Connect with us

Diverse

Rally Raid la Constanța

Published

on

Este al doilea an consecutiv când titlul în Campionatul Național de Rally Raid se decide pe litoral.

Aproape o sută de concurenți din România, dar și din străinătate și-au anunțat prezența pentru a se întrece, în perioada 14-16 octombrie, la clasele moto, auto, SSV și QUAD, în cadrul celei de-a noua ediții organizate de Asociația 4V Rally Raid la Constanța. Pentru că întrecerea este deschisă tuturor pasionaților de sporturi cu motor, concursul se va desfășura pe trei categorii: profesioniști, promo și discovery.

De departe, cea mai captivantă luptă pentru clasamentul general se va duce la profesioniști, acolo unde titlul se va decide între Ferenc Fodor și Ionuț Florea, ambii de la clasa moto, și echipajul compus din Călin Cămărășan și Bogdan Luha, de la clasa SSV. De altfel, ultimii doi sunt și campionii en-titre care au terminat pe primul loc, la Constanța, în urmă cu un an, tot după o luptă foarte strânsă. Înaintea ultimei runde a Campionatului Național de Rally Raid, aceștia sunt despărțiți de doar 5 puncte în fruntea ierarhiei, lider fiind Ferenc Fodor, cu 48 de puncte.

Devenită deja o competiție cu renume internațional și datorită traseelor pe care le propune județul Constanța, 4V Rally Raid România atrage și prin varietatea de vehicule care participă în competiție. La categoria auto concurează mașini 4×4 care sunt special echipate pentru a cuceri trasee cu teren accidentat, în timp ce la categoria SSV (Side by Side Vehicle) sunt încadrate vehicule de dimensiuni mici, special create pentru teren greu. Echipajele Auto și SSV sunt formate din pilot și copilot. La categoriile moto și QUAD se concurează pe motociclete și ATV-uri conduse de o singură persoană.

Proiectul „4V Rally Raid România“ este organizat de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport și este finanțat de Primăria Municipiului Constanța, din fonduri nerambursabile. Valoarea totală a proiectului este de 222.100 de lei.

Actualitate

Veștile bune se anunță în decembrie! Anul 2023 aduce idei de vacanță!

Published

on

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa informează că începând cu data de 22 iunie 2023, compania aeriană AirConnect va opera zboruri directe de la Constanța către Cluj Napoca, Oradea, Suceava și Timișoara, astfel:

  • Constanța – Suceava, în zilele de joi, începând cu 22 iunie 2023;
  • Constanța – Timișoara, în zilele de joi și duminică, începând cu 22 iunie 2023;
  • Constanța – Cluj, în zilele de joi și duminică, începând cu 22 iunie 2023;
  • Constanța – Oradea, în zilele de duminică, începând cu 25 iunie 2023.

Pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și a zonei cu potențial turistic în care ne aflăm, trebuie să extindem parteneriatul cu companiile aeriene, pentru a veni în sprijinul pasagerilor. Zborurile programate a fi operate în sezonul de vară 2023 de către noul operator AirConnect sunt solicitate de pasageri și vin să ofere acestora o modalitate de a călători rapid la costuri reduse. Încrederea pasagerilor se câștigă prin stabilitate și perseverență. Pentru pasagerii care aleg să zboare de pe aeroportul din Constanța sunt disponibile opțiuni de transport în comun pe ruta Constanța – Mihail Kogălniceanu și retur (program disponibil pe www.mk-airport.ro), opțiuni de transport în regim shuttle bus precum și opțiuni de transport în regim de taxi. Mizăm totodată și pe sprijinul tour-operatorilor, care prin pachete complete de vacanță puse la dispoziția turiștilor, contribuie la creșterea traficului aerian în zona Mării Negre. Vom continua, împreună cu AirConnect, definitivarea proiectelor pe care le avem pentru a pune la dispoziția pasagerilor noștri noi destinații.”, spune Bogdan Artagea, director general Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.

Detalii referitoare la programul de zbor și bilete sunt disponibile pe site-ul operatorului aerian: www.air-connect.com.

,,AirConnect este o companie aeriană românească înființată din dorința de a deservi piața regională neexplorată din țară. Știm potențialul litoralului românesc și știm cât este de dificil să parcurgi drumul cu mașina sau trenul din Cluj, Oradea, Suceava și Timișoara către mare. Zborurile introduse de AirConnect către Constanța vor reuși să aducă turiștii rapid, confortabil și în siguranță pe litoral pentru a începe vacanța relaxați. Suntem convinși că aceste rute vor avea succes la public și datorită suportului pe care îl avem din partea Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.”, a declarat Tudor Constantinescu, director general AirConnect.

 

Continue Reading

Diverse

Festival de Artă Culinară Turcească, la Constanța

Published

on

Uniunea Democrată Turcă din România organizează cea de a XV-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească, sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 11.00, la restaurantul Colonadelor din Constanţa.

Evenimentul este organizat de Comisia de femei a UDTR şi reuneşte într-un concurs al preparatelor culinare tradiţionale turceşti, presărate cu arome orientale, participanţi de la sucursalele uniunii din întreaga ţară. Festivalul este organizat cu scopul de a pune în valoare bogăţia gastronomiei turceşti, conservată în Dobrogea de etnicii turci prin păstrarea secretelor reţetelor culinare vechi, moştenite din generaţie în generaţie.

În concurs vor intra peste 100 de feluri de preparate culinare tradiţionale turceşti care vor fi jurizate în cadrul a 3 secţiuni: patiserie, dulciuri şi mâncare tradiţională. În cadrul evenimentului va avea loc şi un scurt program artistic susţinut de ansamblul de dansuri tradiţinale turceşti „Şirincik”, coordonator prof. Melek Osman.

La Festivalul de Artă Culinară Turcească sunt aşteptaţi să participe preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, deputatul Iusein Ibram, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai mediului de afaceri, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

Continue Reading

Actualitate

Fii tu câştigătorul!

Published

on

Astăzi, 30 octombrie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc.

La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 18 milioane de lei (peste 3,68 milioane de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 4,35 milioane de lei (peste 890.200 de euro).

La Joker, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 9,93 milioane de lei (peste 2 milioane de euro), iar la categoria a II-a se înregistrează un report în valoare de peste 119.700 de lei (aproximativ 24.500 de euro).

Noroc Plus, categoria I, are un report în valoare de peste 26.800 de lei.

La Loto 5/40 se înregistrează la categoria a II-a un report în valoare de peste 42.700 de lei.

La Super Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 60.800 de lei (peste 12.400 de euro).

 

Continue Reading

Diverse

Festival de artă urbană

Published

on

Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța anunță continuarea programului #ComeToSEAus 2.0, prin proiectul pe WALL – Festival de Artă Urbană.

Pe WALL este un festival de artă urbană, prin care se dorește în primul rând demararea unui proces de regenerarea urbană, în cadrul căruia să se spargă barierele existente în comunitate, între noi și să se înfrumusețeze cele din jurul nostru, scopul principal fiind cel al revitalizării imaginii orașului în strânsă legătură cu exprimarea creativității în spațiul public. Tema ediției de anul acesta este: Live, Love, Tech.

“Prin proiectul nostru, Constanța – Capitala Tineretului din România, am căutat să gândim contexte prin care tinerii să își poată lăsa amprenta asupra comunității și a orașului. Arta stradală este o metodă de exprimare foarte populară, îmbrățișată de tinerii din întreaga lume. Am început în 2021, prin includerea artei stradale în cadrul galeriei de arta colaborativă din Portul Turistic Tomis și iată acum reușim să organizăm un proiect complex, un Festival de Artă Urbană în Constanța”, a susținut Ionuț BARBU, managerul general al programului “Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022”, într-un comunicat de presă.

În cadrul proiectului, șase pereți de interes selectați din Constanța vor prinde culoare cu ajutorul unora dintre cei mai buni artiști vizuali. În plus, se vor desfășura diferite activități pentru antrenarea comunității și pentru apropierea acestora de segmentul de dezvoltare urbană. Toată comunitatea constănțeană este așteptată la inaugurarea pereților care va avea loc duminică, 23.10.2022, când picturile murale vor prinde viață simultan cu ajutorul unui spectaculos show de videomapping.

Zonele în care sunt realizate picturile murale sunt: parcarea supraetajată din proximitatea Spitalului Județean Constanța, zona Portului Turistic Tomis și zona hotelului Continental. Festivalul de Artă Urbană este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, a Administrației Porturilor Maritime Constanța, o serie de parteneri private și comunitatea de tineri constănțeni. ”Capitala Tineretului din România” este un program național guvernat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTCluj), PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Proiectul Pe Wall – Festival de Artă Urbană este unul din cele 3 proiecte cuprinse în Proiectul ”#ComeToSEAus 2.0” și este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT), fiind un proiect de interes general finanțat din fonduri nerambursabile.La finanțarea publică se adaugă si un important aport financiar rezultat din contribuție proprie și din sponsorizări ale partenerilor. Valoarea totală a proiectului #ComeToSEAus 2.0 din finanțare publică este de 209.940 RON. Valoarea totală a proiectului Pe Wall – Festival de Artă Urbană din finanțare publică este de 90.184 RON.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222