Connect with us

Sanatate

Psihoterapia şi beneficiile ei

Published

on

Psihoterapia reprezintă o întâlnire între doi oameni care ştiu exact de ce sunt acolo. În comparaţie cu alte „întâlniri” din viaţa noastră a tuturor, această întâlnire – în acel cadru terapeutic creat special pentru acest demers – sta sub semnul dorinţei de schimbare. De aceea, psihoterapia funcţionează pentru că pacientul îşi doreşte ca aceasta să funcţioneze, pentru că îşi doreşte să schimbe „ceva” în viaţa lui iar pentru terapeut este un privilegiu să-l însoţească pe acesta în drumul său către mai bine.

Succesul în psihoterapie se datorează efortului persoanei care vine în terapie, dublat de cunoaşterea şi experienţa terapeutului. Empatia, felul în care reuşeşte să conţină povestea de viaţă a pacientului său, răbdarea, absenţa judecăţii şi a etichetării sunt celelalte ingredinte care vin să consolideze relaţia terapuetică. Această alianţă creată este extrem de importantă şi contribuie într-o mare măsură la succesul terapiei.

Ce este psihoterapia ?

Psihoterapia este o metodă de cunoaştere, creştere şi dezvoltare personală. Este o disciplină ştiinţifică la graniţa dintre medicină şi psihologie, care foloseşte un set de tehnici specifice de intervenţie pentru atingerea unor obiective de schimbare. Cea mai răspândită formă de psihoterapie este cea verbală sau conversaţională, însă există şi altele, precum cele care folosesc corpul, dansul, pictura, mindfulness, animalele sau joaca.

Psihoterapia se poate practica de psihologi, medici, asistenţi sociali sau teologi specializaţi într-o şcoală de psihoterapie.

Cele mai comune mituri despre psihologi

– Dacă merg la psiholog, am probleme psihice…În realitate, oamenii cu probleme psihice merg la psihiatru.

– Psihologul citeşte gânduri şi îţi află secretele prin hipnoză.

– Psihologul dă sfaturi…greşit. Psihologul este un ghid. Pentru sfaturi există prieteni şi familia. Dacă un psiholog ţi-ar da sfaturi, ar însemna că îşi asumă responsabilitatea pentru ceea ce faci tu. Dacă greşeşti, e vina lui, dacă reuşeşti, e reuşita lui.

– Daca merg la psiholog, va vorbi și cu altii despre ceea ce i-am spus. Cea mai importantă regulă a terapiei este confidenţialitatea.

– Psihoterapeutul se poate conecta la tine chiar dacă nu aţi trăit aceleaşi experienţe în trecut.

Care sunt beneficiile psihoterapiei

Oamenii merg la psihoterapie, de cele mai multe ori, atunci când paharul s-a umplut, atunci când durerea, teama sau emoţii amestecate dau năvală şi persoana se află într-un mare impas.

Cunoscându-te mai bine pe tine poţi face faţă mai uşor situaţiilor din viaţa ta, indiferent de natura lor. A întoarce oglinda spre tine e dificil şi e cu atât mai greu cu cât te priveşti în ea dezvelit cu tot ceea ce eşti, şi cu bune, dar şi cu mai puţin bune. Aşa suntem, o sumă de calităţi şi defecte, iar de aici rezultă un alt beneficiu: curajul de a fi tu cu tine, de a te privi sincer şi onest.

Tu eşti cea mai importantă persoană pe care o vei întâlni vreodată. Acesta este cel mai mare beneficiu al psihoterapiei: îţi facilitează întâlnirea cu tine.

sursa foto: internet

 

Sanatate

Rezultate remarcabile, cu ajutorul terapiei Magnetodiaflux, la Flow Medical Center

Published

on

Rezultate remarcabile, după terapia Magnetodiaflux! După doar cinci ședințe, fără a urma tratament medicamentos, tânăra din imagini a reușit să aibă un ten de invidiat, după ce s-a confruntat o bună perioadă cu acneea vulgară.

Timp ce doi ani, tânăra a încercat diferite tratamente, unguente și creme, însă fără a avea un rezultat vizibil.

Cu ajutorul terapiei MDF, pacienta Centrului Flow Medical a reușit să obțină rezultatele dorite într-un timp relativ scurt.

sursa foto: Flow Medical Center

Continue Reading

Sanatate

Terapia TECAR, una dintre cele mai moderne tratamente în fiziokinetoterapie

Published

on

Terapia TECAR este o formă revoluționară de fizioterapie folosită preponderent de kinetoterapeuți, osteopați și medicina sportivă datorită efectelor rapide și de durată. Poate fi folosită atât în cadrul ședințelor de masaj dar și în timpul mișcărilor active și nu presupune imobilizarea pacientului pe perioada de aplicare precum alte forme de fizioterapie.

​Terapia TECAR (Transfer Electric Capacitiv și/sau Rezistiv) este o formă de tratament ce utilizează curenți de înaltă frecvență care permite terapia durerii precum și o recuperare mai rapidă după traumatisme, probleme musculare sau dureri osteoarticulare subacute ori cronice.

În Constanța, la Flow Medical Center, pacienții sunt așteptați să descopere numeroasele beneficii pe care le are Terapia TECAR, mai ales că efectele benefice ale Terapiei TECAR pot fi observate încă de la prima aplicare.

“Despre Terapia TECAR trebuie spus că este extrem de benefică în stimularea colagenului, astfel această terapie are și un al doilea sens, acela de beauty, contribuind la regenerarea celulară, fiind astfel recomandată în chirurgia estetică ori în probleme legate de îmbătrânire.”, declară RODICA RADU, manager Flow Medical Center

 “Din feedback-urile clienților noștri, putem spune că durerea s-a ameliorat foarte rapid, aceștia fiind încântați de rezultatele pozitive obținute!”, declară MARINELA GRIGORE, manager Flow Medical Center

Terapia TECAR poate fi folosită ca procedură de sine stătătoare sau poate fi combinată cu alte terapii sau exerciții complementare.

Continue Reading

Sanatate

31 mai – Ziua Mondială fără Tutun! Iată ce activități au loc în școli, în această zi

Published

on

În cadrul cadrul proiectului „ACUM PENTRU SĂNĂTATE”, implementat de Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, au avut loc mai multe activități în școlile și liceele constănțene referitoare la efectele devastatoare pe care le are fumatul asupra organismului.

Profesionişti din domeniul sănătăţii le-au prezentat copiilor și adolescenților efectele nocive ale consumului de tutun și motivele pentru care un fumător ar trebui să renunțe la acest viciu periculos:

  • 8 milioane de oameni mor în fiecare an ca urmare a bolilor produse de consumul de tutun, peste un milion fiind persoane expuse fumatului pasiv;
  • toate formele de tutun sunt nocive, inclusiv produsele care încălzesc tutunul;
  • țigările electronice nu sunt sigure: cresc riscul de boală cardiacă și pulmonară și mențin dependența;
  • consumul de tutun este cauza a 25% din toate formele de cancer, fumătorii având un risc de 22 de ori mai mare că nefumătorii de a dezvolta o boală oncologică;
  • unul din cinci fumători va dezvolta pe parcursul vieții bronhopneumopatie cronică obstructivă, riscul fiind mai mare atunci când fumatul a debutat în copilărie sau adolescență;
  • femeile care fumează au risc mai mare de sarcină ectopică;
  • fumatul și industria tutunului, în general, contribuie la creșterea poluării.

Continue Reading

Sanatate

Medici noi la Spitalul Municipal Mangalia

Published

on

În ultimul an, Spitalul Municipal Mangalia și-a suplimentat echipa cu încă 8 medici specialiști, în ramuri medicale unde activitatea a fost intensă, mai ales pe perioada pandemiei.

„În urma demersurilor noastre, am reușit să acoperim nevoia de a acorda îngrijiri medicale specializate, mai ales în Secția de Terapie Intensivă, unde avem, acum, încă 3 medici ATI. Ne bucurăm evident și de serviciile unui nou medic specialist pediatru, în condițiile în care, pe această secție, se făceau eforturi pentru a acoperi linia de gardă. Mai avem un medic nou-venit, specializat în boli infecțioase, un alt medic specialist în medicină de urgență, dar și un medic ortoped și un medic primar, specializat în medicină de laborator. Aceștia au fost angajați pe parcursul anului 2021, pe perioadă nedeterminată și ne străduim să le oferim cele mai bune condiții de lucru, în spitalul nostru”, a precizat ALINA DAN, managerul unității medicale

De amintit este faptul că Spitalul Municipal Mangalia a primit, recent, peste 40 de tone de echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi alte produse specifice, achiziţionate printr-un proiect cu bani europeni, accesat de unitatea medicală, în urmă cu doi ani. În perioada imediat următoare, vor avea loc lucrări de amploare la Pavilionul B, Pavilionul C și Anatomie Patologică, printr-un proiect finanțat de CNI.

sursa foto: mangalia.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222