Connect with us

Actualitate

Şcoala de vară, o alegere ingenioasă! Copiii au parte de activităţi recreative, ateliere de creaţie şi jocuri creative

Published

on

Cum se poate transforma vacanţa de vară într-o bucurie pentru copii, chiar şi atunci când nu au planuri de vacanţă? Ei bine, se poate şi o demonstrează zeci de elevi şi preşcolari din Constanţa, care participă zilnic la numeroase activităţi interactive în cadrul şcolii de vară de la biserica „Sfântul Mina” de la malul mării.

 

“În cadrul şcolii de vară, de luni până vineri, copiii începând cu ora 10.00 până la prânz au parte de activităţi diverse: pictură, jocuri sportive, jocurile copilăriei, învaţă să acorde primul ajutor împreună cu voluntarii de la Crucea Roşie, îi învăţăm să circule corect pe stradă, iar după fiecare activitate se bucură de o gustare de fructe, mergând pe ideea că trebuie să mâncăm sănătos pentru a fi sănătoşi.”, declară preotul CLAUDIU BANU, parohul Bisericii Sf. Mina Constanţa

Programul şcolii de vară este cât se poate de diversificat şi cuprinde activităţi interactive, sportive sau ateliere de creaţie. Astfel, zâmbetele de pe chipul micuţilor reprezintă dovada clară că aceste ore petrecute împreună sunt o alternativă ingenioasă de a-şi petrece timpul liber.

“Mă distrez şi învăţ în fiecare zi câteva lucruri noi. Ce ai învăţat până acum? Am învăţat că trebuie să fii foarte prietenos şi să te joci cu oricine.”, spune o fetiţă

“Înveţi să te joci, să lucrezi în echipă, să te împrieteneşti, mai înveţi anumite lucruri cum ar fi să alergi, să dansezi balet şi e un lucru bun, având în vedere că în vacanţă unii copii se plictisesc şi aici te poţi distra şi trece timpul mult mai repede.”, spune o altă fetiţă

“Ne jucăm. Îţi place în vacanţă? Da. Câţi ani ai? Cinci ani.”, completează o colegă de-a lor

De aceşti copii se ocupă o echipă de voluntari, pentru care fiecare zi este o frumoasă provocare.

“Important este să aibă unde să vină, să se simtă în siguranţă, să se joace, să înveţe ceva nou şi mai ales să înveţe să socializeze, să lucreze în echipă, pentru că aşa cum noi suntem o echipă de voluntari, asta vrem să-i învăţăm şi pe ei.”, declară DANIELA COSTAN, voluntar

“S-a creat şi o frumoasă familie, o gaşcă în jurul acestei bisericuţe de copii, s-au creat prietenii foarte frumoase care sper să dureze o viaţă.”, completează preotul CLAUDIU BANU, parohul Bisericii Sf. Mina Constanţa

Văzându-şi copiii sau nepoţii fericiţi, la rândul lor părinţii şi bunicii sunt extrem de încântaţi de programul Şcolii de Vară, care a ajuns deja la cea de-a III-a ediţie.

“Venim aici zi de zi, de luni până vineri conform programului. Cât de benefice sunt aceste activităţi pentru cel mic? Sunt activităţi deosebit de educative, copiii socializează şi îşi petrec timpul într-un mod plăcut şi util. Parcă e mai bine decât cu telefonul şi tableta. Cu siguranţă, de aceea am şi ales varianta aceasta.”, spune mama unei fetiţe

“Am venit cu cei doi nepoţei ai mei. Sunt încântată de activităţile de aici. E abia a treia zi, dar vom continua până la sfârşitul sezonului, pentru că ne place, fiind activităţi frumoase, jocuri, antrenante pentru copii.”, completează bunica unei alte fetiţe

Şcoala de vară se va încheia pe 26 august cu un moment artistic pe care îl pregătesc cei mici.

Actualitate

Lucrările de desființare a Sălii Polivalente de la Tulcea, în plină desfășurare

Published

on

La începutul acestei luni, au fost demarate lucrările de desființare a Sălii Polivalente din municipiu, efectuate de către constructorul  din Cluj Napoca, termenul de finalizare a acestora fiind 11 noiembrie 2021.

„Am recurs la această opțiune pentru că actuala clădire nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, din punct de vedere al dotărilor, al dimensiunilor terenului sau al funcţionalităţii. Bunurile aparținătoare au fost oferite cu titlu gratuit mai multor instituții publice și de învățământ tulcene, iar în locul actualei săli, care funcţionează din 1974, construim o Sală Polivalentă modernă pentru tulceni, cu finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii. Motivația acestei lucrări este încurajarea desfășurării competițiilor sportive în condiții de siguranță conform standardelor pentru utilizare multifuncţională și dezvoltarea sportului în județul nostru, prin organizarea de competiţii sportive sau manifestări cultural-artistice“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Potrivit responsabililor de șantier, programul zilnic de demolări este unul restrâns pentru reducerea gradului de disconfort în zonă, în restul programului desfășurându-se transportul molozului rezultat. Noua clădire va avea un teren principal de competiții, înconjurat de tribune pentru spectatori și un teren de antrenament situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal. Sala Polivalentă va avea inclusiv parcare subterană, iar capacitatea tribunelor va crește de la 1.200 locuri, la 4.438 de locuri.

Continue Reading

Actualitate

Se deschide stagiunea Teatrului de Stat Constanța

Published

on

Vești bune pentru constănțenii, iubitori de teatru. Una dintre ele mai importante instituții de cultură de la malul mării Teatrul de Stat Constanța își deschide oficial stagiunea 2021-2022 cu un spectacol denumit „Goi Pușcă”, de Simon Beaufoy, după filmul  The Full Monty.

În weekend-ul 25 – 26 septembrie, Teatrul de Stat Constanța deschide stagiunea 2021 – 2022 cu o premieră. Spectacolul GOI PUȘCĂ, după filmul The Full Monty, text de Simon Beaufoy, traducerea Bogdan Budeș, este regizat de Vlad Cristache. Reprezentațiile sunt programate sâmbătă și duminică, de la ora 19:00.

O comedie britanică plină de suflet, care a avut un succes imens la ecranizare, numărându-se printre filmele cult din anii ’90. Șase șomeri din Sheffield ajung la capătul puterilor și, pentru a se redresa, decid să facă împreună un show de striptease pentru toate femeile din oraș. Ei încearcă să-și rezolve, astfel, diversele probleme: unul nemaiputând să plătească pensia alimentară și să-și vadă copilul, prietenul său cel mai bun îndepărtându-se de soția lui, căci nu se mai simțea bărbat îndeajuns, altul mințindu-și în fiecare zi soția că pleacă la muncă, pentru a nu-i provoca o decepție, deși era șomer de 6 luni, iar altul fiind în pragul sinuciderii.

Scenografia poartă semnătura Mădălinei Niculae, iar coregrafia este realizată de Ștefan Lupu, cu asistența actriței Florinei Stănculeț. Lighting design-ul este realizat de Alexandru Bibere. În distribuție: Marian Adochiței, Ionuț Paul Ștefan, Iulian Enache, Theodor Șoptelea, Florentin Roman, Florin Aioane/ Ștefan Mihai, copilul Matei Doreanu, Alina Manțu, Florina Stănculeț, Liliana Cazan / Luiza Sarivan, Liviu Manolache / Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adi Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan-Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc și Ecaterina Lupu/ Cristiana Luca. Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 14 ani.

„Este un spectacol despre omul obișnuit care reușește să facă ceva, să dea un pumn în gură sistemului și să arate că și el are un sens, nu trebuie să ceară voie să trăiască” spune regizorul Vlad Cristache. ”O comedie despre niște băieți amărâți, pe care societatea i-a mestecat și i-a scuipat, niște șomeri vai de capul lor, care simt că și-au pierdut și bărbăția odată cu jobul și încearcă să se reclădească, suindu-se unul pe umerii celuilalt, prin prietenie, prin solidaritate, cu multă candoare”.

Continue Reading

Actualitate

A fost desemnat câștigătorul tombolei “4 ani pe 4 roți”, organizată de Maurer Residence Constanța

Published

on

Campania “4 ani pe 4 roți” a ajuns la final. Într-un cadru festiv, într-o atmosferă de excepție, pe terasa hotelului Iaki, clienții Maurer Residence Constanța au luat parte la extragerea marelui premiu al tombolei organizate de Maurer Residence Constanța în parteneriat cu Exclusiv Auto.

Câștigarea marelui premiu, un autoturism Seat Ibiza, s-a dovedit a fi reală surpriză pentru familia norocoasă.

“Mulțumim tuturor clienților noștri pentru că s-au alăturat evenimentului de la Iaki. Totodată, mulțumim partenerului nostru Exclusiv Auto pentru sprijinul acordat. Iată că am aflat cine este marele câștigător al autoturismului Seat Ibiza și pe această cale îl felicităm!”, declară ELENA IONESCU, specialist marketing Maurer Residence Constanța

La evenimentul din stațiunea Mamaia au luat parte atât clienții înscriși în tombolă, locuitorii ansamblului rezidențial, cât și colaboratorii Maurer Imobiliare, care au aflat cu acest prilej ultimele noutăți despre proiect, dar și cum pot investi într-un viitor sigur.

Continue Reading

Actualitate

Kiteri de septembrie, în Mamaia Nord

Published

on

Când toamna mai golește plajele, alți iubitori ai mării își iau în primire nisipul: sunt împătimiții sporturilor nautice care se pot desfășura pe suprafețe mari de apă și uscat, fără grija turiștilor care i-ar stânjeni. Iubitorii salturilor pe apă cu kiteul și-au dat întâlnire zilele acestea în Mamaia Nord și au făcut spectacol.

Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare în România. Din multe puncte de vedere seamănă cu schiul nautic, doar că în locul unei șalupe, sportivul este tras de un zmeu (kite) cu 50 km/h şi zboară, pentru câteva secunde, până la înălțimi de 10 metri.

Oficial sezonul estival s-a încheiat însă codul roșu la distracția de pe litoral abia acum începe. Lunile septembrie și octombrie sunt cele mai potrivite pentru sporturi nautice: pasionații acestor tipuri de sporturi nu mai au parte de căldura din plin sezon, vântul este numai bun, iar pe plajă numărul turiștilor începe să se diminueze.

Prețurile pentru un echipament complet de kitesurfing încep de la 1.000 de euro, dar pot ajunge să coste cât o mașină. Zmeul costă minim de 500 de euro, plăcile încep de la 400 de euro, iar vesta de salvare – 150 de euro. Plus dacă mai ai nevoie și de cursuri mai scoți din buzunar 450 de euro. Vântul este însă gratis. Ultimii turiști din Mamaia  i-au admirat pe kiteri toată ziua.

Pentru amatorii sporturilor extreme meterologii au vești bune. Vremea se mai răcește de săptămâna aceasta, iar vântul va fi prezent aproape în fiecare zi.

Pe litoral  sunt practic ultimile zile în care mai sunt deschise câteva terase și beach baruri. În curând stațiunile se vor închide complet, până la vara viitoare.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222