Connect with us

Actualitate

Silviana mei şi secară, un nou supliment alimentar

Published

on

Piaţa produselor alimentare, revoluţionată de un nou preparat – Silviana mei şi secară, ce a fost notificată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Produse Alimentare-IBA Bucureşti, drept supliment alimentar. Cel care stă la baza creării acestui produs este maestrul în arta culinară, Silvian Miron.

Notificarea acestui produs ca supliment alimentar, a plecat şi de la faptul că acest aliment, această băutură conţine un aport ridicat de siliciu organic. Acest siliciu joacă rolul cel mai important inclusiv în matricea celulii umane, dar este singurul mineral care se autofixează în organism, după 30 de ani apare această carenţă”, a declarat maestrul cofetar Silvian Miron.  

Silviana mei şi secară este o băutură nealcoolică tradiţională, fiind obţinută cu tehnologie modernă, din ingrediente certificate ecologic: seminţe de mei, secară şi apă. Un detaliu de luat în seamă este că nu conţine aditivi sau conservanţi.

„E adevărat că meiul este considerat regele cerealelor, efectiv, el vine şi regenerează celulele, dar şi secara lucrează pe celulele bolnave, acolo unde găseşte disfuncţionalităţi, vine şi le regenerează, are un rol extraordinar. Secara e cunoscută ca o cereală binefăcătoare în anumite etape ale vieţii şi în anumite probeleme de sănătate”, a declarat maestrul cofetar Silvian Miron.  

Silviana mei şi secară, are rolul de a regla metabolismul, iar pentru cel care a creat-o înseamnă…

„Un pas înainte, un pas înainte şi un pas înaintea celor care am fost ignoranţi, că am făcut parte din aceeaşi categorie, am fost ignorant. Îmi treceau pe la urechi anumite variante, dar când începi şi studiezi e un lucru fantastic. Descoperi ceea ce nu credeai vreodată că există”, a mai declarat maestrul cofetar Silvian Miron.  

Silviana mei şi secară este contraindicată persoanelor cu intoleranţă la gluten şi celor care au diabet tip 1 şi fac insulină.  Dar chiar şi aşa…

„Cunosc caz în care a început să facă insulină de 4 luni de zile, nu unităţi mari şi încet, încet a introdus produsul cu control asupra glicemiei permanent şi a dat rezultat”, a mai spus maestrul cofetar Silvian Miron.  

Silviana mei şi secară a fost realizată sub îndrumarea academicianului Ovidiu Bojor, medicului Ionica Ciortan şi Lectorului Universitar Doctor Floarea Damaschin.

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Vino în echipa Gărzii de Coastă Constanța! 30 de posturi sunt scoase la concurs

Published

on

Garda de Coastă Constanţa organizează concurs de recrutare în vederea ocupării a 30 de posturi vacante de agent de poliție prevazute la structurile operative ale Gărzii de Coastă, prin încadrare directă.

În vederea ocupării a 30 de posturi vacante de agent de poliție prevăzute cu specialitatea ture serviciu, în cadrul compartimentelor Ture serviciu ale Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, Băneasa și Ostrov din cadrul Gărzii de Coastă, prin încadrare directă, de către persoane cu studii corespunzătoate cerințelor posturilor și care împlinesc condițiile legale, după cum urmează:

Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă
  • Agent III – 4 posturi
  • Agent III (și conducător câini serviciu) – 6 posturi
Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa
  • Agent III – 5 posturi
Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov
  • Agent III –15 posturi

Înscrierea la concurs se realizează prin trimiterea dosarului de concurs exclusiv în format electronic la adresa de e-mail: concursuri.gardadecoasta@igpf.ro

Data limită de depunere a dosarelor de concurs este 30.09.2021, până la ora 14.00.

Informații complete privind modalitățile de înscriere și participare la concurs, condițile de recrutare, probele de selecție și criteriile de departajare, precum și tematica și bibliografia necesare concursului pentru posturile scoase la concurs se regăsesc pe site-ul Gărzii de Coastă.

Continue Reading

Actualitate

Constănțenii sunt invitați să ecologizare malul Lacului Tăbăcărie și parcul

Published

on

Mâine, 18 septembrie 2021, cu ocazia Zilei de curățenie națională, invităm constănțenii să participe în număr cât mai mare la o acțiune de ecologizare pe malul Lacului Tăbăcărie și in parc.

Este nevoie ca fiecare dintre noi să se implice pentru a putea dezvolta și consolida comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Înainte de toate, trebuie ca noi să fim un exemplu și să protejăm natura.

Continue Reading

Actualitate

Atenție, constănțeni! Apa caldă se oprește luni, pe 20 septembrie, în tot orașul! Află motivul

Published

on

Electrocentrale Constanța SA reamintește că va efectua revizia anuală a instalației de producere a energiei termice, în vederea executării lucrărilor necesare de pregătire a sezonului rece, sens în care se va sista furnizarea agentului termic sub formă de apă caldă către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Oprirea furnizării apei calde va începe pe 20 septembrie 2021, de la ora 00.00.

Estimăm că lucrările planificate vor fi finalizate în după amiaza zilei de 22 septembrie, urmând a se proceda ulterior la încărcarea instalațiilor din centrală.

Repornirea instalațiilor de ardere se va face după asigurarea parametrilor pe rețeaua de transport agent termic primar.

Important de precizat este faptul că lucrările de mentenanță prevăzute pentru această perioadă pot fi efectuate numai cu oprirea totală a instalațiilor de producere.

Continue Reading

Actualitate

Hartă interactivă, dedicată parcărilor la Constanța! Iată cum arată aceasta și de unde o poți descărca

Published

on

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a-i ajuta să înțeleagă mai bine cum sunt împărțite zonele de parcare în oraș, Primăria Constanța a elaborat o hartă interactivă în care vor putea fi vizionate distinct toate parcările.

Conform hărții, zonele 0 și 1 de parcare au fost marcate cu portocaliu, respectiv cu albastru, astfel:

– Zona 0 cuprinde 17 spații de parcare în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia (între 1 mai și 15 septembrie), desfășurați pe 20.025 m;

– Zona 1 cuprinde 28 spații de parcare în municipiul Constanța, desfășurați pe 5.780 m.

În total, parcările din zonele 0 și 1 sunt amenajate pe 25.805 m, care reprezintă doar 5% din arterele municipiului Constanța – 511 km, restul fiind cuprinse în zona 2, aferentă parcărilor rezidențiale.

Amintim că abonamentul de 199 lei aferent zonei 2 permite constănțenilor parcarea, fără loc rezervat și fără plata vreunei taxe atât la domiciliu (dacă acesta este situat în zona 2 și nu dețineți abonament rezidențial anual), cât și în orice altă parcare publică nerezervată din zona 2. Zona 2 acoperă aproximativ 95% din parcările publice din municipiu.

Harta spațiilor de parcare pentru zonele 0 și 1 poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Constanța secțiunea „Parcări zonele 0 și 1“ – http://www.primaria-constanta.ro/ sau accesând următorul link: https://cutt.ly/BW7p5Ys.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222