Connect with us

Actualitate

Purple Day – Ziua Mondială a Epilepsiei

Published

on

26 martie sau Purple Day, ziua în care se poartă violet în solidaritate cu persoanele afectate de epilepsie, este una din cele mai emoţionante manifestări mondiale de sprijin şi susţinere pentru cei aflaţi în suferinţă.

În urmă cu 11 ani, o fetiţă din Canada diagnosticată cu epilepsie, Cassidy Megan, şi-a dorit să creeze această zi de conştientizare a bolii, pentru a le transmite celor ca ea că nu sunt singuri pe lume. Purple Day a devenit o manifestare internaţională marcată în peste 100 de ţări, inclusiv în România.

Asociaţiile Neurocare, Aspero, Kinetobebe şi EpiC Family organizează astăzi, 26 martie, la Bucureşti, conferinţa ,,Despre epilepsie, pentru că ne pasă”. În cadrul conferinţei, părinţi şi copii cu epilepsie vor marca lansarea asociaţiei EpiC Family care îşi propune să fie portavocea copiilor care suferă din cauza acestei afecţiuni.

,,Ne-am întâlnit într-un 16 noiembrie 2018, într-o întâmplată Zi Internaţională a Toleranţei şi am format o familie, EpiC Family. Să ne fim unii altora sprijin, nouă şi celor ca noi. Să schimbăm încet şi sigur lumea copiilor noştri. Pentru siguranţa lor. Pentru dreptul lor la respect şi la viaţă mai bună. Pentru ajutor medical optim. Pentru informaţie despre cercetări de ultimă oră şi terapii complementare. Pentru acces la medicaţie şi proceduri moderne de testare. Pentru conştientizare în comunitate şi spulberarea stigmatelor. Pentru educaţie. Pentru zâmbetul cel mai frumos din lume care e întotdeauna zâmbetul copilului tău.
Epilepsia e un relief de nisip căruia vântul cel mai slab îi schimbă forma într-o secundă. Frica nu dispare, dar poate fi domesticită şi controlată în cadrul familiei.”, au scris, pe pagina de Facebook, cei 7 părinţi care au creat EpiC Family.

Alături de copii şi adulţi cu epilepsie, de medici şi de părinţi, vor fi prezente la eveniment şi personalităţi ale vieţii publice: Maia Morgenstern, Florin Piersic jr., Andreea Esca, Marius Manole, Marius Tucă, Daniela Nane, Pavel Bartoş, Răzvan Simion, Lidia Buble, Gianina Corondan, Sanda Nicola.

 

 

Actualitate

O nouă misiune NATO pentru militarii din Forțele Navale

Published

on

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie. Nava militară românească a plecat miercuri, 28 octombrie, din portul militar Constanța și urmează să participe la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței.

Gruparea navală NATO din care face parte dragorul „Lupu Dinescu” este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia) și mai are în compunere vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” și „Orion” (Spania). Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea gradului de interoperabilitate între forțele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navele au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Kherson (Ucraina), dar vor participa și la exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de partenerii bulgari.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are la bord un echipaj format din 72 de militari.

 

Continue Reading

Actualitate

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G

Published

on

Navy League of the United States – Consiliul România, împreună cu președintele regiunii Europa al US Navy League, Teodor Patrichi, organizează vineri, 30 octombrie 2020, evenimentul „5G – Avantaje și Vulnerabilități”. Evenimentul se va desfășura în curtea hotelului Picadilly, din Mamaia, începând cu ora 10:00.

,,Cea de-a cincea generație de comunicații celulare fără fir, 5G, continuă să se dezvolte în 2020 cu peste 105 rețele desfășurate în întreaga lume. Asigurarea rezilienței rețelelor 5G este esențială pentru societatea noastră, deoarece această tehnologie nu va avea doar un impact asupra comunicațiilor digitale, ci și asupra sectoarelor critice precum energia, transportul, serviciile bancare și sănătatea, precum și asupra sistemelor de control industrial. Rețelele 5G vor transporta informații sensibile și vor sprijini sistemele de siguranță care vor ajunge să se bazeze pe ele.

Actorii de pe piață sunt în mare parte responsabili pentru implementarea sigură a 5G. Munca colectivă și implementarea coordonată a măsurilor adecvate sunt fundamentale pentru a se asigura că întreprinderile și cetățenii din UE pot utiliza pe deplin toate avantajele noii tehnologii într-un mod sigur.

Atunci când rețelele 5G sunt cuplate cu software nou, cum ar fi serviciile de inteligență artificială și hardware nou, cum ar fi roboți și drone, posibilitățile pentru generarea de venituri noi se vor extinde și mai mult. Serviciile 5G vor spori o varietate de cazuri de utilizare a orașelor inteligente, inclusiv educație, asistență medicală și energie.”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Teodor Patrichi, președintele regiunii Europa al US Navy League.

Conferința 5G acoperă, în cadrul celor două sesiuni, rolul în creștere al comunicațiilor fără fir, impactul 5G și modul în care va evolua în următorul deceniu.

 

Continue Reading

Actualitate

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța atenționează

Published

on

Din cauza condițiilor de ceață din cursul dimineții, accesul pe rampele din complexul de sporturi extreme Gravity Park, administrat de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, este interzis. Măsura va fi valabilă până când condițiile vor permite desfășurarea sporturilor extreme în interiorul complexului.

Precizăm că, potrivit regulamentului de funcționare al Gravity Park, accesul sportivilor pe rampele umede nu este permis. RAEDPP Constanța mulțumește constănțenilor pentru înțelegere.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta