Connect with us

Actualitate

Rareş Bogdan şi-a luat rămas bun de la jurnalism. ,,Va voi reprezenta cu cinste!”, a scris acesta pe pagina de Facebook

Published

on

Partidul Naţional Liberal a stabilit ieri, 14 martie, lista candidaţilor pentru Parlamentul European.

De curând întors în PNL, jurnalistul Rareş Bogdan ocupă prima poziţie, poziţie eligibilă, pe lista candidaţilor pentru europarlamentare. După decizia de ieri a BPN al PNL, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Rareş Bogdan a scris:

,,Veţi vedea, NU VĂ VOI DEZAMĂGI! Va voi reprezenta cu cinste! Candidez pentru România oamenilor cinstiţi.

Înlocuiesc durerea de a mă despărţi de presă, unde am avut totul, cu bucuria de a porni la drum cu un singur gând în minte: România mare, nemuritoare, onestă, România unde oamenii care muncesc nu trebuie să aibă pile, ci reuşesc datorită minţii şi străduinţei. Dacă vreţi, România la care au visat cei care au ieşit în stradă în 1989, România de unde, cei care s-au săturat să fie luaţi de politicieni drept fraieri, au plecat, căutându-şi patrii de împrumut. România din vis este posibilă: întindem mâna şi o luăm. Da, atât de simplu este, şi îngrozitor de greu. (…).

M-am alăturat PNL deoarece sunt un om. Am sentimente, am respect pentru istorie şi consider Brătienii familia pe a cărei frunţi a pus Dumnezeu un deget. Cred într-o dreaptă unită care poate câştiga majoritatea absolută în Parlamentul României. Acesta este scopul, nu mă mulţumesc cu mai puţin. (…).

Mulţumesc, Realitatea TV, pentru şansa de a deveni un nume iubit de români! Este momentul să întorc această dragoste şi să mă implic în politică. Nu uitaţi să iubiţi România în fiecare zi! Mie îmi este casă, hrană, lumină. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

După Rareş Bogdan, pe locurile doi şi trei, sunt Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, şi europarlamentarul Siegfried Mureşan. Locul patru este ocupat de Vasile Blaga, urmat de europarlamentarul Adina Vălean, singurul europarlamentar român care deţine, astăzi, funcţia de preşedinte al unei comisii a Parlamentului European, Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară.

De la locul 6 până la locul 12, pe listele de candidaţi PNL, au fost desemnaţi:

  • Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj;
  • Dan Motreanu, vicepreşedinte PNL;
  • Gheorghe Falcă, primar al municipiului Arad;
  • Cristian Buşoi, europarlamentar;
  • Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte în grupul Partidului Popular din Parlamentul European.
  • Vlad Nisor, vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal pentru politică externă;
  • Mihai Ţurcanu, europarlamentar.

Conform declaraţiilor preşedintelui PNL, Ludovic Orban, criteriul individual este cel care a stat la baza alcătuirii listei, cei aleşi să candideze fiind oameni care au expertiză în diferite domenii, de la administraţie până la absorbţie de fonduri europene, de la sănătate până la dezvoltare regională.

 

Sursa: Facebook Rareş Bogdan; PNL

Actualitate

Puiul de delfin se lasă așteptat

Published

on

Cel de-al șaptelea delfin de la Delfinariul din Constanța încă nu a venit pe lume. Chiar dacă initial conducerea a anunțat faptul că până la sfârșitul lunii septembrie Marusia va da naștere puiului de delfin, acest lucru nu s-a întămplat încă.

Din cauza faptului că Marusia nu a fost monitorizată de la începutul sarcinii deoarece se afla în Ucraina acolo unde izbucnise războiului, nu se poate preconiza cu exactitate când va da naștere puiului de delfin. Însă specialiștii și medicii atât români, cât și ucraineni o monitorizează în permanență acum pe Marusia.

Cel mai probabil Marusia va adduce pe lume puiul de delfin în prima jumătate a lunii octombrie.

Continue Reading

Actualitate

Dispare și pasarela maritimă?

Published

on

După Pasarela Regală, un alt simbol al stațiunii Mamaia riscă să dispară.  Pasarela construită de fostul primar Radu Mazare, în zona Cazinoului, ar putea avea aceeași soartă. O mare parte din ea a fost deja îngropată în nisip odată cu lărgirea plajelor, iar acum autoritățile au decis să extragă pilonii ca să vadă cât de uzați sunt și să ia o decizie finală: fie o reabilitează, pe cea rămasă, fie o demolează în totalitate.

În 2012 Pasarela de la Cazino, era inaugurată cu mult fast de catre primarul Radu Mazare. Un million de euro a costat investitia iar banii au venit de la bugetul local dar si de la Ministerul Dezvoltării Regionale. 10 ani mai tarziu, timp in care a mai fost reparat pe ici pe colo, pasarela începe să dispară încet incet. Mai întâi,  o parte din ea a disapărut odată cu largirea plajelor.

Cu timpul pasarela se transformase intr unul din principalele puncte de atractie pentru turistii care veneau an de an in vacanta pe litoral.

Într-o primă fază,  autoritățile locale au decis să o demoleze parțial. Mai exact în aceste zile, utilaje de mare capacitate extrag  din nisip pilonii care au fost îngropați odată cu largirea plajelor. Adică mai bine de jumătate din pasarelă.

Lucrările de extracție a pilonilor și implicit demontarea parțială a pasarelei vor dura 30 de zile.

Pasarela a fost construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn. Pornea de pe plaja din şi făcea legătura cu digul din larg.  Inițial a avut o lungime de 420 de metri, iar acum din pasarelă au mai rămas doar 150 de metri.

Continue Reading

Actualitate

Festivalul Pastramei, la Techirghiol

Published

on

Vineri, sambata si duminica va asteptam in numar cat mai mare in Piateta Centrala a orasului Techirghiol pentru a sarbatorii impreuna roadele pamantului in cadrul primei editii a Festivalului Pastramei.

Producatorii locali si cei din localitatile invecinate au ocazia sa isi vanda produsele in standurile amenjatate in Piateta Centrala a orasului Techirghiol, produse de care speram sa se bucure cati mai multi locuitori.

Deschiderea oficiala a primei editii a Festivalului Pastramei, un eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local Techirghiol in parteneriat cu Uniunea Democrata Turca din Romania, va avea loc vineri 30 septembrie 2022, incepand cu ora 16.00.

Continue Reading

Actualitate

Jandarmii constănţeni la datorie

Published

on

La finalul acestei săptămâni în judeţul nostru vor avea loc câteva manifestări cultural – artistice şi sportive, după cum urmează:

“Cupa Mării Negre la Ciclism”, eveniment sportiv desfăşurat în golful Santa Maria Bay din municipiul Constanţa;

“Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, desfăşurat în Parcul Arheologic din Constanţa;

Meciul de fotbal dintre echipele C.S. Gloria Băneasa şi C.S. Afumaţi;

Meciul de fotbal dintre formaţiile F.C.V. Farul Constanţa şi U.T.A. Arad, desfăşurat pe stadionul Gheorghe Hagi din localitatea Ovidiu;

Jandarmii constănţeni vor fi la datorie în zonele de desfăşurare ale evenimentelor în cauză pentru a veghea la menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă.

Celor care participă la evenimentele menţionate le recomandăm să adopte un comportament civilizat, să fie atenţi la bunurile personale şi să nu se implice în conflicte de orice natură.

În cazul observării unor fapte de natură penală sau contravenţională îi rugăm pe cetăţeni să sesizeze aspectele în cauză forţelor de ordine publică prezente la faţa locului sau să apeleze numărul unic de urgenţe 112.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222