Connect with us

Actualitate

Recenzarea în teren este în plină desfășurare. Dacă nu v-ați autorecenzat veți fi vizitat de către recenzorul care se ocupă de zona dumneavoastră

Published

on

Participanți la recensământ pentru a contribui la binele comunității! Recenzarea în teren este în plină desfășurare. Dacă nu v-ați autorecenzat veți fi vizitat de către recenzorul care se ocupă de zona dumneavoastră până pe data de 17 iulie 2022. Chiar dacă nu vă gășește acasă, vă va lăsa o comunicare cu numărul de telefon la care poate fi contactat. Astfel, îl puteți apela și veți stabili împreună data și intervalul orar în care sunteți disponibili pentru a vă îndeplini obligația legală.

Iată, ce trebuie să știți despre persoana care vine să vă colecteze datele pentru recensământ:

-se va prezenta cu actul de identitate și cu legitimația de recensământ;

-va avea asupra sa o tabletă cu ajurorul căreia va înregistra în chestionarul online datele dumneavoastră;

-va completa chestionarul de recensământ cu informațiile furnizate de dumnevoastră;

-poate depăși intrarea proprietății doar cu acordul dumneavoastră. Sunteti singura persoană care decide de unde răspunde la întrebări. Recensământul nu vă obligă să primiți recenzorul în casă.

Datele colectate în recensământ vor fi folosite doar în scop statistic și nu în scop fiscal, de taxare sau în justiție.

Vă reamintim că etapa de recenzare pe teren continuă până în data de 17 iulie 2022 și aveți timp pentru a vă îndeplini obligația legală. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1000 și 3000 lei, iar cele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi în cuantum cuprins între 1500 și 5000 lei.

Facem un apel către populație să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele pentru recensământul populației și locuințelor, pentru a obține informații de calitate necesare pentru politicile publice naționale și locale, în domeniul economic și social, inclusiv pentru dezvoltarea umană.

Rezultatele recensământului contribuie la stabilirea politicilor publice precum:

– politicile sociale privind educația, sănătatea populației, îmbunătățirea condițiilor de locuit, creșterea gradului de ocupare și reducere a șomajului și, implicit, a sărăciei;

– politicile familiale;

– politicile privind migrația;

– politicile de dezvoltare a mediului rural;

– politicile economice, cum ar fi fondul de locuințe, accesul la rețeaua de apă, la energie electrică, îmbunătățirea rețelelor de transport intra- și inter-urban;

– politicile privind sprijinul statului pentru minoritățile etnice și cultele religioase.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro .

Pentru a putea intra în contact cu recenzorul dumneavoastră de zonă, orice lămuriri și întrebări referitoare la procesul de recenzare și la recensământul populației și locuințelor, puteți apela și Call Center la 0314338333 sau telefoanele Unității Județene de Implementare a Recensământului Constanța: 0752221010, 0770853384, 0770853519 sau 0752225099.

Actualitate

Atenționare pentru turiști și constănțeni

Published

on

Weekendul bate la ușă, cel mai așteptat eveniment al verii, festivalul NEVERSEA, a început, iar orașul este plin de oameni care vor să se distreze. Temperaturile sunt ridicate, apa mării este perfectă pentru îmbăiere, de aceea, atât constănțenii, cât și turiștii vor să petreacă mult timp pe plajă și în apă.

Atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ținem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar.

  • Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

E bine de știut că atunci când sub steagul roșu cu galben este arborat:

  • STEAGUL ROȘU – scăldatul este interzis
  • STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști
  • STEAGUL ALB/NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor
  • Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că avem liber la distracție.

Pe tot parcursul sezonului estival, peste 100 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08:30 – 19:30.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Turneul ,,Citadele culturale dobrogene” ajunge la Constanţa şi Mangalia, în acest weekend

Published

on

Chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, membrii ai Duo-ului Kitharsis, și pictorul Mugur Popa vă invită la evenimentele din cadrul turneului ,,Citadele culturale dobrogene”. Serate de neuitat, în care se vor îmbina muzica și arta plastică, vor avea loc vineri, 8 iulie, de la ora 17:00, la Muzeul de Artă Constanţa şi sâmbătă, 9 iulie, de la ora 19:00, la Grădina Cuturală Callatis din Mangalia.

Chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, muzicieni de excepţie ce alcătuiesc Duo Kitharsis, sunt laureați cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Olsztyn (Polonia, 2014), Locul I la Concorso di Esecuzione Musicale „Citta di Piove di Sacco” (Padova, Italia, 2014), Locul I la Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale Castel Ritaldi (Italia, 2014), Locul al II-lea la Concursul International de „Duo de Chitară” L.I.G.I.T.A. (Liecthenstein, 2016), Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră ,,Ciutat d’Elx” ediția a XX-a, Elche, Spania, în 2018 și Trofeul Concursului ,,Drumul spre celebritate”. De-a lungul timpului, de la fondarea sa din 2009, Duo Kitharsis a concertat pe scene importante din Franța, Germania, Italia, Polonia, alături de renumiți muzicieni și de mari orchestre naționale. In 2017 înființează la Bucuresti „The Flat Guitar Academy”, în cadrul căreia propun doritorilor să descopere noi posibilități ale chitarei, pe toate planurile de la chitară clasică la chitară electrică, electroacustică, bas. În toamna anului 2021 The Flat Guitar Academy și-a deschis porțile și la Constanța.

Pictorul Mugur Popa, stăpân al perspectivei și al construcției fizice, se dedică artei, creaţiei plastice, explorează tehnici diverse, din ce în ce mai moderne şi mai expresive. Oameni şi peisaje, arhitecturi citadine și teme marine sunt tratate de Mugur Popa cu bucuria descoperirii şi inteligenţa estetică a celui dăruit cu talent.

Continue Reading

Actualitate

Noi reguli de circulație pe strada Farului

Published

on

De joi, 7 iulie, circulația rutieră pe strada Farului este permisă, dinspre strada Salcâmilor către bulevardul Tomis. Proiectul de reorganizare a traficului a fost analizat și avizat de Primăria Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier, în urma consultării repetate cu cetățenii rezidenți ai zonei și măsurării valorilor de trafic pe o perioadă relevantă.

Circulația rutieră va deveni astfel mai fluentă în zona tranzitată de strada Farului. Ca măsură complementară, este permis accesul conducătorilor auto din bulevardul Alexandru Lăpușneanu către bulevardul Tomis.

Continue Reading

Actualitate

Începe construirea noii Școli nr.3, din Năvodari

Published

on

Vești bune pentru locuitorii din orașul Năvodari, dar și pentru elevi. Primarul Florin Chelaru a anunțat pe pagina personală de socializare că începe construirea noii școli numărul 3 din localitate.
Constructorul a intrat pe amplasament, execută împrejmuirea terenului și desfășoară organizarea de șantier.
Noua Școală nr.3 va fi construită din fonduri europene și va integra inclusiv corpul de clădire edificat în urmă cu aproape 15 ani, care va fi reabilitat și modernizat!
Sursa foto: Facebook Chelaru Florin

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222