Connect with us

Turism

Sibiul, între cele mai cool destinaţii pentru 2019

Published

on

Între atracţiile care sunt considerate de specialişti ca esenţiale pentru turismul anului viitor se numără peisaje urbane futuriste, arhitectură modernistă, precum şi păduri luxuriante şi zone de viaţă sălbatică reabilitate.

Setouchi este prima destinaţie pe care mizează lista National Geographic. Oraşul japonez este considerat o alternativă fericită la aglomeraţia din metropolele foarte căutate din arhipelag în contextul în care aici este programată Cupa Mondială la rugby în 2019.

  Şi Antarctica şi-a făcut apariţia printre destinaţiile turistice deoarece în 2019 se aniversează 200 de ani de la expediţia lui William Smith din 1819. Aniversarea vine cu o croazieră programată cu un vas care reia dimensiunile ambarcaţiunii de acum două secole pentru 100 de pasageri. Traseul va include vâslitul alături de balene şi vizite în coloniile de pinguini, precum şi tabere nocturne pe calota polară.

 Cunoscut mai degrabă ca oraş industrial, Pittsburgh, din Statele Unite ale Americii, a fost reintrodus în circuitul turistic de o expoziţie dedicată călătoriei pe lună cu Apollo 11 la Centrul de Istorie Heinz, precum şi de cea mai veche expoziţie internaţională de artă contemporană care va aduna 32 de artişti din întreaga lume la Carnegie Museum of Art.

 Cambodgia combină hotelurile luxoase, templele şi ruinele pierdute în junglă. Două noi complexuri ecologice vor fi inaugurate în insule: Alila Villas Koh Russey şi Six Senses Krabey Island, cu peisaje mirifice şi tratamente de relaxare personalizate.

 Corsica a devenit tot mai accesibilă pe măsură ce s-au înmulţit legăturile aeriene oferite de companiile de pe continentul european. Întâlnirea dintre cultura franceză şi cea italiană oferă un profil special insulei celebre pentru vremea blândă şi atracţiile culinare spectaculoase. Asta dacă nu ţii neapărat să vezi unde a copilărit Napoleon Bonaparte, de la a cărui naştere se sărbătoresc 250 de ani în 2019.

Aflată pe lista UNESCO din 2008, San Miguel de Allende este unadintre metropolele care combină turismul cu mediul creativ dezvoltat în galeriile şi cafenelele din oraş. San Miguel de Allende, în Mexic, este numită Capitala Culturii Americane în 2019.

Şi West Yorkshire a revenit în atenţia turiştilor datorită sculpturii. În 2019, aici este programată o trienală de sculptură unde principalele atracţii sunt aduse de The Henry Moore Institute, Leeds Art Gallery, The Hepworth Wakefield and Yorkshire Sculpture Park, din iunie până în septembrie. Lângă Wakefield, în apropiere, se găseşte şi muzeul minelor din Anglia.

Oraşul definit ca o metroplă cu ambiţii artistice este pentru 2019 Hong Kong.

 Parcurile de artă din zona Victoria de pe cheiul de la Kowloon se numără printre atracţiile oraşului. Galeriile de artă şi grădinile în care se practică tai chi oferă o varietate de opţiuni care au reinventat oraşul. Aici s-a inaugurat o nouă instituţie dedicată operei cantoneze ca şi un muzeu dedicat artei contemporane, M+. Un nou centru de interes pentru turişti a devenit Tai Kwun, o fostă secţie de poliţie, închisoare şi judecătorie transformată în ultimii ani într-un hot-spot cultural cu galerii de artă, restaurante şi baruri.

Zimbabwe e văzut, în special, ca o oportunitate. În urma morţii lui Mugabe, noul preşedinte Emmerson Mnangagwa a anunţat că are de gând să investească în turism. Deşi au existat turbulenţe politice şi economice, siguranţa turiştilor nu ar fi fost afectată.

Guyana a devenit mai accesibilă în ultimii ani, cu toate că numărul de 3.500 de turişti pe an nu este tocmai o mândrie. Fosta colonie britanică ( aături de Surinam şi Guyana franceză) are legături directe cu Miami şi New York. Printre atracţiile sale se numără cascadele Kaieteur şi Potaro.

 Oslo, capitala Norvegiei, este considerată capitala futuristă a ecologiei începutului de secol XXI.

Asmara, din Eritrea, se află printre preferinţele turiştilor după ce ţara a semnat acorduri de pace cu Etiopia şi Djibouti. Aventura şi arhitectura sunt atracţiile propuse de ţara africană.

Kwazulu Natal, în Africa de Sud, este noul centru de interes pentru amatorii de safari. Plajele şi incursiunile în mijlocul hoardelor de elefanţi şi între rinoceri din parcul Hluhluwe-Imfolozi sunt deja subiecte de discuţie pentru turiştii în căutare de locuri exotice.

Bhutan este considerat ţara în care rata fericirii declarate de cetăţeni este cea mai înaltă. Acesta un motiv este şi faptul că numărul turiştilor este limitat prin intermediul unei taxe de până la 250 de dolari de persoană, pe zi. Aici se deschid, în 2019, câteva noi hoteluri care îşi dedică activitatea protejării naturii.

În afară de Londra, Dundee este singurul oraş care găzduieşte un muzeu V&A Museum (Victoria and Albert). Instituţia de design este amplasată din septembrie 2018 în apropierea unei faleze a cărei reabilitare încă nu s-a încheiat, dar pentru care s-a alocat o sumă de un miliard de lire.

În Uganda turiştii au ocazia de a admira gorilele în sălbăticie. Preţurile pentru expediţiile pe urma gorilelor au crescut în Rwanda, de la 750 de dolari la 1.500 de dolari. Uganda a ales să menţină, însă, un plafon de 600 de dolari pentru un permis până la mijlocul lui 2019. Totodată, sunt oferite condiţii de cazare de lux pentru turişti şi circa 20 de familii de primate sunt accesibile în parcurile naturale din zonă.

 Matera, din Italia, este Capitală Europeană a Culturii în 2019. Grotele preistorice, bisericile săpate în stâncă, concertele şi galeriile contemporane, toate atracţiile oraşului sunt pregătite pentru un 2019 intens.

 În 2019, Indonezia este o destinaţie căutată de cei care îşi doresc să marcheze 150 de ani de la publicarea volumului semnat de Alfred Russel Wallace, ¨The Malay Archipelago¨, care a explorat diferenţele uriaşe în fauna unor zone apropiate din Indonezia.

Din România, oraşul pe care cei de la National Geographic îl văd completând lista de destinaţii cool ale anului 2019 este Sibiu.

 

Ce recomandă oraşul Sibiu este gastronomia, pentru că acesta va face parte din regionala europeană de specialitate. Pe tot parcursul lui 2019, Sibiul va beneficia de o serie de evenimente culinare care numără târguri, turnee şi festivaluri care vor promova diversitatea gusturilor din zonă.

 

În plus, zidul oraşului, păstrat timp de opt secole ca şi muzeul Brukenthal, deschis în 1817, se numără printre lucrurile care fac din Sibiu o destinaţie atractivă pentru cei care îşi planifică drumurile din 2019.

 

Sursa: National Geographic

Turism

Dublu eveniment al industriei HoReCa, în premieră, pe litoral

Published

on

Vești bune pentru constănțeni și turiști! Asociația Patronală RESTO Constanța anunță un dublu eveniment al industriei HoReCa, ce va avea loc pe 31 mai 2021.

“Marea redeschidere HORECA – LITORAL 2021” și “Cupa Marea Neagră în Artă Culinară” reprezintă practic un dublu eveniment de reunire a Industriei HORECA de pe litoral și din țară.

Iată ce declară Corina Martin, președintele de onoare RESTO:

“RESTO Constanta organizează un prim mare eveniment dedicat industriei HoReCa de pe litoral, pentru reunirea tuturor forțelor din industria noastră, ca un semnal puternic de revenire a sectorului HoReCa din România și ca mesaj către milioane de român , pe care îi invităm pe litoral în România, în acest an!

Operatorii privați de restaurante, cafenele, baruri, saloane de evenimente, beach baruri, cluburi, plaje, hoteluri, agenții de turism și organizatori de evenimente, se vor reuni într-un eveniment în care vom putea interacționa cu autoritățile publice locale și guvernamentale, precum și cu furnizori, distribuitori, mass-media, parteneri și instituții. Vor fi prezenți și presedintii tuturor asociatiilor tip HoReCa din țară, care ne sunt parteneri în Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România!

Astăzi au plecat deja invitatiile către primul ministru, miniștrii Mediului, Apelor și Pădurilor, Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Dezvoltării Regionale și Transporturilor, dar și către prefectul Constanței, primarii ce administrează stațiuni turistice pe litoral, președintele CJ Constanța, și instituțiile cu atribuții de control în domeniul HoReCa, respectiv DSP, DSV, DSVSA, ANPC, ITM, ANAF, ISU, IPJ, Apele Române etc.

De asemenea, în parteneriat cu Top Hospitality Romania, alături de Celli Romania și Asociația Națională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism derulăm și prima ediție a evenimentului “Cupa Marea Neagră în Arta Culinara 2021”, concurs culinar în care se vor întrece mai multe echipe de restaurante și maeștri bucătari de pe litoral.  Vă invităm alături de noi!“

Continue Reading

Actualitate

Veşti bune de la premierul Cîțu! De la 1 iunie, nu mai purtăm mască pe plajă!

Published

on

Florin Cîțu s-a întânit astăzi cu reprezentanții din industria ospitalității de la malul mării. La final, premierul a anunțat că guvernul se gândește la dezvoltarea unei aplicații care să fie folosită în restaurante și hoteluri, pentru a verifica turiştii vaccinaţi împotriva Covid 19, pe baza CNP-ului.

Cîțu este de părere că pentru un sezon de succes pe litoral anul acesta este nevoie ca toate părțile implicate să lucreze împreună. Primul-ministru a primit mai multe propuneri din partea reprezentanților din industria ospitalității, pentru deschiderea sezonului în condiții de maximă siguranță din punct de vedere medical. Ceea ce l-a surprins plăcut pe premier, a fost susținerea celor din HoReCa pentru accelerarea campaniei de vaccinare anti-covid.

„După un an, vreau să arătam că putem deschide sezonul estival în siguranță. După discuțiile de azi, am încredere că așa va fi. Cei din industria ospitalității au venit cu soluții inovative și interesante şi mă bucură că ei susţin campania de vaccinare. Pentru un sezon de succes pe litoral trebuie să lucrăm împreună. Îmi doresc să fim pe litoral fără mască. Am primit propuneri și soluții pe care le punem în discuție mâine și sigur le vom avea aprobate, astfel încât de la 1 iunie să avem o primă etapă de relaxare și a doua de la 1 august. Am vorbit şi cu organizatorii de evenimente, despre propuneri şi soluţii, cu relaxări în două etape.

Mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei HoReCa pentru campania de vaccinare. În ceea ce privește diferențierea clienților vaccinați de cei nevaccinați, ar putea să se facă prin intermediul unei aplicații de verificare cu ajutorul CNP-ului. Este foarte ușor să verificăm aşa.”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Șeful guvernului și-a reiterat speranța că până la 1 iulie România să numere 5 milioane de persoane vaccinate, ceea ce evident ar însemna o revenire la normalitate. Revenirea la normalitate ar însemna şi o modificare a activităţii agenților economici de pe litoral. Programul lor de funționare s-ar putea modifica, iar guvenrul se gândeşte inclusiv la renunțarea la declarația pe proprie răspundere din timpul nopții.

Premierul a cerut vigilență din partea autorităților locale pe parcursul sezonului estival. Acestea vor trebui să urmărească respectarea regulilor şi hotărârilor CNSU. Mai exact, vor trebui să verifice dacă se respectă distanțarea între şezlonguri pe plajă, aceasta fiind una dintre condițiile pe care agenții economici și turiştii vor trebui să o repecte, pentru a putea renunța la purtarea măștii de protecţie. Premierul a mai anunțat și că, cel mai probabil, reluarea organizării evenimentelor mari ar fi posibilă după 1 august. În final, a precizat că guvernul se gândește și la un pachet de măsuri de ajutorare a celor care derulează afaceri în domeniul HoReCa şi care au avut cel mai mult de suferit din cauza pandemiei.

 

Continue Reading

Turism

Taxă pentru turiști, în stațiunile din sudul litoralului

Published

on

Vești proaste pentru turiștii care vor veni în acest sezon estival în vacanță, în sudul litoralului. Mai exact, în Mangalia și cele 6 stațiuni: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp. Vor fi nevoiți să își modifice bugetul de vacanță pentru că administrația locală a introdus o nouă taxă. 5 lei de persoană pentru fiecare noapte petrecută într-un spațiu de cazare clasificat.

Hotărârea a fost luată de consiliul local Mangalia, la finele anului trecut, iar în luna martie a fost modificată, astfel că începând din acesta lună, cei care se vor caza în sudul litoralului, vor plăti această taxă specială. Valoarea ei este de 5 lei pe zi pentru fiecare persoană. Administrația promite că banii vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi întreţinere în Mangalia şi în staţiunile arondate, precum şi promovare.

Și hotelierii din stațiune cred că zona de sud are nevoie de revitalizare, iar acești bani sunt necesari. Turiștii sunt însă sceptici că banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea stațiunilor și mai cred că și taxa este destul de mare pentru turiștii care cu greu reușesc să strângă bani pentru o vacanță pe litoralul românesc.

Vor fi însă și turiști exceptați de la plata taxei. Este vorba de pensionari, veteranii de război și turiștii veniți cu bilete de tratament. Taxa se va încasa la recepția structurilor de cazare și, ulterior, va ajunge la bugetul local.

 

Continue Reading

Actualitate

Reduceri de 10% la oferta Interrail Pass, pentru seniori

Published

on

Pentru călătoria cu trenul în Europa a seniorilor (vârsta peste 60 de ani), CFR Călători recomandă oferta Interrail Pass care vine cu reduceri de 10% pentru ambele variante:

  • Interrail Global Pass;
  • Interrail One Country Pass.

Oferta este valabilă atât la clasa I cât și la clasa a II-a. Spre deosebire de alte variante de călătorie, Interrail Pass permite o mai mare flexibilitate şi oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate în 33 de ţări europene, sau doar într-o ţară la alegere, în timpul perioadei de valabilitate. Oferta Interrail Global Pass este valabilă şi pe parcursul ţării de rezidenţă, pentru o călătorie dus-întors

Detalii despre tarife preț întreg și alte informații sunt disponibile pe  www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic Internațional/Interrail și pe  http://www.interrail.eu/.

Oferta Interrail Pass este vândută în birourile CFR Călători din staţii şi în agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional. Pentru informații despre circulația trenurilor internaţionale, călătorii pot solicita detalii la telefon 021 314 55 28 (trafic internațional Gara de Nord București) sau pot accesa link-ul: https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro/ro/booking/search.

 

 

Sursa: CFR Călători

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222