Connect with us

Actualitate

Românii vor să se mențină frumoşi

Published

on

Fiecare dintre noi își dorește să arate mai bine mai mult timp, să întârzie semnele îmbătrânirii. Echipa de medici ai Clinicii DermaLife accesibilă în Hyperclinica MedLife vine în sprijinul menţinerii frumuseţii şi sănătăţii, punându-şi în slujba pacienţilor aparatura performantă şi mai cu seamă experienţa şi pasiunea.

“ Nimeni nu poate opri timpul, însă medicina a avansat atât de tare încât putem amâna foarte mult efectele îmbătrânirii asupra tenului nostru. Există terapii care ne mențin tinere și frumoase, dacă le începem din timp și nu așteptăm să apară primele riduri, iar pielea să își piardă din elasticitate. Mezoterapia facială este una dintre aceste metode, de menținere și îmbunățățire a calităților pielii de la nivelul feței, gâtului și decolteului, prin intermediul unor microinjecții. “ ne-a declarat dr. Taliana Camburu, medic specialist dermatovenerologie.  Aceste injecții introduc în piele, mai exact în cel de-al doilea strat al său, numit derm, un amestec de substanțe alese în funcție de necesitățile pacientului.

Care sunt beneficiile mezoterapiei?

“ Acidul hialuronic realizează o hidratare profundă, fiind introdus cu ajutorul acelor la nivelul dermului, profunzime pe care niciun produs cosmetic nu o poate atinge. Datorită acestei hidratări puternice, pacienta va sesiza un efect imediat de îmbunătățire a aspectului facial. Pe lângă beneficiul estetic, hidratarea profundă va avea efect pozitiv și asupra fiziologiei pielii, deoarece va stimula și revitaliza toate reacțiile chimice de la nivelul dermului”,  ne-a declarat dr. Taliana Camburu, medic specialist dermatovenerologie.

Pe medicul specialist Taliana Camburu îl puteţi găsi la Clinica DermaLife din cadrul  Hyperclinicii MedLife Constanța în zilele de Luni, Marți, Joi 09-16 / Miercuri, Vineri 14-21 / Sâmbătă 09-14 (patologie diagnostic – dermatoscopie digitală, screening aluniţe / estetică). Programările se pot face la nr. tel. 0743 666 222.

În cadrul DermaLife, pacienții pot beneficia și de tratament pentru alte diverse afecțiuni dermatologice comune, precum rozaceea, acneea, verucile, papiloamele sau psoriazisul. Medicii efectuează și tratamente intervenționale (excizii chirurgicale cu examen histopatologic, cauterizări, drenaje), precum și examen cutanat dermoscopic pentru diagnosticul și supravegherea periodică a nervilor atipici și a cancerului de piele.

Actualitate

Posibile restricţii de circulaţie, din cauza caniculei!

Published

on

CNAIR informează transportatorii rutieri asupra posibilelor restricții de circulație care vor fi instituite, ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura va fi adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua  rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor. Potrivit actului normativ, administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul  portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute la numerele de telefon 021 264 33 33 şi 021 9360 sau puteţi accesa pagina de internet www.cnadnr.ro/.

 

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

Componente auto susceptibile, ridicate de polițiști

Published

on

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Buzău.

Poliţiştii de la transporturi maritime au ridicat, în vederea indisponibilizării,  32 de grile-bară design, mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 6.400 de lei.

În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit 16 seturi a câte două grile-bară design ce purtau însemnele unei mărci înregistrate.

Bunurile, în valoare de 6.400 de lei de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Continue Reading

Actualitate

Impozit mai mare pentru maşinile mai vechi de 15 ani

Published

on

Proprietarii de maşini mai vechi de 15 ani ar putea plăti un impozit mai mare, pentru vehiculele pe care le deţin, care ar putea ajunge şi la 900 de lei pe an. Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat recent că, România are nevoie de un sistem de taxare al poluării dar că trebuie ţinut cont şi de cetăţenii vulnerabili care nu au posibilităţi să-şi schimbe automobilele mai vechi de 15 ani.

„Ministerul Mediului trebuie să găsească o soluţie la nivel naţional de sprijin, în primul rând. Partea de taxare nu o să fie niciodată la Ministerul Mediului, pentru că s-a văzut cu taxa de poluare, toate procesele au fost pierdute de România, pentru că nu au fost fundamentate cum trebuie. Este nevoie de un pachet de măsuri, iar în centrul acestuia trebuie să fie măsurile de sprijin pentru cetăţenii vulnerabili şi trebuie completat cu măsuri de descurajare a deţinerii maşinilor mai vechi de 15 ani cu motor de 3 litri, pe motorină, care arată foarte bine pe şosele, arată un statut al deţinătorului, dar care poluează foarte mult. Va trebui să facem diferenţa între cetăţeanul care, într-adevăr, nu-şi permite o maşină nouă şi cetăţeanul care umblă pe stradă cu o maşină mai veche de 15 ani, dar pe piaţa liberă costă 15 – 20.000 de euro. Aceste lucruri trebuie clar delimitate”, a explicat ministrul Barna.

În România sunt circa 8 milioane de maşini, 4 din zece au mai mult de 17 ani.

Continue Reading

Actualitate

Curățenie ca la carte în municipiu

Published

on

Municipiul Constanța este în plin proces de igienizare în aceste zile. Echipele Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat mătură și spală străzile, trotuarele, piețele, zonele de promenadă, locurile de joacă atât din Constanța, cât și din stațiunea Mamaia.

Totodată, se curăță și piesele de mobilier urban precum băncile, pavilioanele, coșurile de gunoi sau scrumiere stradale.

Reprezentanții municipalității îi îndeamnă și îndrumă pe locuitorii orașului să mențină curățenia în oraș, să arunce deșeurile în locurile special amenajate și nu pe străzi în parcuri, în apa lacului sau a mării sau la locurile de joacă.

Tot municipalitatea mai transmite faptul că pentru a avea un oraș verde, sănătos și curat fiecare dintre noi trebuie să facă un efort pentru binele municipiului Constanța.

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222