Connect with us

Sanatate

Psihoterapia şi beneficiile ei

Published

on

Psihoterapia reprezintă o întâlnire între doi oameni care ştiu exact de ce sunt acolo. În comparaţie cu alte „întâlniri” din viaţa noastră a tuturor, această întâlnire – în acel cadru terapeutic creat special pentru acest demers – sta sub semnul dorinţei de schimbare. De aceea, psihoterapia funcţionează pentru că pacientul îşi doreşte ca aceasta să funcţioneze, pentru că îşi doreşte să schimbe „ceva” în viaţa lui iar pentru terapeut este un privilegiu să-l însoţească pe acesta în drumul său către mai bine.

Succesul în psihoterapie se datorează efortului persoanei care vine în terapie, dublat de cunoaşterea şi experienţa terapeutului. Empatia, felul în care reuşeşte să conţină povestea de viaţă a pacientului său, răbdarea, absenţa judecăţii şi a etichetării sunt celelalte ingredinte care vin să consolideze relaţia terapuetică. Această alianţă creată este extrem de importantă şi contribuie într-o mare măsură la succesul terapiei.

Ce este psihoterapia ?

Psihoterapia este o metodă de cunoaştere, creştere şi dezvoltare personală. Este o disciplină ştiinţifică la graniţa dintre medicină şi psihologie, care foloseşte un set de tehnici specifice de intervenţie pentru atingerea unor obiective de schimbare. Cea mai răspândită formă de psihoterapie este cea verbală sau conversaţională, însă există şi altele, precum cele care folosesc corpul, dansul, pictura, mindfulness, animalele sau joaca.

Psihoterapia se poate practica de psihologi, medici, asistenţi sociali sau teologi specializaţi într-o şcoală de psihoterapie.

Cele mai comune mituri despre psihologi

– Dacă merg la psiholog, am probleme psihice…În realitate, oamenii cu probleme psihice merg la psihiatru.

– Psihologul citeşte gânduri şi îţi află secretele prin hipnoză.

– Psihologul dă sfaturi…greşit. Psihologul este un ghid. Pentru sfaturi există prieteni şi familia. Dacă un psiholog ţi-ar da sfaturi, ar însemna că îşi asumă responsabilitatea pentru ceea ce faci tu. Dacă greşeşti, e vina lui, dacă reuşeşti, e reuşita lui.

– Daca merg la psiholog, va vorbi și cu altii despre ceea ce i-am spus. Cea mai importantă regulă a terapiei este confidenţialitatea.

– Psihoterapeutul se poate conecta la tine chiar dacă nu aţi trăit aceleaşi experienţe în trecut.

Care sunt beneficiile psihoterapiei

Oamenii merg la psihoterapie, de cele mai multe ori, atunci când paharul s-a umplut, atunci când durerea, teama sau emoţii amestecate dau năvală şi persoana se află într-un mare impas.

Cunoscându-te mai bine pe tine poţi face faţă mai uşor situaţiilor din viaţa ta, indiferent de natura lor. A întoarce oglinda spre tine e dificil şi e cu atât mai greu cu cât te priveşti în ea dezvelit cu tot ceea ce eşti, şi cu bune, dar şi cu mai puţin bune. Aşa suntem, o sumă de calităţi şi defecte, iar de aici rezultă un alt beneficiu: curajul de a fi tu cu tine, de a te privi sincer şi onest.

Tu eşti cea mai importantă persoană pe care o vei întâlni vreodată. Acesta este cel mai mare beneficiu al psihoterapiei: îţi facilitează întâlnirea cu tine.

sursa foto: internet

 

Actualitate

Comuna Cumpăna va avea centru de vaccinare împotriva Covid-19

Published

on

Pregătirile pentru procesul de vaccinare împotriva virusului Covid-19 au intrat în linie dreaptă, la Cumpăna. Centrul de vaccinare este amenajat în incinta centrului socio-educativ din localitatea constănțeană.

Localnicii din Cumpăna se vor putea vaccina la ei în comună, imediat ce va fi avizată autorizarea centrului de vaccinare de către DSP Constanța.

“Trebuie să vă fac cunoscut faptul că, în prezența celor opt medici de familie, au fost stabilite echipele medic-asistent-registrator, care vor fi instruiți la Spitalul Modular din Constanța, pentru a putea să exercite această atribuțiune atât de importantă pentru sănătatea cetățenilor comunei Cumpăna, vaccinarea împotriva Covid-19.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Investițiile pentru dotarea centrului de vaccinare au fost făcute din fondurile proprii ale administrației publice locale.

Continue Reading

Actualitate

Body Time: eficiență și rezultate garantate

Published

on

Electrostimularea musculară este tot mai căutată în rândul românilor de toate vârstele, dornici de mișcare. Antrenamentul inovativ ce se bazează pe impulsuri electrice pe toate grupule musculare are rezultate vizibile într-un timp scurt.

În secolul vitezei, când timpul liber este extrem de prețios, chiar şi mersul zilnic la sala de fitness poate fi o adevărată provocare. Dar există, totuşi, o alternativă de luat în considerare. Electrostimularea musculară, această inovație în materie de fitness, este la îndemâna tuturor.

“Antrenamentul la noi constă în 20 de minute, se lucrează continuu, iar acest antremanent este echivalent cu mai multe zile de antrenament la sala clasică, deoarece tehnologia ne permite să trimitem impulsul mult mai adânc în musculatură, de aceea noi nu avem nevoie de greutățile de la sala clasică, iar rezultatele vin mult mai repede. Totodată, antrenamentul este mult mai intens decât antrenamentul în sala clasică datorită acestei tehnologii.”, declară ALEXANDRU VASILE, manager-ul studiourilor Body Time

Echipa studioului de fitness vă pune la dispoziție în primul rând un antrenor personal, care vă va supraveghea și se va asigura că lucrați corect. Și nu în ultimul rând, o gamă variată de exerciții pentru toate grupele de mușchi.

“Clienții noștri, din momentul în care ne calcă pragul, sunt întâmpinați de antrenorii noștri, care sunt responsabili de toată evoluția antrenamentelor și a atingerii obiectivului. Clientul beneficiază de un antrenament personalizat în funcție de obiectivul lui și de un plan alimentar fără de care nu putem atinge aceste obiective.”, completează ALEXANDRU VASILE, manager-ul studiourilor Body Time

Beneficiile sunt, aşadar, nenumărate, iar eficienţa exerciţiilor este vizibilă în scurt timp.

“În primul rând, slăbire, tonifiere, eliminarea celulitei și foarte important este că diminuăm durerile de spate, iar antrenamentele noastre au scop de recuperare, multe persoane vin la noi în urma unor intervenții chirurgicale pentru recuperarea musculaturii.”, adaugă ALEXANDRU VASILE, manager-ul studiourilor Body Time

Constănțenii au la dispoziție trei centre Body Time, ce le stau la dispoziție în puncte cheie ale orașului.

Continue Reading

Actualitate

Teen Line, prima platformă de sănătate emoțională și de prim ajutor emoţional pentru adolescenți

Published

on

Asociația Zi de Bine şi Asociația Happy Minds, vor lansa oficial pe 31 ianuarie proiectul Teen Line, o iniţiativă dedicată adolescenţilor, care se va ocupa de sănătatea emoţională a acestora şi de prim ajutor emotional în situaţii de criză.

,,Teen Line va fi o mână întinsă de care să se prindă atunci când simt că îi înghite negura unor gânduri greu de pătruns. Teen Line va fi o platformă unde pot să calce ferm și liberi, liberi de propriile temeri și liberi de judecățile și prejudecățile altora.

În ianuarie, vrem să le spunem adolescenților că nu e nevoie să facă față singuri crizelor emoționale sau problemelor generate de anxietate și depresie, indiferent de mediul de proveniență și de condițiile de viață!”, declară iniţiatorii proiectului.

Adolescenţii vor beneficia de suport psiho-emoțional prin intermediul unui helpline gratuit, cu acoperire națională, disponibil 24/7. De asemenea, vor beneficia de psihoeducație pe platforma online ce va conţine articole și materiale video, cu informații de specialitate, pe înțelesul tuturor.

Tinerii vor avea acces la informațiile științifice, cadrul și instrumentele necesare pentru a face alegeri sănătoase și pentru a ști ce au de făcut dacă se vor confrunta cu depresia sau anxietatea.

Echipa proiectului este formată din psihologi clinicieni, psihoterapeuți, psihiatri, nutriționiști, şi este coordonată de Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut cu o experiență de peste 16 ani în domeniu, președintele Asociației Happy Minds și fondatorul proiectului depreHUB.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta