Connect with us

Sanatate

Psoriazisul este una dintre cele mai frecvente boli de piele şi afectează 2% dintre români, susţin medicii dermatologi

Published

on

Psoriazisul este o boală dermatologică cronică care determină o creştere rapidă exagerată a celulelor pielii, având ca rezultat apariţia unor plăci tegumentare îngroşate (hipercheratozice), albicioase. Aceste leziuni pot varia ca dimensiuni şi au o localizare preponderent la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, mâinilor, picioarelor şi regiunii sacrale (partea inferioară a spatelui). Psoriazisul este mai frecvent în rândul adulţilor, dar poate apărea şi în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Pe lângă faptul că produce leziuni la nivelul pielii, al unghiilor şi al părului, psoriazisul poate afecta grav şi articulaţiile. De aici pot apărea afecţiuni articulare, precum artrita reumatoidă şi reumatismul articular, dar şi cea mai gravă complicaţie a psoriazisului: artropatia psoriazică.

Există o serie de factori care pot provoca apariţia bolii sau agravarea acesteia, precum stresul psihic puternic, traumatismele fizice (arsuri, intervenţii chirurgicale), fumatul, alcoolul, anumite medicamente, infecţiile cu streptococ beta-hemolitic (amigdalite), dezechilibrele hormonale. Netratată, această afecţiune poate genera complicaţii de tipul bolilor inflamatorii care duc la invaliditate.

 

Actualitate

Prostată sănătoasă cu Herbagetica

Published

on

Problemele la prostată sunt, pe cât de comune, pe atât de neplăcute și reprezintă un subiect tabu de cele mai multe ori. Informarea în legătură cu rolul acesteia în organism și măsurile care trebuie adoptate pentru a preveni diverse afecțiuni, este esențială pentru orice bărbat.

Ce este prostata?

Prostata este o glandă a sistemului genital masculin, având rolul de a forma lichidul prostatic, parte integrantă a lichidului seminal. Glanda are forma unei castane, fiind localizată sub vezica urinară și în fața rectului, oferindu-i o funcție importantă atât în timpul ejaculării, cât și în timpul urinării, mușchii săi fiind cei care împing lichidul pe uretră.

Simptomele disfuncției prostatei

Diverse afecțiuni ale prostatei pot genera simptome care, depistate la timp, se pot regla. Printre aceste simptome, se află:

 • Urinare frecventă – urinezi de doua ori pe noapte sau mai des;
 • Urinare îngreunată – petreci mult timp pentru a începe urinarea;
 • Fluxul urinar are o presiune slabă sau e întrerupt;
 • Ai constant senzația că vezica nu este golită;
 • Senzație de usturime;
 • Sânge în urină.

Chiar dacă problemele prostatei pot apărea la orice vârstă, cei mai predispusi sunt barbații de peste 50 de ani. Este important să ne luăm din timp toate măsurile necesare pentru a evita complicații viitoare ale prostatei.

Afecțiuni ale prostatei

Adenomul de prostată este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților, apărând după vârsta de 40-50 ani. Această afecțiune împiedică buna funcționare a sistemului urinar, provocând probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor.

Adenomul de prostată apare atunci când celulele prostatei încep să se multiplice, fapt care duce apoi la inflamarea prostatei și la modificarea urinării prin blocarea fluxului. Pe măsură ce prostata crește, va pune presiune pe pereții uretrei, iar vezica urinară își pierde capacitatea de a se goli complet.

Soluții 100% naturale pentru sănătatea prostatei

Curcumin

Curcuminul, compusul activ principal din Curcuma longa, are proprietăți importante antiinflamatoare și ajută la ameliorarea disconfortului creat de problemele de prostată.

Palmier pitic

Susține funcționarea corectă a prostatei și a uretrei, crește vigoarea sexuală și echilibrează glandele hormonale. Extractul de Palmier pitic este foarte bun pentru a reduce nevoia de urinare frecventă, în special noaptea, reface jetul urinar și reduce durerea. În plus, scade inflamația de la nivelul prostatei și scade riscul de apariție a cancerului de prostată.

Dovleac

Dovleacul are rolul de a reface elasticitatea prostatei și previne complicațiile asociate afecțiunilor prostatei. Este o sursă bogată de Zinc, în special semințele, și hrănește astfel prostata și ajută la echilibrarea hormonilor androgeni. În plus, ajută și la reducerea volumului prostatei.

Zinc

Deficitul de Zinc din organism este deseori asociat cu un risc mare de probleme cu prostata. Zincul, face parte în mod natural din compoziția celulelor care formează prostata. Pentru că nu este produs de organism, Zincul se obține din alimentație. Așadar, poate exista riscul unei deficiențe de Zinc și ulterior a unor probleme de prostată, din cauza alimentației.

Prun african

Prunul african acționează pe două planuri pentru reducerea simptomelor cauzate de hiperplazia benignă de prostată: reface funcția erectilă și redă funcțiile urologice: scade nicturia și crește volumul jetului urinar. Are și efect antiinflamator și antioxidant pentru tractul urinar.

Urzica

Urzica reduce fluxul urinar senzația de urinare incompletă sau reduce nevoia frecventă de urinare. Scade volumul prostatei prin a inhiba multiplicarea excesivă a celulelor prostatei.

Alga AFA este cel mai puternic stimulator vegetal de Celule Stem si stimulează producția de Celule STEM datorită numeroaselor substanţe active din compoziţie, (12 vitamine, 27 de minerale naturale şi 11 pigmenţi naturali precursori ai vitaminelor, enzimelor şi coenzimelor), care sunt uşor absorbite de organism.

Herbagetica combate afecțiunile prostatei printr-o întreagă gamă de suplimente 100% naturale, dedicată sănătății prostatei tale:

Prostato STEM Herbagetica conține cea mai complexă formulă pentru menținerea sănătății prostatei datorită celor 4 principii active: alături de extractul de palmier pitic se regăsește stimulatorul organic de celule stem, alga AFA, extractul de urzică și pulberea de dovleac, toate contribuind la buna funcționare a prostatei.

Prostato STEM contribuie la:

 • susţinerea sănătăţii şi funcţionarea normală a prostatei;
 • asigurarea unui proces normal de urinare;
 • reducerea efectelor negative date de modificările oxidative ale celulelor şi ţesutului prostatei, responsabile de mărirea în volum a acesteia;
 • îmbunătățirea vieții sexuale.

 

Formula complexă Prostato Curcumin95 Herbagetica reunește 8 extracte naturale recunoscute pentru capacitatea de a combate afecțiunile prostatei, fiind un excelent adjuvant în: disconfort la urinare, prostată mărită, incontinență urinară.

Acțiuni Prostato Curcumin95:

 • asigură confortul tractului urinar;
 • reduce senzația de urinare incompletă, jet slab sau intermittent;
 • reduce durerile în timpul urinării;
 • reduce incontinența urinară;
 • diminuează frecvența urinărilor nocturne;
 • menține o viață sexuală active;
 • reglează concentrația de testosterone.

 

S-a observat că majoritatea bărbaților cu afecțiuni ale prostatei au deficit de Zinc în organism, astfel formula Zinc Complex Herbagetica, având cea mai puternică concentrație de Zinc, îmbină extractul standardizat de semințe de dovleac și ginseng siberian. Împreună sunt un excelent adjuvant în prostatită acută.

Zinc Complex contribuie la:

 • menținerea metabolismului acido-bazic normal;
 • diminuarea simptomelor răcelii;
 • sănătatea sistemului osos, a părului, a unghiilor și a pielii;
 • menținerea vederii normale;
 • imunostimulator;
 • antioxidant;
 • funcționarea normală a sistemului genito-urinar masculine.

Din ce în ce mai mulți bărbați suferă de afecțiuni ale prostatei, acest lucru afectându-le calitatea vieții în mod direct. Alege și tu suplimentele 100% naturale Herbagetica și începe rutina zilnică de sănătate chiar acum!

 

 

Continue Reading

Sanatate

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐚 𝐭𝐮𝐛𝐞𝐫𝐜𝐮𝐥𝐨𝐳𝐞𝐢 𝐢̂𝐧 𝟏𝟏 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞

Published

on

Ministerul Sănătății demarează 𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐚 𝐭𝐮𝐛𝐞𝐫𝐜𝐮𝐥𝐨𝐳𝐞𝐢 𝐢̂𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐁𝐨𝐭𝐨𝐬̦𝐚𝐧𝐢, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚, 𝐆𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢, 𝐈𝐚𝐬̦𝐢, 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐦𝐮𝐫𝐞𝐬̦, 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦, 𝐒𝐚𝐭𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐞, 𝐒𝐚̆𝐥𝐚𝐣, 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚, 𝐓𝐮𝐥𝐜𝐞𝐚, 𝐕𝐚𝐬𝐥𝐮𝐢, în cadrul Programului “Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”. Suma necesară pentru depistarea precoce și tratarea tuberculozei (3,5 milioane de euro) este nerambursabilă și provine de la Fondul Global.
Scopul programului este reprezentat de identificarea precoce a cazurilor posibile de tuberculoză (TB), pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și asigurarea tratamentului adecvat. Depistarea precoce reduce transmiterea tuberculozei în gospodărie, la locul de muncă, la școală sau mediu comunitar.
Prin realizarea acestui proiect, cresc șansele de vindecare ale pacienților și scade probabilitatea de a suferi complicații sau sechele ale TB, implicit consecințele sociale și economice asociate tuberculozei.
Programul este destinat 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟖 𝐚𝐧𝐢, 𝐜𝐮 𝐟𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐢𝐬𝐜 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐮𝐛𝐞𝐫𝐜𝐮𝐥𝐨𝐳𝐚̆, 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐥𝐚 𝐫𝐢𝐬𝐜, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐨𝐫𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐧𝐞.
Persoanele depistate ca fiind suspecte de TB, inclusiv cetățenii străini, sunt trimise la dispensarele de pneumoftiziologie teritoriale și beneficiază de tratament și alte drepturi prevăzute de legislația în vigoare, indiferent de naționalitate sau de statutul de asigurat.
România continuă să înregistreze cele mai multe cazuri de tuberculoză dintre toate statele din Uniunea Europeană. În timpul pandemiei de COVID-19, cazurile de tuberculoză s-au redus cu aproximativ o treime, dar această scădere este posibil să fie cauzată de lipsa depistării și a reticenței la accesarea serviciilor medicale în această perioadă.

Continue Reading

Sanatate

A început livrarea către Direcțiile de Sănătate Publică a dozelor de vaccin pneumococic

Published

on

A început livrarea către Direcțiile de Sănătate Publică a 178.000 de doze de vaccin pneumococic. Întreaga cantitate de vaccin va fi livrată până vineri, 04 noiembrie. Vaccinul pneumococic se administrează la 2, 4 și 11 luni.
➡️Cele 130.000 de doze de vaccin hepatitic B contractate la începutul lunii octombrie vor fi livrate la mijlocul lunii noiembrie.
➡️Pentru vaccinul hexavalent, se finalizează procedura de licitație și urmează să se încheie un acord-cadru valabil pentru o perioadă de patru ani.
➡️Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, la data de 01 noiembrie 2022, situația stocurilor de vaccinuri la nivel național este următoarea:
Vaccin BCG – 408.741 doze
Vaccin hepatitic B – 12.805 doze
Vaccin ROR – 64.974 doze
Vaccin Hexavalent – 40.430 doze
Vaccin DTPa – 88.382 doze
Vaccin pneumococcic – 98.179 doze
➡️Numărul mediu lunar a unei cohorte de copii beneficiari este de aproximativ 15.000. Conform HG nr. 841 / 1995, se pot face redistribuiri de doze de vaccin între DSP-uri sau între medicii de familie, până la o nouă aprovizionare.
➡️La data de 01 noiembrie 2022, în județul Cluj, unde s-au înregistrat lipsuri, situația stocurilor de vaccinuri este următoarea:
Vaccin BCG – 19.152 doze (17.000 doze la DSP, 1.992 în maternități și 160 la medicii de familie)
Vaccin hepatitic B – 104 doze (în maternități)
Vaccin ROR – 1.900 doze (la medicii de familie)
Vaccin Hexavalent – 1.338 doze (la medicii de familie)
Vaccin DTPa – 1.832 doze (78 doze la DSP, 1.754 doze la medicii de familie)
Vaccin pneumococcic – 4.281 doze (3.215 doze la DSP și 1.066 la medicii de familie)
➡️Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Cluj vor verifica la cabinetele medicilor de familie situația stocurilor de vaccin, în vederea redistribuirii la cabinetele în care lipsesc temporar unele dintre aceste produse.

Continue Reading

Sanatate

Vaccinul antigripal ar putea fi făcut în farmacii

Published

on

Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România dă asigurări că vor fi implementaţi rapid toţi paşii necesari derulării programului pilot de vaccinare împotriva gripei în farmacii. Iniţiativa va contribui la creşterea accesului populaţiei la vaccinare şi la consolidarea rolului farmacistului în comunitate şi în activitatea de prevenţie.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), virusul gripal afectează anual, la nivel mondial, între 5%-10% dintre adulţi şi între 20%-30% dintre copii. La nivel european, între 15.000 şi 70.000 de oamenii îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza complicaţiilor determinate de virusul gripal.

În România, datele oficiale arată că acoperirea vaccinală în sezonul gripal 2019-2022 a fost de 7,9%, mult sub nivelul din urmă cu peste 10 ani – respectiv de 51% în sezonul gripal 2007-2008. Această evoluţie negativă arată importanţa consolidării eforturilor generale ale societăţii româneşti de creştere a ratei de vaccinare împotriva gripei şi nevoia unei implicări susţinute a profesioniştilor din domeniul sănătăţii în activităţi de prevenţie prin vaccinare.

Procesul de vaccinare împotriva gripei va fi derulat în acord cu normele în vigoare, în farmacii autorizate în acest sens şi de către farmacişti cu competenţe dobândite pentru realizarea vaccinării.

Implementarea programului pilot de vaccinare antigripală în farmacii a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 3262, publicat în Monitorul Oficial nr. 1031 din data 24.10.2022. Ordinul Ministrului Sănătăţii va intra în vigoare în 10 zile de la publicare. Lista farmaciilor autorizate pentru derularea programului pilot va fi publicată şi actualizată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

sursa foto: catena.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222