Connect with us

Actualitate

Se ascut săbiile la Cumpăna! Mariana Gâju vs. George Tufă

Published

on

Un proverb spune că în dragoste și în război, totul este permis. Nu însă și în politică la nivel de discurs, de imagine și atitudine, unde candidații ar trebui să iasă în fața oamenilor cu proiecte sustenabile pentru comunitate și nu cu atacuri la persoană, calomnii sau injurii. Cel puțin așa considerăm noi că ar trebui să se facă politică la nivel local.

Cel mai nou atac politic pe plan local vine din partea liderului PNL Cumpăna și totodată candidatul partidului liberal la funcția de primar al urbei, George Tufă. Acesta a postat pe pagina sa de socializare un mesaj către comunitate, în care actualul primar, Mariana Gâju este personajul negativ. George Tufă susține că primarul în funcție stă “cu orele pe holurile Guvernului” fără ca premierul sau ministrul Lucrărilor Publice să discute cu ea. Mai mult, liderul PNL Cumpăna scrie faptul că “doamna de la Secția jumulit pui s-a întors acasă exact ca în timpul guvernărilor PSD: cu o poză!”.

Redăm integral postarea candidatului PNL la Primăria Cumpăna, George Tufă:

Când stai pe holuri și apoi minți oamenii…

Fostul angajat al Cooperativei Agricole de Producție Cumpăna, în perioada atât de dragă domniei sale și în prezent cocoțată într-o funcție pe care o va părăsi în această toamnă, ne-a mințit și astăzi. Doamna cu coc nu a avut nicio discuție cu primul ministru al României, domnul Ludovic Orban, nici cu ministrul Lucrărilor Publice, domnul Ion Ștefan. În realitate, așa cum se vede și în fotografiile domniei sale, a stat cu orele pe HOLURILE Guvernului, timp în care niciuna dintre persoanele menționate nu au băgat-o în seamă. În schimb, singurul om cu activitate în această poveste a fost „cărăușul” care a stat pe fază să pozeze în cele câteva secunde în care domnul premier și domnul ministru au „expediat-o” politicos.

Spre deosebire de guvernările PSD, Guvernul PNL și premierul Ludovic Orban au alocat deja sumele necesare pentru consolidarea malului stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră din dreptul comunei Cumpăna. De asemenea, nu este o promisiune pentru domnia sa, Guvernul PNL garantează finalizarea lucrărilor în timp util, care se desfășoară de mai multe luni.

Doamna de la Secția „jumulit pui” s-a întors acasă exact ca în timpul guvernărilor PSD: cu o poză!

La rândul său, primarul PSD în funcție, Mariana Gâju, a transmis spre seară, presei constănțene o scrisoare deschisă pe care a trimis-o și către primul ministru al României, Ludovic Orban. În scrisoare, edilul își manifestă dezamăgirea față de modul în care contracandidatul său liberal înțelege să facă politică la nivel local, punând situația gravă prin care trec localnicii afectați de prăbușirea malului stând al Canalului Dunăre Marea Neagră în plan secund, aducând în același timp o pată pe obrazul Guvernului, prin faptul că, susține acesta, atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, au „expediat-o” politicos.

Redăm în continuare scrisoarea transmisă presei și primului ministru de către primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju:

Singurii care pot trage o concluzie în urma acestor evenimente sunt locuitorii comunei Cumpăna.

Actualitate

Munca la distanță, normalitate?

Published

on

Munca la distanță devine o normalitate. Iar această tendință ar putea să se păstreze în țara noastră și în următorii trei ani.  Este concluzia unui studiu realizat de o companie internațională de consultanță. Lucrul de acasă în contextul pandemiei de coronavirus devine astfel  o variantă optimă luată în calcul de tot mai multe companii la nivel global.

 Adoptarea lucrului la distanță reprezintă o normalitate pentru 80% dintre companiile globale, în contextul crizei coronavirusului.  Studiul a fost  realizat pe un eşantion de 300 de organizaţii la nivel global.

Acest timp de muncă implementat în ultimele luni, în numeroase domenii de activitate, ca urmare a restricţiilor sanitare, de distanţare socială şi de circulaţie, a devenit o certitudine adoptată de angajați dar și de angajatori.

Într-un context de sănătate încă plin de incertitudini, activitatea continuă a companiilor poate fi asigurată doar prin digitalizarea operaţiunilor. Peste 50% dintre companiile participante la sondaj au creat şi implementat, în tot acest timp, o politică de muncă de acasă.

Având în vedere noul context economic dificil, statul român a decis să acorde din fonduri externe nerambursabile, împrumuturi IMM-urilor pentru a depăși această criză.

Continue Reading

Actualitate

Horia Constantinescu: „Am decis să mă retrag din PPU-SL”

Published

on

Horia Constantinescu și-a dat demisia din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Acesta menționa faptul că „alianța Horia Constantinescu – PPU-SL a fost un pact încheiat punctual în vederea susținerii unei liste de consilieri locali, în Consiliul Local Municipal Constanța, obiectiv nerealizat, motiv pentru care am încetat activitatea politică din PPU-SL”.

Totodată Horia Constantinescu speră ca proiectul legislativ privind măsurile de încurajare a producătorilor români, să primească în continuare susținerea partidului din care a făcut parte.

Comisarul CJPC nu se va implica în alegerile parlamentare și va rămâne „acasă”, la Constanța acolo unde va continua împreună cu Asociația eTrezirea toate proiectele începute,  precum reabilitarea Parcului Palatului Copiilor, dar și noi inițiative.

Tot Horia Constantinescu, menționează în comunicatul de presă faptul că după alegerile locale din 27 septembrie, și-a reluat activitatea de la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, unde deține funcția de comisar șef adjunct.

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis sezonul scoicilor

Published

on

Pe litoral  s-a încheiat sezonul estival și s-a deschis sezonul la scoici. Gătite la ceaun, la foc, direct pe malul mării. Delicatesele sunt de departe preferatele românilor, care vin la Constanța special pentru ele chiar și toamna sau iarna, iar dacă și  vremea este frumoasă, atunci cu siguranță o porție de scoici preparată la ceaun direct pe nisip și servită la doar câțiva pași de mare este o adevarată încântare pentru papile gustative ale gurmanzilor.

Cătălin s-a pregatit cum se cuvine. Și a mutat bucătăria restaurantului direct pe plajă. A adus lemne, le-a dat foc, a pus proţapul și ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a dat drumul la spectacol.

N-ai cum să reziști unui asemenea spectacol culinar fără să ți se facă poftă. Practic e imposibil să faci față aromelor mediteraneene care ies din ceaunul uriaș, care fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, însă în realitate foarte ușor de gătit. Un răsfăț culinar de care te poți bucura rapid, pentru că nu durează mult până sunt gata.

Ideea bucătarului din nordul stațiunii Mamaia pare să aibă succes la clienți. Vremea a fost și ea frumoasă și cum fructele de mare n-au colesterol, se asortează perfect cu ideea de mișcare în aer liber. Preparatul a fost oferit din partea casei tuturor clienților aflați în acel moment pe terasa localului din Mamaia.

Meteorologii aduc și ei vești bune. La mijlocul săptămânii revin temperaturile de început de vară, iar în weekendul următor vom avea chiar și 22 de grade celsius. Adică o vreme ideală pentru o escapadă pe litoral și o cură de fructe de mare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta