Connect with us

Actualitate

Românii vor să se mențină frumoşi

Published

on

Fiecare dintre noi își dorește să arate mai bine mai mult timp, să întârzie semnele îmbătrânirii. Echipa de medici ai Clinicii DermaLife accesibilă în Hyperclinica MedLife vine în sprijinul menţinerii frumuseţii şi sănătăţii, punându-şi în slujba pacienţilor aparatura performantă şi mai cu seamă experienţa şi pasiunea.

“ Nimeni nu poate opri timpul, însă medicina a avansat atât de tare încât putem amâna foarte mult efectele îmbătrânirii asupra tenului nostru. Există terapii care ne mențin tinere și frumoase, dacă le începem din timp și nu așteptăm să apară primele riduri, iar pielea să își piardă din elasticitate. Mezoterapia facială este una dintre aceste metode, de menținere și îmbunățățire a calităților pielii de la nivelul feței, gâtului și decolteului, prin intermediul unor microinjecții. “ ne-a declarat dr. Taliana Camburu, medic specialist dermatovenerologie.  Aceste injecții introduc în piele, mai exact în cel de-al doilea strat al său, numit derm, un amestec de substanțe alese în funcție de necesitățile pacientului.

Care sunt beneficiile mezoterapiei?

“ Acidul hialuronic realizează o hidratare profundă, fiind introdus cu ajutorul acelor la nivelul dermului, profunzime pe care niciun produs cosmetic nu o poate atinge. Datorită acestei hidratări puternice, pacienta va sesiza un efect imediat de îmbunătățire a aspectului facial. Pe lângă beneficiul estetic, hidratarea profundă va avea efect pozitiv și asupra fiziologiei pielii, deoarece va stimula și revitaliza toate reacțiile chimice de la nivelul dermului”,  ne-a declarat dr. Taliana Camburu, medic specialist dermatovenerologie.

Pe medicul specialist Taliana Camburu îl puteţi găsi la Clinica DermaLife din cadrul  Hyperclinicii MedLife Constanța în zilele de Luni, Marți, Joi 09-16 / Miercuri, Vineri 14-21 / Sâmbătă 09-14 (patologie diagnostic – dermatoscopie digitală, screening aluniţe / estetică). Programările se pot face la nr. tel. 0743 666 222.

În cadrul DermaLife, pacienții pot beneficia și de tratament pentru alte diverse afecțiuni dermatologice comune, precum rozaceea, acneea, verucile, papiloamele sau psoriazisul. Medicii efectuează și tratamente intervenționale (excizii chirurgicale cu examen histopatologic, cauterizări, drenaje), precum și examen cutanat dermoscopic pentru diagnosticul și supravegherea periodică a nervilor atipici și a cancerului de piele.

Actualitate

Precizări de la Ministerul Sănătăţii

Published

on

,,Vaccinurile pe bază de ARN mesager împotriva COVID-19, dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna, nu conțin substanțe care au capacitatea de a modifica ADN-ul.

ARN-ul mesager din vaccin este o copie a unei mici părți din ARN-ul virusului SARS-CoV-2. Această moleculă are rolul de a oferi celulelor noastre instrucțiunile necesare pentru a produce proteina Spike, proteină la care sistemul imun va reacționa prin producerea de anticorpi specifici.

ARN-ul mesager este o moleculă neinfecțioasă, care nu se poate integra în ADN-ul uman și care este repede înlăturată odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike.” , scrie într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

 

Continue Reading

Actualitate

Cadrele medicale imunizate în etapa zero vor primi a doua doză de vaccin

Published

on

Direcția de Sănătate Publică Constanța anunță faptul că începând de astăzi  cadrele medicale imunizate în etapa zero vor primi a doua doză de vaccin.

În acest sens, de la ora 10, jurnaliștii sunt așteptați la Centrul de Vaccinare de la Spitalul de Boli Infecțioase.  DSP transmite faptul că pentru a respecta regulile de distanțare și pentru a asigura un flux de informații rapid, în cadrul centrului în momentul vaccinării vor avea acces: un fotograf (din cadrul Primăriei Constanța), un operator ( desemnat la fața locului) și o echipa TVR ( partener media al Ministerului Sănătății).

În etapa zero, la Constanța au fost imunizați 260 de angajați de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie. O singură persoană s-a infectat după ce a fost vaccinată împotriva COVID.

Continue Reading

Actualitate

A început distribuirea măştilor de protecţie, la Constanţa

Published

on

200.000 de măști de protecție donate de Primăria orașului taiwanez Kaohsiung vor fi distribuite integral beneficiarilor în perioada imediat următoare

Primăria Municipiului Constanța a început deja distribuirea gratuită a celor 200.000 de măști de protecție primite ca donație din partea orașului taiwanez Kaohsiung. Donația a fost anunțată la finalul anului trecut, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măștilor de protecţie, la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi, respectiv, Chen Chi-Mai. Măștile vor fi distribuite către diferite categorii de beneficiari în perioada imediat următoare.

Astfel, Primăria va distribui măștile prin structurile din subordine abilitate, cu prioritate către persoanele din categorii defavorizate precum beneficiarii cantinelor de ajutor social și ai căminului pentru persoane vârstnice, dar și seniorii premiați de Primărie cu ocazia împlinirii vârstei de 80, 90 și 100 de ani și cei care celebrează 50 de ani de căsătorie. Totodată, măștile vor fi distribuite în piețele agro-alimentare și cetățenilor care accesează serviciile de stare civilă și evidența populației, cât și pe cele ale Serviciului Public de Impozite și Taxe. Personalul din învățământul preuniversitar de la nivelul municipiului Constanța va beneficia, de asemenea, de această sponsorizare.

„Dorim să mulțumim Municipalității Kaohsiung pentru donația generoasă și sprijinul acordat constănțenilor într-o perioadă atât de dificilă. Avem încredere că această acțiune reprezintă începutul unei relații de colaborare solide între cele două orașe-port, prin intensificarea schimburilor economice și comerciale, investițiilor directe, colaborărilor academice și culturale” a declarat domnul Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Donația celor 200.000 de măști a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de domnul David Nan-Yang Lee şi Asociaţia ROTA pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan, reprezentată de domnul Constantin Damov, președinte al Asociației ROTA.

Kaohsiung este cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și o populație de aproximativ 2,7 milioane locuitori.

Despre Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA”

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non-profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea acestora. De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local, ca de exemplu modernizarea unor laboratoare de informatică prin dotarea cu echipamente IT produse în Taiwan sau implementarea unor sisteme de iluminat stradal cu corpuri LED și monitorizare inteligentă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta