Connect with us

Actualitate

Şcoala de vară, o alegere ingenioasă! Copiii au parte de activităţi recreative, ateliere de creaţie şi jocuri creative

Published

on

Cum se poate transforma vacanţa de vară într-o bucurie pentru copii, chiar şi atunci când nu au planuri de vacanţă? Ei bine, se poate şi o demonstrează zeci de elevi şi preşcolari din Constanţa, care participă zilnic la numeroase activităţi interactive în cadrul şcolii de vară de la biserica „Sfântul Mina” de la malul mării.

 

“În cadrul şcolii de vară, de luni până vineri, copiii începând cu ora 10.00 până la prânz au parte de activităţi diverse: pictură, jocuri sportive, jocurile copilăriei, învaţă să acorde primul ajutor împreună cu voluntarii de la Crucea Roşie, îi învăţăm să circule corect pe stradă, iar după fiecare activitate se bucură de o gustare de fructe, mergând pe ideea că trebuie să mâncăm sănătos pentru a fi sănătoşi.”, declară preotul CLAUDIU BANU, parohul Bisericii Sf. Mina Constanţa

Programul şcolii de vară este cât se poate de diversificat şi cuprinde activităţi interactive, sportive sau ateliere de creaţie. Astfel, zâmbetele de pe chipul micuţilor reprezintă dovada clară că aceste ore petrecute împreună sunt o alternativă ingenioasă de a-şi petrece timpul liber.

“Mă distrez şi învăţ în fiecare zi câteva lucruri noi. Ce ai învăţat până acum? Am învăţat că trebuie să fii foarte prietenos şi să te joci cu oricine.”, spune o fetiţă

“Înveţi să te joci, să lucrezi în echipă, să te împrieteneşti, mai înveţi anumite lucruri cum ar fi să alergi, să dansezi balet şi e un lucru bun, având în vedere că în vacanţă unii copii se plictisesc şi aici te poţi distra şi trece timpul mult mai repede.”, spune o altă fetiţă

“Ne jucăm. Îţi place în vacanţă? Da. Câţi ani ai? Cinci ani.”, completează o colegă de-a lor

De aceşti copii se ocupă o echipă de voluntari, pentru care fiecare zi este o frumoasă provocare.

“Important este să aibă unde să vină, să se simtă în siguranţă, să se joace, să înveţe ceva nou şi mai ales să înveţe să socializeze, să lucreze în echipă, pentru că aşa cum noi suntem o echipă de voluntari, asta vrem să-i învăţăm şi pe ei.”, declară DANIELA COSTAN, voluntar

“S-a creat şi o frumoasă familie, o gaşcă în jurul acestei bisericuţe de copii, s-au creat prietenii foarte frumoase care sper să dureze o viaţă.”, completează preotul CLAUDIU BANU, parohul Bisericii Sf. Mina Constanţa

Văzându-şi copiii sau nepoţii fericiţi, la rândul lor părinţii şi bunicii sunt extrem de încântaţi de programul Şcolii de Vară, care a ajuns deja la cea de-a III-a ediţie.

“Venim aici zi de zi, de luni până vineri conform programului. Cât de benefice sunt aceste activităţi pentru cel mic? Sunt activităţi deosebit de educative, copiii socializează şi îşi petrec timpul într-un mod plăcut şi util. Parcă e mai bine decât cu telefonul şi tableta. Cu siguranţă, de aceea am şi ales varianta aceasta.”, spune mama unei fetiţe

“Am venit cu cei doi nepoţei ai mei. Sunt încântată de activităţile de aici. E abia a treia zi, dar vom continua până la sfârşitul sezonului, pentru că ne place, fiind activităţi frumoase, jocuri, antrenante pentru copii.”, completează bunica unei alte fetiţe

Şcoala de vară se va încheia pe 26 august cu un moment artistic pe care îl pregătesc cei mici.

Actualitate

În atenția constănțenilor

Published

on

Atenție, constănţeni! Actele de identitate sunt valabile, chiar dacă au termenul de valabilitate expirat. Ca atare, cetățenii nu trebuie să se prezente la Serviciul Evidență Persoane pentru preschimbare.

Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de urgență și a stării de alertă își păstrează valabilitatea 90 zile de la încetarea stării de urgență/alertă.

Așadar, reprezentanții Primăriei Constanța fac apel la toate instituțiile să țină cont de legea care prevede menținerea valabilității actelor și să accepte documentele care au termenul de valabilitate expirat.

Dacă există o urgență și trebuie totuși să își preschimbe în această perioadă cartea de identitate, constănțenii trebuie să știe că își pot face programare online pe site-ul Direcției Locale de Evidență, pentru a evita aglomerația de la ghișeu. De pe același site pot afla și care sunt actele necesare pentru obținerea cărților de identitate și a vizelor de reședință, pe care cetățenii trebuie să le aibă la ei, pentru a nu fi nevoiți să se reprogrameze.

De asemenea, constănțenii care renunță la o programare sunt sfătuiți să anunțe acest lucru pe adresa de mail evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro, pentru ca în locul lor să poată fi reprogramate alte persoane.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Cadrele medicale din Mangalia primesc a doua doză de vaccin

Published

on

Începând de astăzi, se va administra personalului medical, din Spitalul Municipal Mangalia, a doua doză de vaccin anti-COVID-19. De această dată, pentru a nu periclita activitatea din secțiile Pediatrie și Ginecologie, unde a funcționat inițial centrul de vaccinare, imunizarea cu rapelul anti-COVID-19 se va face la centrul de vaccinare din cadrul Sanatoriului Balnear Mangalia.

,,,Punctul de vaccinare destinat spitalului, pentru cea de-a doua doză de vaccin, este organizat în incinta Centrului de vaccinare, care funcționează în cadrul Sanatoriului Balnear Mangalia. Circuitele pentru personalul medical din spital vor fi separate, față de celelalte circuite pentru persoanele din faza a II-a și a III-a.”, a precizat Alina Dan, managerul unității medicale.

În perioada imediat următoare, vor primi rapelul pentru imunizare împotriva COVID-19 și cadrele medicale din Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia. La acelaşi centru de vaccinare, se va administra a doua doză de vaccin celor care deţin cabinete individuale și s-au înscris pe platforma oficială.

Continue Reading

Actualitate

Beneficiile mierii de albine

Published

on

Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase alimente şi este recunoscută pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului:

  • are proprietăţi antibacteriene şi lupta împotriva infecţiilor;
  • ajută la vindecarea rănilor şi ulceraţiilor;
  • ameliorează durerile de gât şi tusea;
  • este o sursă de energie care nu induce hipoglicemia;
  • întăreşte sistemul imunitar şi ajută la ameliorarea simptomelor alergiilor;
  • este de ajutor în tratarea unor afecţiuni ale pielii.

Mierea este bogată în nutrienți, bioflavonoide și acizi organici, și este metabolizată diferit de zaharurile rafinate. O lingură de miere, consumată seara, reface rezervele de glicogen ale ficatului și implicit rezerva de energie a creierului, ajutând la instalarea unui somn recuperator.

Pe termen lung, consumul de miere seara reduce stresul, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, ne poate proteja de daunele cauzate de îmbătrânirea mentală și de boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

La fel ca orice produs, mierea de albine are şi câteva contraindicaţii. Consumul acesteia nu este indicat persoanelor care suferă de gastrită, ulcer gastric, ulcer duodenal sau tulburări hormonale. Totodata, dacă sunteţi alergici la polen, consumul de miere este periculos şi poate duce la reacţii alergice grave, precum şocul anafilactic.

Pentru un adult, doza recomandată de miere este de maxim 3-4 linguriţe/zi. Mierea nu se adaugă în lichide fierbinţi (cu o temperatură mai mare de 42 de grade Celsius), deoarece îşi pierde unele proprietăţi.

 

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta