Piaţa produselor alimentare, revoluţionată de un nou preparat – Silviana mei şi secară, ce a fost notificată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Produse Alimentare-IBA Bucureşti, drept supliment alimentar. Cel care stă la baza creării acestui produs este maestrul în arta culinară, Silvian Miron.
“Notificarea acestui produs ca supliment alimentar, a plecat şi de la faptul că acest aliment, această băutură conţine un aport ridicat de siliciu organic. Acest siliciu joacă rolul cel mai important inclusiv în matricea celulii umane, dar este singurul mineral care se autofixează în organism, după 30 de ani apare această carenţă”, a declarat maestrul cofetar Silvian Miron.
Silviana mei şi secară este o băutură nealcoolică tradiţională, fiind obţinută cu tehnologie modernă, din ingrediente certificate ecologic: seminţe de mei, secară şi apă. Un detaliu de luat în seamă este că nu conţine aditivi sau conservanţi.
„E adevărat că meiul este considerat regele cerealelor, efectiv, el vine şi regenerează celulele, dar şi secara lucrează pe celulele bolnave, acolo unde găseşte disfuncţionalităţi, vine şi le regenerează, are un rol extraordinar. Secara e cunoscută ca o cereală binefăcătoare în anumite etape ale vieţii şi în anumite probeleme de sănătate”, a declarat maestrul cofetar Silvian Miron.
Silviana mei şi secară, are rolul de a regla metabolismul, iar pentru cel care a creat-o înseamnă…
„Un pas înainte, un pas înainte şi un pas înaintea celor care am fost ignoranţi, că am făcut parte din aceeaşi categorie, am fost ignorant. Îmi treceau pe la urechi anumite variante, dar când începi şi studiezi e un lucru fantastic. Descoperi ceea ce nu credeai vreodată că există”, a mai declarat maestrul cofetar Silvian Miron.
Silviana mei şi secară este contraindicată persoanelor cu intoleranţă la gluten şi celor care au diabet tip 1 şi fac insulină. Dar chiar şi aşa…
„Cunosc caz în care a început să facă insulină de 4 luni de zile, nu unităţi mari şi încet, încet a introdus produsul cu control asupra glicemiei permanent şi a dat rezultat”, a mai spus maestrul cofetar Silvian Miron.
Silviana mei şi secară a fost realizată sub îndrumarea academicianului Ovidiu Bojor, medicului Ionica Ciortan şi Lectorului Universitar Doctor Floarea Damaschin.
