de a regăsi ritmul jocurilor. Competițiile oficiale din tenis sunt programate să reînceapă în luna august.

Simona Halep și Horia Tecău sunt sportivi emblematici pentru orașul de la malul mării. Rămâne de văzut dacă aceștia vor evolua împreună, în proba de dublu mixt, la Jocurile Olimpice.

<< Acest material este realizat de către Mihai Gherghilescu, student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, în anul al II-lea, specializarea Jurnalism, care se află în practică în redacția City Press Constanța >>

sursa foto: romaniajournal.com

Actualitate

Proiect îndrăzneț pentru oină

Published

on

Proiect îndrăzneț pentru sportul național! În urma unei întrevederi între președintele Federației Române de Oină și Octavian Iacob, unul dintre cei mai apreciați regizori români, ar putea prinde contur o colaborare de succes ce va avea ca scop promovarea sportului nostru național prin intermediul cinematografiei. Mai multe detalii despre acest demers vă propun să aflăm chiar acum de la Nicu Dobre, președintele Federației Române de Oină.

“În ceea ce privește colaborarea pe care vrem să o avem cu acest talentat tânăr regizor, Octavian Iacob, dorim să realizăm împreună un scurtmetraj despre oină, care va consta în aducerea în actualitate a tradiției românești. Este vorba despre un scurtmetraj, dar nu știm încă durata, dar pe care vrem să-l difuzăm în cinematografele din România, în perioada următoare, probabil la anul. Regizorul este foarte inspirat, și-a dat seama imediat ce vrem să facem, a venit cu o idee foarte bună, iar printr-un personaj care va fi probabil un copil care va aduce în atenție ce au făcut înaintașii noștri despre acest sport. Nu zic momentan mai multe, cert este că va fi foarte interesant!”, declară NICU DOBRE, președintele Federației Române de Oină

Sursa foto: Federația Română de Oină

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Experiențe de neuitat, în octombrie

Published

on

Dacă pentru turiști, sezonul estival este deja doar o amintire, pentru împătimiții de scufundări, vremea este perfectă pentru aventuri în adâncurile Mării Negre. Apa încă nu s-a răcit, așa că nu au nevoie deocamdată de costume speciale de neopren. Ci doar de voință și puțin curaj. Iar odată ajunși în adâncuri, lumea subacvatică este doar a lor.

Pe o vreme blândă de octombrie, apa mării este liniștită și fără curenți. Și nici nu s-a răcit încă. Așadar, este numai bună pentru scufundări. Și pentru începători și pentru avansați, experienţa scufundării sub apă la o adâncime de 10 de metri, este de neuitat. Așa că amatorii de scubadiving au îmbrăcat costumele de scafandru și s-au aventurat în adâncuri.

“La noi încă merge, ne bucurăm de fiecare zi însorită, de fiecare zi cu marea oglindă, așa că fugim de acasă și intrăm puțin în apă. Apa e limpede, are 20-21 de grade, e încă bine pentru un costum umed și pentru că este limpede, ne bucurăm să putem vedea o grămadă de pești.”, spune un constănțean

“Tata a făcut primul cursul, în Franța, apoi am vrut și eu să încerc și l-am luat cu brio și de atunci fac asta, de doi ani.”, completează un alt constănțean

“În perioada asta, chiar e perfectă vremea, apa este caldă, de multe ori noaptea este chiar mai caldă apa decât afară. În general, perioada toamnei e o perioadă bună pentru scufundări.”, spune un alt constănțean

În largul mării, în dreptul Cazinoului, fundul apei are aproximativ 9 metri adâncime. Acolo poți să înoți printre bancuri de pești, sa vezi căluți de mare, ace de mare, crabi și melci uriași. Senzația este unică și greu poate fi descrisă în cuvinte. Experienţa scufundării este de neuitat.

 “La 54 de ani m-am apucat de scufundări. Am ajuns și în Marea Roșie, am ajuns la avansați și mai departe. Cochetam de mulți ani, aveam costum de 10 ani și întâmplător, un prieten a început cursul și de atunci m-am virusat, cum se spune.”, spune un constănțean

Ca să faci scufundari ai nevoie de un curs, de puțin curaj și de multă voință. Un costum pentru scuba nu este chiar ieftin, însă experiențele pe care le trăiești în adâncuri merită toți banii.

“E bine să urmezi niște cursuri, să știi ce ai de făcut pentru că dacă ai intra în apă fără să ai un minim de cunoștințe este periculos.”, declară COSMIN BRÂNZEANU, instructor de scufundări

Pasionații de scufundări nu vor rata nicio ocazie și vor profita ori de câte ori vremea le va mai permite să facă astfel de incursiuni subacvatice.

Continue Reading

Sport

Sportul național, oina, câștigă teren

Published

on

Recunoscută în 2014 ca sport național al României, într-un moment în care intrase într-un con de umbră, oina a reușit în ultimii ani să stârnească tot mai mult interesul copiilor și adolescenților. Și chiar dacă în prezent nu se mai desfășoară efectiv competiții, Federația Română de Oină lucrează temeinic la numeroase proiecte pentru dezvoltarea și promovarea acestui sport.

Chiar dacă în această perioadă, majoritatea competițiile au fost sistate din cauza pandemiei de Coronavirus, oina s-a bucurat în ultimii ani de un interes tot mai ridicat în rândul românilor. Din ce în ce mai mulți copii au fost atrași de sportul național, iar cifrele sunt grăitoare.

“În ultima perioadă, oina manifestă o creștere mai mult decât evident și pentru că întotdeauna în acest sens ne pot susține cifrele, noi am acordat o atenție deosebită mediului școlar, pentru că dacă vrei să înveți orice sport, trebuie să-l înveți de pe băncile școlii, iar dacă în urmă cu aproximativ 10 ani aveam doar 20-30 de echipe de copii, anul trecut am avut aproape 450. Numărul competițiilor este de asemenea într-o continuă creștere, am plecat de la 5-6, iar anul trecut am avut 38.”, declară NICU DOBRE, președinte Federația Română de Oină

Mai mult decât atât, Federația Română de Oină a reușit să facă cinste țării noastre și peste hotare, promovând sportul nostru național.

“Ce este foarte important, că începem să ne și internaționalizăm. De curând, avem în Anglia cea de-a doua echipă care s-a format, avem interes în India, în Bangladesh, în Spania și mai nou în Ucraina. În această perioadă, scriem foarte multe proiecte, iar ultimul l-am depus la Ministerul Culturii pentru a reintegrara prin oină tot ce înseamnă populația românească din Bucovina istorică, așadar sunt numeroase proiecte, dar și surprize pe care le dezvăluim pe parcurs.”, completează 

De amintit este și faptul că anul 2010 a consemnat primul meci internaţional de oină din istorie, jucat în Germania şi câştigat de echipa naţională a României împotriva ţării gazdă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta