Connect with us

Turism

Rezervi din timp, prinzi reduceri!

Published

on

Ca să beneficieze de reduceri substanțiale, tot mai mulți români își rezervă  vacanța pe litoral chiar și cu un an înainte. Peste 40 la sută dintre ei și-au cumpărat deja un pachet pentru vara lui 2020. Hotelierii spun că reducerile pot ajunge și până la 50 la suta. Cele mai mari sunt în capetele de sezon, iar cele mai căutate hoteluri sunt cele de 2, 3 și patru stele.

Cea mai mare reducere pentru sezonul estival 2020 o are un hotel de doua stele din stațiunea Eforie Nord, 54 %. Procentul variază însă în funcție de serviciile oferite, de stelele hotelului și evident de cât de lung este sejurul. Așa se face că potrivit unui studiu realizat de specialiștii din turism numărul românilor care își cumpără vacanțe la mare din anul anterior, pentru a beneficia de discount-uri cât mai mari, a crescut în acest an cu 40% față de 2018.

„Dorința de a călători în vară și faptul că sunt mai ieftine aceste pachete. Avem reduceri chiar și de 60 la sută. Un concediu cumpărat în aprilie, mai sau aproape de sezon să fie mult mai scump față de acum. Pot alege unde vor călători”, Cristian Bărhălescu, agent de turism.

Hotelurile din stațiunea Mamaia se laudă deja cu un grad destul de ridicat de rezervări făcute prin programul înscrieri timpurii. Pentru unele unități de cazare vânzările de vacanțe au început încă din luna august, practic în momentul în care au fost lansate primele tarife pentru sezonul 2020.

La un hotel de patru stele spre exemplu, aflat la doar câțiva metri de plaja, o cameră dublă poate fi închiriată acum cu 290 de lei pentru sfârșitul lunii iunie. Dacă veți merge însă direct la recepție, tariful va fi de 350 de lei pe noapte. Iar dacă vorbim de vârful de sezon o cameră care costa prin Early Booking, 520 de lei pe noapte, va putea fi închiriată la recepție cu 620 de lei.

„În primul rând cred că sunt serviciile pe care le oferim, dar și reducerile oferite între 10 și 15 la sută în funcție de perioadă și sejur. Cele mai mari sunt în capetele de sezon mai, iunie. Cam pe ultima sută de metri a termenului programului, sfârșitul lunii martie, am limitat camerele disponibile pentru acest program”, a declarat Elena Luiza Oprea – manager hotel.

În capetele de sezon sunt discount-uri mai mari, iar în vârf de sezon sunt mai mici sau chiar deloc, după ultimele tendințe. Cel mai repede se vând camerele din hotelurile de patru stele pentru că un discount de 15-20% dintr-o sumă mare înseamnă, evident, o reducere  semnificativă.

Sursa foto: lifeandtravel.ro

Turism

Litoralul bulgăresc, pregătit pentru sezonul estival

Published

on

Litoralul bulgăresc, pregătit să-și întâmpine turiștii în sezonul estival. După un număr extrem de mare al vizitatorilor în minivacanțele de Paște și 1 Mai, stațiunile vecinilor bulgari sunt deja animate, iar numărul turiștilor va crește considerabil în perioada următoare.

Hoteluri de 3, 4 și 5 stele, condiții foarte bune de cazare, un regim all-inclusive bine pus la punct și numeroase alte facilități. Asta îi așteaptă pe turiștii care vor alege ca destinație de vacanță stațiunea Albena în sezonul estival.

“Noi pentru lunile iulie și august suntem deja plini, avem foarte multe rezervări, iar la hotelurile de pe plajă aproape că nu mai avem locuri disponibile. Înscrierile merg foarte bine, iar în iunie vom demara mult mai puternic și ne așteptăm la un sezon foarte bun.”, declară DIMA PUSNAVA, director Romanian market Albena

Avem condiții foarte bune, iar acesta este cel mai bun hotel din Albena, fiind un hotel de 5 stele. Avem peste 200 de camere. Ne așteptăm ca acest sezon estival mai bun decât anul trecut și mult mai bun decât acum doi ani, de când a apărut pandemia de Covid.”, declară ELENA DOROVSKAYA, manager hotel 5 stele

De altfel, chiar și în această perioadă sunt numeroși turiști, români, dar și din alte colțuri ale Europei care au ales să petreacă un scurt sejur pe litoralul bulgăresc.

“Prefer Albena datorită hotelurilor pentru familii, îmi place liniștea de aici, verdeața. Și în zona de sud este frumos, dar acele stațiuni sunt mai mult pentru tineri.”, spune un turist din Germania

“Suntem într-o mică vacanță și de obicei venim aici, iar Albena este o stațiune minunată.”, completează un turist din Elveția

Totodată, minivacanțele de paște și 1 Mai au fost un real succes pentru turismul bulgăresc. Iar reprezentanții în turism din Bulgaria se așteaptă ca 2022 să fie cel mai bun sezon estival din ultimii ani.

Continue Reading

Turism

Reprezentanții ANAT s-au întâlnit cu ministrul Turismului din Grecia

Published

on

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) s-a întâlnit cu Vassilis Kikilias, Ministrul Turismului din Grecia, în prima zi de lucru în România a vizitei demnitarului elen. Delegația ANAT a fost condusă de către Dumitru Luca, președinte, și Alin Burcea, prim vicepreședinte.

Temele discutate au fost legate de eliminarea completă a restricțiilor pentru turiștii români, respectiv rezolvarea problemelor legate de accesul cu autoturismul propriu, prin vămile de la Makaza și Promachonas. Delegația ANAT a solicitat din nou suplimentarea culoarelor de acces dar și a personalului din frontiere pentru fluidizarea traficului din punctele vamale și a obținut promisiuni ferme în acest sens pentru sezonul estival 2022. Odată cu eliminarea restricțiilor sanitare care presupuneau verificări suplimentare în frontieră,  timpul de așteptare pentru turiștii români se va reduce considerabil.

S-a discutat, de asemenea, despre turismul religios, în vederea extinderii sezonului turistic, dar au fost abordate și zonele de interes pentru turiștii din Grecia care vin în România: București, Delta Dunării, circuite culturale.

Sursa foto: ANAT

Continue Reading

Turism

Evenimentele lunii Mai în Delta Dunării și Dobrogea de Nord!

Published

on

În luna Mai, Delta Dunării vine cu surprize minunate pentru cei care aleg sa o viziteze, cât și pentru localnici. Pe langă frumusețea peisajelor, a plajelor sălbatice, a florei, a faunei unice, nemaiîntâlnite în vreo altă destinație turistică din țară, în această primăvară, toți turiștii sunt așteptați să descopere tradițiile și gastronomia pe care această zonă le oferă.
Asociația Delta Dunării împreună cu organizatorii evenimentelor, vă invită pe toți cei care vă doriți câteva zile de vacanță și relaxare, să participați la sărbătorile și festivalurile care au loc în județul Tulcea în această lună:
• 6 mai 2022 Ziua Satului Sfântu Gheorghe, Delta Dunării. În fiecare an, pe 6 mai, locuitorii frumoasei așezări de pe malul Marii Negre îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe, pe rit vechi, sfântul al cărui nume îl poartă satul din Delta Dunării. Localnicii și oaspeții lor, se întâlnesc în frumoasa bisericuța din mijlocul satului și după slujba de la biserică, se intind mesele și se degustă mâncărurile tradiționale din pește, gătite de gospodinele satului.
• 14 mai 2022- „Festivalul bujorilor”, localitatea Fântâna Mare, comuna Ciucurova. E vremea bujorilor și mergem să-i sărbătorim, în toată splendoarea lor, împreună cu Comunitatea Ucrainenilor din județul Tulcea. Rezervația naturală de tip floristic, Dealul Bujorului este o arie protejată de interes național și este situată în județul Tulcea pe teritoriul administrativ al comunei Ciucurova.
• În perioada 13-14 mai, la Sulina, vă așteaptă un eveniment inedit: ”Parastasul Piraților Nepomeniți”. Ajuns la ediția a III-a, în acest an, ”pirații”, au ca invitat special, îndrăgitul Mihai Mărgineanu.
• 21 mai, Săbătoarea Scrumbiei Albastre, la Sulina, Iubitorii gastronomiei deltaice pot participa, pe 21 mai, la Sărbătoarea Scrumbiei Albastre de la Sulina, eveniment ajuns la a IV-a ediție. Oraș cosmopolit și multietnic, Sulina a marcat mereu momentul migrației scrumbiei, acesta însemnând atât o importantă sursă de hrană și de venituri pentru locuitori, dar și un motiv de sărbătoare. Sărbătoarea Scrumbiei Albastre este, în același timp, o sărbătoare gastronomică, în timpul căreia sunt puse în valoare rețetele tradiționale deltaice, dar și o sărbătoare a tradițiilor culturale ale minorităților din Delta Dunării.
• 24 mai 2022 – „Ziua limbii bulgare” la Lunca. Se sărbătoresc tradițiile culturale bulgărești în satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos, cu invitați speciali din Bulgaria.
• 28 mai 2022 – ,,Sărbătorind pădurea cu toți ucrainenii” în localitatea Letea, comuna C.A.Rosetti. Cântece și dansuri, voie bună, tradiții ucrainene sărbătorite într-una dintre cele mai frumoase păduri din România: Pădurea Letea.
• Între 26 și 30 mai are loc la Tulcea și Sarighiol de Deal ediția a XVII-a a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului. Organizatorii consacratului eveniment vă așteaptă la Sarighiol de Deal unde va fi prezentată o expoziție gastronomică, vizitatorii putând încerca gustul bucatelor specifice zonei precum și preparate tradiționale legate de obiceiul păstoritului.
• 29 mai 2022 – „Seară rusească la Sulina”. Tradițiile rușilor lipoveni vor răsuna în cel mai estic oraș din Uniunea Europeană.
Așadar, vă așteptăm în luna Mai în județul Tulcea, să vizităm minunata Delta Dunării, să degustăm gastronomia deltaică și multietnică și să cântăm, să dansăm împreună cu ucrainenii, armânii, bulgarii, grecii și rușii-lipovenii din Delta Dunării și minunatele ținuturi nord-dobrogene.
Detalii și noutăți despre aceste evenimente le veti găsi, pe măsură ce vor fi completate, pe pagina de facebook https://www.facebook.com/AsociatiaDeltaDunarii și https://amd- deltadunarii.ro/.

Continue Reading

Turism

Nava MS Diana va oferi primele croaziere internaționale pe Dunăre dedicate turiștilor români

Published

on

Vești bune pentru turiștii români. Începând cu 5 mai, aceștia vor avea acces la croaziere dunărene internaționale, operate cu o navă românească – nava fluvială de croazieră MS Diana. Prima croazieră va debuta pe 5 mai, pe traseul Orșova – Veliko Gradište – Belgrad. În total sunt programate 20 de croaziere, cu durata cuprinsă între 5 și 8 zile (respectiv de 4, 6 și 7 nopți), în perioada mai – octombrie.

Croazierele operate de către nava MS Diana pornesc din portul Orșova și au ca destinații porturile Veliko Gradiște – Belgrad – Novi Sad (Serbia) și Vukovar (Croația), iar tarifele sunt cuprinse între 550 și 990 de euro de persoană. Tarifele includ toate mesele, excursii cu ghizi locali, vorbitori de limba română, precum și servicii exclusiviste la bord.

Începând cu 2021, MS Diana a lansat un concept unic, o călătorie de excepție, o premieră pentru turismul din România, care a venit la pachet cu o ofertă ce prezintă Delta Dunării pe toate cele trei brațe de vărsare în Marea Neagră și Fluviul Dunărea. Anul trecut, peste 2000 de turiști români și străini s-au bucurat de vacanțe de vis la bordul MS Diana, de unde au putut admira frumusețile Deltei Dunării, dar și atracțiile cultural-istorice din Ucraina (Izmail, Cetatea Alba, Valcov și Odesa).

”După succesul croazierelor din Delta Dunării, în acest an, vă propunem frumusețile de la intrarea Dunării în țară, de la Orșova, cu Serbia și Croația. Într-o perioadă dificilă, într-un domeniu grav afectat, am decis să facem un pas în față în industria turismului și să oferim o nouă șansă românilor și turiștilor din lumea întreagă să descopere Dunărea în toată splendoarea ei, în orice perioadă a anului, în orice anotimp. Așteptăm turiștii să ia parte la tot ceea ce înseamnă turism responsabil, la descoperirea unor culturi aparte, a unor locuri cu încărcătură istorică profundă, a gastronomiei locale, a florei, a faunei și a peisajelor care te lasă fără cuvinte. Dacă de peste 20 de ani, vin constant în România companiile europene de croaziere, urmând cursul Dunării până în Delta Dunării, acum asigurăm o premieră pentru România, fiind prima croazieră internațională spre vest, operată din țara noastră, în special pentru turiștii români. Ne ocupăm de tot ce se organizează la sol precum și pe navă. Pasagerii pot admira zona spectaculoasă a Cazanelor, dar și atracțiile turistice ale Serbici și Croației, precum Belgrad, Novi Sad sau Vukovar”, subliniază Marius Crivțonencu, armatorul navei MS Diana.

MS Diana este dotată cu 40 de camere, single, duble și tip apartament, care pot găzdui până la 80 de pasageri. Fiecare cameră sau apartament are câte o denumire specifică unei localități din Delta Dunării. Cabinele sunt dotate cu aer condiționat, toaletă și duș, TV satelit și prize de alimentare (220v). Restaurantul este situat la deck-ul inferior, în timp ce Lounge Bar-ul se află la cel superior, având o zonă de bar, cu fotolii, canapele de relaxare și ferestre mari care permit admirarea peisajului în timpul croazierei.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222