Connect with us

Uncategorized

Să-l cunoaştem pe RAID ISSA – omul din spatele medicului

Published

on

În următorul interviu îl vom cunoaşte pe RAID ISSA. Mai exact, vom cunoaşte omul din spatele medicului. I se mai spune şi „arhitectul frumuseţii”! Şi pe bună dreptate, dacă luăm în calcul rezultatele uimitoare ale tehnicilor sale în Chirurgia plastică şi estetică. Îşi desfăşoară activitatea în Iaşi, la Esthetic Center, însă datorită numărului tot mai mare de solicitări de pe litoral, RAID ISSA vine periodic la Constanţa, numai la Hyperclinica MedLife.

Aşadar, vă invităm să urmăriţi interviul următor şi vă lăsăm să descoperiţi un profesionist desăvârşit în arta frumuseţii, un medic ce stă şi la dispoziţia pacienţilor constănţeni, o dată la două săptămâni, în zilele de vineri şi sâmbătă, doar la Hyperclinica MedLife Constanţa.

 

 

 

sursa foto: Facebook Raid Issa

Actualitate

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, în colaborare cu Editura Humanitas, organizează Marți, 20 iunie, de la ora 18.00, o masă rotundă cu ocazia lansării volumului de povestiri „Garoafe la bordel” (Humanitas, 2023) al scriitorului Radu Paraschivescu. Evenimentul se va desfășura în Aula Bibliotecii Județene Constanța. Istoricul și criticul literar Prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii, va fi amfitrionul și partenerul de dialog al scriitorului. Intrarea este liberă.

Radu Paraschivescu este una dintre prezențele intelectuale cele mai strălucitoare și colocviale, atașat de povestea vorbei în care ideea se inserează firesc, cu o remarcabilă inteligență a dialogului, un comentator neobosit al vieții publice, așa cum o demonstrează savuroasele sale volume de eseuri. Comentatorului de moravuri românești, ridicate prin reflecție la demnitatea unui profil identitar, i se adaugă prozatorul, care știe să înnoade firul poveștii, să facă să palpite textul, să-și miște cu vioiciune personajele, să te țină cu sufletul la gură. Volume precum „Balul fantomelor”(2000) reeditat la editura Humanitas în 2009, „Acul de aur și ochiiGlorianei” (Humanitas, 2001)„Omul care mută norii”(Humanitas, 2019)(proză scurtă),„Podul diavolului” (Humanitas, 2022) certifică prin plăcerea lecturii capacitatea scriitorului de a fi strălucitor și inteligent și totodată popular și ironic. „Garoafe la bordel” (Humanitas, 2023) este un volum de povestiri savuroase care se citește pe nerăsuflate. În el întâlnim cele mai neașteptate întâmplări, petrecute într-o lume românească ce nu încetează să ne uimească și să ne cucerească.

„Poţi să faci multe lucruri în România, dar să te plictiseşti, sub nici  o formă. Suntem o ţară veselă, chiar dacă pe teritoriul ei trăiesc şi oameni trişti. Cele unsprezece povestiri din Garoafe la bordel exact pe asta pun reflectorul, pe felul în care sursele de amuzament se pot ivi de oriunde. Radu Paraschivescu cotrobăie prin rafturile şi sertarele României de azi şi de ieri, după care creează păţanii menite să smulgă hohote sau măcar să provoace surâsuri. Unele par aşezate la frontiera plauzibilului, altele sunt situaţii de viaţă curentă trecute prin filtrul literaturii. Decorul se schimbă ca în caleidoscoapele copilăriei. Te trezeşti la un seminar despre cuplarea la cerinţele UE în agricultură, în platoul unei emisiuni TV unde lucrurile o iau razna pe nepusă masă sau la o discuţie între şefii de galerii pentru reducerea violenţei în tribune. Eşti părtaş la o farsă cazonă care aminteşte de anii 1980, le ţii companie bucureştenilor când primesc un înalt oaspete american sau asişti la un paradox pe sol străin: invazia individuală. Te miri de coincidenţele din viaţa unui bărbat care îşi duce zilele sub amprenta unei cifre anume, te freci la ochi când vezi ce face ratingul din viaţa omului şi descoperi până unde poate merge spiritul de iniţiativă al studentului român. Totul în registrul poantei, al parodiei, al bunei dispoziţii”. (Editura Humanitas)

Masa rotundă se încheie cu o sesiune de autografe, iar Radu Paraschivescu va intra în dialog cu cititorii săi.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care organizate de Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, parte a campaniei publice de promovare a lecturii de carte „Citește o carte!”, promovând scriitorii contemporani valoroși. Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro , cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

Continue Reading

Actualitate

Expoziția „Stadionul FARUL – Templul sportului constănțean” la Biblioteca Județeană Constanța

Published

on

Miercuri, 7 iunie 2023, începând cu ora 16.30, la sediul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, din str. Mircea cel Bătrân Nr. 104 A, va fi inaugurată expoziția „Stadionul FARUL  – Templul sportului constănțean”. Evenimentul este organizat pentru microbiștii constănțeni de arbitrul Dumitru Mihal, în colaborare cu angajați ai bibliotecii, în contextul demarării lucrărilor pentru demolarea actualei arene de pe strada Primăverii, Nr. 12.

În decursul anilor, Stadionul FARUL a mai purtat numele „Stadionul Nou”, Complexul Sportiv „1 Mai” și „Gheorghe Hagi”.

Expoziția, amplasată în holul central al Bibliotecii, cuprinde diverse obiecte care au făcut parte din alcătuirea vechiului stadion sau a echipei, precum gradene, scaune, plase, fanioane, chiar bucăți de gazon etc. De asemenea, sunt expuse insigne sportive, steaguri, echipamente de joc, cărți cu tematică sportivă, documente, reviste, fotografii, vederi cu câteva dintre cele mai importante echipe care au jucat pe frumosul stadion constănțean.

În plus, vizitatorii vor putea regăsi printre exponate: primul program de meci al echipei FARUL CONSTANȚA, din anul 1958, după schimbarea denumirii din LOCOMOTIVA P.C.A. (Portul Comunicații Ape); programe de meci din anii 1974 – 1990 și din 1995 – 2016; bilete de meci ale jocurilor care s-au desfășurat pe stadion ale echipelor: FARUL, VIITORUL CONSTANȚA, SĂGEATA NĂVODARI, Echipa Națională a României.

Dumitru Mihal este un fost angajat al F. C. FARUL, jucător de fotbal la grupa juniori a F.C. CONSTANȚA, grupa antrenorului Constantin Tîlvescu, în prezent arbitru de fotbal în campionatul județean și un înfocat suporter al F. C. FARUL.

Continue Reading

Actualitate

Proiecte implementate în județul Constanța

Published

on

1 Iunie, Ziua copiilor sărbătorită la Constanța

Pe 1 Iunie, plaja Reyna se va transforma într-un tărâm de poveste: surprize, concursuri, jocuri, ateliere de creație, mascote, baloane, personaje de poveste. Nimic nu va lipsi. E ziua copiilor și merită tot ce e mai bun.
Programul zilei de 1 Iunie pe plaja Reyna va fi următorul:
11:00-20:00 – Ateliere recreative pentru copii: pictură cu nisip colorat, modelaj lut, pictură de ceramică, tatuaje, atelier de slime.
Ora 14:00 – Canotaj maritim: copiii se vor bucura de activități sportive maritime. Ora 16:00 – programare și robotică Mindhub: Copiii între 6 și 11 ani vor controla cele mai nostime personaje și simpaticii roboței Dash.
17:00-19:30 – CHILDREN’S DAY PARTY: invitați speciali: Minnie și Mickey Mouse, cadouri surpriză, jocuri amuzante, activități speciale Ora 20:30 – Film în aer liber: SING 2.  Intrarea este liberă.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Constanța.

Administrația locală din Techirghiol a obținut finanțare pentru ,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar, Liceul Teoretic Emil Racoviță”

Cu o valoare de peste 1 milion de lei, proiectul este finanțat prin PNRR și are ca scop continuarea investițiilor în educație la nivelul orașului Techirghiol, prin dotarea cu echipamente și mobilier pentru noul spațiu de clasă.
Prin acest proiect Liceul Teoretic „Emil Racoviță” va fi dotat cu următoarele echipamente: o tablă interactivă de min. 65 inch + suport; un laptop sau sistem all-in-one; un sistem de sunet; o cameră videoconferință; o imprimantă multifuncțională; un scanner documente portabil; alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ utilizate în scop didactic și care să asigure desfășurarea optimă a procesului educațional.
Vor mai fi achiziționate microfoane ambientale pentru fiecare sală de clasă, aparate de fotografiat (digital) pentru copiii din învățământul preșcolar și ochelari pentru realitate virtuală – set de 4 căști pentru fiecare clasă din ciclul de învățământ gimnazial.
Tot prin acest proiect va fi dotat complet și laboratorul de informatică cu: Laptop; Sistem sunet; Multifuncțională color; Cameră videoconferință; alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate  la nivelul fiecărei unități de învățământ, utilizate în scop didactic și care să asigure  desfășurarea optimă a procesului educațional.
,,Toate aceste noi investiții vin să completeze tot ceea ce s-a realizat până în prezent pentru a putea oferi elevilor din Techirghiol cele mai bune condiții de studiu,” a transmis Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Locuitorii din Eforie invitați să se implice la deciziile cu privire la proiectele care vor fi dezvoltate în următorii ani în oraș 

Orașul Eforie are în derulare elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă. Administrația locală face apel la locuitorii orașului să își exprime opinia prin completarea chestionarului:
,,Opinia dumneavoastră, exprimată prin răspunsurile la întrebările din chestionar, poate influența deciziile cu privire la proiectele care vor fi dezvoltate în următorii ani în Orașul Eforie, motiv pentru care vă rugăm să completați acest chestionar,” au transmis reprezentanții Primăriei orașului Eforie.

Consiliul Județean Constanța intenționează să achiziționeze microbuze școlare ecologice, cu finanțare prin PNRR 

Consilierii județeni sunt convocați în ședință ordinară în data de 30 mai 2023. Pe ordinea de zi se regăsesc 22 de proiecte de hotarare, printre care și proiectul care vizează „Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi a unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza Județului Constanța” și a cheltuielilor aferente.
Valoarea totală a proiectului este de 30.172.560 lei, fără TVA, respectiv 6.097.560,97 de euro, alocare financiară maximă stabilită prin Ghidul Solicitantului.
Proiectul urmează să fie depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta 15 – Educație, Pilonul VI: Politici pentru noua generație, Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar. Investiția 10: dezvoltarea rețelei de școli verzi, apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”.
Obiectivul acestui proiect vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, prin achiziționarea de microbuze școlare ,,verzi “, ecologice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.
Astfel se dorește crearea unei infrastructuri moderne pentru elevii unităților de învățământ preuniversitar eligibile din județul Constanța.
Depunerea proiectului se poate face după adoptarea formei finale a Ghidului solicitantului.

Municipalitatea face apel la cetățeni să nu distrugă  spațiul verde 

Îngrijirea orașului, la fel ca și menținerea unui spațiu verde de calitate implică un efort comun atât din partea municipalității cât și a cetățenilor. Atâta timp cât spațiile verzi vor fi distruse, orașul nostru va fi afectat din punct de vedere estetic, dar și financiar.
,,Încă de la începutul primăverii, la scurt timp după ce au fost plantate, foarte multe flori au fost furate sau distruse. Zona Teatrului de Vară „Soveja“, parcul Tomis II, Piața Ovidiu sau parcul Oleg Danovski sunt doar câteva exemple de zone din care au fost smulse florile din pământ.
Responsabilii de întreținerea spațiilor verzi înlocuiesc plantele sustrase și plantează în continuare pentru înfrumusețarea orașului, dar avem nevoie și de sprijinul cetățenilor. Vă rugăm să nu asistați impasibili la actele de vandalism, să protejați spațiul verde, arborii, arbuștii și plantele,” au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Continue Reading

Uncategorized

Șantierele de construcții, în vizorul inspectorilor de mediu! A plouat cu amenzi

Published

on

Șantierele de construcții din județ sunt luate la bani mărunți de inspectorii Gărzii de Mediu Constanța, care au pornit controalele. Așa se face că în ultima perioadă a plouat cu amenzi pentru cei care nu respectă legislația în domeniu. O societate care ridică un bloc de 11 etaje pe strada Eliberării a fost amendată de inspectorii de mediu cu peste 67 de mii de lei, pentru mormanele de deșeuri de toate felurile care zac pe șantier.

La Constanța, blocurile se ridică văzând cu ochii și, cu gândul la câștig, constructorii ignoră legislația de mediu și modul în care se face depozitarea, separarea și eliminarea deșeurilor rezultate din construcții. Inspectorii Gărzii de Mediu Constanța au întețit însă controalele pe șantierele de construcții din județ și nu au milă atunci când constată nereguli.

“Se pare că sunt multe probleme la nivelul județului pe șantierele de construcții. Titularul are un acord de mediu, un act și se pare că nu respectă condițiile care sunt corelate cu legislația în vigoare. Și aici mă refer la deșeuri la gestionarea deșeurilor, ei trebuie să aibă stații de colectare separată, să le elimine prin operatori autorizați, cele valorificabile să le predea societăților autorizate, să țină evidența acestor deșeuri, să nu le țină în organizarea de șantier amenstecate și să nu creeze un disconfort prin antrebarea eoliană în mediu sau prin infiltrații în sol”, a declarat STELUȚA POPESCU, director Garda de Mediu Constanța 

Zilele trecute, inspectorii de mediu au controlat un santier din municipiul Constanta, din zona strazii Eliberarii, unde se realizeaza un proiect imobiliar de 11 etaje. In incinta organizarii de santier zac pe sol mormane de deseuri din constructii, pamant, spartura BCA, amestecate cu deseuri reciclabile din plastic, carton sau lemn. Constructorul nu a amenajat spatii dotate cu containere pentru colectarea separata a deseurilor, nu a tinut evidenta deseurilor generate si nu a luat masuri privind transportul, valorificarea sau eliminarea deseurilor catre societati autorizate informează inspectorii Gărzii de Mediu în urma controlului. Astfel, societatea a primit două amenzi în valoare totală de 67.500 lei și o listă de măsuri pentru conformarea cu prevederile legale în vigoare.

“Legislația privind regimul deșeurilor s-a modificat și amenzile au crescut considerabil. De exemplu, pentru neluarea măsurilor de colectare separată și predare a deșeurilor, amenda este cuprinsă între 40 și 60 de mii de lei. Sunt amenzi foarte mari. + la șantierele unde sunt probleme, bineânteșes că se aplică sancțiune se dau și măsuri și după se face o verificare. Din ce observ sunt titulari care iau măsuri și înțeleg și alții care nu se conformează și vor lua a doua amendă mai mare, bineânțeles pentru că nu s-au conformat, iar pe nerealizarea măsurilor stabilite amenda este între 50 de mii și 100 de mii de lei”, a declarat STELUȚA POPESCU, director Garda de Mediu Constanța

Iar controalele vor continua și în perioada următoare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222