Connect with us

Actualitate

S-a redeschis Sanatoriul Balnear și de Recuperare de la Techirghiol

Published

on

După aproape patru luni în care Sanatoriul Balnear și de Recuperare de la Techirghiol a fost unul din cele două centre de carantinare ale județului Constanța, acesta revine a fi ceea ce toată lumea știe. Cel mai bun centru de recuperare din țară, acolo unde an de an, oameni de pretutindeni îi calcă pragul. Ce s-a schimbat? Măsurile. Mult mai riguroase și pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

23 martie 2020-3 iulie 2020, 15 săptămâni și aproximativ 3 luni și jumătate. Aceasta este perioada în care Sanatoriul Balnear și de Recuperare de la Techirghiol a fost centru de carantinare în județul Constanța, însă acum sanatoriul își reintră în drepturile pentru care a fost consacrat, acela de a fi cel mai bun centru de recuperare din țară, însă cu măsuri extrem de riguroase, atât pentru personalul de specialitate, dar și pentru cei care aleg să vină la Techirghiol, la tratament sau pur și simplu să se relaxeze departe de agitația vieții cotidiene.

Măsurile luate de către Sanatoriul Balnear de la Techirghiol sunt unele extrem de sporite având în vedere faptul că acum câteva zile au plecat de acolo ultimii carantinați. Menționăm faptul că 1.782 de persoane au fost carantinate la Techirghiol, dintre care 20 de cetățeni străini și 1.762 de cetățeni români. Activitatea sanatoriului a fost reluată parțial după data de 20 iunie, însă cu măsuri stricte de distanțare între pacienți și persoanele care mai erau încă carantinate aici, iar din data de 4 iulie, Sanatoriul Balnear și de Recuperare de la Techirghiol  lucrează la capacitate maximă.

La intrarea în sanatoriu a fost instituit un traseu de intrare-ieșire astfel încât pacienții să nu se intersecteze, li se ia temperatura, se dezinfectează, iar mai apoi parcurg traseul către destinația dorită. Instituția a mai fost dotată la intrare cu covorașe îmbibate în dezinfectant. De asemenea pentru a completa măsurile  în sanatoriu se mai folosesc lămpi cu ultraviolete, dar și filtre de purificat  aerul pentru a spori măsurile de siguranță pentru cei care aleg să vină în această oază de liniște.

Așa cum știm deja Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol beneficiază de existenţa uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo – fizical – kinetic din ţară noastră, și trebuie să menționăm faptul că imediat după ce acesta și-a reluat activitatea s-a bucurat de vizitatori din toate colțurile țării, care abia așteptau să poată veni la Techirghiol la tratament.

După redeschiderea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare de la Techirghiol, pacienții pot beneficia printre altele de împachetări cu nămol, tratament cu campuri electro-magnetice, aplicarea de curenți interferențiali,  de asemenea sanatoriul mai beneficiază si de un aparat ultramodern ce acoperă sfera de recuperare medicală.

Așadar dacă alegeți să mergeți în această vară la TECHIRGHIOL nu rațati să treceți și pe la sanatoriu pentru că vă veți bucura de liniște, servicii impecabile pentru îmbunătățirea sănătății și măsuri de siguranță sporite.

Actualitate

Florin Mitroi, învestit în funcție

Published

on

Florin Mitroi a fost învestit în funcție pentru cel de-al cincilea mandat. La ceremonia de depunere a jurământului a participat prefectul județului care a și deschis evenimentul.

„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Valu lui Traian. Așa să îmi ajute Dumnezeu”, asta au rostit cei 17 consilieri locali și primarul ales miercuri, la Valu lui Traian, atunci când a avut loc ceremonia de învestire în funcție și de depunere a jurământului.

De 16 ani, Florin Mitroi este primarului comunei Valu lui Traian, iar locuitorii localității au decis în data de 27 septembrie, când au avut loc alegerile locale să îi acorde pentru cel de-al cincilea mandat votul de încredere. Astfel cu un scor de peste 90%, alegerile locale i-au adus lui Mitroi un nou mandat.

Totodată și Consiliul local Valu lui Traian este dominat de consilieri din partea Partidului Național liberal cu 15 mandate și două din partea Partidului Social Democrat.

Continue Reading

Actualitate

Nicio zi fără decese, la Constanța

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 5.343 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 36.815 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 222.559 de cazuri și 159.855 pacienți vindecați. De asemenea 777 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 107 de decese, 100 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 6.681 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 107 noi cazuri, ajungându-se la un total de 5.269 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 12 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.55 per 1.000 de locuitori.

Menționăm faptul că în data de 28 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța depășește 124 de decese.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 5.269 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, peste 124 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 480 de persoane internate, dintre care 433 din județul Constanța și 47 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.915 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 469 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 85 de cadre didactice, 135 de elevi, 47 de studenți și 28 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 368 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (93), asistenți medicali (148) și personal auxiliar (127).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.135 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Comisia Balcanică şi a Mării Negre, în reuniune plenară online

Published

on

Consiliul Judeţean Tulcea a participat, online, la întrunirea plenară a Comisiei Balcanice şi a Mării Negre, din cadrul Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime. Reprezentantul la vârf al Judeţului Tulcea, consilierul judeţean Valentin Moldoveanu, în calitate de preşedinte în funcţie al CBMN, a dechis lucrările Comisiei, care a reunit prezenţa virtuală a delegaţilor tuturor zonelor membre ale acesteia.

“Profit de ocazie pentru a-i întâmpina pe noii membri ai CRPM şi ai Comisiei noastre geografice din Georgia, Grecia şi Ucraina. Este foarte important să avem membri din întreaga regiune a Balcanilor şi a Mării Negre. Acest lucru ne permite să ne concentrăm mai eficient asupra priorităţilor şi provocărilor comune cu care ne confruntăm, pentru a crea societăţi care beneficiază de politici menite să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor noştri, situaţia economică la nivel de zonă, fiind stimulată astfel creşterea bunăstării din ţările noastre. Dacă sunteţi de acord, cred că prioritatea pentru perioada viitoare la nivel de Comisie ar trebui să vizeze exploatarea la maximum a noilor instrumente UE pentru revenirea din situaţia delicată generată de pandemia Covid-19.”, declară VALENTIN MOLDOVEANU, președintele CBMN

Ordinea de zi a întâlnirii a inclus o sesiune administrativă, în cadrul căreia au fost luate în discuţie următoarele repere: ratificarea noilor membri ai Biroului Politic al Comisiei Balcanice şi a Mării Negre, modificarea regulamentului de procedură precum şi chestiuni de ordin financiar. Un punct important al discuţiilor l-a constituit numirea vicepreşedintelui Comisiei în persoana lui Konstantinos Kourtidis, consilier executiv regional – Regiunea Macedoniei de Est şi Traciei, la propunerea preşedintelui Valentin Moldoveanu.

sursa foto: romaniaunica.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta