Connect with us

Sport

Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells

Published

on

Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells în turul al treilea, la capătul unui meci în care a făcut destule cadouri adversarei și în care a arătat o stare de nervozitate care i-a afectat jocul în momentele importante. Aliaksandra Sasnovich (100 WTA) a arătat că victoria cu Emma Răducanu nu a fost una întâmplătoare, iar succesul contra Simonei Halep (7-5, 6-4) a fost unul pe deplin meritat. Partida a durat o oră și 37 de minute de joc.

În clasamentul live al WTA, Simona Halep a mai coborât o poziție, aflându-se în prezent pe locul 18. Pentru parcursul de la Indian Wells, Halep va primi 51.895 de dolari şi 65 de puncte WTA.

Halep a cucerit trofeul de la Indian Wells în 2015.

Sursa: hotnews.ro.

Sport

Copiii şi juniorii de la Clubul Marina participă la două campionate internaţionale de Taekwondo WT – disciplină olimpică

Published

on

Copiii şi juniorii de la Clubul Sportiv Marina din Constanţa vor participa, în perioada 27-28 noiembrie 2021, la două competiţii de Taekwondo, care vor avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Astfel, micii sportivi constănţeni se vor întrece cu omologi lor din 15 ţări în cele două evenimente programate: Turneului Internaţional de Taekwondo pentru copii şi juniori, Generation 24 – Region 5 (sâmbătă, 27 noiembrie 2021) şi Taekwondo Sparring – Kyorugi (duminică, 28 noiembrie 2021).

La ineditele evenimente şi-au anunţat prezenţa sportivi din 15 ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Israel, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovenia şi Turcia.

“Este o mare onoare pentru noi să participăm la aceste competiţii internaţionale de mare valoare. Generaţia 24 – Regiunea 5 este competiţia pentru care antrenorii Clubului Marina Constanţa alături de antrenorii Federaţiei Române de Taekwondo au demarat un amplu proces de analiză şi identificare a unor nevoi specifice, care să contribuie la eficientizarea pregătirii pe grupe de vârstă, categorii de greutate, de gen, dar şi de anamneză, ce trebuie urmărească specializarea timpurie în cadrul probei olimpice de Kyorugi. La acest eveniment au fost selecţionaţi 5 sportivi constănţeni care vor concura cu cei mai promiţători sportivi internaţionali ai ţărilor participante. Sportivii sunt însoţiţi de antrenorul coordonator al secţiei de Taekwondo WT – Encică Ciprian. La campionatul Balcanic de Taekwondo WT participă aproximativ 600 de sportivi din toată Europa. La acest eveniment vom participa cu 13 sportivi, 1 antrenor şi 1 arbitru. Deşi trăim vremuri foarte grele din cauza pandemiei de Covid-19, pregătirea a continuat neîncetat pentru sportivii noştri. Deşi competiţia se anunţă a fi extrem de puternică estimez că ne vom întoarce cu rezultate deosebite şi vom reprezenta Constanţa cu mândrie.”, declară Dan-Marian Ungureanu, preşedintele ACS Marina Constanta

Participarea la aceste două evenimente este finanţată de Primăria Constanţa, prin proiectul “Speranţă prin performanţă – Sportul în lupta contra Covid 19”.

sursa foto: Club Sportiv Marina Constanța

Continue Reading

Sport

Simona Halep, în sferturile turneului Transylvania Open

Published

on

Simona Halep s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după ce a învins-o, joi, pe rusoaica Varvara Graceva, cu 6-4, 6-2.

În sferturile de finală, Halep o va întâlni pe Jaqueline Cristian, numărul 105 mondial.

Continue Reading

Actualitate

,,Be Pink, be Made in Constanța!”, cu BC Athletic Neptun Constanța

Published

on

Pentru BC Athletic Neptun Constanța, luna octombrie a anului este una în care, pe lângă luptele de pe parchet ale Gladiatorilor din Tomis, este readusă în atenția tuturor și lupta celor care suferă de cancer.

,,Din 2017 și până în perioada pandemiei, BC Athletic Constanța și întreaga comunitate s-au alăturat acestor campioni și campioane care luptă împotriva acestui diagnostic iar acum, după zeci de luni cu tribune goale, vom fi din nou împreună la primul meci al sezonului din Liga Națională de Baschet pe teren propriu.

Receptivitatea celor din jurul nostru care au îmbrățișat acest mesaj și implicarea lor au făcut ca acest diagnostic să fie conștientizat din ce în ce mai mult, mai ales în rândul copiilor care vin la meciurile noastre.

La fel ca în anii trecuți, și anul acesta, vrem să fim alături de cei care luptă împotriva acestui diagnostic, astfel că în acest sezon vă încurajăm să donați pentru campania celor de la Daruieste Aripi trimițând un sms la 8864 cu textul DONEZ, ceea ce va direcționa suma de 4 euro pe lună în sprijinul campaniei care ajunge la cel puțin o sută de copii înscriși în proiectul “Circuitul Încrederii și Speranței – tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer” și care au beneficiat în prima jumătate a anului 2021 de vizite la domiciliu în cadrul cărora au fost monitorizați, li s-au recoltat analize sau li s-au administrat tratamente care pot fi făcute în afara spitalului.

BC Athletic Neptun Constanța joacă primul meci din Liga Națională pe teren propriu în Sala Sporturilor din Constanța, sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 17:00, în compania celor de la CSM Miercurea Ciuc.

Va fi primul meci acasă al Gladiatorilor din Tomis în Liga Națională de Baschet după două victorii în deplasare, meci în care jucăm și pentru cei care luptă împotriva cancerului, în special copii. Susținem și ne alăturăm demersului celor de la Daruieste Aripi prin care nu mai puțin de 101 copii înscriși în proiectul Circuitul Încrederii și Speranței – tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer au beneficiat în prima jumătate a anului 2021 de vizite la domiciliu în cadrul cărora au fost monitorizați, li s-au recoltat analize sau li s-au administrat tratamente care pot fi făcute în afara spitalului.

În primele 6 luni ale acestui an, echipe medicale mixte ale Asociației Dăruiește Aripi, din care fac parte medici și asistente de la Spitalul Județean Constanța, au făcut sute de vizite la domiciliul copiilor cu boli grave.

Proiectul este o premieră în România și este finanțat exclusiv din donații strânse de Asociația Dăruiește Aripi. Din proiect, fac parte în acest moment 162 de copii, pacienți cu cancer și boli grave din Dobrogea și din zonele învecinate.

Asociația Dăruiește Aripi și-ar dori să poată extinde proiectul în mai multe zone din țară sau să convingă autoritățile să facă acest lucru iar pentru asta orice ajutor din partea noastră e un pas înainte!

Sâmbătă, jucăm și pentru ei! Poți ajuta această campanie cu un sms trimis la 8864 cu textul DONEZ, ceea ce va trimite 4 euro pe lună în sprijinul acestei campanii! We trust the team, because Team is Everything! Let’s make these little guys champions!!

Accesul spectatorilor este permis în condițiile legislației în vigoare! Accesul se face în limita a 50% din capacitatea Sălii Sporturilor conform restricțiilor impuse de autorități.

La meciul de sâmbătă, participarea este permisă doar pentru persoanele care:

– prezintă certificat de vaccinare cu QR code (cel puțin 10 zile de la ultima doză);

– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Masca de protecție este obligatorie a fi purtată pe întreaga durată a perioadei petrecute în incinta Sălii Sporturilor, recomandarea distanțării între cei care iau loc în tribune fiind de 1.5m.

Fii roz la meci pentru ei, sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 17:00! Be Pink, be Made in Constanța!”, se arată în comunicatul de presă primit la redacţie.

Continue Reading

Actualitate

Bilanţ de succes pentru #BeActive – Săptămâna europeană a sportului

Published

on

La Constanța, #BeActive  s-a desfășurat în perioada 22-25 septembrie şi a implicat copii, profesori, antrenori, voluntari și constănţeni care s-au bucurat de mişcare practicând sporturi pe plajă, pe mare, pe lac. Total a culminat cu formarea unui uriaș drapel mișcător al României în centrul Constanței. Zâmbetele, participarea masivă, afirmațiile pozitive ale micuților participanți, ale părinților, bunicilor vin în susținerea unui proiect de succes și crearea unui precedent pentru viitoarele activități adresate sportului pentru toți, bază esențială a sportului de performanță.

Săptămâna europeană a sportului – #BeActive  este un proiect al Clubului Sportiv Laguna Constanţa, finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, şi este menit să promoveze sportul și activitatea fizică.

Această inițiativă are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață activ pentru toată lumea și este concepută să le ofere oamenilor o trambulină către viața activă. Scopul și obiectivele acestui proiect au depășit cu mult așteptările organizatorilor privind promovarea unui stil de viață activ pentru toată lumea, dar și dezvoltarea spiritului de apartenență la comunitate, la națiune, socializare și educație prin sport în contextul actual când societatea are cea mai mare nevoie de aceste valori.

Activitățile sportive au debutat în 22 septembrie, simultan în mai multe locaţii, timp de 3 zile:

  • plaja Blanco Beach by Bavaria Blu/ Mamaia: fotbal, handbal, volei, baschet, rugby, oină, tir cu arcul și darts;
  • plaja Reyna/Constanța: arte marțiale, judo, atletism, kaiac canoe, yachting, paddleboarding, canotaj, jocuri marinărești.
  • Lacul Tăbăcărie și Siutghiol: kaiac canoe, yachting.

Punctul culminant al proiectului a fost atins sâmbătă, 25 septembrie, o zi de neuitat pentru cei peste 1300 de partcipanți care au format drapelul României.

,,Plutonul a fost deschis de persoane cu nevoi speciale, iar toți am mărșăluit împreună pe  Bulevardul Tomis, până la Primăria Constanţa, cu plecare din parcarea cladirii emblematice, Sala Sporturilor, acolo plini de entuziasm au scandat din tot sufletul Constanța, #BE Active!, după care au încercat diferite sporturi: fotbal, handbal, baschet, rugby, box, gimnastică și parcursuri applicative etc. Locuitorii Constanței s-au putut bucura de terenurile de fotbal și baschet și duminică 26 septembrie.

Workshopul  din data de 25 septembrie a adunat actuali și foști sportivi de performanță, pesonalități din administrația sportivă și locală din care amintim: Alexandra Voiculescu, Ivan Trucmel, Delia Voiculescu, recent campioane mondiale la lupte pe plajă; Cristian Emilian Ghiță- subsecretar de stat M.T.S, Elena Nicolau – consilier M.T.S, Cristian Balaș- președinte A.N.A.D, Florin Cocargeanu – viceprrimar Constanța, Alexandru Micu – președinte F.R. Yachting și vicepreședinte F.I. de Yachting,  Beatrice Caslaru – multipla medaliata JO, CM, CE natație,  Laurentiu Toma – vicepreședinte HCDS, Voinea Florin președinte Academia Volei Tomis , Alin Larion – președinte F.R.S.T. si prodecan F.E.F.S, Mariana Solomon – director executive DJST Constanța,  Costi Gheara – director regional F.R. Rugby, Gabriel Georgescu – inspector de specialitate I.S.J, Elena Hanu – director adjunct C.N.M.E, , profesori de educație fizică și sport și sportivi din cluburile constănțene.

Nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul voluntarilor, minunații studenți și elevi – Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanța, Consiliul Judeţean al Elevilor, Liga studenţilor  UMC, Creative+ voluntari străini prin Corpul European de Solidaritate, Grupurile locale de tineret. Constanța un oraș pentru sport! Constanţa #BeActive!”, se precizeză într-un comunicat de presă al organizatorilor.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222