Connect with us

Recomandarea saptamanii

Să-l cunoaștem pe “Wrăjitorul din folk”

Published

on

“Wrăjitorul din folk”, asa cum i se mai spune îndrăgitului artist Walter Ghicolescu, a fost invitatul Rodicăi Șerban, în weekend, într-o ediție încântătoare a emisiunii “Cântec, tradiții și povești”, pe Antena3 Constanța.

“Eu am probleme când mi se spune să cânt puțin, adică 20 de minute, jumătate de oră, trei piese. În schimb, atunci când mi se spune cântă cât vrei, știu că două ore măcar îmi umplu sufletul de bucurie, de bucuria spectatorilor, dar și eu dau din bucuria mea și cânt cu entuziasm”, a declarant Walter Ghicolescu în cadrul emisiunii “Cântec, tradiții și povești”

Puteți urmări integral emisiunea aici – https://fb.watch/fWebnNm_tm/

Recomandarea saptamanii

S-a lansat LKJ Training Academy

Published

on

Descoperă universul frumuseții desăvârșite – LKJ Training Academy

LKJ Trainig Academy, mai aproape de constănțeni! Tinerii care apreciază arta și frumosul au șansa de a descoperi această fascinantă lume și de a se perfecționa într-o meserie tot mai căutată în zilele noastre.

“Sunt omul care a pus bazele unei academii ce are drept scop sprijinirea tinerilor prin acordarea șansei de a acorda un curs gratuit de calificare în diferite domenii, precum: frizerie, coafor, manichiură, pedichiură, bucătar, dar și altele.”, declară PAULA LUCA, manager LKJ Training Academy

Mă simt onorat să fiu fondatorul acestei academii prin care sperăm să oferim o șansă cât mai multor tineri care sunt pasionați de astfel de meserii și care doresc să obțină o calificare în acest domeniu.”, completează ANTONIO CLAUDIU LUCA, fondator LKJ Training Academy

Din echipa LKJ Training Academy fac parte numeroși experți în domeniu, tineri pasionați de acest ritual în slujba frumuseții. Totul, pentru doamnele, domnișoarele și domnii care pun preț pe imaginea lor.

LKJ, locul în care frumusețea desăvârșită prinde contur.

Continue Reading

Actualitate

Eroismul neamului românesc

Published

on

Școala și Grădinița Brâncovenească organizează Sărbătoarea Sărbătorilor, trei zile importante marcate într-un singur eveniment:

,,Vă invităm miercuri, pe 29 noiembrie, ora 16:00, la Casa de Cultură Constanţa, la o Sărbătoare a sărbătorilor, Sfântul Apostol Andrei, Ziua Națională și Ziua Școlii și Grădiniței Brâncovenești .

Eminescu definea educația ca fiind cultura caracterului, iar cultura educația minții.

Un caracter puternic își are rădăcina în dragostea față de Dumnezeu și de neamul din care te tragi.

Pe fundamentul unui caracter bine zidit construim edificiul științei, astfel și numai astfel, copilul v-a deveni un om de nădejde, un om puternic, o bucurie a părinților și a neamului.

Acești copii, dacă noi, familia, școala, societatea îi vom bine educa, vor făuri viitorul de aur promis de Eminescu.

De ziua noastră ne exprimăm dragostea și recunoștința față de înaintași, față de mentorii noștri, Pr. Arsenie Papacioc și Pr. Justin Pârvu, și aducem un omagiu acelora dintre noi care și-au inchinat viața lui Dumnezeu și Neamului românesc și care au suferit lanțuri și închisori, Dna Moroianu Maria soția Dr. Vasile Moroianu, Dna Mirela Stănescu, Dna Ileana Staicu soția  Dlui Dan Constantin Staic , Dl Gogu Cușa ,Dl Alexandru Mihalcea și Dl Mirel Stănescu!

Acestora și tuturor camarazilor din Biserica triumfătoare, le mulțumim!  

Vă așteptăm cu drag și sugerăm oamenilor de presă să profite de prezența veteranilor pentru a afla și împărtași, apoi, secretul unei vieți câștigate!

Cu cele mai bune doriri, Școala Brâncovenească .”

 

 

Continue Reading

Actualitate

Black Friday cu discounturi substanţiale la autovehicule rulate din gama premium, la Das Welt Auto Constanța

Published

on

Unul dintre cei mai puternici dealeri auto regionali şi reprezentant Das Welt Auto, EXCLUSIV AUTO CONSTANŢA, aduce în atenţia clienţilor câteva oferte de autovehicule rulate, maşini care se află la sediul de pe strada Dumbrăveni 70 (sens giratoriu Tomis Plus).

,,Am făcut o selecţie interesantă, spunem noi. Sunt autoturisme foarte bune, cu un număr mic de kilometri şi care merită toată atenţia clienţilor. Mărci renumite şi modele dorite care, acum, au discounturi consistente.”, afirmă Camelia Ciciu, directorul de comunicare al EXCLUSIV AUTO.

Pentru că am vrut să ştim mai multe, ne-am dus până la sediul Das Welt Auto să vedem ,,cum arată” un Black Friday al maşinilor rulate. Ne-am plimbat în linişte şi am aflat multe lucruri interesante. Şi nu doar despre aceste 4 modele aflate într-o promoţie specială.

Orice autovehicul de la Das Welt Auto are garanţie şi istoric ce poate fi consultat, în aşa fel încât orice achiziţie să fie sigură. Ştim că asta este o mare provocare când vrei să cumperi o maşină la mâna a doua. E o doză de loterie în a găsi vânzătorul care să aibă numai intenţii bune.

,,Das Welt Auto este o garanţie în sine, pentru orice maşină rulată cumpărată. Clienţii ne preferă fiindcă le oferim tot suportul şi toate informaţiile necesare atât în timpul procesului de achiziţie cât şi după. Şi asta este foarte important de ştiut.”, spune Camelia Ciciu.

Dar să revenim la modelele care fac subiectul acestui Black Friday.

Ne-a rămas gândul la Noul Land Rover Defender 90 , un SUV celebru care are doar 22 de km la bord. Modelul beneficiaza de 3.000 de euro discount, până la finalul lunii noiembrie.

Un model care te face să visezi la aventuri offroad pe drumuri neştiute  de nimeni. O maşină cu transmisie automată şi 250 de cai putere, pregătiţi să te scoată din cele mai grele situaţii.

Nu am putut ignora și Noul Audi A8 hybrid, cu motor Euro 6 şi cutie de viteze automată. O maşină pe care am putea-o numi prezidenţială”, date fiind dimensiunile şi prestanţa pe care o conferă. Nu se poate ignora şi discountul de 5.000 de euro pe care îl primeşte cel ce o vrea acasă. Un model la fel de bun pentru bunsiness cât şi pentru familie.

Celelalte două modele sunt Noul Audi A5 SPORTBACK cu un discount foarte bun de 2600 euro şi Noul Audi A4 ALLROAD QUATTRO cu avantaj client de 3500 euro.

,,Vă invităm la sediul nostru din str.Dumbrăveni nr.70 la sensul giratoriu de la Tomis Plus, să descoperiți toate ofertele din parcul Das Welt Auto Constanța. Promoţia de Black Friday este valabilă până la finalul lunii noiembrie.”, a mai precizat Camelia Ciciu, directorul de comunicare al Exclusiv Auto.

 

Continue Reading

Actualitate

De ce să nu amânăm achiziția unei locuințe pentru 2023 pe motiv că recesiunea economică va aduce scăderea prețurilor în imobiliare?

Published

on

Într-adevăr piața imobiliară este afectată deja în momentul de față de schimbări cu impact major, precum: creșterea continuă a prețurilor materialelor de construcție, a costului utilităților, dar și îngreunarea accesibilității la creditare datorată creșterii alerte a ratelor dobânzii. În aceste condiții, se estimează că numărul de locuințe noi care se vor livra va scadea în anii următori, mulți dezvoltatori găsindu-se în situația de a amâna proiectele demarate sau planificate.

Ne putem aștepta astfel nu la scăderi, ci dimpotrivă la creșteri ale prețurilor locuințelor noi, dar și ale chiriilor pentru acestea. Pe românește, vom avea locuințe noi mai puține și mai scumpe. Astfel, cei care se gândesc să-și achiziționeze o locuință nouă în viitor, vor avea nevoie de bugete mai mari, iar cei care vor apela la bănci, vor avea rate crescute la creditele bancare.

În plus față de toate acestea, românii care intenționeză să achiziționeze o locuință mai scumpă de 120.000 de euro, vor pierde cel puțin 14% dacă nu semnează anul acesta. Este concluzia unei analize asupra modului de aplicare al cotei de TVA începând cu 1 ianuarie 2023.

În iulie anul acesta, Guvernul României a anunțat printr-o Ordonanță scăderea de anul viitor a plafonului de preț până la care se aplică TVA-ul de 5% la locuințele noi de la 700.000 lei (circa 140.000 euro) la 600.000 lei (circa 120.000 euro), pentru o locuință de cel mult 120 metri pătrați.  Începând cu 1 ianuarie 2023, TVA-ul pentru o locuiță mai scumpă de 120.000 euro va deveni 19%.

Astfel, cei care plănuiau să achiziționeze o astfel de locuință în următoarele luni, vor pierde cel puțin 17.000 euro dacă nu se grăbesc să semneze măcar o promisiune de vânzare-cumpărare până la finalul anului acesta. Chiar și pentru apartamente nefinalizate, prin semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare și plata unui avans până la 31 decembrie 2022, doritorii își pot securiza TVA-ul de 5%.

Achiziția unui apartament cu destinația locuință – economie de cel puțin 17.000 de euro

Așadar, cei care au în plan achiziția unei locuințe cu o valoare de peste 120.000 euro și dispun de avansul necesar, nu ar trebui să mai amâne decizia, căci semnarea antecontractului în lunile rămase până la finalul anului le va aduce o economie semnificativă cu un procent de 14% din prețul locuinței.

Chiar dacă apartamentul nu este încă finalizat, riscurile sunt minime. Cu atât mai mult pentru apartamente dintr-un complex rezidențial în curs de finalizare în următoarele câteva luni, cum este Boreal Plus, unul dintre cele mai noi și mai sigure ansambluri rezidențiale din Nordul Constanței. Prin semnarea promisiunii de vânzare-cumpărare anul acesta, TVA-ul rămâne 5% și în plus, în cazul în care titularul contractului ajunge să cesioneze contractul, prezenta facilitate rămâne valabilă și pentru cel care va prelua contractul. Ansamblul rezidențial sus-mentionat permite, de asemenea, cesionarea contractului.

În Boreal Plus sunt disponibile apartamente de 3 camere care anul acesta pot fi contractate cu 5% TVA, urmând ca de la anul să li se aplice cota de 19%. Este vorba despre cele mai frumoase și mai căutate apartamente din complex, cele care au vedere panoramică asupra Lacului Siutghiol și a Mării Negre.

Exemplu de calcul concret pe un Apartament de 3 camere 98MPC cu vedere panoramica din Boreal Plus Constanța:

În 2022 prețul total de achiziție al apartamentului este: 128.100 Euro (122.000 Euro + 5%TVA)

În 2023 prețul total de achiziție al apartamentului va fi: 145.180 Euro (122.000 Euro + 19%TVA)

Diferența de preț total între 2022 și 2023 este de  17.080 Euro.

Achiziția în scop de investiție – profit rapid de cel puțin 14%

Există însă și persoane care ar putea profita de pe urma creșterii TVA-ului de la 5% la 19% pentru anumite categorii de apartamente, cum ar fi investitorii, care pot achiziționa numai până la sfârșitul anului, una sau mai multe locuințe cu TVA-ul de 5%, pentru a le revinde cu un profit cel puțin egal cu diferența de TVA, în viitorul apropiat, când oferta de locuințe va fi una foarte mică, iar prețurile de tranzacționare vor crește semnificativ.

Această categorie de clienți, care achiziționează în scop de investiție, își îndreaptă de obicei atenția către ansambluri rezidențiale cunoscute care beneficiază de multiple facilități, cum ar fi ansamblul Boreal Plus dezvoltat de Impact Developer & Contractor SA, în care apartamentele vor fi ușor de tranzacționat sau de închiriat.

Impact SA, cu o experiența solidă, de peste 30 de ani, în dezvoltarea de proiecte rezidențiale emblematice, este primul dezvoltator din domeniul imobiliar listat la Bursa de Valori București, deținând un portofoliu valoros de comunități rezidențiale sustenabile la nivel național (în București, Iași, Constanța) și un background financiar cu trasabilitate, având un fluxul solid de proiecte și active de valoare.

Ansamblul oferă, în plus față de apartamente cu 2 și 3 camere sau studio-uri, și case noi în zona Boreal-Tomis Plus, complet finalizate, pentru cei care își doresc să aibă propria curte și grădină în interiorul orașului.  Pe lângă construcția la cele mai înalte standarde și dotările moderne ale locuințelor, te poți bucura de numeroase facilități direct din ansamblul rezidențial: hypermarket și diverse spații comerciale direct în ansamblu, complex închis, securizat, parcaj multietajat, parc și grădiniță privată. De asemenea, complexul este situat  la 15 minute distanță față de centrul orașului Constanța, autostrada A2 și plaja din Mamaia, aproape de spitalul clinic Ovidius și de instituții importante de învățământ,  în vecinătatea multor centre  comerciale: Tom Mall, Vivo, Carrefour, Decathlon, Selgros, Dedeman.

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre portofoliul de locuințe din Boreal Plus care se încadrează la achiziția cu TVA de 5% atât până la finalul anului, dar și de anul viitor, pot lua legatura cu un consultant apelând la numărul 0735.509.700 pentru a programa o vizită în cartier.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222