Connect with us

Sport

România, printre cele mai bune 8 echipe ale lumii la baschet 3×3

Published

on

Tricolorii joacă azi în sferturile de finala la FIBA 3×3 Nations League Final. Naționala de baschet 3×3 a României s-a calificat în sferturile de finală la turneul final al Ligii Națiunilor, care are loc în aceste zile la Constanța. România va juca cu Israel, de la ora 18.05.

Cele mai bune echipe de baschet 3×3 din lume la categoria de vârstă sub 23 de ani s-au duelat timp de două zile pentru a accede în fazele eliminatorii la FIBA 3×3 Nations League Finals. Printre ele se află și naționala masculină a României care a reușit să obțină calificarea în sferturi, după o victorie concludentă cu Mongolia, 21-11.

În primul meci al grupei România a cedat la limită cu Japonia, după un adevărat thriller încheiat în prelungiri cu o aruncare de două puncte care le-a adus victoria niponilor, 18-16. În cel de-al treilea meci al grupei, Japonia a învins Mongolia și astfel, împreună cu România, au avansat în sferturile de finală.

Naționala feminină a României a avut o grupă imposibilă, cu Statele Unite și Franța. După ce a cedat categoric în fața americancelor, 20-10, tinerele jucătoare din România au reușit un meci excelent în fața echipei din Hexagon, cedând la doar două puncte, 15-13 scor final.

Prezentarea echipelor s-a făcut în stil-ul meciurilor din NBA, iar experiența spectatorilor a fost una similară meciurilor din campionatul profesionist nord-american, care a inclus momente de dans, majorete, reprezentații de circ și concursuri organizate în pauzele dintre meciuri.

Astăzi, după ora 19.00, va avea loc și o demonstrație de slam-dunk, cu atleți profesioniști din Statele Unite și Polonia. Isaiah Rivera, New Williams, Rafal Lipinski și Piotr Grabowski, cei mai în formă dunkeri în momentul de față, câștigători a mai multor concursuri în acest sezon, vor fi prezenți în arena din Constanța.

Evenimentul organizat de către CSM Constanța cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța va continua și în weekend cu meciurile din FIBA 3×3 Women’s Series, turneul final al circuitului mondial feminin profesionist, dotat cu premii în valoare totală de 280.000 de dolari.

Competiția este susținută de către Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Stirom, Radio Constanța, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța, Federația Română de Baschet, Red Bull și Kiss FM. Partenerii globali ai evenimentului sunt Wilson, mingea oficială, Zoos, 3×3 EXE și Ulaanbaatar Amazons.

Sport

Orașul Ovidiu își răsplătește campionii

Published

on

Sportivii de la CSO Ovidiu, medaliați la Campionatul Național de haltere pentru juniori I, au fost premiați de Primarul George Scupra
Sportivii de la CSO Ovidiu, medaliați la Campionatul Național de haltere pentru juniori I (sportivi sub 20 de ani), au fost premiați de către Primarul Orașului George Scupra, în cadrul unei ceremonii desfășurate miercuri, la sediul Primăriei Ovidiu. La competiția desfășurată în Sala de Sport a orașului Ovidiu și la care au participat 110 sportivi de la 28 de cluburi din întreaga țară, reprezentanții clubului din Ovidiu au cucerit 9 medalii, dintre care 4 de aur și 5 de argint.
Ionuț Tucă (18 ani) a câștigat titlul de campion național în toate cele trei probe, smuls, aruncat și total, la categoria 102 kilograme, adjudecându-și astfel trei medalii de aur. La categoria 87 de kilograme, Gabriela Țurcanu (18 ani) a cucerit un titlu de campioană națională, medalie de aur în proba de aruncat, și două medalii de argint în probele de smuls și total. La categoria 76 de kilograme, Ioana Țurcanu (16 ani) a obținut trei medalii de argint, în probele de smuls, aruncat și total.
La inițiativa Primarului Orașului Ovidiu, George Scupra, Consiliul Local Ovidiu a aprobat prin vot o hotărâre privind premierea sportivilor și antrenorului de la CSO Ovidiu. Astfel, cei doi campioni naționali, Ionuț Tucă și Gabriela Țurcanu, și antrenorul Eduard Simineanu au fost recompensați cu câte 1.500 lei, iar vicecampioana națională Ioana Țurcanu cu 1.000 lei.
“În ultimii ani, obținem rezultate foarte bune pe secția de haltere. Ionuț Tucă a fost prezent și la Campionatul European de juniori cu rezultate de excepție, iar astăzi a fost momentul premierii sportivului, dar și antrenorului și celorlalți performeri de la clubul nostru. Este o secție înființată în urmă cu 8 ani, unde am obținut performanțe. Avem un campion european și vin și alți sportivi din spate, cu rezultate foarte bune. Sigur, nu ne propunem neapărat să facem sport de performanță, ci în mod special să aducem copiii la mișcare, să-i scoatem din casă, de la calculator și de la tabletă. Apoi, vârfurile și cei mai buni fac performanță, iar noi îi susținem”, a declarat Primarul George Scupra

Continue Reading

Sport

Farul Constanța, în topul cluburilor europene cu cei mai mulți jucători promovați la seniori

Published

on

Centrul Internațional de Studii Sportive a analizat cluburile din primele 31 de campionate din Europa care au promovat cei mai mulți jucători la echipa de seniori. Au fost luați în calcul jucătorii cu vârsta între 15 și 21 de ani care au evoluat cel puţin trei ani la clubul formator și care se află în acest sezon în cadrul clubului sau au evoluat în ultimii doi ani la echipe de seniori.

Farul Constanța este singurul club din România prezent în acest clasament, cu 36 de jucători formați și promovați în Superligă și care întrunesc criteriile prezentate mai sus.

“Suntem mândri că suntem acolo. Se pare că am muncit foarte bine, iar acest lucru este respectat afară. Cifrele arată că facem o muncă fantastică în ultimii ani în România. Poate cea mai bună muncă. Nu uitați că la loturile naționale, chiar dacă nu sunt rezultate, obiectivul nostru numărul unu este acela de a forma jucători pentru loturile naționale. Au fost la noi în țară, la cele mai bune echipe, cam pe la toate echipele avem jucători. După aceea, au plecat și în afara României, jucători care au jucat afară și care au dovedit, cum sunt cei care s-au consolidat în Belgia, Olanda, Scoția, jucători care au jucat la echipe bune, care au câștigat și campionate, neînvinși, cum a fost Ianis. Cum Drăguș e cel mai bun sau printre cei mai buni de la Standard, cum Răzvan Marin a fost cel mai bun la Standard, iar după a semnat cu Ajax sau cum la Galatasaray a fost semnat Cicâldău. Mă scuzați, dar e Galatasaray!”, declară GHEORGHE HAGI, managerul tehnic al Farului

Clubul constănțean devansează în acest clasament cluburi importante, precum PSV Eindhoven (35 jucători promovați), Paris St. Germain sau Olympique Lyon (câte 34 jucători promovați), Chelsea (32), Bayern Munchen, Atletico Madrid, Atalanta Bergamo (câte 32), Valencia, RC Lens, Club Brugge (câte 30), Athletic Bilbao, Real Sociedad (câte 28), Liverpool (26), AS Roma sau Inter Milano (câte 25).

Pe primele trei poziții se află, în ordine, Ajax Amsterdam (85 jucători), urmat de Benfica Lisabona (73 jucători) și Dinamo Kiev (72 jucători).

sursa foto: farulconstanta.com

Continue Reading

Sport

Sport și distracție prin Proiectul ,,HERCULES”

Published

on

Ministerul Sportului duce mai departe inițiativa de a împrieteni copiii cu mișcarea și viața activă și sănătoasă, pentru a-i atrage către sport. În perioada 24 – 29 octombrie 2022, pe durata vacanței școlare, Ministerul Sportului va desfășura cea de-a doua ediție a Proiectului „HERCULES”, un program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 și 15 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline.

Pentru această ediție, de toamnă, a proiectului, Direcţia Judeţeană Pentru Sport Şi Tineret Constanţa, alături de 39 de direcții județene, precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, dar și de federațiile sportive naționale, un partener important al acestei noi ediții, este implicată cu toate resursele pe care le deține, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului și a-i aduce mai aproape de performanță.

,,Ideea acestui proiect nu este nouă, am gândit-o încă de la începutul mandatului meu, ca obiectiv major și mă bucur că ea prinde contur într-un moment în care toată România, de la simpli cetățeni, la guvernanți, este deschisă către sport. Recentele performanțe mondiale care ne-au unit într-o bucurie fără margini au creat emulația perfectă pentru a da startul unui program pe care mi-l doresc de lungă durată. Mișcarea, viața activă și sănătoasă, sportul practicat la nivelul copiilor și juniorilor sunt soluția pentru o Românie sănătoasă, puternică și performantă. Fiecare copil poate fi un mic Hercules! Haideți la sport!” (Eduard Novak – Ministrul Sportului).

Copiii constănțeni sunt invitați să petreacă activ, gratuit,  o săptămână de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: natație, fotbal, lupte, haltere și tenis, conform calendarului anexat. De asemenea, cursurile de inițiere vor fi susținute de antrenori cu o bogată experiență la nivel local, în mai multe intervale orare, copiii având astfel posibilitatea de a încerca mai multe sporturi.

Data și ora Ramura sportivă Locația Nr. participanți
24.10.2022

14:00 – 15:00

25.10.2022

14:00 – 15:00

26.10. 2022

12:00 – 13:00

27.10. 2022

10:00 – 11:00

 

 

 

natație

 

Palatul Copiilor Constanța

 

Str. Soveja nr.17, Constanța

 

20 copii cu vârsta de 6 –15 ani

 

24-28.10.2022

9:00 – 10:00

 

 

fotbal

 

Club Sportiv Victoria Cumpăna, Str. Strajei nr. 45-47, Comuna Cumpăna, Județul Constanța 20 copii cu vârsta de 6 – 15 ani
 

27-28.10. 2022;

12:00 – 13:00

 

lupte

 

Club Sportiv Victoria Cumpăna,

Str. Strajei nr. 45-47, Cumpăna, Județul Constanța

20 copii cu vârsta de 6 – 15 ani
 

28-29.10. 2022;

9:00 – 11:00

 

haltere

 Sala de sport Ovidiu, str. Primăverii nr.1,

Ovidiu, județul Constanța

20 copii cu vârsta de 6 – 15 ani
24-29. 10. 2022

15:00 – 16:00

tenis

 

A.S. Tenis Club Bright Constanța

Str. Eduard Caudella 1, Constanța

20 copii cu vârsta de 6 -15 ani

Resursele materiale necesare desfășurării în bune condiții a proiectului sunt puse la dispoziție de Ministerul Sportului, care a alocat și a distribuit în acest sens către direcțiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare.

Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale încheiate de Direcţia Judeţeană Pentru Sport Şi Tineret Constanța, care vor susține buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe.

Lista disciplinelor sportive în care vor fi inițiați copiii diferă de la județ la județ, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local. Aceste informații, precum și cele privind antrenorii, locațiile de desfășurare a cursurilor și modalitățile de înscriere sunt disponibile pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.

http://www.proiectulhercules.ro/#start_inscriere

Organizatorii își propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii vor primi materiale inscripționate cu logoul proiectului, dar și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase din timpul activităților din cadrul proiectului.

Obiectivele Proiectului ,,HERCULES”:

  • creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România;
  • creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;
  • creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean;
  • stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;
  • creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
  • întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.

În speranța că ne veți sprijini cu promovarea activităților sportive prezentate mai sus, vă mulțumim anticipat și folosim acest prilej pentru a vă reînnoi asigurarea celei mai înalte considerații.

Continue Reading

Actualitate

Guvernul a aprobat construirea stadionului Gheorghe Hagi, în Constanța

Published

on

Obiectivul va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali.

În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (țesut sau rulou), dotat cu instalație de udare, drenaj și sistem de degivrare/încălzire.

Investiția, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, durata de proiectare și execuție a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222