Connect with us

Actualitate

Şcoală Românească şi Şcoală de Vară pentru copiii românilor din Italia

Published

on

Proiectele de succes ale românilor din afara graniţelor promovează identitatea românească, aduc oamenii împreună şi încheagă comunitatea. Două astfel de proiecte se derulează în Italia, la iniţiativa Parohiei Ortodoxe Române „Botezul Domnului” şi cu finanţare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Ministrul interimar Ştefan Radu Oprea a participat duminică, 12 mai, la debutul proiectelor Şcoala Românească şi Şcoala de Vară iniţiate de parohie în Monterotondo şi Fonte Nuova, cu sprijinul Centrului Român pentru Integrare şi Tradiţii Italia.

,,Comunitatea românească din Monterotondo şi Fonte Nuova este una extrem de închegată şi de solidară şi mă bucur că am avut ocazia, odată cu lansarea acestor două proiecte finanţate de MRP, să cunosc nişte oameni extraordinari. (…). Îl felicit pe preotul paroh Bogdan Petre, care este sufletul acestor idei şi chiar al întregii comunităţi, pentru implicarea şi dăruirea cu care vine în ajutorul tuturor celor aflaţi în nevoie şi care ştie să îi aducă pe români aproape de biserică, aproape unii de ceilalţi şi aproape de România.”, a declarat ministrul Oprea.

Copiii din numeroasa comunitate românească, din cele două localităţi din apropierea Romei, învaţă scrierea şi vorbirea corectă în limba română, sunt familiarizaţi cu principalele evenimente şi personalităţi din istoria românilor, află informaţii despre formele de relief, obiectivele şi atracţiile turistice din România.

Cursurile promovează literatura, teatrul, muzica, dansul şi tradiţiile româneşti pentru a facilita copiilor integrarea în sistemul de învăţământ românesc la întoarcerea în România.

 

Sursa: MRP

 

Actualitate

O nouă misiune NATO pentru militarii din Forțele Navale

Published

on

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie. Nava militară românească a plecat miercuri, 28 octombrie, din portul militar Constanța și urmează să participe la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței.

Gruparea navală NATO din care face parte dragorul „Lupu Dinescu” este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia) și mai are în compunere vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” și „Orion” (Spania). Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea gradului de interoperabilitate între forțele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navele au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Kherson (Ucraina), dar vor participa și la exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de partenerii bulgari.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are la bord un echipaj format din 72 de militari.

 

Continue Reading

Actualitate

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G

Published

on

Navy League of the United States – Consiliul România, împreună cu președintele regiunii Europa al US Navy League, Teodor Patrichi, organizează vineri, 30 octombrie 2020, evenimentul „5G – Avantaje și Vulnerabilități”. Evenimentul se va desfășura în curtea hotelului Picadilly, din Mamaia, începând cu ora 10:00.

,,Cea de-a cincea generație de comunicații celulare fără fir, 5G, continuă să se dezvolte în 2020 cu peste 105 rețele desfășurate în întreaga lume. Asigurarea rezilienței rețelelor 5G este esențială pentru societatea noastră, deoarece această tehnologie nu va avea doar un impact asupra comunicațiilor digitale, ci și asupra sectoarelor critice precum energia, transportul, serviciile bancare și sănătatea, precum și asupra sistemelor de control industrial. Rețelele 5G vor transporta informații sensibile și vor sprijini sistemele de siguranță care vor ajunge să se bazeze pe ele.

Actorii de pe piață sunt în mare parte responsabili pentru implementarea sigură a 5G. Munca colectivă și implementarea coordonată a măsurilor adecvate sunt fundamentale pentru a se asigura că întreprinderile și cetățenii din UE pot utiliza pe deplin toate avantajele noii tehnologii într-un mod sigur.

Atunci când rețelele 5G sunt cuplate cu software nou, cum ar fi serviciile de inteligență artificială și hardware nou, cum ar fi roboți și drone, posibilitățile pentru generarea de venituri noi se vor extinde și mai mult. Serviciile 5G vor spori o varietate de cazuri de utilizare a orașelor inteligente, inclusiv educație, asistență medicală și energie.”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Teodor Patrichi, președintele regiunii Europa al US Navy League.

Conferința 5G acoperă, în cadrul celor două sesiuni, rolul în creștere al comunicațiilor fără fir, impactul 5G și modul în care va evolua în următorul deceniu.

 

Continue Reading

Actualitate

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța atenționează

Published

on

Din cauza condițiilor de ceață din cursul dimineții, accesul pe rampele din complexul de sporturi extreme Gravity Park, administrat de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, este interzis. Măsura va fi valabilă până când condițiile vor permite desfășurarea sporturilor extreme în interiorul complexului.

Precizăm că, potrivit regulamentului de funcționare al Gravity Park, accesul sportivilor pe rampele umede nu este permis. RAEDPP Constanța mulțumește constănțenilor pentru înțelegere.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta