Connect with us

Actualitate

Se caută soluţii pentru plata artiştilor colaboratori de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”

Published

on

Apelul sopranei Daniela Vlădescu către constănţeni se pare că a avut ecou! În urma mediatizării mesajului conturat de manager-ul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, constănţenii nu au rămas indiferenţi.

“S-a văzut schimbarea! Am primit de la tineretul liberal un ajutor, o susţinere prin cumpărarea de bilete în fiecare lună, am primit de la senatori din Constanţa.”, declară DANIELA VLĂDESCU, director TNOB „Oleg Danovski”

În încercarea de a găsi fonduri necesare pentru a-i plăti pe cei aproximativ 80 de colaboratori, manager-ul Teatrului a făcut chiar şi un memoriu către ministrul Culturii.

“Asta a fost cea mai mare încercare pentru că, se pare, sunt foarte greu de informat miniştrii Culturii, care se tot schimbă. Nu se ajunge la dânşii cu toate informaţiile care sunt necesare pentru a funcţiona cultura cum trebuie.”, completează soprana DANIELA VLĂDESCU

Daniela Vlădescu crede că nu s-ar fi ajuns în această situaţie dacă Teatrul nu ar fi fost nevoit să renunţe la o parte considerabilă din angajaţi, în ultimii ani.

“Aici este problema noastră. Avem prea puţini salariaţi. Niciun compartiment nu este asigurat suficient pentru a funcţiona şi trebuie să apelăm la colaboratori permanenţi în toate compartimentele. Munca este foarte grea, ei sunt veniţi din toată lumea, dar asta se întâmplă la toate compartimentele, oamenii nefiind plătiţi din aceeaşi perioadă. Ar fi vorba de 250 de mii de euro pentru patru luni.”, încheie DANIELA VLĂDESCU, director TNOB „Oleg Danovski”

Veştile bune nu au întârziat să apară. Ministerul Culturii a anunţat că va acorda un ajutor financiar de urgenţă în valoare de 700 de mii de lei.

 

Actualitate

Munca la distanță, normalitate?

Published

on

Munca la distanță devine o normalitate. Iar această tendință ar putea să se păstreze în țara noastră și în următorii trei ani.  Este concluzia unui studiu realizat de o companie internațională de consultanță. Lucrul de acasă în contextul pandemiei de coronavirus devine astfel  o variantă optimă luată în calcul de tot mai multe companii la nivel global.

 Adoptarea lucrului la distanță reprezintă o normalitate pentru 80% dintre companiile globale, în contextul crizei coronavirusului.  Studiul a fost  realizat pe un eşantion de 300 de organizaţii la nivel global.

Acest timp de muncă implementat în ultimele luni, în numeroase domenii de activitate, ca urmare a restricţiilor sanitare, de distanţare socială şi de circulaţie, a devenit o certitudine adoptată de angajați dar și de angajatori.

Într-un context de sănătate încă plin de incertitudini, activitatea continuă a companiilor poate fi asigurată doar prin digitalizarea operaţiunilor. Peste 50% dintre companiile participante la sondaj au creat şi implementat, în tot acest timp, o politică de muncă de acasă.

Având în vedere noul context economic dificil, statul român a decis să acorde din fonduri externe nerambursabile, împrumuturi IMM-urilor pentru a depăși această criză.

Continue Reading

Actualitate

Horia Constantinescu: „Am decis să mă retrag din PPU-SL”

Published

on

Horia Constantinescu și-a dat demisia din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Acesta menționa faptul că „alianța Horia Constantinescu – PPU-SL a fost un pact încheiat punctual în vederea susținerii unei liste de consilieri locali, în Consiliul Local Municipal Constanța, obiectiv nerealizat, motiv pentru care am încetat activitatea politică din PPU-SL”.

Totodată Horia Constantinescu speră ca proiectul legislativ privind măsurile de încurajare a producătorilor români, să primească în continuare susținerea partidului din care a făcut parte.

Comisarul CJPC nu se va implica în alegerile parlamentare și va rămâne „acasă”, la Constanța acolo unde va continua împreună cu Asociația eTrezirea toate proiectele începute,  precum reabilitarea Parcului Palatului Copiilor, dar și noi inițiative.

Tot Horia Constantinescu, menționează în comunicatul de presă faptul că după alegerile locale din 27 septembrie, și-a reluat activitatea de la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, unde deține funcția de comisar șef adjunct.

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis sezonul scoicilor

Published

on

Pe litoral  s-a încheiat sezonul estival și s-a deschis sezonul la scoici. Gătite la ceaun, la foc, direct pe malul mării. Delicatesele sunt de departe preferatele românilor, care vin la Constanța special pentru ele chiar și toamna sau iarna, iar dacă și  vremea este frumoasă, atunci cu siguranță o porție de scoici preparată la ceaun direct pe nisip și servită la doar câțiva pași de mare este o adevarată încântare pentru papile gustative ale gurmanzilor.

Cătălin s-a pregatit cum se cuvine. Și a mutat bucătăria restaurantului direct pe plajă. A adus lemne, le-a dat foc, a pus proţapul și ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a dat drumul la spectacol.

N-ai cum să reziști unui asemenea spectacol culinar fără să ți se facă poftă. Practic e imposibil să faci față aromelor mediteraneene care ies din ceaunul uriaș, care fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, însă în realitate foarte ușor de gătit. Un răsfăț culinar de care te poți bucura rapid, pentru că nu durează mult până sunt gata.

Ideea bucătarului din nordul stațiunii Mamaia pare să aibă succes la clienți. Vremea a fost și ea frumoasă și cum fructele de mare n-au colesterol, se asortează perfect cu ideea de mișcare în aer liber. Preparatul a fost oferit din partea casei tuturor clienților aflați în acel moment pe terasa localului din Mamaia.

Meteorologii aduc și ei vești bune. La mijlocul săptămânii revin temperaturile de început de vară, iar în weekendul următor vom avea chiar și 22 de grade celsius. Adică o vreme ideală pentru o escapadă pe litoral și o cură de fructe de mare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta