Creativ, dinamic, colorat, multicultural, evenimentul ,,Zilele Clujului” îşi aşteaptă voluntarii. Clujenii care doresc să se implice în organizarea sărbătorii oraşului, se pot înscrie online, pentru cea de a 9-a ediție, care va avea loc în perioada 27-30 septembrie. Condițiile pentru înscriere sunt:
- 18 ani împliniți cu cel puțin o zi înainte de eveniment;
- disponibilitate în perioada evenimentului.
Cei care doresc să facă parte, ca voluntar, din echipa ,,Zilele Clujului 2019” trebuie să completeze un formular, până la data de 2 septembrie, ce poate fi accesat la adresele web: http://bit.ly/FormularvoluntarZC2019 şi https://primariaclujnapoca.ro/servicii-online/depune-cereri.
Formularele sunt disponibile și la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, din Calea Moţilor nr. 7. De asemenea, acestea pot fi trimise prin email la adresa zileleclujului@primariaclujnapoca.ro sau pot fi depuse la Registratura Primăriei, din Str. Moţilor nr. 7. Fiecare aplicație trebuie să fie însoțită de o poză tip buletin (poză portret).
Despre eveniment
An de an, timp de 4 zile, sărbătoarea orașului reuneşte mii de clujeni și turiști la peste 100 de evenimente, care se desfășoară în 30 de locuri din Cluj-Napoca. Anul acesta, evenimentul are şi o însemnătate istorică. Astfel, Zilele Clujului 2019 vor marca, prin temă şi evenimente speciale, aniversările centenare ale unor instituții clujene.
În 1919, Vasile Pârvan rostea, în deschiderea anului universitar, celebrul discurs „Datoria vieții noastre”, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (atunci Universitatea Românească). În același an, Facultatea Românească de Medicină și Academia de Agricultură au început să contureze profilul actualelor universități: Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.
De asemenea, trei instituții de învățământ preuniversitar sărbătoresc, în 2019, o sută de ani de existenţă: Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Emil Racoviță” și Colegiul Național „George Barițiu”.
Tot în 1919, își începeau activitatea culturală două instituţii importante: Teatrul Național Cluj-Napoca și Opera Română Cluj-Napoca. În același an, este inaugurată actuala Academie de Muzică „Gheorghe Dima”.
Unul dintre cele mai importante cluburi sportive din România, atât prin diversitatea sporturilor practicate și a rezultatelor obținute, cât și prin constanță, Universitatea Cluj își serbează de asemenea centenarul. Şi Jandarmeria Ardeleană și-a început activitatea, tot în 1919.