Connect with us

Sanatate

Sfaturi utile în perioada de criză

Published

on

Medicii din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța ne transmit sfaturi utile.

Astfel, aceștia ne transmit faptul că trebuie să ne luăm măsuri suplimentare de siguranță atunci când ne întoarcem acasă de la cumpărături sau alte activități și trebuie să avem grijă la modul în care ne dăm jos masca sau mănușile.

De asemenea, specialiștii trag un semnal de alarmă și în momentul în care mergem la cumpărături.

Medicii specialiști îi sfătuiesc pe constănțeni să respecte întocmai măsurile de prevenție, pentru a se putea proteja cât mai bine împotriva noului coronavirus.

Sanatate

BioNTech lucrează la vaccinul specific Omicron

Published

on

BioNTech SE a anunțat luni că a început să lucreze la un vaccin adaptat Omicron, noua variantă îngrijorătoare de coronavirus detectată în Africa de Sud.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, se arată într-un comunicat BioNTech, care produce vaccinuri împreună cu Pfizer.

„Primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi necesară o nouă injectare”, a adăugat acesta.

Varianta Omicron prezintă un risc global foarte mare de creștere, a avertizat luni OMS, pe măsură ce mai multe țări au raportat cazuri, ceea ce a determinat închiderea frontierelor.

BioNTech a declarat vineri că se așteaptă la mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a determina dacă este nevoie de un vaccin specific Omicron. Rivalul Moderna a spus că lucrează la o reproiectare a vaccinului său COVID-19 pentru viitoarele vaccinuri de rapel, potrivit The Jerusalem Post.

Sursa: antena3.ro

Continue Reading

Actualitate

Investigaţii radiologice non-invazive, la Sanatoriul Balnear Mangalia

Published

on

În cadrul amblulatoriului de specialitate al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, puteți efectua radiografii osteoarticulare și pulmonare, în completarea altor investigații medicale de specialitate. Procedura este non-invazivă, şi poate ajuta la diagnosticarea unei probleme medicale sau la monitorizarea progresiei tratamentului.

Activitatea Laboratorului de Radiologie, situat pe str. Matei Basarab nr. 3 (Pavilionul B al Sanatoriului Balnear Mangalia). se desfășoară între orele 07:00 – 13:00. Accesul în unitate se face pe baza certificatului verde.

Pentru programare, puteți suna de luni până vineri la numărul de telefon 0749 123114, în intervalul orar 10:00 – 12:00.

 

Continue Reading

Actualitate

Se reabilitează cabinetele medicale din incinta Spitalului Mangalia

Published

on

La Spitalul Municipal Mangalia au început, recent, lucrările de reabilitare a cabinetelor medicale din incinta Pavilionului C. Aici, și-au desfășurat activitatea mai mulți medici, în specializări precum: Oncologie, Medicină Internă, Pneumologie, O.R.L., Dermatologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, etc. De la începutul pandemiei, o parte a Pavilionului a fost transformat în Izolator, iar cabinetele medicale au fost mutate în alte spații ale unității sanitare.

,,Aceste spații au fost renovate în 2019, însă, din cauza infiltrațiilor de la terasa acoperișului, cabinetele medicale au fost afectate. Cabinetele de Oncologie le-am mutat încă de la începutul pandemiei, în Pavilionul A al spitalului pentru ca pacienții să poată fi tratați, în continuare, în aceleași condiții ca și până acum. Reparăm și terasa de la ultimul nivel și sperăm să nu mai avem probleme cu spațiile medicale. Totul a fost posibil, grație unui contract de donație în valoare de 45 de mii de euro, pentru care mulțumesc public agentului economic care s-a implicat în rezolvarea acestei situații. În plus, avem depus la CNI un proiect pentru modernizarea, supraetajarea și extinderea unității medicale, pentru care așteptăm contractul de finanțare.”, a declarat managerul instituției sanitare, Alina Dan.

După reabilitarea cabinetelor medicale, pacienții vor putea apela la serviciile medicilor care activează în Pavilionul C, în baza unor programări (acolo unde este cazul) și a biletului de trimitere de la medicul de familie

Continue Reading

Sanatate

Recuperarea post Covid 19- o provocare pentru echipa de recuperare

Published

on

Valul 4 al pandemiei de Covis 19 a lovit puternic România în această toamnă , astfel încât numărul de pacienţi care au trecut prin boală a depăşit 1700000 de la începutul pandemiei şi până acum. Cam 10% dintre bolnavi rămân cu simptome persistente după boală, chiar dacă nu mai sunt infectaţi,  având ceea ce numim ” sindromul post Covid 19″ sau long covid.
Simptomele pe care aceştia le prezintă sunt următoarele : oboseală, dureri de cap, respiraţie dificilă, tuse, dureri musculare şi articulare, oboseală musculară, palpitaţii, oscilaţii ale tensiunii arteriale, furnicături în membre, tulburări de atenţie, concentrare sau de memorie,  dureri abdominale, insomnie. Aceste simptome apar deoarece organele afectate nu s-au refăcut complet, afectarea virală fiind pluriorganică şi extinsă.
Medicina de recuperare reprezintă soluţia pentru aceste suferinţe. Procedurile de fizioterapie corect aplicate, conform planului de recuperare realizat de medic la evaluarea pacientului conduc la o refacere completă a acestuia. Terapia de recuperare trebuie începută cât mai rapid , după externarea din spital sau din izolare, după ce pacientul numai este infectat ( are test PCR negativ).
Procedurile care s-au dovedit a fi cele mai eficiente sunt : laserul, aplicaţia de oscilaţii profunde, terapia TECAR, procedurile de drenaj şi cele vasculotrofice de tipul; VACUMED. Un rol esenţial în programul de recuperare îl are kinetoterapia, exerciţiul fizic. Se folosesc în programele de recuperare post covid exerciţii de gimnastică respiratorie  ( pentru sindromul respirator), şi exerciţii pentru antrenarea aparatului locomotor, atunci când şi acesta este afectat. Se fac exerciţii pentru îmbunătăţirea mobilităţii articulare, pentru creşterea forţei musculare, pentru coordonare şi echilibru şi pentru creşterea rezistenţei la efort.
Un rol deosebit în recuperarea post Covid 19 îl are şi ozonoterapia, sub forma autohemoterapiei cu ozon, procedură care  înlătură rapid oboseala, întăreşte sistemul imunitar şi oxigenează ţesuturile pacientului, accelerând procesele de regenerare şi refacere.
Orice pacient cu sindrom post Covid 19 trebuie să facă terapie de recuperare în clinici specializate, care dispun de experienţă clinică şi de aparatura necesară realizării acestei terapii post Covid 19 la cele mai înalte standarde de calitate. Cei mai mulţi pacienţi se pot trata în regim ambulator; numai cei care nu se pot deplasa decât cu greutate sau deloc sau au multe comorbidităţi ce necesită urmărire medicală permanentă se internează.
În Clinica FIZIOZONE în Constanţa se realizează toate aceste terapii menţionate pentru sindromul post Covid 19 în regim ambulator , la cele mai înalte standarde de calitate.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222