Connect with us

Societate

Salonul ideal de nuntă

Published

on

Nunta este un eveniment special în viața celor care aleg să își unească destinele. Pe lângă rochia de mireasă, costumul ginerelui, unul dintre cele mai importante lucruri când vine vorba despre o nuntă de vis este alegerea unui restaurant pe măsură. Există mulți specialiști în acest domeniu, însă cel mai important este ca mirii să se simtă în largul lor la fericitul eveniment.

În viață cu toții trecem prin diferite ipostaze. Cea de mire și mireasă este una dintre ele. Nunta este un eveniment stresant pentru viitorii miri, deoarece au de organizat o multitudine de lucruri într-un timp relativ scurt. Alegerea unui restaurant pe măsura așteptărilor lor este o decizie dificilă, dar esențială. Apoi urmează decorurile, florile, aranjarea meselor invitaților, tacâmurile, culorile servețelelor și multe altele.

La malul mării, tinerii căsătoriţi au de unde alege atunci când vine vorba de o petrecere ca la carte. O alternativă ar putea fi  un restaurant pe malul lacului, departe de aglomerația stațiunilor de pe litoral. Un astfel de ballroom cu vedere la lac este de departe ceva inedit, care iese din tiparul unei nunţi clasice. Totodată, pe terasa aflată în imediata vecinătate a ballroom-ului se pot oficia și cununii civile.

Stabilirea meniului este, de asemenea, un element pe care mirii nu trebuie să îl scape din vedere. Specialistul recomandă mare atenție în privința alegerii acestuia.

Elegantă, cochetă, minimalistă sau excentrică, orice nuntă are specificul ei. Tot ce trebuie să facă cei care își unesc destinele este un plan bine pus la punct din care să rezulte …  o nuntă de vis.

Actualitate

DGASPC Constanţa caută asistenţi maternali

Published

on

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţie, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, implementează proiectul ,,TEAM-UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Pentru realizarea obiectivelor asumate, DGASPC dezvoltă rețeaua de asistenți maternali, la nivelul județului Constanța. Condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii de asistent maternal profesionist, prevăzute de legislaţia actuală, sunt:

 • solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenţi personali şi asistenţi maternali profesionişti;
 • solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari şi calitatea de asistenţi maternali profesionişti;
 • solicitanţii trebuie să aibă drept de folosinţă asupra locuinţei (demonstrat cu acte) şi să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiţi în plasament ;
 • solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist, în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul DGASPC (vor fi supuşi evaluării psihologice toţi membrii familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenţi maternali);
 • solicitanţii să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Management de Caz pentru Copil – Biroul Alternative de Tip Familial, din Constanța, str. Ciprian Porumbescu nr. 2, de luni până joi între orele 8:00 -16:30 și vineri în intervalul orar 8:00 – 14:00, sau la numărul de telefon 0241.488.648.

 

Continue Reading

Actualitate

O nouă şansă pentru integrarea pe piaţa muncii

Published

on

În luna februarie 2021, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza 58 de programe de formare profesională, gratuite, pentru un număr de 870 persoane.
Cursurile de formare profesională, cu cele mai multe locuri disponibile, vizează calificări precum:

 • agent de securitate (124 persoane);
 • inspector (referent) resurse umane (116 persoane);
 • lucrător în comerţ (76 persoane);
 • operator introducere validare şi prelucrare date (70 persoane);
 • competenţe informatice (40 persoane);
 • sudor electric (28 persoane);
 • maseur (28 persoane);
 • îngrijitoare bătrâni (28 persoane);
 • comunicare în limba germană (25 persoane);
 • infirmieră (20 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa, sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea ,,Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Continue Reading

Actualitate

Cristina Chiriac, președinte CONAF: “Implicarea femeilor în politică nu mai poate fi ignorată!”

Published

on

Participarea și conducerea egală a femeilor în viața politică și publică sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă până în 2030. Cu toate acestea, datele arată că femeile sunt subreprezentate la toate nivelurile de luare a deciziilor la nivel mondial, iar realizarea parității de gen în viața politică este departe.

