Connect with us

Administratie/politica

Sfântu Gheorghe | Tinerii, încurajaţi să realizeze proiecte ce pot fi, ulterior, finanţate

Published

on

Municipalitatea din Sfântu Gheorghe le oferă tinerilor şansa să îşi aducă aportul asupra vieţii comunităţii şi să îşi pună în practică iniţiativele de dezvoltare locală. Totul, în cadrul proiectului „Com’On Sfântu Gheorghe”, ce le oferă posibilitatea tinerilor vizionari să realizeze proiecte ce pot fi, ulterior, finanţate de Primăria Sfântu Gheorghe.

“Com’On Sfântu Gheorghe” este un proces participativ prin care grupuri formate din cel puţin 3 tineri care locuiesc în municipiu, sunt invitați să gândească și să înscrie în concurs inițiative de dezvoltare urbană care vor fi, ulterior, votate, iar proiectele câștigătoare vor fi finanțate și puse în practică.

În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că finanțarea pentru generarea proiectului este asigurată de către Guvernul Ungariei, care a alocat o sumă peste 30.000 de euro. Totodată, după generarea proiectelor, finanțarea acestora va reveni municipalității.

„În șirul proiectelor de an tematic dorim să declarăm anul 2019 anul elevilor, anul tinerilor. Prin acest proiect dorim să identificăm acei tineri, acei elevi, acei profesori care au idei bune, dar până acum nu au avut posibilitatea financiară de a pune în aplicare aceste idei și aceste proiecte.”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe

Un alt detaliu pe care tinerii trebuie să îl aibă în vedere îl reprezintă suma maximă care poate fi alocată unei inițiative, respectiv 2.500 de lei. Astfel, cei care doresc să îşi formuleze ideile, trebuie să le înscrie într-un formular pe site-ul www.comonsepsi.ro, în perioada de 4 – 31 martie.

sursa foto: comonromania.ro

Administratie/politica

Candidații PSD Constanța pentru alegerile parlamentare

Published

on

Partidul Social Democrat Constanța a stabilit lista de candidaţi pentru Parlamentul României. Alegerile sunt programate să aibă loc pe data de 6 decembrie, iar data limită de depunere a candidaturilor este 22 octombrie.

Pentru Camera Deputaților, candidații propuși sunt:

 • Horia Țuțuianu
 • Cristina Dumitrache
 • Decebal Făgădău
 • Lucian Lungoci
 • George Vișan
 • Radu Babuș
 • Nicolae Tănase
 • Marioara Cojoc
 • Mihai Soare
 • Luminița Vlădescu
 • Silviu Gârea
 • Adriana Gheorghe
 • Florin Chelaru

De asemenea, în ceea ce privește candidații la alegerile parlamentare pentru Senat din partea PSD Constanța, aceștia sunt:

 • Felix Stroe
 • Liviu Tit Brăiloiu
 • Daniel Georgescu
 • Ștefan Mihu
 • Mariana Gâju
 • Gheorghe Manta
 • Gabriela Iacobici

Aceste propuneri urmează a fi validate de conducerea PSD.

sursa foto: psd.ro

Continue Reading

Actualitate

A fost lansat oficial proiectul DYONISUS

Published

on

Joi, 8 octombrie, a fost organizat în mediul online evenimentul oficial de lansare a proiectului DIONYSUS. La această întâlnire au participat toți membrii consorțiului proiectului, dar și importanți experți și stakeholderi implicați în promovarea și dezvoltarea transportului pe Dunăre.

Obiectivul principal al proiectului este integrarea Dunării în mod inteligent și sustenabil în lanțurile de transport multi și intermodale din cadrul coridoarelor de transport definite de Uniunea Europeană pentru zonele Central și Est-Europene, pentru transportul mărfurilor și persoanelor.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța este partener în cadrul consorțiului proiectului DIONYSUS, şi este implicată în implementarea majorității activităților acestuia.

Proiectul DIONYSUS abordează principalele provocări regionale din domeniul guvernanței infrastructurii, evidențiind acțiunile-cheie necesare pentru a sprijini planificarea transportului și a infrastructurii portuare dunărene.

Acesta va fi implementat de un consorțiu transnațional format din 18 organizații cofinanțate și 8 parteneri strategici asociați (autorități portuare, asociații și organizații de profil reprezentând industria transportului pe căile navigabile interioare, institute tehnologice, operatori de nave privați, precum și ministere) din 9 țări situate de-a lungul Dunării.

Activităţile din cadrul proiectului DIONYSUS sunt cofinanțate din fonduri europene (FEDR, IPA și ENI) în cadrul Programului Transnațional Dunărea și se desfășoară pe o durată de 30 de luni (iulie 2020 – decembrie 2022).  Coordonatorul Proiectului este Pro Danube Romania – Asociația pentru promovarea transportului pe Dunăre.

Continue Reading

Administratie/politica

Pro România fuzionează cu ALDE

Published

on

Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid – Pro România Social Liberal. Anunţul a fost făcut de liderul Pro România, Victor Ponta.

“Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. (…) Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a spus Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta