Connect with us

Actualitate

S-a deschis sezonul de croaziere în Portul Constanţa

Published

on

S-a deschis sezonul de croaziere în Portul Constanţa. River Adagio este prima navă care a acostat în oraşul de la malul Mării Negre, în 2019. Este un pasager care operează pe Dunăre şi are la bord 150 de americani dornici să descopere cât mai multe lucruri frumoase despre ţara noastră. Pentru toţi aceşti turişti, călătoria pe fluviu este un vis mai vechi, iar Dunărea li se pare minunată. Au toate condiţiile la bord, de la camere spaţioase şi confortabile, până la restaurante diferite, baruri şi programe de distracţii. Iar în fecare port, coboară şi vizitează împrejurimile.

“Am mai fost în România, dar cu o altă navă, acum ceva vreme. Îmi place să vizitez şi să învăţ cât mai multe despre ţările pe care le vizitez şi mi-am făcut şi nişte prieteni din România. Mi-a plăcut mult Constanţa, vă asigur. Mi-a plăcut şi data trecută şi mă aştept ca acum să îmi placă şi mai mult.”, spune o turistă

“Nu am mai fost în România până acum. Am auzit că este o ţară frumoasă, cu oameni minunaţi, aşa că ne bucurăm că suntem aici. Am auzit de gimnasta voastră renumită. Iar eu am o fiică şi o nepoată care sunt foarte bune la gimnastică, aşa că ştim de Nadia, este cel mai important ambasador al vostru.”, spune un turism

“Ştiu câţiva oameni care au fost în această croazieră şi mi-au spus că trebuie neapărat să merg şi eu pentru că este o zonă foarte frumoasă. Şi ar trebui să apreciaţi că am adus şi vremea frumoasă din Florida!”, completează o altă turistă  

Compania care deţine vaporul “River Adagio” mai are câteva nave identice în portofoliu şi se ocupă de promovarea turistică a Dunării şi a obiectivelor turistice de pe malurile ei, din toate ţările pe care le traversează fluviul pe bătrânul continent.  Portul Constanţa este deja o destinaţie tradiţională pentru multe dintre vasele companiilor de croaziere, acestea revenind an de an, cu tot mai multe escale.

Actualitate

Omagiu pentru Eminescu

Published

on

Astăzi s-au împlinit 171 de ani de la nasțerea Luceafărului poeziei româneşti, iar la Cumpănă atât Mihai Eminescu, cât și Ziua Culturii Naționale au fost celebrate și anul acesta în comuna constănțeană printr-o serie de activităţi culturale, care de data aceasta au fost mult mai restrânse din cauza pandemiei de Covid-19.

Elevii liceului Nicolae Dumitrescu din comuna Cumpăna au depus o coroană de flori la monumentul închinat poetului Eminescu din localitate și au recitat rând pe rând versuri ce îi poartă amprenta poetului  simbol al țării noastre.

Momentul de omagiere a devenit deja o tradiţie respectată în fiecare an la Cumpăna.

Continue Reading

Actualitate

A început etapa a doua de vaccinare anticovid

Published

on

Vineri, 15 ianuarie a început și la Constanța etapa a doua a vaccinării anticovid. Primii la care au ajuns echipele mobile ale Direcției de Sănătate Publică au fost bătrânii din centrele rezidențiale și angajații acestora. La Căminul de persoane vârstince din Constanța interesul pentru vaccinare a fost unul destul de ridicat printre beneficiari. Nu la fel au stat lucrurile însă în cazul angajaților. Din cei 90 doar 20 și-au exprimat acordul pentru administrarea vaccinului.

La căminul de bătrâni din Constanța sunt în jur de 200 de beneficiari. Mai bine de jumătate dintre ei au fost de acord să se vaccineze, deoarece au considerat că sănătatea este prioritară, iar vaccinul nu face altceva decât să îi ajute în lupta cu virusul care a ucis mii de oameni până acum.

De când s-a declanșat pandemia de Covid-19, căminul de bătrâni din Constanța a fost unul dintre principalele focare din județ. Aici, din cei 200 de bătrâni, 150 s-au infectat de a lungul timpului. Tocmai de aceea s-au și decis în număr mare să facă vaccinul.

Începând de luni, 18 ianuarie și toate persoanele de peste 65 de ani se vor putea  vaccina la centrele din municipiu și județ. Iar pentru cele care au probleme de deplasare, municipalitatea din Constanta pune la dispoziție  transport  gratuit prin serviciul “Ability Taxi” la centrul de imunizare.

La nivelul județului Constanța există 18 centre de vaccinare, dintre care două în oraș. Deocamdată însă vor fi deschise doar opt, urmând ca ulterior și celelalte să devină funcționale.

Continue Reading

Actualitate

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, partener în proiectul european EALING

Published

on

Proiectul se referă la posibilitatea navelor de a se alimenta cu energie electrică de la mal, pe timpul staționării în porturi. Astfel, nu se mai consumă carburanți pentru producerea energiei, iar emisiile de gaze se reduc semnificativ.

EALING are la bază necesitatea implementării soluțiilor OPS – (Onshore Power Supply – furnizarea de energie de la țărm) în porturile maritime TEN-T, pentru a răspunde în special cerințelor formulate în European Green Deal, precum și în alte Directive UE ce privesc crearea și utilizarea infrastructurii dedicate combustibililor alternativi, precum și stabilirea unui cadru pentru facilitarea investițiilor durabile în acest domeniu.

Proiectul este coordonat de Fundația Valencia Port și este finanțat prin programul european Connecting Europe Facility 2019. Cei 16 parteneri implicați sunt autorităţi portuare, asociații profesionale, autorități din Spania, Italia, Germania, Grecia, Bulgaria, România, Slovenia și Portugalia.

Obiectivele ce urmează a fi realizate sunt:

  • evaluarea performanțelor operaționale și de mediu ale porturilor participante, în cadrul operațiunilor de alimentare a diferitelor tipuri de nave (Ro-Ro, Ro-Pax, portcontainere, nave de pasageri);
  • contribuția la dezvoltarea în continuare a unui cadru comun armonizat și interoperabil al UE, pentru implementarea infrastructurii și echipamentelor OPS în porturi, cu o strânsă cooperare între toate părțile interesate din sectorul maritim;
  • realizarea tuturor studiilor tehnice, de mediu, socio-economice și financiare necesare pentru accelerarea pregătirii și lansării etapei de lucrări de infrastructură OPS;
  • implementarea infrastructurii și echipamentelor OPS în cel puțin 16 porturi din diferite regiuni ale UE (Marea Mediterană, Marea Neagră și Atlantic).

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta