Connect with us

Administratie/politica

S-a votat pentru achiziţionarea de autobuze electrice la Piteşti!

Published

on

În ultima şedinţă, Consiliul Local Pitești a aprobat documentația pentru un proiect cu finanțare europeană important: achiziția a 40 de autobuze electrice, valoarea acestora fiind de 100 milioane lei. De asemenea, se vor mai cumpăra și stații de încărcare lentă și rapidă – 51 de unități.

Pentru acestea se vor cheltui alte 10,5 milioane lei. Pe baza votului de astăzi, primăria va depune în perioada următoare cererea de finanțare.

Sursa https://ziarulargesul.ro/au-votat-pentru-achizitionarea-de-autobuze-electrice-la-pitesti-pasul-urmator/

Actualitate

Terenuri de sport, la standarde internaționale

Published

on

Primăria și CSM Constanța au amenajat și dotat la standarde internaționale trei spații pentru desfășurarea activităților sportive, în cadrul a trei unități de învățământ din Constanța.

Astfel, Școala Gimnazială Nr. 37, Școala Gimnazială Nr. 24 ,,Ion Jalea” și Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, au din acest an noi terenuri destinate activităților precum fotbal, volei, baschet, handbal și alte sporturi.

Suprafețele sportive și dotările de care copiii deja beneficiază sunt certificate IHF (Federația Internațională de Handbal), FIVB (Federația Internațională de Volei), FIBA (Federația Internațională de Baschet), atât pentru competiții 3×3 și 5 la 5.

Panourile de baschet sunt la dimensiunile standard de competiție, din sticlă securizată de 10 mm prevăzute cu inel metalic regulamentar cu arc, dotări la care și sportivii CSM Constanța efectuează antrenamente.

Porțile de handbal sunt din aluminiu la dimensiunile standard iar suprafața este realizată din polipropilenă de înaltă densitate, autodrenantă, care poate fi folosită în cel mai scurt timp după ploaie, suprafață cu o toleranță laterală care protejează articulațiile, fiind mai elastică decât suprafețele mai dure.

În prezent, CSM Constanța a identificat alte spații neamenajate din cartierele Constanței, pe care le va propune municipalității pentru modernizare și amenajare, cu destinația terenuri sportive, cu acces liber.

Continue Reading

Administratie/politica

Noi proiecte culturale pentru județul Constanța

Published

on

În urma evaluării proiectelor sau evenimentelor culturale de interes public general, regional sau judeţean, depuse în vederea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general pe anul 2023, un număr de opt, din totalul de șaisprezece proiecte depuse, au îndeplinint criteriile de calificare, astfel cum au fost solicitate în Ghidul solicitantului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondul bugetului judeţului Constanţa.

“Județul Constanța are nevoie de cât mai multe proiecte culturale și evenimente de anvergură, care să devină o tradiţie și să repună această regiune pe harta celor mai atractive destinații turistice ale României. Astăzi, am semnat contractele de finanţare, în baza Legii 350/2005, pentru opt proiecte depuse de organizațiile non-guvernamentale din județ, din domeniul cultural, care au îndeplinit criteriile de calificare în urma evaluării. Valoarea totală a contribuției CJC este de peste 3.700.000 de lei, sumă ce va ajunge la asociațiile declarate eligibile, pentru a susține proiecte și evenimente inedite, care vor anima fiecare colț al acestui județ și vor pune în valoare patrimoniul nostru cultural-istoric. Începând din luna iulie și până la sfârșitul lunii noiembrie vor fi puse în scenă spectacole istorice organizate la Cetatea din Adamclisi, Cetatea Capidava și Parcul Tăbăcărie din Constanța, concerte de muzică rock, o adevărată stagiune de teatru în mai multe localități ale județului, spectacole de dans popular în peste 10 localități și multe alte surprize. Suportul meu este necondiţionat, încurajez şi susţin toate aceste proiecte, care, pe lângă aspectul cultural în sine, reprezintă imaginea judeţului Constanţa. Felicitări și mult succes, tuturor celor declaraţi eligibili!” – a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

În continuare, redăm proiectele selecționate și punctajul însumat de fiecare asociație, valoarea contribuției Consiliului Județean Constanța, în calitate de Autoritate Finanțatoare, precum și contribuția proprie a fiecărui beneficiar, după cum urmează:

 Proiectul “Stagiune de teatru în localitățile județului” al ASOCIAȚIEI CULTURALE PENTRU TINERET ȘI COPII ART a însumat 67,80 puncte; bugetul total este în sumă de 391.930 lei, din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 351.930 lei și contribuția proprie de 40.000 lei;

 Proiectul “La marginea imperiului” al ASOCIAȚIEI CULTURAL ARTISTICE ,,VULTURII CARPAȚILOR” a însumat 65,10 puncte; bugetul total este în sumă de 1.088.710 lei, din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 978.710 lei și contribuția proprie de 110.000 lei;

 Proiectul “Rock 100% Românesc” al ASOCIAȚIEI ART MUSIC FOR PEOPLE a însumat 83,90 de puncte; bugetul total este în sumă de 1.044.420 lei, din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 934.755 lei și contribuția proprie de 109.665 lei;

 Proiectul „Festivalul Ulmetum – Eroii din Pădurea de Ulmi” al ASOCIAȚIEI GRUPUL PENTRU JURNALISM CULTURĂ ȘI COMUNICARE a însumat 82,90 puncte; bugetul total este în sumă de 326.000 lei, din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 293.000 lei și contribuția proprie de 33.000 lei;

 Proiectul ,,Cinema la malul mării” al ASOCIAȚIEI ,,BARZĂ, VIEZURE, MÂNZ” a însumat 62,70 puncte; bugetul total este în sumă de 152.050 lei, din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 133.900 lei și contribuția proprie de 18.150 lei;

 Proiectul ,,Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar” al UNIUNII DEMOCRATE A TĂTARILOR TURCO – MUSULMANI DIN ROMÂNIA a însumat 61 de puncte; bugetul total este în sumă de 499.000 lei, din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 439.000 lei și contribuția proprie de
60.000 lei;

 Proiectul ,,Caravana dansului popular” al solicitantului RUSU I GEORGIANA P.F.A. a însumat 60,80 puncte; bugetul total este în sumă de 353.500 lei, din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 300.000 lei și contribuția proprie de 53.500 lei;

 Proiectul ,,Kureș” al UNIUNII DEMOCRATE A TĂTARILOR TURCO – MUSULMANI DIN ROMÂNIA a însumat 60,50 de puncte; bugetul total este în sumă de 372.750 lei, din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 272.750 lei și contribuția proprie de 100.000 lei.

Continue Reading

Actualitate

Undă verde pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari

Published

on

Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții Retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei, cu o valoarea totală de 504,8 milioane lei, din care construcţii-montaj în valoare de 171,2 milioane lei, eşalonată pe 48 de luni. Investiţia se află pe reţeaua de transport de interes european (TEN-T).

Realizarea lucrărilor de retehnologizare aferente proiectului conduce la o serie de beneficii imediate şi foarte necesare în contextul actual, precum:

  • funcţionarea pentru încă un ciclu de 30 de ani a echipamentelor şi instalaţiilor de la ecluza Năvodari;
  • reducerea costurilor de întreţinere şi reparaţii, creşterea fiabilităţii echipamentelor şi instalaţiilor la nivelul cerut de normele europene în vigoare;
  • creşterea siguranţei în funcţionare a echipamentelor;
  • aducerea echipamentelor electrice şi mecanice la un nivel tehnic corespunzător cu cel al anului în care se face retehnologizarea acestora.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Transport (POT) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Continue Reading

Administratie/politica

Site-ul Consiliului Județean Constanța, spart de hakeri

Published

on

Șoc pentru reprezentanții Consiliului Județean Constanța. Site-ul instituției a fost spart de hakeri, în urma unor atacuri constante derulate în ultima perioadă. În prezent, experții IT depun eforturi pentru a identifica sursa sau cauza exactă a breșei de securitate care a dus la compromiterea paginii web.

Cei care au vrut să acceseze site-ul Consiliului Județean Constanța au avut parte de o surpriză neplăcută. Le-a fost practic imposibil să facă acest lucru pentru că pagina fusese atacată de hakeri. Reprezentanții instituției au confirmat că în urma atacurilor constante din ultima perioadă, site-ul Consiliului Județean Constanta a cedat.

“În prezent, experții IT depun eforturi pentru a identifica sursa sau cauza exactă a breșei de securitate care a dus la compromiterea site-ului +  Consiliul Judetean Constanta acordă o atenție sporită securității cibernetice și ia măsuri preventive pentru a proteja site-ul și infrastructura sa digitală înpotriva atacurilor”, a declarat MARIAN CIOACĂ, purtător de cuvânt CJ Constanța.

În acest moment, echipa de specialiști IT depune toate eforturile pentru a remedia problemele și a asigura o protecție mai puternică împotriva atacurilor viitoare. Se pare că hakeri si-au făcut un obicei din a sparge site-urile insituțiilor publice din România. În urmă cu doi ani, l-au spart pe cel al Consiliului Județean Cluj. Aceștia au cerut 100 de dolari în bitcoin, pentru a nu face publică baza de date și fișierele siteului, care au fost criptate. Iar anul acesta, la inceputul lunii mai, site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri, care au lăsat și un mesaj la adresa sistemului de învățământ, iar pagina ISU Buzau a avut aceeași soartă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222