Connect with us

Actualitate

Silviana mei şi secară, un nou supliment alimentar

Published

on

Piaţa produselor alimentare, revoluţionată de un nou preparat – Silviana mei şi secară, ce a fost notificată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Produse Alimentare-IBA Bucureşti, drept supliment alimentar. Cel care stă la baza creării acestui produs este maestrul în arta culinară, Silvian Miron.

Notificarea acestui produs ca supliment alimentar, a plecat şi de la faptul că acest aliment, această băutură conţine un aport ridicat de siliciu organic. Acest siliciu joacă rolul cel mai important inclusiv în matricea celulii umane, dar este singurul mineral care se autofixează în organism, după 30 de ani apare această carenţă”, a declarat maestrul cofetar Silvian Miron.  

Silviana mei şi secară este o băutură nealcoolică tradiţională, fiind obţinută cu tehnologie modernă, din ingrediente certificate ecologic: seminţe de mei, secară şi apă. Un detaliu de luat în seamă este că nu conţine aditivi sau conservanţi.

„E adevărat că meiul este considerat regele cerealelor, efectiv, el vine şi regenerează celulele, dar şi secara lucrează pe celulele bolnave, acolo unde găseşte disfuncţionalităţi, vine şi le regenerează, are un rol extraordinar. Secara e cunoscută ca o cereală binefăcătoare în anumite etape ale vieţii şi în anumite probeleme de sănătate”, a declarat maestrul cofetar Silvian Miron.  

Silviana mei şi secară, are rolul de a regla metabolismul, iar pentru cel care a creat-o înseamnă…

„Un pas înainte, un pas înainte şi un pas înaintea celor care am fost ignoranţi, că am făcut parte din aceeaşi categorie, am fost ignorant. Îmi treceau pe la urechi anumite variante, dar când începi şi studiezi e un lucru fantastic. Descoperi ceea ce nu credeai vreodată că există”, a mai declarat maestrul cofetar Silvian Miron.  

Silviana mei şi secară este contraindicată persoanelor cu intoleranţă la gluten şi celor care au diabet tip 1 şi fac insulină.  Dar chiar şi aşa…

„Cunosc caz în care a început să facă insulină de 4 luni de zile, nu unităţi mari şi încet, încet a introdus produsul cu control asupra glicemiei permanent şi a dat rezultat”, a mai spus maestrul cofetar Silvian Miron.  

Silviana mei şi secară a fost realizată sub îndrumarea academicianului Ovidiu Bojor, medicului Ionica Ciortan şi Lectorului Universitar Doctor Floarea Damaschin.

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Teen Line, prima platformă de sănătate emoțională și de prim ajutor emoţional pentru adolescenți

Published

on

Asociația Zi de Bine şi Asociația Happy Minds, vor lansa oficial pe 31 ianuarie proiectul Teen Line, o iniţiativă dedicată adolescenţilor, care se va ocupa de sănătatea emoţională a acestora şi de prim ajutor emotional în situaţii de criză.

,,Teen Line va fi o mână întinsă de care să se prindă atunci când simt că îi înghite negura unor gânduri greu de pătruns. Teen Line va fi o platformă unde pot să calce ferm și liberi, liberi de propriile temeri și liberi de judecățile și prejudecățile altora.

În ianuarie, vrem să le spunem adolescenților că nu e nevoie să facă față singuri crizelor emoționale sau problemelor generate de anxietate și depresie, indiferent de mediul de proveniență și de condițiile de viață!”, declară iniţiatorii proiectului.

Adolescenţii vor beneficia de suport psiho-emoțional prin intermediul unui helpline gratuit, cu acoperire națională, disponibil 24/7. De asemenea, vor beneficia de psihoeducație pe platforma online ce va conţine articole și materiale video, cu informații de specialitate, pe înțelesul tuturor.

Tinerii vor avea acces la informațiile științifice, cadrul și instrumentele necesare pentru a face alegeri sănătoase și pentru a ști ce au de făcut dacă se vor confrunta cu depresia sau anxietatea.

Echipa proiectului este formată din psihologi clinicieni, psihoterapeuți, psihiatri, nutriționiști, şi este coordonată de Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut cu o experiență de peste 16 ani în domeniu, președintele Asociației Happy Minds și fondatorul proiectului depreHUB.

 

Continue Reading

Actualitate

Cu mașina printre ruine

Published

on

A ajuns cu mașina printre ruinele vechii Cetăți Tomis. Un șofer din Constanța a pierdut controlul volanului și s-a oprit printre vestigiile situate în apropierea portului Constanța.

Accidentul s-a petrecut la primele ore ale dimineții. Bărbatul se deplasa cu mașina pe bulevardul Elisabeta, dinspre Arhiepiscopie spre Poarta 1. La un moment dat  mașina a alunecat din cauza asfaltului înghețat, iar șoferul nu a mai putut să o controleze. Autoturismul  s-a oprit doar după ce a sărit o bordură și a nimerit între ruinele Cetății Tomis. Din fericire, bărbatul aflat la volan nu a pățit nimic, dar s-a ales cu o sperietură pe cinste.

La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție care patrula prin zonă. Oamenii legii  împreună cu câțiva constănțeni  au sărit în ajutorul bătrânului și o mașină de remorcat a reușit după câteva minute să scoată autoturismul dintre ruine, acesta suferind și el, avarii minime. Se pare că masina condusă de constățean nu era dotată cu cauciucuri de iarnă așa cum prevede legislația în perioada sezonului rece. Chiar și așa omul a fost iertat de către politiștii care nu I-au amendat.

 

Acum șoferul va trebui să scoată bani din buzunarul propriu ca să suporte costurile pentru reparația mașinii.

Continue Reading

Actualitate

Pericol pentru pești

Published

on

Peștii din bazinul special amenajat la Microrezervatia  Complexului Muzeal de la Constanța riscă să moară din cauza vizitatorilor. Locul a fost transformat într-o adevărată fântână a dorințelor, iar cei care ajung acolo aruncă monede în apă, în speranța că vor avea noroc. Ce nu știu ei este însă că acele monede fac foarte rău peștilor, care mor din cauza lor.

Vizitatorii  aruncă în bazin monede,  crezând că astfel vor avea noroc. Deși angajații complexului îi roagă să nu mai arunce bani în apă, iar în incintă au fost montate și  plăcuțe de avertizare prin care sunt anuntați că este interzisă  aruncarea în apă a monedelor, aceștia nu prea țin cont de sfaturi. O demonstrează din plin numărul mare de monede care se strâng zilnic din bazin.

În bazin sunt pești din specii extrem de scumpe. Și pe lângă faptul că nu aduc noroc, banii aruncați pun în pericol sănătatea peștilor.

Din păcate nu este primul an în care cei de la Delfinariu se confruntă cu această problemă.  În timpul sezonului estival cantitatea de monede extrasă este aproape dublă. Așa că se gândesc acum să ia și măsuri suplimentare. Vor monta un sistem de supraveghere video, iar cei care mai aruncă bani ar putea fi dați pe mâna poliției.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta