Connect with us

Turism

Sailors, locul ideal pentru momente de neuitat

Published

on

Sailing-ul a devenit un sport din ce în ce mai căutat în rândul iubitorilor de adrenalină. O dovedesc nenumăratele regate organizate la malul mării, iar una dintre ele a fost cea de la Eforie Nord, care s-a bucurat de un număr mare de aventurieri pe apă. Iar după o asemenea aventură pe mare, iubitorii sailing-ului au acostat în portul Marina Eforie Nord, unde au fost întâmpinaţi cu un vin alb sec, din soiul Aligote, de la podgoria Via Viticola – Sarica Niculiţel, băutură emblematică pentru Delta Dunarii. Cunoscut ca şi vinul pescarilor şi al navigatorilor, a completat peisajul şi a adus acel plus de nobleţe specific unui soi bun. Iar experţii în domeniul viticol ştiu cel mai bine calităţile dar şi secretele ascunse ale Aligoteului.

„În secolul XVII, când a apărut acest soi, a apărut în Franţa, în Burgundia, acolo s-a născut. El a fost gândit ca un soi cu aciditate ridicată, şi cu gust de pământ reavăn şi iarbă, dar totodată, şi cu un gust de măr verde şi iarbă. Practic, această aciditate, îl face un partener foarte bun pentru peşte. Iar cum navigatorii sau pescarii, altceva nu găsesc pe mare, decât peşte, este evident că este vinul lor”, a spus  directorul de marketing Via Viticola Sarica Niculiţel, Andreea Lica.

În România, povestea frumoasă a Aligoteului a început în 1912, când un boier basarabean, ce şi-a terminat studiile în industia vinului în Franţa, a venit cu nişte butaşi pe care i-a lăsat şi în România şi au prins foarte bine în zona Dobrogei, la Niculiţel, unde şi-a găsit cea mai bună expresie.

„Recunoscuţi în România sunt cei din zona Sarica Niculiţel, care produc Aligoteul, dar nu numai că îl produc, dar dar el acolo şi-a găsit cea mai bună expresie. Dacă vorbim de Sarica Niculiţel, putem spune că nouă ne creşte peştele la rădăcină pentru că avem acest Aligote”, a mai spus Andreea Lica.

Aligoteul se produce doar în opt ţări, dintre care şase sunt în Europa – România, Bulgaria, Republica Moldova, Georgia, Ucraina, dar şi în Statele Unite şi Canada, însumând aproximativ 45 de mii de hectare. În afară de aventura pe mare şi un vin de calitate, cadrul unei zile perfecte a fost completat şi de o oază de linişte – restaurantul Sailors, din Marina Eforie Nord. Cei care ajung aici păşesc în altă lume opusă celei de zi cu zi. Nu lipsesc sunetul mării îmbinat cu muzica bună, dar şi serviciile de calitate, peştele fiind principalul fel de mâncare.

 „Avem peşte proaspăt, avem midii aduse de scafandrii noştri zilnic, avem fructe de mare preparate de bucătari specializaţi şi o piscină, singura cu apă sărată din Eforie Nord. În topul restaurantelor din Eforie Nord suntem clasaţi în top 3 de către trip advisor şi vă putem garanta calitate, servicii de cea mai bună prestanţă şi o seară, o dimineaţă sau chiar un prânz de neuitat”, a declarat Alexandru Grădinaru, reprezentantul Restaurantului Sailors şi Marina Eforie Nord.

În afară de festivaluri de scoici, concerte cu muzică live, restaurantul Sailors este locul ideal pentru evenimente importante, motiv pentru care, proprietarii spun că vor să îl ţină deschis şi pe parcursul anului, iar cei care vor să se aventureze pe mare o pot face şi de aici.

„Închiriem bărcile cu vele, bărci cu motor, şalupe, facem plimbări de două, patru, şase ore, chiar şi mai mult, la cerere”, a mai spus Alexandru Grădinaru.

Aşadar, în cazul în care vă doriţi un loc liniştit, lângă mare, preparate din peşte proaspăt completate cu un vin de calitate, da-ţi o fugă la restaurantul Sailors din Eforie Nord, locul ideal pentru clipe dar şi o vacanţă de neuitat.

 

 

Turism

Reduceri considerabile, pe litoralul bulgăresc

Published

on

Numeroase avantaje pentru o vacanță la mare în Bulgaria, în septembrie. Potrivit experților în turism, litoralul bulgăresc este una dintre destinațiile de top alese de către turiștii români pentru vacanțele apropiate de casă, chiar și la început de toamnă, tocmai pentru că în septembrie, prețurile sunt oricum reduse cu aproximativ 20-30% față de perioada vârfului de sezon.

Pe litoralul bulgăresc începe perioada reducerilor. La ofertele deja existente se adaugă reduceri suplimentare de 20-30% și chiar și până la 40% în unele cazuri, care duce la un preț mai mic cu peste 50% față de vârful de sezon. Având în vedere situația în care ne aflăm, generată de inflație și de criza economică prin care trecem, este o perioadă ideală din toate punctele de vedere de petrecere a concediilor, mai ales că multe hoteluri de pe litoralul bulgăresc rămân deschise până în luna octombrie.

“Noi vom avea turiști străini până în 15 octombrie. Încet-încet, din septembrie vom începe să închidem hotelurile de sus, din zona de munte, cele de 3 stele și vom ține doar hotelurile de 4-5 stele din zona de plajă. Iar turiștii care au rezervări la cele pe care le vom închide vor fi relocați la hotelurile de 4 și chiar 5 stele.”, declară DIMA PUSNAVA, director Romanian Market in Albena

Serviciile și condițiile excelente, cazarea în regim all inclusive dominantă, atracțiile din zona de coastă, se alătură de asemenea argumentelor pro unei vacanțe în Bulgaria, mai ales în această perioadă cu reduceri considerabile.

Dacă te numeri printre cei care vor să evite soarele puternic și temperaturile prea ridicate, printre cei care vor să viziteze obiective și atracții într-un cadru cât mai degajat sau printre cei care vor să meargă alături de copiii mici într-un hotel cât mai cochet și totodată apropiat de casă, e posibil să faci alegerea potrivită îndreptându-te către litoralul vecinilor bulgari la început de toamnă.

Continue Reading

Turism

Apetitul românilor pentru destinațiile externe este mare, în ciuda temperaturilor ridicate din această vară

Published

on

Așa cum o indică un studiu recent, efectuat pe baza datelor BNR, potrivit căruia suma cheltuită de români pe vacanţe în străinătate ar putea ajunge la 6 miliarde de euro până la final de an, apetitul românilor de a călători este foarte mare, mai ales că în acest an nicio destinație importantă nu mai impune restricții.

Presa națională și internațională a relatat, luna aceasta, despre incendiile de pădure din state mediteraneene, populare în rândul românilor, precum Grecia, Croația, Spania sau Franța. Astfel de incendii nu reprezintă o noutate, datorită faptului că vara sunt înregistrate temperaturi foarte ridicate în aceste țări.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) și mai multe agenții membre au luat legătura cu turiștii dar și cu partenerii din aceste țări (hotelieri, agenți de turism), care au transmis un mesaj liniștitor privind destinațiile turistice către care se îndreaptă românii. Este o realitate că incendiile au provocat daune economice foarte mari, dar în marea majoritate a cazurilor nu au afectat zonele turistice aflate în preferințele românilor. Mulți operatori locali dar și autorități din aceste țări au transmis că dimpotrivă, turiștii sunt așteptați, astfel contribuind și la sprijinirea destinațiilor.

Firește, incendii pot izbunci oriunde și în orice țară. Grecia a fost, din păcate, mult mai afectată de incendii în alți ani. În acest an, până în prezent incendiile au afectat 500 de hectare în această țară, însă, anul trecut au fost afectate 103.000 de hectare. În acest an au fost afectate în special regiuni din sudul Greciei (Peloponez), de lângă Atena și din insula Lesbos. Însă majoritatea românilor optează pentru Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini, Thassos, Rhodos, Creta, Skiathos, Mykonos, Zakynthos, Corfu, Lefkada, zone neafectate de incendii.

Potrivit ANAT, în prezent nu există renunțări din partea turiștilor pentru țările afectate de incendii. Oricum, agențiile de turism își informează permanent clienții în legătură cu siguranța destinației alese, de cele mai multe ori având la fața locului, pe lângă parteneri, și reprezentanți direcți. Autoritățile locale și naționale ale acestor țări intervin, din ce am observat, cât se poate de rapid pentru a neutraliza aceste incendii.

De asemenea, agențiile au grijă de turist și comunică de fiecare dată când este nevoie cu acesta. Touroperatorii au reprezentanți în aeroporturile de unde operează curse charter, care îndrumă turiștii și îi anunță în timp util, la orice oră din zi și din noapte, dacă sunt întârzieri. De altfel, turiștii preferă, pentru destinațiile clasice, pachetele turistice operate cu curse charter, avantajul acestora fiind că avioanele sunt închiriate de către touroperatori iar cursele sunt ”point to point”, fără conexiuni.

La ora actuală, principalele destinații externe mediteraneene ale românilor sunt Grecia, Turcia, Egipt, Italia, Spania, Croația, Muntenegru, Franța, Malta, Tunisia și Cipru.

Continue Reading

Actualitate

Răzvan Filipescu pledează pentru susţinerea turismului local

Published

on

Fidel devizei ,,Împreună pentru un judeţ puternic!”, Răzvan Filipescu, preşedintele PRO România – filiala Constanţa, argumentează motivele pentru care, noi toţi, ar trebui să promovăm litoralul românesc, în loc să-l denigrăm, şi acuză autorităţile responsabile de nepricepere în folosirea mijloacelor de promovare:

,,Avem un talent deosebit de a ne face rău, noi între noi, şi de a ne sabota. Şi în Valencia, Miami, Rio de Janeiro şi în alte zone din lume sunt plaje extrem de late şi frumoase dar vă spun că multe dintre ele nu sunt amenajate la nivelul celor din Mamaia.

În acele zone, nici preţurile nu sunt neapărat mici, la noi găsim mult mai multe facilităţi de ex. spaţii de joacă pt copii, beach baruri direct pe plajă, dar pe acelea, unii dintre cei care DENIGREAZĂ litoralul românesc acum, le clasifică drept exotice.

Ar trebui să apreciem mai mult ce avem şi cu ce ne-a înzestrat natura şi o să vedem în perioada următoare efectele benefice ale extinderii plajelor. În plus, ar trebui să conştientizăm efectele negative pe care le-ar fi avut eroziunea mării, care în unele zone se vedeau deja.

Am copilărit şi trăiesc în Faleză Nord, am văzut cum ajunsese plaja, plină de pietroaie, iar marea venea până în faleză. Acum e o zonă la maximă căutare pentru constănţeni şi turiţti.

Problema este modul de comunicare al unui mesaj, al unui proiect, care trebuia explicat, dublat de o campanie de promovare pe măsură dar şi de unitate în abordare între autorităţi locale, instituţii implicate în derularea proiectului şi reprezentanţii turismului local.

Cât despre parcare, lucrurile trebuiau să fie simple încă de la început: preţuri decente, suportabile şi adaptate la veniturile românilor, fără plata pe timpul nopţii, pentru a sprijini industria HORECA şi cea de evenimente.”, a scris politicianul constănţean, într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Actualitate

Călătoria cu trenul în condiții de caniculă

Published

on

În contextul prognozelor emise de Administrația Națională de Meteorologie privind temperaturile ridicate și disconfortul termic accentuat din această perioadă, CFR Călători încearcă să mențină în circulație toate garniturile de tren dotate cu instalații de climatizare, aşa cum se precizează într-un comunicat de presă al companiei:

,,Întregul parcul de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade, care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius, sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.

Pentru menținerea în funcțiune a instalațiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanță climă în reviziile de vagoane care formeaza garniturile de tren precum și însoțirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare,  atunci când sunt situații de caniculă.

În condițiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și în vederea adaptării capacităţii de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens. (…).

În principalele stații de cale ferată cu trafic sporit, personalul CFR Călători este pregătit să ofere apă călătorilor, în situații deosebite.

CFR Călători recomandă pasagerilor:

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222