Connect with us

Turism

Sailors, locul ideal pentru momente de neuitat

Published

on

Sailing-ul a devenit un sport din ce în ce mai căutat în rândul iubitorilor de adrenalină. O dovedesc nenumăratele regate organizate la malul mării, iar una dintre ele a fost cea de la Eforie Nord, care s-a bucurat de un număr mare de aventurieri pe apă. Iar după o asemenea aventură pe mare, iubitorii sailing-ului au acostat în portul Marina Eforie Nord, unde au fost întâmpinaţi cu un vin alb sec, din soiul Aligote, de la podgoria Via Viticola – Sarica Niculiţel, băutură emblematică pentru Delta Dunarii. Cunoscut ca şi vinul pescarilor şi al navigatorilor, a completat peisajul şi a adus acel plus de nobleţe specific unui soi bun. Iar experţii în domeniul viticol ştiu cel mai bine calităţile dar şi secretele ascunse ale Aligoteului.

„În secolul XVII, când a apărut acest soi, a apărut în Franţa, în Burgundia, acolo s-a născut. El a fost gândit ca un soi cu aciditate ridicată, şi cu gust de pământ reavăn şi iarbă, dar totodată, şi cu un gust de măr verde şi iarbă. Practic, această aciditate, îl face un partener foarte bun pentru peşte. Iar cum navigatorii sau pescarii, altceva nu găsesc pe mare, decât peşte, este evident că este vinul lor”, a spus  directorul de marketing Via Viticola Sarica Niculiţel, Andreea Lica.

În România, povestea frumoasă a Aligoteului a început în 1912, când un boier basarabean, ce şi-a terminat studiile în industia vinului în Franţa, a venit cu nişte butaşi pe care i-a lăsat şi în România şi au prins foarte bine în zona Dobrogei, la Niculiţel, unde şi-a găsit cea mai bună expresie.

„Recunoscuţi în România sunt cei din zona Sarica Niculiţel, care produc Aligoteul, dar nu numai că îl produc, dar dar el acolo şi-a găsit cea mai bună expresie. Dacă vorbim de Sarica Niculiţel, putem spune că nouă ne creşte peştele la rădăcină pentru că avem acest Aligote”, a mai spus Andreea Lica.

Aligoteul se produce doar în opt ţări, dintre care şase sunt în Europa – România, Bulgaria, Republica Moldova, Georgia, Ucraina, dar şi în Statele Unite şi Canada, însumând aproximativ 45 de mii de hectare. În afară de aventura pe mare şi un vin de calitate, cadrul unei zile perfecte a fost completat şi de o oază de linişte – restaurantul Sailors, din Marina Eforie Nord. Cei care ajung aici păşesc în altă lume opusă celei de zi cu zi. Nu lipsesc sunetul mării îmbinat cu muzica bună, dar şi serviciile de calitate, peştele fiind principalul fel de mâncare.

 „Avem peşte proaspăt, avem midii aduse de scafandrii noştri zilnic, avem fructe de mare preparate de bucătari specializaţi şi o piscină, singura cu apă sărată din Eforie Nord. În topul restaurantelor din Eforie Nord suntem clasaţi în top 3 de către trip advisor şi vă putem garanta calitate, servicii de cea mai bună prestanţă şi o seară, o dimineaţă sau chiar un prânz de neuitat”, a declarat Alexandru Grădinaru, reprezentantul Restaurantului Sailors şi Marina Eforie Nord.

În afară de festivaluri de scoici, concerte cu muzică live, restaurantul Sailors este locul ideal pentru evenimente importante, motiv pentru care, proprietarii spun că vor să îl ţină deschis şi pe parcursul anului, iar cei care vor să se aventureze pe mare o pot face şi de aici.

„Închiriem bărcile cu vele, bărci cu motor, şalupe, facem plimbări de două, patru, şase ore, chiar şi mai mult, la cerere”, a mai spus Alexandru Grădinaru.

Aşadar, în cazul în care vă doriţi un loc liniştit, lângă mare, preparate din peşte proaspăt completate cu un vin de calitate, da-ţi o fugă la restaurantul Sailors din Eforie Nord, locul ideal pentru clipe dar şi o vacanţă de neuitat.

 

 

Actualitate

“România Turistică”, prima dezbatere publică din seria evenimentelor organizate de către CONAF, va avea loc la Constanța

Published

on

Constanța va fi gazda unui eveniment etalon desfășurat în acest sezon estival pe litoralul românesc. Organizat sub egida Confederaţiei Naționale pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, proiectul “România Turistică” – Între impas și oportunitate – reprezintă o serie de dezbateri ce își propune să centralizeze problemele, dar și soluțiile mediului de afaceri specific, pentru a veni în sprijinul acestora printr-un dialog continuu, constant și eficient cu autoritățile locale și centrale. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentul ce se va desfășura joi, 5 august, pe platoul din fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, am stat de vorbă cu organizatorul evenimentului, Cristina Chiriac, președinte CONAF.

R: Cum a prins contur ideea proiectului “România Turistică”?

C.C.: Ideea a venit natural când, în urma unei discuții aplicate asupra situației economice post-pandemice, am realizat că nu doar sectorul HoReCa ci întreg turismul românesc, care cuprinde o paletă largă de servicii, atât pe orizontală cât și  pe verticală, a suferit pierderi importante. Atunci, mi-a venit în minte modelul austriac, care, pentru a revigora economia, a identificat un sector cu potențial imens – turismul și a accelerat pregătirea profesională a tinerilor pentru meseriile din acest sector, în vederea creării de valoare adăugata în economie și a scala turismul ca pilon de creștere durabilă rapidă. Astfel, a prins contur proiectul România Turistică, care își propune să fie o platformă de dezbatere publică, de găsire a oportunităților și de rezolvare a sincopelor, astfel încât, atunci când vorbim de turism să avem în vedere creșterea economică durabilă, nu doar perspectiva atragerii de turiști.

R: Cât de necesar este un astfel de proiect pentru revitalizarea turismului românesc?

C.C.: Este mai mult decât necesar să se facă pași concreți pentru ca țara noastră să devină o Românie Turistică. Aici vorbim despre conexiuni economice pe care le generează turismul în relația cu alte sectoare, de crearea de locuri de muncă, construirea și consilidarea unei imagini de țară, și de contribuția la PIB. Cu toții vorbim despre potențialul fantastic al țării noastre care dispune de toate resursele posibile pentru a performa în turism, însă niciodată nu ne atingem cu adevărat obiectivele, pe care, să fim onești, nici nu ni le stabilim cu fermitate.

R: Constanța, un pol turistic important al țării noastre deschide seria dezbaterilor publice. Care sunt principalele probleme pe care le-ați reperat în zona litoralului românesc și vor fi dezbătute în cadrul evenimentului de pe 5 august?

C.C: Am ales Constanța pentru că suntem în plin sezon estival și am revenit la normalitate după mai bine de un an de zile în care totul a fost închis. Evident, că această “revenire” lasă urme adânci în buzunarele operatorilor economici, iar reclădirea pe baze solide va fi de durată. Sunt multe probleme: lipsa forței de muncă calificate, investiții rămase nefinalizate, altele care au fost finalizate – plajele, cu o situație juridică încă incertă care afectează antreprenorii de pe litoral. Amintesc, de asemenea, impactul noilor tehnologii și digitalizarea în sectorul turism, cât și nevoia stringentă de parteneriat public – privat; acestea sunt doar câteva dintre punctele dezbaterii de pe litoral din 5 august.

Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF este singura confederație care susține și promovează antreprenoriatul feminin și care are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice și culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autoritățile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

Încă de la înființarea sa, CONAF organizează cu succes evenimente importante pentru mediul antreprenorial din România. Iar evenimentul de la Constanța, din data de 5 august, reprezintă debutul proiectului și este organizat de către CONAF, alături de Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța, Asociația Națională a Antreprenorilor și Alianța Pentru Turism.

Sursa foto: CONAF

Continue Reading

Turism

Anunţ important pentru românii care pleacă în vacanţă în Bulgaria

Published

on

Bulgaria elimină orice restricţie pentru turiştii care vin din România. Anunţul a fost făcut de executivul de la Sofia.

Vestea bună este că turiștilor români li se va solicita doar actul de identitate sau pașaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică.

Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat, iar turiştii români trebuie să ştie că foarte greu mai pot găsi locuri. Tocmai de aceea, recomand rezervările după 10-15 august, când vorbim de tarife mai bune, de oferte speciale cu până la 30% reducere şi de o relaxare mai mare a gradului de ocupare.

Recomand mai ales luna septembrie, pentru că vorbim de reduceri atractive, vremea este foarte bună, iar anul trecut vânzările au mers foarte bine până spre 20 septembrie”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Potrivit sursei citate, în 2021, interesul românilor faţă de litoralul bulgăresc este cel puţin dublu faţă de vara anului 2020.

“Acest an a marcat o creştere importantă a interesului românilor faţă de litoralul bulgăresc, cu minimum 100% faţă de sezonul estival 2020. Este drept, a contribuit şi faptul că Grecia se află pe lista galbenă iar Bulgaria nu solicită nimic în plus turiştilor români faţă de anii precedenţi la trecerea graniţei”, a mai spus Constantinescu.

Sursa: Travel Planner

 

Continue Reading

Turism

Condiții de acces și survol în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Published

on

Având în vedere statutul special de arie naturală protejată al Rezervației Biosferei Delta Dunării,  Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) reamintește că, în baza atribuțiilor și prevederilor legale în vigoare, survolul Rezervației cu mijloace de transport aerian (avioane ușoare, elicoptere, drone, etc.) se face în baza permisului eliberat de Administraţia Rezervaţiei.

Potrivit legislației în vigoare este interzisă aterizarea mijloacelor de transport aerian în alte locuri decât cele autorizate, cu excepţia situaţiilor de extremă urgenţă. Obținerea permisului de survol se face în baza unei cereri speciale adresate ARBDD.

Activitățile de filmare sau fotografiere cu scop comercial sau educativ se fac, de asemenea, în baza permisului eliberat de ARBDD.

De asemenea, reamintim că intrarea în Rezervația Biosferei Delta Dunării se face în baza permiselor de acces (turist, auto, ambarcațiune), conform  Ordinului  610/2009  privind  aprobarea  tarifelor  pentru  lucrările  și  serviciile  prestate  de ARBDD la solicitarea persoanelor fizice și juridice. Pentru obținerea acestora, precum și a permiselor de pescuit recreativ/sportiv, ARBDD recomandă utilizarea aplicației de eliberare a permiselor on-line ce poate fi accesată de pe site-ul oficial http://ddbra.ro/ precum și automatele de eliberare a permiselor amplasate la sediul instituției ARBDD, Tulcea str. Portului 34. O altă modalitate de obținere a permiselor de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării este plata prin SMS, facilitate ce vine în întâmpinarea publicului și completează celelalte opțiuni de plată menționate mai sus.

Continue Reading

Actualitate

Condiţii de acces şi survol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Published

on

Având în vedere statutul special de arie naturală protejată al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării reaminteşte că, în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare, survolul Rezervaţiei cu mijloace de transport aerian (avioane uşoare, elicoptere, drone, etc.) se face în baza permisului eliberat de Administraţia Rezervaţiei.

Potrivit legislaţiei în vigoare este interzisă aterizarea mijloacelor de transport aerian în alte locuri decât cele autorizate, cu excepţia situaţiilor de extremă urgenţă. Obţinerea permisului de survol se face în baza unei cereri speciale adresate ARBDD.

Activităţile de filmare sau fotografiere cu scop comercial sau educativ se fac, de asemenea, în baza permisului eliberat de ARBDD.

De asemenea, reamintim că intrarea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării se face în baza permiselor de acces (turist, auto, ambarcaţiune), conform Ordinului 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de ARBDD la solicitarea persoanelor fizice şi juridice.

Pentru obţinerea acestora, precum şi a permiselor de pescuit recreativ/sportiv, ARBDD recomandă utilizarea aplicaţiei de eliberare a permiselor on-line ce poate fi accesată de pe site-ul oficial http://ddbra.ro/ precum şi automatele de eliberare a permiselor amplasate la sediul instituţiei ARBDD, Tulcea str. Portului 34.

O altă modalitate de obţinere a permiselor de acces în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este plata prin SMS, facilitate ce vine în întâmpinarea publicului şi completează celelalte opţiuni de plată menţionate mai sus.

sursa foto: Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222