Connect with us

Actualitate

Se caută profesori pentru evaluarea proiectelor de manuale şcolare

Published

on

Ministerul Educației Naționale lansează un apel de selecție a cadrelor didactice în grupurile de lucru care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru anul școlar următor. Procedura de selecție va fi organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), până pe 16 martie 2019.

 

Etapa de înscriere este deschisă începând din 20 februarie, și se derulează exclusiv online, până în data de 4 martie 2019, inclusiv, prin completarea formularului disponibil aici. Selecția propriu-zisă și anunţarea rezultatelor (individual, doar pentru candidaţii admiși) vor avea loc în intervalul 9 – 16 martie 2019, se menționează într-un comunicat de presă emis de MEN.

 

Potrivit sursei citate, misiunea specialiștilor selectați este aceea de a analiza şi evalua calitatea proiectelor de manuale şcolare propuse de autori sau grupuri de autori. Principiile care stau la baza selecţiei sunt competenţa şi experienţa acumulate, precum şi disponibilitatea manifestată pentru implicarea în activităţile de evaluare a proiectelor de manuale școlare din anul școlar anterior.

 

Din grupurile de lucru, spun reprezentanții MEN,  pot face parte cadre didactice angrenate în  activități de predare-învățare-evaluare în învățământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învățământ și disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale școlare.

 

Noutatea anului 2019 este că pot fi cooptați evaluatori și din rândul cadrelor didactice din învățământul superior.

Sursa: edu.ro

Sursa foto: mediafax.ro

Actualitate

Stațiunea Mamaia și Orașul Constanța nominalizate la Destinația Anului

Published

on

Orașul Constanța împreună cu Stațiunea Mamaia și Cazinoul Constanța au fost recunoscute ca puncte de reper în turismul românesc, calificându-se la prestigioasa competiție națională, Destinația Anului. Această competiție își propune să identifice și să premieze cele mai atractive și inovative destinații turistice din România, contribuind astfel la promovarea patrimoniului cultural și natural al țării.

În acest an, Orașul Constanța a fost selectat în categoria „Orașe care inspiră”, datorită diversității culturale și istorice, care atrage anual mii de vizitatori din întreaga lume. Stațiunea Mamaia, renumită pentru plajele sale extinse și evenimentele vibrante, a fost nominalizată la categoria „Stațiuni turistice”, în timp ce emblematicul Cazinou Constanța a fost recunoscut la categoria „Atracții cultural-educative” pentru arhitectura sa impresionantă și semnificația istorică.

Detalii despre votare: Publicul este invitat să voteze accesând linkul https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza. Votul este deschis până la data de 6 Mai inclusiv și este necesară o adresă de email validă pentru confirmarea ulterioară.

George Măndilă, Președinte al Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța, a declarat: „Suntem onorați și în același timp entuziasmați de aceste calificări. Este o recunoaștere a eforturilor noastre constante de a pune Constanța și Mamaia pe harta turismului național și internațional. Vă invit pe toți locuitorii din Constanța și nu numai să participați activ la votul online pentru a susține Constanța, Mamaia și Cazinoul nostru drag în această competiție. Fiecare vot contează și poate contribui la creșterea notorietății destinației noastre!”

Înființată în primăvara anului 2023, OMD Mamaia Constanța își propune să deruleze o campanie amplă de explorare a potențialului experienței de vacanță pe care stațiunea o poate oferi pentru toate segmentele turismului de la Marea Neagră.

Continue Reading

Actualitate

Aproape 61% dintre angajați consideră că biroul ideal trebuie să fie într-un campus multifuncțional cu tipuri diferite de spații unde pot lucra așa cum au nevoie

Published

on

Angajații de astăzi nu caută doar un simplu loc de muncă, ci aspiră la un mediu de lucru care să le ofere o experiență completă și să le permită să îmbine activitatea profesională cu momentele recreative și de relaxare. Potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property, din cei 1.247 de respondenți reprezentând mai multe generații la nivel național, aproape 61% dintre angajați consideră că biroul ideal trebuie să fie într-un campus cu multe facilități și opțiuni pentru viața la birou și timpul liber, cu spații diferite unde pot lucra în funcție de nevoile lor.

Din perspectiva beneficiilor, lucrul într-un birou ideal aduce contribuții semnificative pentru angajații din toate generațiile. Aproape 60% dintre aceștia consideră că un astfel de mediu îmbunătățește starea lor de bine și sănătate, în timp ce 50% apreciază că sporește productivitatea și eficiența muncii. De asemenea, aproape jumătate din respondenți (49%) percep lucrul într-un birou ideal ca fiind esențial pentru realizarea unui echilibru între viața profesională și timpul liber.

„Un element esențial al biroului ideal al vremurilor actuale este comunitatea vibrantă pe care o promovează. Un campus modern ar trebui să fie un loc unde angajații se simt parte dintr-o comunitate unită, unde colaborarea și schimbul de idei sunt încurajate și unde fiecare angajat este apreciat pentru contribuția sa unică. Prin combinarea facilităților moderne, a flexibilității operaționale și a unei culturi organizaționale puternice, un astfel de campus devine un mediu propice pentru inovație, creativitate și performanță pe termen lung. Astfel, investiția într-un birou modern și versatil nu este doar o necesitate, ci o oportunitate pentru companii de a-și atrage și menține cei mai talentați angajați și de a-și consolida poziția pe piață într-o lume competitivă și în continuă schimbare”, subliniază Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Pe lângă oportunitățile de promovare și creștere a salariului (55%), pachetul de beneficii extrasalariale (46,2%) și modul de lucru hibrid (41%), peste 30% dintre respondenții de toate vârstele consideră colaborarea cu echipa, mediul de lucru și facilitățile drept aspecte foarte importante atunci când iau în considerare un nou job.

De altfel, aproape jumătate dintre angajații români care au răspuns la sondajul Genesis Property consideră că principala facilitate pe care ar trebui să o aibă biroul ideal este accesul la cele mai moderne tehnologii și instrumente. Alții preferă zonele destinate interacțiunii și colaborării cu colegii (36,5%), spațiile verzi și extinse în imediata apropiere a biroului (30%) sau spațiile pentru socializare la birou și în timpul liber (29%). Un campus cu multe facilități este considerat ideal de către angajații de toate vârstele pentru că oferă o varietate de opțiuni pentru a petrece timpul liber și a face față stresului cotidian. Aici, angajații ar avea acces la zone de relaxare, săli de sport și restaurante care să le permită să-și încarce bateriile și să se simtă inspirați.

În termeni de beneficii pentru sustenabilitate pe care ar trebui să le aibă birourile, majoritatea respondenților au menționat iluminatul interior și exterior cu tehnologie LED pentru consum eficient (51,7%), echipamentele și instalațiile de încălzire și răcire eficiente energetic (51%), importanța panourilor fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie (47%), precum și utilizarea senzorilor pentru monitorizarea și reducerea consumului de utilități (32,5%). De asemenea, puțin peste 20% dintre respondenți au subliniat importanța stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice.

Genesis Property inovează și răspunde provocărilor actuale și nevoilor viitoare pe piața muncii cu YUNITY Park, un concept imobiliar inovator ce redefinește complet experiența angajaților. Pe lângă spațiile de birouri ultramoderne, care respectă cele mai înalte standarde de sustenabilitate, atracțiile principale ale campusului YUNITY Park includ o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați și un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane. De asemenea, în spațiul public au fost construite special alei pietonale și o promenadă etajată pe o lungime de 2.000 de metri, precum și oglinzi de apă în trepte și spații creative pentru relaxare, întâlniri și evenimente. Faza II a proiectului a fost finalizată anul trecut, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro, iar YUNITY Park va intra anul acesta în ultima etapă de dezvoltare, cu accent pe experiențele oferite angajaților.

Sondajul Genesis Property a analizat care este părerea românilor despre revenirea la birou și a fost desfășurat în martie 2024, la nivel național, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.247 utilizatori de internet din România. Circa 48% dintre participanți sunt de sex feminin, iar peste 51% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

Continue Reading

Actualitate

O studentă a Facultății de Matematică și Informatică, medaliată la competiția internațională studențească

Published

on

Andreea Lungan, studentă în anul al doilea la Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) a Universității Ovidius din Constanța (UOC), a obținut medalia de bronz la cea de-a XVIII-a ediție a Concursului Studențesc de Matematică SEEMOUS (South-Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), desfășurat la Iași, în perioada 9-14 aprilie 2024.

Universitatea Ovidius din Constanța a fost reprezentată de o echipă coordonată de lect. univ. dr. Gabriel Iorgulescu, din care au făcut parte studentele Andreea Lungan și Adriana Bardaș, de la programul Matematică informatică, din cadrul FMI, și Miruna Corina Ilie, de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM).

La competiția din acest an au participat 79 de studenți, din țări precum: Franța, Grecia, India, Macedonia de Nord, Turkmenistan și Uzbekistan.

Societatea Matematică din Europa de Sud-Est organizează, începând cu anul 2007, Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS, care le oferă tinerilor pasionați de matematică oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele din domeniu, reprezentând, totodată, o platformă prin care aceștia își pot dezvolta noi competențe.

Continue Reading

Actualitate

Încep lucrările de recondiționare a carosabilului pe bulevardul Mamaia

Published

on

Se va interveni cu utilaje pentru decopertarea carosabilului pe bulevardul Mamaia, între strada Ion Rațiu și strada Zorelelor, doar pe sensul de mers dinspre strada Ion Rațiu spre Delfinariu, circulația autovehiculelor fiind restricționată parțial, în intervalul 21:00-06:00, pe sectorul de drum pe care se lucrează.

Lucrările vor continua toată săptămâna, fiind instituite aceleași restricții de trafic rutier. Ca alternativă, recomandăm conducătorilor auto care vin dinspre strada Ion Rațiu către strada Zorelelor să efectueze virajul la dreapta, pe strada Ion Rațiu, apoi la stânga, pe strada Unirii.

În paralel, se lucrează la reabilitarea trotuarelor. Se înlocuiesc bordurile, sunt montate pavele moderne, se construiesc casetele pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori la toamnă. De asemenea, a fost reconfigurat și scuarul median, urmând să se construiască și pistele pentru biciclete.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. Autoritățile fac apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se execută lucrări.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222