Femeile sunt șefi de stat sau de guvern în doar 21 de țări, iar 119 țări nu au avut niciodată o femeie lider. În ritmul actual, paritatea în cele mai înalte decizii de putere nu va fi atinsă încă 130 de ani. Doar 10 țări au o femeie șef de stat și 13 țări au o femeie șef de guvern, arată datele Organizației Națiunilor Unite.

La nivel mondial, doar 21% dintre miniștrii guvernamentali sunt femei, iar 14 țări au un procent de 50% sau mai multe femei în cabinet. Cu o creștere anuală de doar 0,52 puncte procentuale, paritatea de gen în funcțiile ministeriale nu va fi atinsă înainte de 2077, conform acelorași date. Cele cinci portofolii cele mai frecvent deținute de femeile miniștri sunt: familia / copiii / tinerii / vârstnicii / cu dizabilități; urmat de afaceri sociale; mediu / resurse naturale / energie; Ocuparea forței de muncă / forța de muncă / formarea profesională și afacerile femeilor / egalitatea de gen.

“O politică ostilă femeilor nu prea mai este posibilă. Până și politicienii profund machiști știu că fără voturile femeilor nu mai pot câștiga niciun fel de alegeri. Femeile trebuie cucerite – cu idei politice. Dar și cu candidate. Pentru că femeile aleg candidate feminine, dacă au de ales. Cel mai bun exemplu actual îl reprezintă Estonia, devenit unicul stat din lume cu femei atât în funcțiile de Președinte, cât și de Prim-ministru. De asemenea, în Germania, exista formaţiunea conservatoare CDU, care, prin Angela Merkel, a reușit să convingă electoratul feminin”. Ca urmare, președintele CONAF este de părere că “femeile trebuie așadar să fie conştiente de puterea lor şi să sancţioneze, în mod consecvent, politica dacă aceasta le ignoră. Este o obligaţie care derivă din dreptul lor de vot, cucerit cu greu și pentru care multe femei mai luptă încă în diferite colţuri ale lumii pentru ca un mic pas înapoi să nu devină unul mare; pentru a se merge înainte spre binele femeilor din întreaga lume.”, declară CRISTINA CHIRIAC, președinte CONAF

Datele oficiale din rapoartele ONU 2020 arată ca doar 25% din totalul parlamentarilor naționali sunt femei, în creștere față de 11% în 1995. Doar patru țări au 50% sau mai multe femei în parlament în camere singulare sau inferioare: Rwanda cu 61%, Cuba cu 53%, Bolivia cu 53% și Emiratele Arabe Unite cu 50%. Alte 19 țări au atins sau au depășit 40%, inclusiv nouă țări din Europa, cinci din America Latină și Caraibe, patru din Africa și una din Pacific. Mai mult de două treimi din aceste țări au aplicat cote de gen – fie cote de candidați legislați, fie locuri rezervate – deschizând spațiu pentru participarea politică a femeilor în parlamentele naționale.

La nivel global, există 27 de state în care femeile reprezintă mai puțin de 10% din parlamentari în camerele unice sau inferioare, inclusiv patru camere simple / inferioare fără femei deloc. În ritmul actual de progres, paritatea de gen în organismele legislative naționale nu va fi atinsă până în 2063.

“Participarea politică echilibrată și partajarea puterii între femei și bărbați la luarea deciziilor este ținta convenită la nivel internațional. Ca urmare, implicarea femeilor în politică nu mai poate fi ignorată. Majoritatea țărilor din lume nu au atins echilibrul de gen, însă se militează la nivel cel mai înalt pe acest aspect. Există dovezi consolidate și din ce în ce mai mari că, conducerea femeilor în procesele decizionale politice le îmbunătățește. Îmi doresc ca la nivel național să fie promovate tot mai multe doamne în politică pentru a crea echilibru.  În afaceri, în politică și la nivelul societății în ansamblul său, nu ne putem valorifica pe deplin potențialul decât dacă utilizăm tot talentul și toată diversitatea de care dispunem.”, a concluzionat CRISTINA CHIRIAC, președinte CONAF

sursa foto: CONAF

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta