Connect with us

Actualitate

Rareş Bogdan şi-a luat rămas bun de la jurnalism. ,,Va voi reprezenta cu cinste!”, a scris acesta pe pagina de Facebook

Published

on

Partidul Naţional Liberal a stabilit ieri, 14 martie, lista candidaţilor pentru Parlamentul European.

De curând întors în PNL, jurnalistul Rareş Bogdan ocupă prima poziţie, poziţie eligibilă, pe lista candidaţilor pentru europarlamentare. După decizia de ieri a BPN al PNL, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Rareş Bogdan a scris:

,,Veţi vedea, NU VĂ VOI DEZAMĂGI! Va voi reprezenta cu cinste! Candidez pentru România oamenilor cinstiţi.

Înlocuiesc durerea de a mă despărţi de presă, unde am avut totul, cu bucuria de a porni la drum cu un singur gând în minte: România mare, nemuritoare, onestă, România unde oamenii care muncesc nu trebuie să aibă pile, ci reuşesc datorită minţii şi străduinţei. Dacă vreţi, România la care au visat cei care au ieşit în stradă în 1989, România de unde, cei care s-au săturat să fie luaţi de politicieni drept fraieri, au plecat, căutându-şi patrii de împrumut. România din vis este posibilă: întindem mâna şi o luăm. Da, atât de simplu este, şi îngrozitor de greu. (…).

M-am alăturat PNL deoarece sunt un om. Am sentimente, am respect pentru istorie şi consider Brătienii familia pe a cărei frunţi a pus Dumnezeu un deget. Cred într-o dreaptă unită care poate câştiga majoritatea absolută în Parlamentul României. Acesta este scopul, nu mă mulţumesc cu mai puţin. (…).

Mulţumesc, Realitatea TV, pentru şansa de a deveni un nume iubit de români! Este momentul să întorc această dragoste şi să mă implic în politică. Nu uitaţi să iubiţi România în fiecare zi! Mie îmi este casă, hrană, lumină. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

După Rareş Bogdan, pe locurile doi şi trei, sunt Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, şi europarlamentarul Siegfried Mureşan. Locul patru este ocupat de Vasile Blaga, urmat de europarlamentarul Adina Vălean, singurul europarlamentar român care deţine, astăzi, funcţia de preşedinte al unei comisii a Parlamentului European, Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară.

De la locul 6 până la locul 12, pe listele de candidaţi PNL, au fost desemnaţi:

  • Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj;
  • Dan Motreanu, vicepreşedinte PNL;
  • Gheorghe Falcă, primar al municipiului Arad;
  • Cristian Buşoi, europarlamentar;
  • Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte în grupul Partidului Popular din Parlamentul European.
  • Vlad Nisor, vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal pentru politică externă;
  • Mihai Ţurcanu, europarlamentar.

Conform declaraţiilor preşedintelui PNL, Ludovic Orban, criteriul individual este cel care a stat la baza alcătuirii listei, cei aleşi să candideze fiind oameni care au expertiză în diferite domenii, de la administraţie până la absorbţie de fonduri europene, de la sănătate până la dezvoltare regională.

 

Sursa: Facebook Rareş Bogdan; PNL

Actualitate

Comisia Balcanică şi a Mării Negre, în reuniune plenară online

Published

on

Consiliul Judeţean Tulcea a participat, online, la întrunirea plenară a Comisiei Balcanice şi a Mării Negre, din cadrul Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime. Reprezentantul la vârf al Judeţului Tulcea, consilierul judeţean Valentin Moldoveanu, în calitate de preşedinte în funcţie al CBMN, a dechis lucrările Comisiei, care a reunit prezenţa virtuală a delegaţilor tuturor zonelor membre ale acesteia.

“Profit de ocazie pentru a-i întâmpina pe noii membri ai CRPM şi ai Comisiei noastre geografice din Georgia, Grecia şi Ucraina. Este foarte important să avem membri din întreaga regiune a Balcanilor şi a Mării Negre. Acest lucru ne permite să ne concentrăm mai eficient asupra priorităţilor şi provocărilor comune cu care ne confruntăm, pentru a crea societăţi care beneficiază de politici menite să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor noştri, situaţia economică la nivel de zonă, fiind stimulată astfel creşterea bunăstării din ţările noastre. Dacă sunteţi de acord, cred că prioritatea pentru perioada viitoare la nivel de Comisie ar trebui să vizeze exploatarea la maximum a noilor instrumente UE pentru revenirea din situaţia delicată generată de pandemia Covid-19.”, declară VALENTIN MOLDOVEANU, președintele CBMN

Ordinea de zi a întâlnirii a inclus o sesiune administrativă, în cadrul căreia au fost luate în discuţie următoarele repere: ratificarea noilor membri ai Biroului Politic al Comisiei Balcanice şi a Mării Negre, modificarea regulamentului de procedură precum şi chestiuni de ordin financiar. Un punct important al discuţiilor l-a constituit numirea vicepreşedintelui Comisiei în persoana lui Konstantinos Kourtidis, consilier executiv regional – Regiunea Macedoniei de Est şi Traciei, la propunerea preşedintelui Valentin Moldoveanu.

sursa foto: romaniaunica.ro

Continue Reading

Actualitate

Noi măsuri pentru județul Constanța

Published

on

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost din nou convocat. De această dată pentru a vota două noi hotărâri, 54 și 55 ce fac referire la încadrarea localității Ovidiu într-o nouă rată de incidență și modificarea scenariilor de funcționare în 10 unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, în urma depășirii ratei incidenției cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1.5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Orașului Ovidiu să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În aceeași ședință a CJSU, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul Școlii Primare „Colibri” Constanța, Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari  și al Grădiniței cu Program Prelungit „Norocel” Constanța, până pe data de 10 noiembrie.

De asemenea, Liceul Teoretic „Pontus Euxinus” Lumina trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 de locuitori, în localitatea Lumina.

Alte patru unități de învățământ trec din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanța, Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu” Murfatlar, Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian și Grădinița „Colibri” Constanța.

Totodată, ca urmare a scăderii ratei incidenței cumulate sub 1/1.000 de locuitori în localitatea Tuzla, Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla și Grădinița cu Program Normal Tuzla trec din scenariul 2, în scenariul 1.

Continue Reading

Actualitate

Precizări din partea RAJA S.A.

Published

on

RAJA S.A. este o companie de interes public care desfășoară o activitate esențială în județul Constanța. Managementul companiei este guvernat de Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, respectiv de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Astfel, reprezentanții companiei de apă precizează că întreaga activitate este supusă controlului, atât al Adunării Generale a Acționarilor, cât și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța, entități ce reglementează indicatorii manageriali de dezvoltare și performanță.

Demisia Directorului General – Felix Stroe a dus la preluarea prerogativelor și atribuțiilor de către Directorul General Adjunct – Aurel Presură. Odată cu demisia fostului director, mai mulți membri ai echipei au procedat la fel.

Urmare a acestor decizii, măsurile luate de noua conducere, inclusiv reorganizarea companiei, au scopul de a eficientiza funcționarea societății. Astfel, s-a aprobat un plan de lucru specific pentru continuitatea activității în situația unei pandemii, care să asigure servicii de calitate în condițiile speciale impuse răspândirea virusului SARS-Cov-2, care afectează nu doar sănătatea populației, dar și toate sectoarele economice, productive sau din serviciile publice.

Pe lângă asigurarea continuității serviciilor, se urmărește și implementarea în totalitate, și la timp, a proiectelor din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), ce implică investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare în 92 de localități din aria de operare a societății RAJA S.A.

Asigurăm toți partenerii că dezideratul nostru este eficiența în interesul consumatorilor. Primordial în realizarea acestui deziderat este asigurarea sprijinului de către acționarul majoritar. În acest sens, actuala conducere a Consiliului Județean și-a arătat deschiderea și susținerea pentru a putea îndeplini această misiune.

sursa foto: RAJA

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta