Connect with us

Turism

Sailors, locul ideal pentru momente de neuitat

Published

on

Sailing-ul a devenit un sport din ce în ce mai căutat în rândul iubitorilor de adrenalină. O dovedesc nenumăratele regate organizate la malul mării, iar una dintre ele a fost cea de la Eforie Nord, care s-a bucurat de un număr mare de aventurieri pe apă. Iar după o asemenea aventură pe mare, iubitorii sailing-ului au acostat în portul Marina Eforie Nord, unde au fost întâmpinaţi cu un vin alb sec, din soiul Aligote, de la podgoria Via Viticola – Sarica Niculiţel, băutură emblematică pentru Delta Dunarii. Cunoscut ca şi vinul pescarilor şi al navigatorilor, a completat peisajul şi a adus acel plus de nobleţe specific unui soi bun. Iar experţii în domeniul viticol ştiu cel mai bine calităţile dar şi secretele ascunse ale Aligoteului.

„În secolul XVII, când a apărut acest soi, a apărut în Franţa, în Burgundia, acolo s-a născut. El a fost gândit ca un soi cu aciditate ridicată, şi cu gust de pământ reavăn şi iarbă, dar totodată, şi cu un gust de măr verde şi iarbă. Practic, această aciditate, îl face un partener foarte bun pentru peşte. Iar cum navigatorii sau pescarii, altceva nu găsesc pe mare, decât peşte, este evident că este vinul lor”, a spus  directorul de marketing Via Viticola Sarica Niculiţel, Andreea Lica.

În România, povestea frumoasă a Aligoteului a început în 1912, când un boier basarabean, ce şi-a terminat studiile în industia vinului în Franţa, a venit cu nişte butaşi pe care i-a lăsat şi în România şi au prins foarte bine în zona Dobrogei, la Niculiţel, unde şi-a găsit cea mai bună expresie.

„Recunoscuţi în România sunt cei din zona Sarica Niculiţel, care produc Aligoteul, dar nu numai că îl produc, dar dar el acolo şi-a găsit cea mai bună expresie. Dacă vorbim de Sarica Niculiţel, putem spune că nouă ne creşte peştele la rădăcină pentru că avem acest Aligote”, a mai spus Andreea Lica.

Aligoteul se produce doar în opt ţări, dintre care şase sunt în Europa – România, Bulgaria, Republica Moldova, Georgia, Ucraina, dar şi în Statele Unite şi Canada, însumând aproximativ 45 de mii de hectare. În afară de aventura pe mare şi un vin de calitate, cadrul unei zile perfecte a fost completat şi de o oază de linişte – restaurantul Sailors, din Marina Eforie Nord. Cei care ajung aici păşesc în altă lume opusă celei de zi cu zi. Nu lipsesc sunetul mării îmbinat cu muzica bună, dar şi serviciile de calitate, peştele fiind principalul fel de mâncare.

 „Avem peşte proaspăt, avem midii aduse de scafandrii noştri zilnic, avem fructe de mare preparate de bucătari specializaţi şi o piscină, singura cu apă sărată din Eforie Nord. În topul restaurantelor din Eforie Nord suntem clasaţi în top 3 de către trip advisor şi vă putem garanta calitate, servicii de cea mai bună prestanţă şi o seară, o dimineaţă sau chiar un prânz de neuitat”, a declarat Alexandru Grădinaru, reprezentantul Restaurantului Sailors şi Marina Eforie Nord.

În afară de festivaluri de scoici, concerte cu muzică live, restaurantul Sailors este locul ideal pentru evenimente importante, motiv pentru care, proprietarii spun că vor să îl ţină deschis şi pe parcursul anului, iar cei care vor să se aventureze pe mare o pot face şi de aici.

„Închiriem bărcile cu vele, bărci cu motor, şalupe, facem plimbări de două, patru, şase ore, chiar şi mai mult, la cerere”, a mai spus Alexandru Grădinaru.

Aşadar, în cazul în care vă doriţi un loc liniştit, lângă mare, preparate din peşte proaspăt completate cu un vin de calitate, da-ţi o fugă la restaurantul Sailors din Eforie Nord, locul ideal pentru clipe dar şi o vacanţă de neuitat.

 

 

Turism

Se caută soluții eficiente

Published

on

Toleranță zero față de patronii care nu își respectă clienții. Asta promite Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în acest sezon estival. Sănătatea turiștilor este mai presus de orice, iar autoritățile anunță că cei care nu se vor conforma legii vor suporta amenzi. Patronii de pe litoral se plâng, însă, de numărul excesiv de controale și spun că astfel de acțuni nu fac decât rau, atât investitorilor cât și clienților.

Patronii de restaurante se plâng și spun că numărul mare de controale din anii trecuți a pus o presiune în plus pe angajați. Nu de puține ori, aceștia trebuiau să stea la dispoziția organelor de control, fiind nevoiți să îi ignore pe cilenți. Iar de când a început pandemia, haosul a fost cu atât mai mare. Nu a existat o organizare coerentă și nu de puține ori, controalele s-au suprapus și nu au făcut altceva decât să deranjeze clienții.

Conducerea  Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului a anunțat toleranță zero față de cei care încalcă legea. Președintele ANPC susține că aproape 80%  dintre unitățile de pe litoral funcționează legal și respectă normele în vigoare, însă sunt și excepții.

Iar în aceste cazuri, măsurile trebuie să fie dintre cele mai drastice. Motiv pentru care primul pas făcut de autorități este o campanie de consiliere a agenților econimici.

Președintele ANPC promite, de asemenea, că acțiunile de control nu se vor mai suprapune. Fiecare instituție se va rezuma competențele pe care le are, iar presiunea asupra agenților economici va fi redusă cât mai mult cu putință.

 

Continue Reading

Actualitate

Vin bani de la Uniunea Europeană, pentru turismul românesc

Published

on

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde RON) menită să sprijine întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, precum și agențiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus.

Sprijinul public, sub formă de subvenții directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenții de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Măsura urmărește să ajute beneficiarii să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile în timpul și ulterior pandemiei. Sprijinul nu va depăși 1,8 milioane EUR/beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

Continue Reading

Turism

” RESTAURANT SIGUR – Noi ne-am vaccinat pentru siguranță voastră”

Published

on

Asociația RESTO ne asigură că Restaurantele, Cafenelele, Barurile, Beach Barurile și locațiile care afișează pe ușa de acces Stickerul “Membru RESTO – Restaurant SIGUR”.

”Ne dorim să transmitem un semnal de siguranță și încredere clienților și turiștilor noștri și vom anunța, rând pe rând, locațiile care au personalul vaccinat , fără a ne obliga angajații, ci adoptând o politică de recomandare atent monitorizată. În acest fel, participăm la facilitarea relaxării și derulării vacanțelor și servicilor turistice în România și în destinația Litoral, mai ales in apropierea deschiderii Sezonului estival 2021”, transmite asociația.

Astăzi , RESTO participă la constituirea grupului de lucru pentru îndrumarea și sprijinirea agenților economici din industria operatorilor din turism din județul Constanța, grup constituit sub coordonarea Prefecturii Constanța.  Vor fi dezbătute, de asemenea, direcții de acţiune pentru promovarea turismului local, precum și măsuri pentru desfășurarea vacanțelor de 1 Mai și Paște pe Litoral.

Totodată, joi, 15 aprilie, Asociatia Patronala RESTO și conducerea ANPC vor derula o întâlnire de informare si prevenţie a agenţilor economici de pe litoral, cu participarea preşedintelui și a directorului General ANPC, Claudiu Dolot şi respectiv Paul Anghel.

Sursa: Comunicat RESTO

Continue Reading

Turism

Grecia îşi deschide porţile pe 14 mai

Published

on

Turiştii din alte state UE vor putea călători în Grecia şi vor putea să-şi petreacă vacanţele fără carantină din 14 mai, a anunţat viceministrul elen al Turismului, Sofia Zacharaki, la postul elen de televiziune Skai. Există şi condiţii. Turiştii vor trebui să fie vaccinaţi sau vor prezenta un test PCR negativ.

Aceste reglementări se vor aplica şi pentru ţările din afara UE, printre ele fiind Serbia şi Marea Britanie, a adăugat Zacharaki.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile, afectate de pandemie, în condiţiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Organizaţia Mondială a Turismului a anunţat că anul trecut au călătorit în Grecia doar 7,4 milioane de persoane.

 

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta